DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Culori Fundamentale

Sergiu
post 14 Oct 2004, 15:18
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

QUOTE(Mihai_E @ 14 Oct 2004, 16:52)
sergiu, ai citit articolul despre fotografie (am postat io un link mai sus) sa vezi ca scrie clar ca in forografie culorile fundamentale sint rosu, galben si albastru.
*

Mai, nu scrie clar ca in fotografie... Eu cred ca tot suna bine rosu-galben si albastru pentru unii autori, asta este!
Eu am scris cum sta treaba cu filmele negative (si pozitive) color... Cine nu ma crede, sa fie sanatos!
ADICA: le putem numi fundamentale daca vreti, dar asta nu va schimba faptul ca in negativ exista un strat sensibil la rosu, unul la verde si unul la albastru...

--------------------
Dacia SupeRNova
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 16 Oct 2004, 13:18
Post #32

Membru autentic

From: Ban Land

Este o ineptie ca in fotografie culorile primare sunt rosu, galben si albastru. Nu va mai luati dupa aburelile de pe unele site-uri.
Si eu imi pot face un site pe care sa scriu ca cele trei culori sunt: gri perla, rosu toreador si albastru egee.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
tataia
post 20 Jun 2016, 15:38
Post #33

Membru incepator

Culorile fundamentale sint rosu, verde si albastru. renumitul RGB intilnit peste tot in electronica, fizica tehnica. In electronica se foloseste RGB pentru simpul motiv ca acestea sint culorile fundamentale si nu altele!

Culorile fundamentale ar putea sa tot fie rosu galben si albastru dupa parerea pictorilor si artistilor plastici dar au acestia idee de fizica? Au inventat ei televizorul color? Filmul color? Fotografia color? Daca era dupa ei nu se inventau niciodata pentru ca verdele este culoare fundamentala. NU se poate obtine din combinatii. Galben plus albastru da verde doar daca este vorba de vopsele nu de lungimi de unda ale luminii vizibile. Si pina si ochiul uman functioneazsa tot dupa principiul RGB...si a fost inventat de cineva mult mai inteligent ca omul....a fost inventat insasi de Dumnezeu asa ca....

--------------------
Dacia, Mercedes-benz CN3, W201 1998 1310L, 1992 190
+
gabize
post 20 Jun 2016, 15:45
Post #34

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Tataie, Sony nu mai intră de mult pe forum. Și poate în 12 ani de când e ultima postare o fi aflat și el.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Markos
post 20 Jun 2016, 16:35
Post #35

fost programator

From: Scursurești Vale

Asta-i clona lui corbex? unsure.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 20 Jun 2016, 16:44
Post #36

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Nu cred, are stilul tau literar.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:40
Forum Renault