Ce probleme pot intampina, de-a lungul a 3000 km intr-o Dacie
![]() ![]() ![]() |
Ce probleme pot intampina, de-a lungul a 3000 km intr-o Dacie
Alex G. |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Corect, cand e sa mearga merge. Si cu asta prin '99 as fi avut curaj sa plec oriunde, dar daca de prin '00-'01 a fost oarecum lasata in paragina nu prea ma asteptam sa ma duca nici macar cat m-a dus. Singurele probleme care au tinut pana la urma de masina au fost infundarea de vreo doua ori a jiclorului, ca deh, cine stie ce rugina colcaie in rezervoru' care nu mai vazuse un plin de ani de zile, si o bataie in spate care am crezut ca e rulment, dar pana la urma am constatat ieri ca s-ar putea sa fie bratul de pe dreapta spate, sau ce naibii fixeaza axul spate de caroserie. L-oi face si p-ala, momentan n-o mai scot decat pe drumuri scurte prin oras, sa iau apa de la izvor sau sa ma duc pana la cineva, poate prin septembrie sa mai dau o tura lunga daca e cazul.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() nu numai argon are grija de dacie;) si da daca ai masina buna poti pleca oriunde;) si bagati si voi poze cu daciile pe unde ati fost;) pun si eu:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sunt pe pagina precedenta, daca ai fi fost un pic atent le-ai fi vazut. Eu am dovedit ca merge 2700 de km si o Dacie neingrijita, cu una intretinuta nu mi-ar fi frica sa plec pana la Barcelona si inapoi.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Alex G. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
Iaca fotografii cu Ciresica si locurile pe unde am umblat cu ea:
Numai de bine, Alex |
--------------------
-
-
-
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
Baba mea facu Sighetu Marmatiei Targu Jiu fara nici o problema...
Bine, prin asta ma refer ca, atata timp cat ai propulsie, frane si directie, e ok...alte mici probleme secundare nu se pun, ok? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Merced |
![]()
|
Nu se pun, normal.
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
1410_coupe |
![]()
|
![]() Daciiiator coupe Group: Members Posts: 24 Joined: 4 August 07 From: Galati ![]() |
Va salut !!
Felicitari pt cei care mai au incredere in dacii si se stie foarte bine ca cei care au incredere in ele le ingrijesc, de exemplu argon sau alti care sustin acest lucru.Cat despre Merced eu zic din cele povestite de el ca a fost frumos si inca ceva din poze masina arata ca e foarte ingrijita ,adica caroseria e in stare perfecta din cate am vazut ,linia perfect dreapta insa se cunoaste parca un pic batranetea ca sa ii zic asa are o tendinta de curbare la praguri, in rest superb ![]() This post has been edited by 1410_coupe: 10 Aug 2007, 10:53 |
--------------------
kymco
agylity 50/in curand sportiva
2007 1410 coupe|multi zic ,putini stiu
|
|
Merced |
![]()
|
Hahaha... Da, am observat si eu ca in ciuda varstei si modului de ingrijire inca are o linie ok, dar sunt defecte care nu se vad in pozele alea.
De exemplu aripa dreapta fata e de 1310 si ramane o gaura langa far si strica mult din aspect, pragurile desi nu-s mancate pe exterior, in interior problema sta altfel(practic contrapragurile sunt luate bine de rugina), podul spate e praf, pe cric o ridic bagandu-l sub bratul ala de la roata, ca daca incerc in pod trosneste de o ia naibii, si ar mai fi. Motorul e ok, cutia la fel, desi a inceput si asta sa mai caraie cateodata, mai mult d-asta mi-e mila de masinuta. Inca o chestie, usile se tin bine, pentru asta ma invidiaza un var care are masina mai noua ca a mea dar umpluta de rugina. Aia dreapta fata e un pic lasata ca s-a tot sprijinit lumea de ea, in rest toate se inchid frumos. ![]() De caroserie in general am mai zis pe undeva, nu e nici pe departe in regula, masina a fost vopsita de vreo 3-4 ori din '79 si pana acum, dar mereu doar exteriorul, si niciodata n-a fost dezechipata si facuta tinichigeria cap-coada(doar acum ce i-am facut podeaua fata ca avea niste gauri si aveam bucata aia de ani de zile printr-un garaj la tara, dar nici p-asta n-am schimbat-o de tot, ca nu cred ca mai aveau aia unde s-o sudeze daca o dadeau pe cea veche jos ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
1410_coupe |
![]()
|
![]() Daciiiator coupe Group: Members Posts: 24 Joined: 4 August 07 From: Galati ![]() |
Eu iti zic ce am vazut in poze caroseria perfecta pentru vremea ei mai ales linia
![]() Apropo ai zis ca sau facut trei sau patru vopsiri pana acum ma intereseaza daca mai ales la ultima acum ai luat tot stratu de vopsea veche antifon chit etc si dupaia aplicarea stratului nou; daca asa ai facut nu cred ca o sa mai ai treaba cu vopsitu ink vreo cativa ani (daca cine a facut a facut treaba buna) |
--------------------
kymco
|
|
Merced |
![]()
|
Nu, nu am facut ceea ce trebuia pentru ca n-am avut bani. Au fost curatate zonele ruginite, dat kit, luat un pic si din stratul de vopsea precedent si sudate bucati de tabla pe unde erau niste gauri, sau in spate la carligele care tin finala de exemplu, finala care nu se mai tinea in nimic inainte. Am dat pana acum 3 milioane si niste piese de le gasisem prin casa cum ar fi un electromotor, niste pompe de benzina, niste brate, un disc de ambreiaj si alte maruntisuri. Nici n-am mai vorbit cu omu' din service de vreo 3 saptamani, oricum cred ca tre sa-i mai dau niste bani, asta e oarecum clar, ca nici o treaba d-asta de mantuiala nu se face la 3 milioane. Eu ma rog sa mai tina cat de cat macar pana la sfarsitul lui 2008, cand probabil o sa ajunga la REMAT, asta daca nu dau banii peste mine si ma apuc sa o restaurez cum fac altii, desi mi-ar trebui probabil macar 50 de milioane.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
1410_coupe |
![]()
|
Da inteleg , nu e asa ieftin sa faci cum zic eu dar se observa in decursul anilor dif .
Pretul la asa ceva anu trecut era de cel putin 16 milioane incluzand 2 oameni pt curatat caroseria ,chituit si alte chichituri ,iar un om pt vopsit, mai intra cuptorul 1mil jumate,vopseaua iar un milion si se ridica foarte mult. Oricum ce am vazut in poze la a ta am zis prima oara ca a curatat pt ca arata binisor ideea e cat o sa dureze in timp. |
--------------------
kymco
|
|
Merced |
![]()
|
Ca si rugina de suprafata vorbind nu prea a avut in exces, decat pe anumite zone. O chestie urata a fost pe portbagaj unde cred ca au aruncat in urma cu cativa ani niste copii cu o piatra sau ceva, si in timp s-a luat multa vopsea si incepuse sa manance rugina si din tabla. Am vazut ca au curatat si chituit, dar sunt curios acolo cat o sa tina. Si mai sunt niste zone. Chiar si pe plafon o luase putin ca s-a gasit un destept de coleg anu' trecut sa se urce in picioare pe ea cand era beat si se infundase si sarise putin vopseaua.
![]() Oricum pana acum nici nu ti-am multumit pentru aprecieri, iti multumesc cu aceasta ocazie! Mai rar sa-mi laude cineva rabla cand sunt atate masini serioase pe aici. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Luna trecuta am facut un drum prin munti, si acum tocmai ce m-am intors de la mare. Problema ciudata la masina mea e faptul ca dupa multi kilometri facuti in regim de///120 km/h sa zicem, se deregleaza relantiul si tine mult mai sus. Cand se raceste, isi revine.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
dupa aproape 4500 km facuti in 2 saptamani nu am avut nici o problema, mai putin un ralanti foarte instabil, rezolvat in 2 minute cu palma la carburator, multumesc pe aceasta cale dobitocilor de la Petrom(avea apa benzina in ea
![]() Attached thumbnail(s) IMG_2972.jpg ( Size: 263.35k ) Number of downloads: 62 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Relantiul instabil la temperaturi normale poate fi din cauza aerului fals, daca cumva ai vreo imbinare unde nu mai tine garnitura ca lumea cind se dilata cele doua parti imbinate (galerie-chiulasa, carb-galerie, etc). Poti sa incerci un pic de spray cu etanol pe linga admisie sa vezi daca problema se rectifica momentan, aia e. Atentie cu etanolul pe linga evacuare totusi, sa nu iei foc.
This post has been edited by Gheorghedracu: 12 Aug 2007, 17:11 |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
Merced |
![]()
|
Si eu am folosit palma pe carburator in doua randuri tot drumul, pentru ca la un moment dat nu stiu cu ce se infundase si pe unde dar daca acceleram mai mult nu se mai alimenta deloc. Dupa faza cu palma insa ajungea gunoiul in jiclor, il dadeam jos, bagam lita in el si il puneam la loc, apoi mergea normal.
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Gheorghedracu @ 12 Aug 2007, 17:09) Relantiul instabil la temperaturi normale poate fi din cauza aerului fals, daca cumva ai vreo imbinare unde nu mai tine garnitura ca lumea cind se dilata cele doua parti imbinate (galerie-chiulasa, carb-galerie, etc). Poti sa incerci un pic de spray cu etanol pe linga admisie sa vezi daca problema se rectifica momentan, aia e. Atentie cu etanolul pe linga evacuare totusi, sa nu iei foc. Nu a aparut aerul fals la 2 km dupa ce am alimentat de la Petrom ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Dar daca nu de la Petrom, atunci de unde alimentam? De Rompetrol am auzit la fel tot felul de lucruri, mai ales de benzinariile Partener Rompetrol(e tara plina dar in judetul Arges cred ca n-am vazut una, poate fiind rafinaria Petromului pe aici se intelege), de Lukoil la fel, numai lucruri rele.
De unde bagi acum benzina? |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
bagasem de la o statie anume din Deva, ca era in drum, facusem plinul, si pana nu s-a terminat au fost problemele+filtrul infundat de apa , am mai bagat si altadata dar nu am avut probleme....de obicei bag OMV-carerra 95, si Rompetrol - efix 95 , cu astea nu am avut niciodata probleme indiferent de statie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Bine, daca stau si eu sa ma gandesc putin am bagat mai mult Carerra 95 ca d-aia au si in statiile PetromV si cam pe acolo am facut plinurile, din motivul ca gaseam si de luat o haleala si o cafea ca lumea.
![]() ![]() Nu pot sa zic ca am avut probleme cu benzina, cred ca ai avut si tu putin ghinion, dar asta e, traim in Romania si se intampla... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
mariuse si ce traseu ai facut;) ce odorizant areon ai:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 14:42 |