DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Concurenta pentru producatorii de masini ieftine, ...din partea renault

danutz_r
post 15 Jun 2007, 22:27
Post #1

© ...membru cu symbol ™

Group: Members
From: Bucuresti ... u.e

concurenta pentru tata... masina e 3000 $ a lui reno

32293685.jpg ( Size: 14.54k ) Number of downloads: 171

Producătorul francez de autovehicule, Renault, a anuțat recent că va deschide în curând un al treilea centru de cercetare, în India, cu scopul de a proiecta un automobil cu un preț sub 3.000 de dolari, destinat în special piețelor emergente, informează cotidianul francez Le Figaro, în ediția sa electronică de joi.

După centrul tehnologic ce va fi construit în România, lângă București, și care va fi destinat dezvoltării gamei Logan, și cel de la Yvelines, centrul din India va fi consacrat gamei "superlow-cost", adică mașinilor mai ieftine decât Logan.

Locul precis al acestui centru de cercetare nu este cunoscut, însă, informează Le Figaro, este aproape sigur că acesta nu va fi departe de uzinele gigantice pe care alianța Renault-Nissan le construiește la Madras. Proiectul, care va fi analizat în consiliul de administrație al grupului ar trebui să fie lansat până la sfârșitul anului.

Inginerii de la Renault vor avea la dispoziție doi ani pentru a pune la punct noul model, care va trebui să rivalizeze cu cel proiectat de Tata și Fiat.

Oricum, informează cotidianul francez, această mașină nu va fi comercializată în Europa. "La acest preț este imposibil să construiești o mașină care să răspundă la normele de scuritate occidentale", a precizat o sursă din cadrul grupului.

Nissan se arată interesat

Partenerul japonez al celor de la Renault s-ar putea artă la rândul său interesat de acest proiect, mai ales că, zilele trecute, și-a manifestat intenția de a participa la investiția planificată de Renault și Mahindra în construirea uzinelor de la Madras. Această investiție ar trebui să ajungă la 686 de milioane de euro, iar capacitatea uzinelor a fost planificată la 400.000 de mașini pe an.

Renault și Mahindra mai dețin o uzină în apropiere de Bombay, unde este asamblat modelul Logan.

Nu se știe până acum dacă Nissan va participa și la construirea centrului tehnologic, însă, potrivit unor surse citate de Le Figaro, japonezii urmăresc, la rândul lor crearea unui model asemănător.

India este un adevărat El Dorado pentru constructorii de mașini. Cu o creștere a pieței auto estimată la 20% pe an, experții se așteaptă ca numărul înmatriculărilor de mașini noi de pe această piață să ajungă la 3 milioane pe an în 2016, față de 1,1 milioane anul trecut.

This post has been edited by danutz_r: 15 Jun 2007, 22:31

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gygy
post 16 Jun 2007, 05:52
Post #2

Membru autentic

From: Iasi ;)

Poate traim s-o vedem si pe asta sad.gif

16 Jun 2007, 05:54:
Daca ar iesi ceva pana in 4000 euroi, am scapa multi de berline naughty.gif

This post has been edited by gygy: 16 Jun 2007, 05:54

--------------------
Mitsubishi Colt 1.3 12v - IS-xx-xxx
+
aphophis
post 16 Jun 2007, 06:15
Post #3

Membru autentic

in romania nu stiu daca vei avea sanse sa o cumperi. de la anul am inteles ca fiecare masina va trebui sa aiba in standard 2 airbaguri +abs ..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
adi_ar
post 16 Jun 2007, 09:33
Post #4

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Daca Logan, anuntat la 5000$, a ajuns la 9000 Euro (dotat) si propunerea de 3000$ va ajunge la aproape dublu ... in Euro ... si asta in conditiile in care "La acest preț este imposibil să construiești o mașină care să răspundă la normele de scuritate occidentale"... si pe toate forumurile se critica Aveo, la 7000 E, ca e subred si amarat ... dar se vinde, inclusiv mai in vestul Europei.
Este adevarat ca noi nu suntem chiar occidentali da' totusi ...
In sfarsit, bine ar fi sa se gaseasca o solutie pentru a mai inlocui batranele berline.
Hilar este ca solutia de fapt exista, numai ca ...
Eu am avut un Opel Ascona 1979 SH, cu 12 ani si 150.000 in spate (dupa Dacia Berlina 1986) si pot sa spun cu mana pe inima ca intre ele diferenta era ca intre carucior si trasura.
Bine-ar fi fost totusi, daca guvernantii ar fi ingaduit taxe rezonabile pentru masini SH, fie si E2 dar cu alta tehnologie inglobata in platforma.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
driverx
post 16 Jun 2007, 11:21
Post #5

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(adi_ar @ 16 Jun 2007, 10:33)
Daca Logan, anuntat la 5000$, a ajuns la 9000 Euro (dotat)
*

Da' ce dracu ma? Aveti probleme? CINE dracu a spus ca Loganul FULL va fi 5000$ apoi de 5000E? Cine? Ce dracu totdeauna trebuie sa aruncati cu cenzurat deformand realitatea?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
adi_ar
post 16 Jun 2007, 11:23
Post #6

N-a spus nimeni ca FULL, ci Loganul (basic), am spus-o eu si am sa caut articole de la vremea respectiva!

LE
Citeste aici . "Intre 2000 si 4000 Euro" inseamna pana la 5000$.
Acuma ... c-or fi mintit ei ... n-am de unde stii, da' asa scrie biggrin.gif !
Nu te supara, n-am vrut sa spun nimic rau despre Logan cu asta, ba dimpotriva, sunt mandru de noua noastra masina nationala!

This post has been edited by adi_ar: 16 Jun 2007, 11:54

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
only4waly
post 16 Jun 2007, 13:04
Post #7

Membru incepator

mmm...putin offtopic(nu am vrut sa fac topic separat) rolleyes.gif ...am vazut la televizor la o emisune de profil auto faptul ca s-a lansat nou Peugeot 206 sedan! un concurent serios a Renault Symbol...mie imi place biggrin.gif e mai dragut ca Symbol! Dar produs in Iran wacko.gif blink.gif

--------------------
Renault Clio Symbol martie 2006, Fidji
+
adi_ar
post 16 Jun 2007, 14:48
Post #8

De prin februarie am tot fost "aburit" de un baiat de la Peugeot cu 206 sedan asta, cica pe la 10.000 Euro.
Dupa ce am stat in 207, care era laudat ca ar fi rezolvat problema spatiului (de la 206) si n-am prea fost multumit, am o oarecare banuiala ca 206 sedan va fi un 206 cu "fund" adica putin portbagaj si-atat, dar sub 206 SW ca si design.
Eu sunt mic de statura si mi s-a parut o masina mica.
Ma intreb cum se simte cineva cu 1,90m in el smile.gif .

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
stuiberv
post 16 Jun 2007, 15:46
Post #9

Membru autentic

From: Iasi

Chiar sunt curios daca vor avea succes.

@driverx: ok, deci ei nu au spus ca Loganul FULL va fi 5000 (dolari sau euro). Atunci te rog sa imi arati un logan, oricat de slab dotat la pretul de 5000 (alege tu moneda).

Edit: Omul doar spunea ca au anuntat logan la 5000 si l-au scos mai scump, si ca e de presupus ca asa se va intampla si cu masina asta de 3000 (ce or fi ei).

Nu e nevoie sa te enervezi.

This post has been edited by stuiberv: 16 Jun 2007, 15:49

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
testike
post 16 Jun 2007, 20:34
Post #10

Membru autentic

From: Cluj

>Edit: Omul doar spunea ca au anuntat logan la 5000 si l-au scos mai scump, si ca e de presupus ca asa se va intampla si cu masina asta de 3000 (ce or fi ei).

Cel mai ieftin Logan a fost 5700.
Urma sa scoata un model mai ieftin care sa coste 5000 EURO , dar nu l-au mai scos pentru ca au vazut ca nu pot produce destul sa vanda modelele existente, ba chiar pot mari si pretul la ele.

LE: Ce au mintit cenzuratii e ca va fi o masina ieftina de intretinuta, mai ieftina chiar ca si Solenza. La lansare ziceau ca reviziile pana in 100.000 km vor costa 300 si ceva de EUR..

This post has been edited by testike: 16 Jun 2007, 20:35

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
MoneyTalks
post 17 Jun 2007, 09:37
Post #11

-

From: Ireland

QUOTE(testike @ 16 Jun 2007, 19:34)
La lansare ziceau ca reviziile pana in 100.000 km vor costa 300 si ceva de EUR..
*

Pai numa revizia in care schimbi si distribitia costa mai mult de 300 euro. Doar nu i-ai si crezut? radmasa.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
aphophis
post 17 Jun 2007, 13:07
Post #12

Membru autentic

din cate vad o revizie de 60.000km cand se schimba distributia e in jur de 800-900 ROn. Nu stiu daca e acceptabil sau nu, is curios cat costa la concurenta o revizie de genul asta. Pun pariu ca mai mult

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 13:09
Forum Renault