zgomot la franare, de ce naiba..
![]() ![]() ![]() |
zgomot la franare, de ce naiba..
Mihay_88 |
![]() ![]()
|
||
![]() fan megane :) Group: Members Posts: 428 Joined: 12 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Privilege
1.5
2006
- B 999-XXX Tot ce e bun tre' sa dispara din aceasta tara....
|
|||
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Saboti spate ... te-ai uitat ?
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
Mihay_88 |
![]()
|
pai mie mi s-aude pe fata! spatele nu are nici o problema. cred :-s
21 Jun 2007, 21:54: sfaturi ceva? ![]() This post has been edited by Mihay_88: 21 Jun 2007, 21:54 |
--------------------
Privilege
1.5
2006
|
|
[_snd_] |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 June 07 ![]() |
daca pe langa "harait" mai si trepideaza masina ...ai problece cu pompa centrala de frana
|
--------------------
DACIA
1310
1996 break
- CT 57 TIM
|
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
Au ajuns placutele de frana la fier (s-au uzat). Asta e problema ta mai mult ca sigur. Nu are nicio legatura itp-ul cu placutele de frana,acolo nu-ti verifica grosimea lor ci doar eficienta franarii.
Ale tale probabil erau "pe ultima suta de metri" (inca nu se exfoliase de tot ferodoul de pe ele.) cand ai facut itp-ul iar acum au ajuns la fier. Ai sa observi niste santuri de toata frumusetea pe suprafata discului de frana... (daca asta e cauza). Cand rezolvi spune-ne si noua care a fost cauza ![]() This post has been edited by andutzu: 22 Jun 2007, 22:58 |
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
Mihay_88 |
![]()
|
Am fost astazi la un mecanic.si mi-a zis ca nu stie de la ce face asa(e mecanicul lui tata si nu prea le are cu daciille) dar de la placute nu e sigur! le-a sos si mi-a aratat! erau aproape intacte a zis ca mai fac usor 5-7k km cu ele!
habar n-am de la ce poate sa faca! aaaa si inca o chestie pe care am obs azi! cand pun frana..pe langa zgomotul de frane trage foarte rau stanga(mentionez ca rotile sunt echilibrate si la presiunea corespunzatoare, am verificat astea) |
--------------------
Privilege
1.5
2006
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE mecanicul lui tata si nu prea le are cu daciille Daca nici cu Daciile nu le are atunci cu ce naiba le are ? Serios vorbind, un mecanic priceput trebuie sa se descurce pe orice masina !!! |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
RMS |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 9 December 05 ![]() |
Daca zici ca se aude scartait si harait doar cand pui frana inseamna ca, virgula, contactul dintre placute si disc nu se face asa cum trebuie sau materialul placutelor/disc e mai rau. Cauze ar putea fi deformarea geometriei discului, mai rar a placutelor dar s-ar putea, insertiile din placute+deformarea discului.
Faptul ca trage intr-o parte, cu rotile echilibrate si umflate corespunzator, inseamna ca pe acea parte forta de franare este mult mai mare decat pe partea opusa. Cauze: blocarea pistonasului din etrier, garnituri care nu etanseaza, conducte blocate, pompa de frana nu lucreaza cum trebuie (luate de la roti catre pompa). Prima data verifici exact de unde e problema. Daca am gresit cu ceva sau am omis ceva va rog sa-mi spuneti sa stiu si eu data viitoare. |
--------------------
Dacia
1310
- SJ-02-ACC
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Ar mai fi una: piulita planetara slabita SI ceva rugina pe partea interioara a discului (nu pe fata de lucru ci in zona suruburilor de prindere a portetrierului) asa incit la frinare descul sa fie deplasat lateral si un surub sa atinga in partea "oala" a discului. Nu sariti, vorbesc din patite.
Manifestarea mai poate apare din cauza unei saibe distantier planetara uzata sau lipsa sau prea subtire, asa incit la stringerea piulitei discul sa atinga direct acel surub. Sau la montarea unui surub mai lung. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 20:44 |