Pentru cei ce vor sa imbunatateasca motoare, 200km/h in R8G
![]() ![]() ![]() |
Pentru cei ce vor sa imbunatateasca motoare, 200km/h in R8G
Gheorghedracu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|||
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
super fain! imi plac mai ales pistoanele. intrebare (de necunoscator in r12
![]() |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
madmaxtata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 26 October 05 From: focsani-bucuresti ![]() |
toate.
![]() |
--------------------
dacia 1310
dacia 1310
88
- vn-01-slk
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
merg...trebuie bani ptr asta dar se merita....
baia e facuta cu cap ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Merg toate cu exceptia celor de 12G. Problema nu e cu banii, ci cu lucrarile mecanice care nu cred ca pot fi realizate in Ro, nu pentru ca nu exista masini sau bani, ci cultura de a "face" motoare ca lumea (in ateliere independente, pentru publicul larg). Vedeti acolo pe pagina finlandezilor, ei s-au dus la atelierul unui om care a alergat pe asemenea masini in timpul lor, deci stie ce face.
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
lucrarile se pot face si in tara, sunt firme care au masini serioase de prelucrat. doar sa ai acces la ele... problema e knowledge-ul si materialele de calitate.
si mai e totusi si alta problema: 99.9% din romani vor sa fie "propritari" de "A seis", ar considera o nebunie totala o investitie oricat de mica intr-o masina veche, mai ales in Dacia/Renault. |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Asa e, masini sunt, asa cum am zis si eu. Dar incearca sa explici masinistului de ce vrei tu sa-ti honuiasca lagarele de palier la .01 toleranta. Sau rampa culbutorilor. Si cit ar costa?
De fapt investitia ar fi in motor nu in masina. M-am uitat si eu la un C series recent, ca ar cam fi timpul sa ne innoim parcul auto, dar nu pot sa spun ca (in afara de unele gizmo-uri intr-adevar interesante) se justifica pretul comparat cu ce ofera competitia. |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mirceas @ 20 Aug 2007, 08:36) lucrarile se pot face si in tara, sunt firme care au masini serioase de prelucrat. doar sa ai acces la ele... problema e knowledge-ul si materialele de calitate. si mai e totusi si alta problema: 99.9% din romani vor sa fie "propritari" de "A seis", ar considera o nebunie totala o investitie oricat de mica intr-o masina veche, mai ales in Dacia/Renault. Mai mult decat atat, sunt satul pana peste cap de toti meseriasii, tinichigii si mecanici de la noi. Toti s-au obisnuit sa schimbe uleiul in motoare capsulate, si sa ia o gramada de bani pentru asta. Habar nu mai au sa regleze un avans, sa curete un motor, sa indrepte o aripa ca lumea (ca deh, la a seis se schimba si se vopseste, si se iau multi bani pentru asta). Deja se uita toti la mine ca la un nebun cand ma duc si le spun ca bate nu stiu ce, si primesc raspuns clasic ca e dacie si nu ai ce sa-i faci. Atat de mult regret faptul ca am doua maini stangi si inafara de o roata nu stiu si nu pot sa fac nimic, nu am scule, nu am loc, nu am nimic....of, si nici macar timp nu am. Vi se pare atat de deplasat faptul ca e absolut problema mea daca vreau sa bag banii in dacia mea ? Ce il freaca pe mecanic la icre ca eu am bagat si bag multi bani in ea ? Bat campii, stiti si voi foarte bine ce vreau sa spun. M-am dus cu o masina de unde lucram acum vreo doi ani, la marele si frumosul service Citroen din Bucuresti, aka ATS. Frumos totul, cafelutza, iti ia masina, iti pune presuletzul, iti face masaj, ma credeam la pensiune. Tot serviciul suuuuuper, cu exceptia scopului principal, si anume acela de a-ti repara masina. Dupa ceva scandal, am reusit sa intru in hala unde se lucra, si am vazut o gramada de pustani, care inafara de a cupla calculatorul masinii la scula lor de pe stand si a da jos o roata, nu stiau unde se afla sigurantele la Citroen Berlingo. Hai...sorry de off-topicareala. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La masinile noi nu se repara motoarele si cutiile de viteze.... Se inlocuiesc. Asta este, si din acest motiv mecanicii nu trebuie sa invete sa faca astfel de operatiuni.
Un atelier de asamblat motoare devine deja ceva rar, pentru simplul motiv ca nu e necesar, cu exceptia motoarelor navale sau a altor dieseluri mari. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GTX |
![]()
|
![]() membru retras Group: Members Posts: 204 Joined: 20 June 06 ![]() |
ce cuplu mic are...
|
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
1998 berlina www.tuning-pe.net
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
130Nm nu e chiar mic pentru o masina care ar trebui sa fie sub 800kg. Dacia are cam pe la 100Nm daca imi amintesc eu bine. Pe de alta parte aicea vine povestea cu cutia de viteze. Pentru cutia 353 sunt multe variante de pinioane si rapoarte finale, caci a fost folosita intens in unele din modelele de alpine 110 pe linga 8G.
This post has been edited by Gheorghedracu: 21 Aug 2007, 03:42 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 19:17 |