Accident cu vatamare corporala...ce sa fac?, Accident petrecut in Bucuresti in 10/2006
![]() ![]() ![]() |
Accident cu vatamare corporala...ce sa fac?, Accident petrecut in Bucuresti in 10/2006
thunder77 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(thunder77 @ 22 Jun 2007, 14:50) Acum ce ma intereseaza in mod deosebit.Pe 28 iulie plec in Grecia cu familia si acolo e posibil sa inchiriem o masina. Daca vrei neaparat sa conduci in GR, tradu la un traducator autorizat in greceste dovada pe care o ai de la politie si apoi apostileaz-o. Eu am inchiriat masina in Rodos acum o saptamana. Carnetul il vor doar ca sa-i treaca seria pe contract, atat. Cel putin asa era in Rodos, adica s-ar putea ca, fiind pe o insula, procedura de inchiriere a unei masini sa fie mai simpla. M-am dat cu masina prin toata Grecia, am mers legal si nu m-a oprit nici un politist. Nici nu am remarcat sa fi fost multa politie. Bafta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe dovada nu scrie cumva ca e valabila numai in Romania?
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
gibonu |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
thunder77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
gibonu o idee interesanta!
![]() M-am uitat pe Dovada.Zice asa:"Permis conducere categ B nr.......,detinator-eu,a fost retinut pentru(motivul si locul)......Prezenta s-a eliberat la data de 28.10.2006 ora 23:10 Agent constatator... Iar pe spate sint stampilele cu datele si semnaturile. Tocmai acum am dat email la BPR si am intrebat de problema mea.Sa vedem... ![]() Poate imi fac o surpriza. Aaaa era sa uit.Eu o sa trec prin Bulgaria si Grecia,deci ar trebui tradusa dovada in bulgareste si greceste.Stie cineva unde pot intreba sigur?Sa merg la un avocat specializat?E vreo lege care reglementeaza problema asta? Presupunind prin absurd ca ar dura procesul 3-4 ani eu ce fac,nu mai pot circula in UE ca asa vrea statul roman??? ![]() E absurd si abuziv.Pai unde e "prezumtia de nevinovatie" stipulata in Constitutie??? This post has been edited by thunder77: 28 Jun 2007, 08:40 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@thunder77: desi din ceea ce spui (victima a plonjat 4 metri, viteza 15-20 kmph, frana 50 cm) rezulta fie ca aveai o viteza mai mare fie ca plonjonul ti s-a parut mai mare decat a fost, vreau sa-ti spun ca nu conteaza de cati ani ai permisul ci cati kilometri ai facut si mai ales cum i-ai facut.
Se poate intampla oricui sa-i sara cineva in fata (mie mi-a sarit in fata o... doamna, ca sa ma exprim elegant, trecand pe rosu ca sa prinda tramvaiul. Am fandat, am evitat-o, dar cand am revenit pe sensul meu de mers am bracat prea mult si am sarit o bordura: janta fata-stanga indoita, scutul indoit, noroc ca n-am spart cutia sau baia de ulei, sau mai rau, sa dau peste dobi... aaa, doamna). Spui ca ai ~20.000 km. E putin. Abia ti-ai format cat de cat reflexele. Eu, la peste 100.000 simt ca inca n-am trait toate situatiile posibile in trafic. Bafta |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
thunder77 |
![]()
|
E posibil sa ma insel cu cei 4 m,dar parca asa imi amintesc ca au masurat politistii,de unde s-a sfirsit frina si pina la o pata de singe.
Asa este,ai dreptate;eu nu am avut ce face,in stinga era statia de tramvai in dreapta daca luam nu rezolvam nimic... Reflexele se ascut in timp,eu pot demonstra pe viu ca am timpi de reactie foarte buni,dar nici macar asta nu te poate feri de accidente. In alta ordine de idei imi sun avocata si merg cu ea in audienta la Comandant.Trebuie sa gasim o solutie;ori revolutionez eu sistemul ori ii dau in judecata. Am sunat la BPR si mi-au zis ca nu s-au gindit la problema asta!!! O sa revin cu amanunte. ![]() Sint foarte suparat ca mi se face o nedreptate!Poate asa,facind presiuni schimbam ceva.Acum sintem in UE si trebuie sa reglam legile dupa cele de la Bruxelles.Sa imi arate unde scrie ca Dovada e valabila numai in RO. ![]() Am vorbit cu avocata mea si o sa atacam problema legal de miine.Practic agentul constatator in baza Art.100 pct.3 -nerespectarea semnificatiei indicatoarelor...mi-a retinut permisul,abuziv as spune.Tot el a justificat acest lucru in felul urmator:"Trebuia sa reduceti viteza pe sectorul de drum respectiv deoarece erati in zona de actiune Atentie Copii",la care eu i-am zis:"De unde stiti ca nu am redus viteza?Puteti demonstra ca nu am facut-o?",la care nu a mai zis nimic. Nu pot sa zic mai multe ca as face afirmatii grave.Ma opresc aici si o sa va tin la curent. ![]() This post has been edited by thunder77: 28 Jun 2007, 13:36 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(thunder77 @ 28 Jun 2007, 10:28) gibonu o idee interesanta! ![]() M-am uitat pe Dovada.Zice asa:"Permis conducere categ B nr.......,detinator-eu,a fost retinut pentru(motivul si locul)......Prezenta s-a eliberat la data de 28.10.2006 ora 23:10 Agent constatator... Iar pe spate sint stampilele cu datele si semnaturile. Aaaa era sa uit.Eu o sa trec prin Bulgaria si Grecia,deci ar trebui tradusa dovada in bulgareste si greceste.Stie cineva unde pot intreba sigur?Sa merg la un avocat specializat?E vreo lege care reglementeaza problema asta? Presupunind prin absurd ca ar dura procesul 3-4 ani eu ce fac,nu mai pot circula in UE ca asa vrea statul roman??? ![]() E absurd si abuziv.Pai unde e "prezumtia de nevinovatie" stipulata in Constitutie??? Daca conduci tu si prin BG, normal ca trebuie tradusa si in bulgara, nu mai trebuie sa intrebi nici un avocat. Traducerea o faci la orice centru de traduceri. La fel, sunt centre de traduceri care se ocupa si de apostila. Practic, tu o sa faci o traducere legalizata, adica un traducator autorizat de Ministerul Justitiei iti traduce dovada si un notar o sa confirme ca ceea ce a tradus ala acolo este adevarat. Apostila este un fel de dovada in plus, adica statul roman confirma ca ceea ce ti s-a tradus tie este perfect legal cu legislatia lui si implicit cu cea europeana. In cazul tau prezumtia de nevionovatie este chair aceea dovada care ti se da sa circuli cu ea. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
thunder77 |
![]()
|
gibonu tu esti sigur ca merge asa?
Adica cunosti sa mai fi facut cineva asa ceva?Deocamdata am trimis un email sesizare la Politia Rutiera si astept raspunsul lor oficial in legatura cu problema mea. Am vorbit la telefon cu un inspector de politie si i-am expus problema la care mi-a zis ca dovada e valabila doar in Romania;poti sa ii faci orice ca nu e valabila.Asa s-a exprimat el. Insa astept raspunsul oficial,pentru ca avocata mea e de alta parere. ![]() A fost modificat codul rutier!!!E de bine! ![]() ![]() This post has been edited by thunder77: 29 Jun 2007, 21:33 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
gibonu |
![]()
|
Daca Politia ti-a zis ca dovada este valabila doar in RO (desi zici ca nu scrie pe ea nimic in acest sens) insemana ca n-are rost sa faci ceea ce am zis eu.
Logica mea a fost ca, respectiv daca in RO ai voie sa conduci, rezulta ca nu esti un pericol public nici pentru RO si nici pentru alte tari, mai ales cele membre UE ca si noi, a caror legislatie se presupune ca este armonizata. Vezi ce spune politia si poate ne zici si noua. In plus, chiar daca Politia romana iti spune ca e OK, s-ar putea ca politistul grec sau bulgar care te opreste sa aiba dubii privind hartiile tale si sa fie nevoie sa pierzi ceva timp ca sa-i explici. Partea buna, daca se poate numi asa, este ca in GR sau BG, daca mergi legal nu prea are politia motive sa te opreasca. Repet, eu am fost recent in GR, am condus toata tara, de la grantita cu BG pana in sudul Peloponezului + Rodos si nu m-a oprit nimeni. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
thunder77 |
![]()
|
Teoretic asa este gibonu;practic ramine de vazut.
Imi cer scuze ca nu am mai scris nimic de ceva timp dar am fost ocupat cu jobu,si in plus nu aveam nici vesti proaspete. ![]() Avocata mea a depus contestatie la domnul comandant cu numar de inregistrare si sper la un raspuns favorabil in ceea ce priveste restituirea permisului. ![]() Altfel am aflat ca INML inca nu a trimis raportul de autopsie desi Politia a solicitat aceasta copie. Va tin la curent. ![]() In rest sanatosi sa fim,si concedii cit mai placute! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
thunder77 |
![]()
|
![]() ![]() Am revenit cu vesti bune! S-a terminat si expertiza tehnica care a zis ca am avut 46 km/h real si ca orice as fi facut nu aveam cum sa evit accidentul... ![]() Acum astept sa imi dea o hirtie la mina de la Procuratura si cu aia ma prezint sa iau carnetul.A durat peste 1 an...dar ce sa ii faci,asa e la noi. Cine are nevoie de sfaturi astept private message...sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
grija maxima pe viitor
ma bucur ca s-a terminat cu bine pt tine PS nu inteleg dece conduci o dacia 1300 daca mami are pile sus de tot. |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Felicitari ca ai scapat, acum am citit topicul pentru prima data si e frumos ca am dat de un deznodamant fericit.
E tragic ca a murit femeia, dar nu uita ca accidentul nu a fost din vina ta, asta e 1, si 2, ai spus ca moartea si accidentul nu au nicio legatura... Deci nu vad de ce sa fii "marcat pe viata". Fii tare, viata ta merge inainte... Imi pare rau de ea dar mai mult imi pare rau de tine. Ai avut de suferit si alergat 1 an pentru ceva de care nu esti vinovat. In ce tara traim... Iti sare un tampit in fata si tot tu ai de dat explicatii... Cat despre fiul ei, totusi incearca sa-l intelegi... Nu stiu cum poti avea rationament cand iti moare mama, sunt convins ca vezi totul cu o subiectivitate absoluta, si am citit faza cu vecinii de au gasit-o dar totusi, mama e mama, poate nu si-au mai vorbit mult dar tot mama lui a ramas. Oricum, sa nu mai punem sare pe rana. Bine ca s-a terminat cu bine, bafta si condu atent in continuare. Daca la 45 km/h ai avut asa o intamplare, ma intreb la ceva gen 70 km/h ce s-ar fi intamplat. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
E bine ca s-a terminat totul si ai scapat.
Sincer dacia are frane foarte proaste, rotile subtiri. Daca apuci sa blochezi rotile in timpul franarii esti "PA". Am fost intr-o dacie cu 50-60Km/h model 2000 eram in spate . A aparut o pisica in fata, soferul s-a blocat cu piriocul in frana. S-a dus 20M pe frana si am intrat intr-un stalp. Cred ca aveam 30Km in momentul impactului cu stalpul. Scaune rupte, dureri de spate si un deget rupt. Mi-a lasat un gust amar dacia la capitolul siguranta. Am zis ca nu-i adevarat. |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
tonyavo2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 18 November 07 ![]() |
prin modificarile aduse codului rutier - poti sa mergi sa-ti ei permisul. nu mai este nevoie sa-ti prelungesti dovada. la raminerea definitiva a hotaririi in 15 zile esti obligat sa predai singur carnetul, binenteles daca te condamna.
in rest daca e cum spui tu cu accidentul totul se joaca din expertiza tehnica - dinamica producerii accidentului si martorii. Pentru expertiza e bine sa-ti ei consilier expert parte pt ca risti sa te "faca" la masuratori etc. e bine ca nu s-a stabilit legatura de cauzalitate intre accident si moartea babei. totul depinde acum cite zile de ingrijiri a primit baba de la IML - daca are peste 60 de zile actiunea penala se pune in miscare din oficiu daca are sub 60 de zile impacarea partilor inlatura raspunderea penala si dosarul se claseaza cu NUP. Cum baba a murit , deci nu mai ai cu cine sa te impaci asa ca ramin mostenitorii care stiind acxeasta problema ,pt a nu mai avea pretentiii de la tine o sa incerce sa obtina bani. Deci, o sa ai de tras.....cel putin 2 ani pe instante pina la finalizare din momentul in care dosarul ajunge dse la parchet la instanta , binenteles daca se exercita si caile de atac(apel, recurs) Succes |
--------------------
renault
megane sedane 2
sedane 2
- B -69-TSB
|
|
thunder77 |
![]()
|
tonyavo2004 sint in ceata !!!
![]() Adica mai dureaza inca 1 an???Pai ce legatura are spitalizarea mortului cu nevinovatia mea??? Cod penal de rahat!!! ![]() ![]() ![]() Doamne ce legi cretine avem...miine imi sun avocata! Sper sa nu ai dreptate... Miine o sa aflu ce urmeaza.Oricum fiului nu ii dau un leu asta e clar! kissfm acum conduc un Reno Clio ![]() ![]() ![]() Altfel sanatosi sa fim,frine cit mai sigure sa avem...Brembo daca se poate. Daca o sa am bani prima inbunatatire la Reno-ul meu va fi un set de frine profesionale ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
qwertyro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 2 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum imi dau seama cat noroc am avut, dupa ce am citit topicul si parca imi mai vine mintea la cap..aveam peste 90hm/h si acceleratia la maxim (deh incercam sa prind un verde 21:30 seara drum drept verde pt mine) si traverseaza pe rosu citez de mai sus"o doamna" ...sa prinda tramvaiul...Va dati seama ca in panica am blocat rotile am luat piciorul de pe frana am luat maxim dreapta...noroc ca tanti a mers in continuare...apoi ma duceam spre stalp..maxim stanga...frana...si m-am oprit undeva in mijlocul intersectiei....va dati seama ca faceam abs pe frana cu piciorul (tremura rau de tot - asta dupa ce m-am oprit...).
|
--------------------
Dacia
1310
1983
|
|
thunder77 |
![]()
|
qwertyro nu e de glumit cu asta! Eu am trecut prin asta si nu doresc nimanui!!!
De altfel m-a marcat acest accident,si mereu in mintea mea rasuna un "daca...as fi avut alta masina,daca...ar fi avut abs...daca nu era masina in statie...daca" Acum mi-am revenit pentru ca pina la urma doamna a murit din cauze naturale.Alta era situatia daca o loveam si murea pe loc. Eu am ajuns la o concluzie;viteza nu e buna!!!Pentru ce...mai mult conteaza sa ajungi teafar acasa decit citeva minute in minus.Oricit de bun ai fi ca sofer si orice masina ai avea fizica tot fizica ramine. De aceea filozofia mea e urmatoarea...sa nu mergi cu mai mult de 50 km/h in oras,ca macar daca mai sare cineva pe capota politia nu prea are ce sa iti faca. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
thunder77 |
![]()
|
Gata caz inchis!
![]() ![]() ![]() ![]() Parchetul de pe linga Judecatoria Sectorului 1 a dat NUP,deci gata. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 Fidji
- B-48-GIO
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Cu parere de rau pentru decesul doamnei, ma bucur pentru verdict !
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Bravo, felicitari!
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Concluzia din postul #49 e buna .. e chiar foarte buna. Dovedeste ca daca respeci legea, legea te respecta si ea pe tine, protejindu-te.
La cat mai multi km fara incidente! |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 23:05 |