parcare, parinti si copii
![]() ![]() ![]() |
parcare, parinti si copii
cristi.r |
![]()
|
||
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
megane
diesel
2006
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
adica ??? explica-mi te rog? promit sa nu-ti cer sa desenezi.
ce treaba are daca am sau nu copii? ma indoiesc tare mult ca as preferea ca loc de joaca parcarea in locul parcului sau al spatiilor special amenajate |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ce treaba are ? Pai are, insa oricat as incerca sa-ti explic, tot n-ai intelege. Si, atentie, nu incerc in nici un fel sa-ti aduc vreun afront sau sa-ti insult inteligenta !!! Pur si simplu nu vei intelege !
Si ca fapt divers, copii astia sunt cu milioanele ? Vin inapoi in spatele masinii tale dupa ce incerci sa-i indepartezi ? Trag la masina ta ? Nimeni nu e perfect ! Te dai jos la ei si gata ! Asta e ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@cristi.r: Vezi că "o cauți cu lumanarea", ca să citez un clasic în viață!
![]() Pe de altă parte, ce zici că nu vrei să jignești? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cristi.r |
![]()
|
A, nici tu n-ai copii ? Poftim, scuze ! Sa editez si postul de dinainte ?
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
chill down people. O dati si voi in diverse. Pana una alta are omu dreptate, parintii aia ar trebui sa aiba mai multa grija de plozi, mai ales ca ar trebui sa stie ca masina are si unghiuri moarte.. si ca de multe ori din chestii marunte de genul asta (scapat copilul de sub ochi) se intampla tragedii
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
*** text cenzurat de modearor (Liviu) ca sa nu iti iei ban ptr jigniri ***
QUOTE(cristi.r @ 18 Jun 2007, 17:53) Ce treaba are ? Pai are, insa oricat as incerca sa-ti explic, tot n-ai intelege. Si, atentie, nu incerc in nici un fel sa-ti aduc vreun afront sau sa-ti insult inteligenta !!! Pur si simplu nu vei intelege ! Si ca fapt divers, copii astia sunt cu milioanele ? Vin inapoi in spatele masinii tale dupa ce incerci sa-i indepartezi ? Trag la masina ta ? Nimeni nu e perfect ! Te dai jos la ei si gata ! Asta e ... asa o fi ... ca prea o spui cu patima ![]() copii sunt cca 15-20 .... mai e pana la milioane ... ![]() sa mai explic inca o data .... copii nu "trag" la masina mea ... pur si simplu isi vad de jocurile lor. pba este ca jocurile lor interfereza cu traiectoria masinii mele .... care masina .... dupa forma nu prea permite sa vezi ce ai in spate .... This post has been edited by Liviu: 18 Jun 2007, 22:07 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
cristi.r |
![]()
|
Da, aphophis, insa vezi tu, tragediile se-ntampla de cele mai multe ori din cauza lipsei de toleranta a cel putin uneia din partile implicate.
Lovesti un copil nesupravegheat, parintii sunt de vina, ok, tu scapi cu basma curata, insa oare ... oare ... nu puteai impiedica incidentul ? |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
tarzy |
![]()
|
oare asa este? daca lovesti un copil in parcare e vina parintilor? .... ma indoiesc .... nu mi se pare nici logic nici corect ....
pana la urma ce ar trebui sa facem? sa nu mai mergem cu masina? This post has been edited by tarzy: 18 Jun 2007, 18:11 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
cristi.r |
![]()
|
Si totusi, ce treaba au parintii lui DragosP in discutia asta ?
Vezi postul nr 37 ... Ok, tarzy, cum spui tu ... offf, n-ai inteles ... dadeam un exemplu ipotetic, in care tu nu vezi copilul, care copil nu are ce sa caute in parcare, da ? Se poate spune ca tu poti fi absolvit de vina pentru ca nu l-ai vazut, iar parintii sunt vinovati pentru ca nu trebuia(u) sa lase copilul in parcare pentru ca pe acolo circula masini, da ? Insa atentie, daca nu-ti schimbi atitudinea asta, este posibil sa ajungi la un moment dat, Doamne fereste, sa mori cu dreptatea-n brate ! Fii si tu mai intelegator ! Nimeni nu-i perfect ! Nu este asta un capitol la care sa-ti demonstrezi superioritatea ! De ce nu-ti duci si tu masina mai "incolo" ? This post has been edited by cristi.r: 18 Jun 2007, 18:24 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
tarzy |
![]()
|
ei (parinti) banuiesc ca sunt Ok, copilul .... nu prea .... e cam "nelinistit"
ptr edificare imi permit sa citez interventiile dumnealui pe acest topic QUOTE(DragosP @ 18 Jun 2007, 13:21) QUOTE(DragosP @ 18 Jun 2007, 17:26) Păi, fă un desen. Pe cine, în afară de tine crezi că mai interesează că tu ești cu nervii capului că nu poți să-ți parchezi mașina? ![]() QUOTE(DragosP @ 18 Jun 2007, 17:40) QUOTE(DragosP @ 18 Jun 2007, 17:55) @cristi.r: Vezi că "o cauți cu lumanarea", ca să citez un clasic în viață! ![]() Pe de altă parte, ce zici că nu vrei să jignești? ![]() eu unul nu pot sa vad aici decat ca individul ori are o pba cu mine ... ori cu toata lumea This post has been edited by tarzy: 18 Jun 2007, 18:23 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 18 Jun 2007, 14:21) Ma bag si eu un pic in seama chiar daca problema e "prea minora". Trecand pe langa "instigarea" de mai sus care totusi cred ca e o gluma, problema totusi exista si e mare de tot. In ziua de azi cand nu toti traim in orase linistite sau fara copii, cand trebuie sa pleci de acasa in cateva minute, sa pui in fund un kinder d-asta poate i o problema mare. Aici politia de cartier ar trebui sa imparta amenzi in dreapta si in stanga in cazul asta, si nu amenzi mici...asa iau nastere participantii la trafic indisciplinati... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Va certati aiurea-n tramvai. Le spargi urechile cu claxonu' sa-si aduca aminte "mamicile" ca sunt cu copii la plimbare si nu la bere pe terasa si, dupa ce se face liber in jur parchezi tiptil-tiptil cu mare atentie.
Merge? |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
tarzy |
![]()
|
in sfarsit o idee
cred ca ar avea efect dar ... are si-un dezavantaj .... o sa deranjez locatarii a cel putin 3 blocuri dar cine stie .... dupa 2-3 "interventii" de acest tip ... poate or baga la cap si nu o sa mai9 fie nevoie |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
cristi.r |
![]()
|
Tarzy, este posibil sa mai fie prin vreo casa - doua vreun copil foarte mic si care doarme ! Si s-ar putea ca mama sau "trantorul" de ta-su sa te-ajute sa apelezi la casco prin intermediul vreunui borcan mai plin sau mai gol ...
Nu merge liviu_lb, nu merge ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Atunci singura solutie e sa rogi pe cineva sa-ti faca partie.
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
am primit "report-ul" d-le tarzy dar nu am sa aplic nici o sanctiune caci, in acest caz, ar trebui sa primeasca mai multi.
Dar daca tot am apucat si am citit topicul asta iti spun ca din punct de vedere moral si social NU ai dreptate. In parcare se presupune ca trebuie sa fii geana la ce manevre faci. Pe de alta parte, parcarile sunt puse chiar langa locuri de joaca in marea lor majoritate .. este imposibil sa nu ai copii pe langa masini. Te sfatuiesc sa folosesti claxonul din dotare ca de aia e pus .. Asta a fost partea teoretica. Acum partea practica: daca tu sau oricine altcineva imi loveste copilul cu masina in timp de face manevre de parcare ... <<pasaj autocenzurat pe motiv de instigare la violenta>> ... pe scurt, o sa ii para f rau ... |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Liviu @ 18 Jun 2007, 19:49) .... Acum partea practica: daca tu sau oricine altcineva imi loveste copilul cu masina in timp de face manevre de parcare ... <<pasaj autocenzurat pe motiv de instigare la violenta>> ... pe scurt, o sa ii para f rau ... Da? Zau? Si o sa ii mai para rau si daca se dovedeste ca in momentul impactului tu ii povesteai la Marioara cum Consuela il face fericit pe gradinar? Pai atunci tu de ce dracu mai esti parinte? De ce dracu nu le dam drepturi full la copii de la varsta de 2 ani, nu de 18 ani? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Copilul tot copil ramane , iar in cazul meu , imi plac toti copii si nu ma pot supara pe ei.Daca sunt multi pe unde parchez , ii atentionez cum pot si am mare grija.De foarte mare ajutor imi este camera din R.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
cristi.r |
![]()
|
tarzy, in locul tau mi-as face probleme din cauza diverselor obiecte metalice (nasturi, chei de yala etc) sau pietricele sau alte chestii care pot aduce atingere la propriu imaginii masinii tale. Copii fug, se imbrancesc, stiu eu ce-or mai face pe acolo ... cea mai buna solutie ar fi sa eviti locul respectiv "de joaca".
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
driverx .. problema se pune asa ca in pozele lui tarzy ..
Nu vorbim de o sosea circulata unde iti este frica sa treci strada. Vorbim de o incinta de bloc, cu un loc de joaca in vecinatate, un loc unde nu poti deasi 15Km/h ca sa poti merge in siguranta ... Ei bine, intr-un asemenea loc daca dai peste un copil, acela fiin un loc unde STII ca sunt multi copii inseamna ca ai altceva in cap in loc de creier. Si, repet, daca intr-un asemenea loc mie mi-ar lovi copilul (sa zicem ca a vazut o pisica pe trotuar si a inceput sa alerge spre ea), ala nu o sa o duca bine. Tin sa precizez ca sunt o fire complet neviolenta dar in cazul in care integritatea fizica sau psihica a copilului meu este periclitata, pot face lucruri pe care le vezi numai in filme. Repet, in situatii in care un conducator auto trebuie sa fie geana pe unde merge. Daca scena se intampla intr-un loc unde se circula frecvent, unde este trafic, parintele e vinovat 100% .. de acord. Si acum sa va intreb pe astia .. care credeti ca sunt prea multi copii si aveti de unde calca .... voi unde ati copilarit ? Cat timp ati stat cu rasuflarea parintilor in ceafa ? |
--------------------
.
.
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
De ce nu o bagi cu fata? Nu ai vizibilitate cand iesi?
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
@Liviu tu ai dreptate ce spui pe aci, dar doar partiala. Personal prefer sa imi lovesc masina decat sa lovesc un copil nevinovat (cu un parinte iresponsabil). Dar tot asa sunt convins ca un ghertoi cu lant de aur la gat nu va da doi lei pe copilul tau (trista realitate) si nici tu nu o sa ai ce face si nu o sa iti mai arda sa faci ceva dac situatia impuna sa fugi repede la spital. Asa ca parintii ar trebui sa devina responsabili sa nu creasca viitori parinti iresponsabili (vezi ideea cu : voi unde ati crescut)
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
tarzy |
![]()
|
bine d-le liviu .... nu am dat report ptr ca cineva sa fie sanctionat ci doar ptr ca lucrurile o luasera pe aratura si nici un moderator nu facea nimic (ma rog ... unul punea paie pe foc da asta nu discutam) ma bucur ca acum aceata pba e rezolvata.
unde anume, dpdv moral si social, nu am eu dreptate? cand consider ca parcarea este un loc de joaca periculos? sau cand spun ca multii toarna copii mai degraba decat sa se duca la servici? de unde ai tras concluzia ca eu nu sunt "geana" in parcare? taman ptr ca sunt foarte atent pana acum nu am dat nici un kinder cu roate in sus. iar in cazul de fata locul special de joaca nu este langa parcare. parcarea este in fata blocului iar locul special amenajat ptr copii in spatele blocului. din cata "circulatie" mai stiu si eu utilizarea claxonului in localitati este interzisa .... el (claxonul) este pus ptr utilizare in vederea evitarii unui pericol iminent .... da aici avem o groaza de discutat - de altfel am specificat imi repugna ideea sa claxonez ptr treaba asta. despre partea practica ... cred si eu ca daca copilul iti e lovit in timp ce se joaca nesupravegheat in parcare iti va parea rau .... rau o sa-i para si lu ala de-l loveste dar intrebarea este .... cine e de vina in acest caz? ala de vrea si el sa ajunga acasa sau tu ca nu ai grija de mostenitor QUOTE(V a L y O @ 18 Jun 2007, 19:03) parcarea respectiva nu prea permite parcarea cu fata .... si-n plus nu-mi place sa parchez asa ... consider ca asa parcheaza doar "blondele" QUOTE(OAP @ 18 Jun 2007, 19:17) @Liviu tu ai dreptate ce spui pe aci, dar doar partiala. Personal prefer sa imi lovesc masina decat sa lovesc un copil nevinovat (cu un parinte iresponsabil). Dar tot asa sunt convins ca un ghertoi cu lant de aur la gat nu va da doi lei pe copilul tau (trista realitate) si nici tu nu o sa ai ce face si nu o sa iti mai arda sa faci ceva dac situatia impuna sa fugi repede la spital. Asa ca parintii ar trebui sa devina responsabili sa nu creasca viitori parinti iresponsabili (vezi ideea cu : voi unde ati crescut) nu se pune pa ca cineva vrea sa loveasca copii din neatentie sau mai rau intentionat .... ideea este ca puncii colcaie peste tot ... in stanga in dreapta si mai ales prin spatele masinii .... asa ca sa vrei si nu ai unde lovi masina ca sa feresti copii .... ori lovesti kinderii ori nimic This post has been edited by tarzy: 18 Jun 2007, 19:22 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Liviu |
![]()
|
Hai ca m-am inflamat pre atare si mi s-au intunecat mintile ..
Problema pe care vreau eu sa o pun este urmatoarea: Cand vorbim de o parcare sau ORICE LOC IN APROPIEREA UNEI ASEZARI UMANE posibilitatea ca un copil sa iti sara in fata traiectoriei masinii este imensa. In conditiile in care copiii sunt copii, oricat de responsabil ar fi parintele, nu poti (este imposibil din punct de vedere uman) sa il supraveghezi 100% din timp. Lor, copiilor, le trebuie doar o fractiune de secunda ca sa isi piarda concentrarea pentru ca au vazut ei nu stiu ce pe nu stiu unde. In conditiile astea, daca copilul o zbugheste printre masinile parcate, se poate intampla o tragedie ... tragedia asta poate fi evitata de respectivul conducator auto mai ales ca zona nu este una de trafic. Daca totusi tragedia se intampla, desi legea il acopera cumva pe "sofer", din punct de vedere moral el a gresit caci nu a mers suficient de precaut intr-o zona cu copii. Asta am vrut sa spun cu cele de mai sus .. si sincer nu vreau sa vad cum reactionez in situatia data ... Stii cum e asta ? .. e ca si cum ai lovi un copil intr-o zona de actiune a indicatorului "Atentie! Copii!" |
--------------------
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Liviu
Nu gandesti deloc bine. Ceea ce poate fi periculos pentru copilul tau. NU toata lumea e responsabila, iar bataia sau ce ai face tu soferului DUPA ce acesta ti-a remodelat copilu nu cred ca are nici o finalitate buna. Oricat de atent ai fi intotdeauna ai blind-spot-uri la o masina si NU poti fi atent IN ACELASI MOMENT in toate colturile masinii in momentul in care parchezi. Sa iti dau un exemplu personal. Cand aveam berlina, o parcam langa peretele unui bloc, LIPITA de bloc. De multe ori oglinda DREAPTA (e important de retinut) statea si la 3-5 cm de perete. Deci iti dai seama gradul de atentie necesar sa pui zilnic asa masina. Ei bine, desi sunt atent si holb ochii in timp ce bag in marsarier, intr-o zi prietena mea, care in materie de siguranta e la valoarea unui copil de 2-3 ani, s-a dat jos din masina, s-a dus in spate sa ma astepte sa parchez ca sa scoata de avea de scos din portbagaj, eu am bagat in marsarier, m-am asigurat, m-am asigurat UNDE e EA (in oglinda stanga) stiind ca e undeva in spate si am inceput manevra uitandu-ma in deosebi in oglinda dreapta pentru a nu intra cu coltul dreapta spate in perete. Nu m-am miscat nici juma de metru (sau poate putin peste) ca mi-am atins prietena. Sa nu credeti ca i-am facut nu stiu ce, doar i-am dat un imbold. Nici vanataie nu a avut. Ea vroia sa se indrepte spre mine sa imi zica nu stiu ce. Va dati seama ca nu mai era acolo unde o stiam eu. Cu judecata ei de 2-3 ani, atata a putut si nu s-a gandit la siguranta ei, venind pur si simplu catre masina, desi stia prea bine ce am de gand sa fac. Ei bine...care e idea totusi. Pai, copilul NU poate gandi prea mult in materie de siguranta nici o varsta mai mare (a se vedea ca si la 28 ani se poate judeca la fel de infect). Soferul NU are cum sa fie atent in fiecare fractiune de secunda la o asemenea manevra. Si daca ar putea fi atent, blind-spot-urile tot o sa iti creeze probleme. Este aberant mai ales din punctul de vedere a unui parinte grijuliu sa transfere toata aceasta responsabilitate soferului, mai ales in cazul tau care esti sofer la randul tau de ceva ani buni. Inainte sa sariti la concluzii sau unii sa aruncati cu rahat, mai ganditi putin. E vorba de libertatea unora dintre noi si de sanatatea altora dintre noi, dar mai ales a copiilor. This post has been edited by driverx: 18 Jun 2007, 19:33 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
OAP |
![]()
|
Nici eu nu doresc nimanui sa ajunga in situatia asta ...dar kindarii trebui invatati cumva ca in parcare spatele unei masini nu e loc de-a v-ati-ascunselea....daca un copil isi vede parintele certandu-se cu un sofer pe tema locului de joaca in parcare v-a prinde un curaj...periculos...
|
--------------------
.
.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
După cum am mai spus într-un alt topic: eu nu știu de ce vă mai tociți tastatura...
![]() Domnul tarzy, după umila și neînsemnata mea părere, are probleme suficient de grave de adaptare la lumea de azi: îl supără copiii turnați cu nemiluita, îl supără copiii romi (pentru că, nu-i așa? sunt virtuali violatori, hoți, tâlnari), își rezolvă problemele "bărbătește" pe PM etc. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Liviu |
![]()
|
driverx .. tu vrei sa pui situatia in alb si negru .. din pacate exista o zona intreaga cu infinite tonuri de gri.
Acele tonuri de gri nu pot fi acoperite de lege, dar pot fi acoperite de constiinta fiecaruia ... in functie de cat are fiecare. Ce ast face eu in locul lui tarzy: opresc masina inainte de a o baga in parcare, ma sigur ca locul este si va ramane liber (vorbind cu copiii mai mari si cu parintii celor mici) si apoi parchez. Daca se vine cu fata, un claxon scurt rezolva problema mult mai repede .. e chiar asa de greu de facut? Va grabiti chiar asa de tare incat nu se poate face treaba si cu omenie? S-au sugerat turatii 5000+ rpm si/sau scrasnet de cauciucuri ... cu tot respectul pentru cei care au sugerat asta dar ..... no comment (cei care au aprobat mintal acea masura sunt liberi sa se simta foarte jigniti de acel "no comment"). Totul se reduce la CIVILIZATIE ... ce frumos e la cei din vest .. nu ? |
--------------------
.
.
|
|
balky |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 4 January 07 ![]() |
|
--------------------
daewoo/dacia/daewoo
evanda/papuc/nubira2
2003/2003/2003
- toate de Bucuresti Trup si suflet pentru culori !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 20:23 |