amenda radar, cate puncte de amenda si de penalizare se dau?
![]() ![]() ![]() |
amenda radar, cate puncte de amenda si de penalizare se dau?
adi_ar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|||
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Am si eu o intrebare legata de aceasta scrisorica care iti cere sa comunici identitatea persoanei care a condus autovehicului la data de xx.xx.xxxx. Daca masina este condusa de 2 persoane si nu mai stiu in data aceea cine era la volan cum se procedeaza?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Proprietarul este sanctionat.
|
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
QUOTE(Stammi @ 21 Oct 2008, 08:23) b64chr, si totusi eu am luat 10 puncte, 6 plus amenda de 324 ron si 4 de viteza, deci in total 10. Tebuia sa-mi dea chiar asa? M-ai inteles? N-ai luat 10 puncte, 6 puncte amenda si 4 penalizare. E ca si cum ai aduna mere cu pere. 1 punct amenda este 10% din salarul minim de 540 lei. Poti face contestatie si cere sa se judece cazul in lipsa. Nu trebuie sa platesti nimic, timbru, taxe etc. Trimite contestatia prin posta/curierat cu confirmare de primire, judecatoriei indicata in PV sau in raza careia se afla localitatea unde te-a amendat. Poti urmarii pe net, portal.just.ro daca a aparut inregistrarea contestatiei. Eu am pe 27 nov judecarea contestatiei de radar. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cotorca sa traisca , 3 scrisori pana acum
![]() localitate de 2 lei , puteau macar sa puna 70 limita acolo .... |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Duyu @ 24 Oct 2008, 09:35) Am si eu o intrebare legata de aceasta scrisorica care iti cere sa comunici identitatea persoanei care a condus autovehicului la data de xx.xx.xxxx. Daca masina este condusa de 2 persoane si nu mai stiu in data aceea cine era la volan cum se procedeaza? ![]() QUOTE(Thanatos @ 25 Oct 2008, 06:33) Mi se pare ciudat tare faptul ca se trimit aceste scrisori dupa 3-4 luni de la data producerii evenimentului. Pai ar trebui sa imi fac un caietel cu cine, unde si cand a condus masina. QUOTE(L!nuX @ 8 Nov 2008, 15:59) cotorca sa traisca , 3 scrisori pana acum ![]() localitate de 2 lei , puteau macar sa puna 70 limita acolo .... Am primit si eu una de cand m-am dus, o astept pe aia de cand m-am intors ![]() |
--------------------
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
pe E85 sunt niste localitati (sate
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Doamne-ajuta!
![]() |
--------------------
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Nah ca am patit-o si eu.....
M-a prins radarul cu 69Km/h pe un sector de drum cu limita la 50 km/h deci ma incadrez la amenda intre 10-20 Km/h.... intrebarea mea este: primesc 2 cu 2 puncte? sau 2 cu 3? ... ( 2 sau 3 puncte amenda?) |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
e cineva de aici care nu a comunicat datele soferului atunci cand a primit respectiva comunicare prin posta in cutie nu recomandata??daca da atunci ce s a intamplat mai apoi thx
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Kojak, am primit doar comunicarea prin care mi s-a cerut sa spun cine a condus masina.
Urmeaza sa primesc procesul verbal.... |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
ady4x4 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 29 December 07 ![]() |
|
--------------------
dacia supernova
europa
2002
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
http://www.reno.ro/CONTESTATII-RADAR-page-...08204-s270.html
L-am mutat "contestatii radar"...aici am doar o intrebare: E ok 9 pct penalizare si 570 RON amenda pentru depasirea cu peste 50km/h a vitezei? This post has been edited by Madriann: 6 Apr 2009, 07:20 |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
www.amenda.ro
Plata amenzii și semnarea PV nu împiedică în niciun fel contestarea, și nici nu semnifică recunoașterea vinovăției. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Am primit și eu două amenzi de la camerele fixe din Cotorca și Coșereni, ambele în aceeași zi, la 12 minute distanță una de alta. Una cu 64, cealaltă cu 67 km/h, deci, sub 20 km/h depășire de viteză.
Problema e dacă trebuie să le plătesc pe amândouă, fiindcă știu că odată se plătea doar pentru o singură contravenție într-o zi. Ce știți de asta? Mulțumesc. |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
De la aceleasi camere fixe am primit si eu doua "felicitari" de genul asta. Treaba s-a intamplat in octombrie 2008, instiintarea a sosit in martie 2009. "Distanta" in timp a fost tot de 12 minute, dar vitezele au fost altele: 72, respectiv 64 km/h.
Cadoul a fost de 4 pct. amenda si 3 penalizare pt depasirea cu 20-30km/h (216 lei - 108 lei in 48 de ore), respectiv 2 amenda (108 lei - 54 lei la "tarif redus") si 2 de penalizare pentru depasirea cu 10-20 km/h. Deci tu o sa primesti, in total, 4 puncte de amenda si 4 de penalizare; daca ai comis-o anul trecut, trebuie sa platesti 216 lei (108 lei in 48 ore) iar pentru anul asta ai de platit 240 lei (120 lei la jumatate), pentru ca de la 1 ian. 2009, punctul de amenda a crescut de la 54 la 60 lei. Se platesc la CEC, in doua conturi diferite (pentru fiecare localitate in parte). Trebuie sa le platesti pe amandoua, au fost fapte petrecute in locuri diferite, la ore diferite; se pot considera doua fapte separate. In acest fel, poti ajunge la faliment si poti chiar sa primesti invitatie de la politie sa predai permisul pentru cumul de puncte. |
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
KKt-urile astea de radare au lege speciala dupa care functioneaza?
Ce lege specifica faptul ca sumele provenite din contraventii se fac venit 40% la bugetele localitatilor in care se constata contraventia si 60% la bugetele firmelor de apartament care monteaza radare? OG2/2001 spune ca banii ajung la bugetele locale ale localitatilor de domiciliu ale contravenientilor. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Intamplator unul din directorii tehnici de la Codec imi este prieten.... si cunosc destul de mult despre cum merge afacerea...
Procentul ce le revine lor este foarte mic.... Ganditi-va ca ei suporta toate cheltuielile cu aparatura, dotarea dispeceratelor, trimiterea corespondentei cu recomandare prin posta.. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Bun.... eu intrebam de legea dupa care functioneaza contraventiile.
Este o lege paralela cu OG2? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu ma pricep deloc la partea legislativa... dar in mod sigur functioneaza pe baza a ceva... ii inchideau rapid daca nu era baza legala....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Mersi, deci hop cu două rate și la ăștia.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Imi puteti da o "mana de ajutor" aici?
http://www.reno.ro/CONTESTATII-RADAR-page-...08204-s270.html |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Baietii de la Ialomita trimit amenzile acasa sau la posta?
Acum o luna am primit 2 instiintari de la ei sa declar cine a condus masina, am trimis si acum am primit notificare de la posta sa ridic o recomandata. E ciudat ca e o recomandata (fata de 2 instiintari), si alta chestie ciudata e ca instiintarile au venit direct acasa si le-a luat maica-mea, iar acum s-a(u) dus la posta. Sunt curios daca e vorba despre aceleasi amenzi, alta amenda sau vreun var de gradul cinspe de prin Nigeria care vrea sa-si scoata averea din tara. Si ce se intampla daca nu ridic recomandata de la posta? Mi-e imposibil, eu am serviciul si locuiesc temporar in alt oras. This post has been edited by Como: 30 Apr 2009, 14:17 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e deloc ciudat. Si instiintarile si procesele verbale sunt trimise prin posta, recomandat. Si prima data, cele doua instiintari au venit recomandat, dar a semnat mama ta pentru ele. La trimiterea de acum, probabil nu era nimeni acasa si atunci factorul postal a lasat un aviz (sau "notificare" cum ii spui tu). E foarte probabil sa fie PV de amenda pt. una din cele doua instiintari la care ai raspuns - nu e obligatoriu sa vina amandoua odata. Daca nu o ridici, amenda se da in plata la adm. financiara locala (si implicit nu mai poate fi platita doar jumatate in 48 ore).
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
iti vine la impozit:D..tot o platesti
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Si cum ramane cu aducerea la cunostinta? Nu trebuie sa semnez de primire a PV? Daca ar veni acasa le-ar (putea) lua maica-mea si plati, dar asa?
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 07:45 |