Mi-au vopsit loganul mai inchis
![]() ![]() ![]() |
Mi-au vopsit loganul mai inchis
adinica |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 12 February 05 ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_0020.JPG ( Size: 1.23mb ) Number of downloads: 764 IMG_0024.JPG ( Size: 350.22k ) Number of downloads: 372 IMG_0024.JPG ( Size: 164.81k ) Number of downloads: 435 |
||
--------------------
Renault
Megane III
1,6/16V Dynamique+ESP+A/C auto/bi
|
|||
draku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 3 November 04 From: Bucuresti ![]() |
cu parere de rau te anunt ca asa va ramane...
cel putin eu asa am patit... PS ai idee ce inseamna la ei "facuta pe calculator"? |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
- Barkas Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Scandal, asigurari, ANPC.
Ti se va decolora treptat masina dar diferenta tot o sa se vada. Nu iei masina din service pana nu e okay! Te duci cu jalba la sef, zici ca ii faci reclamatie la ANPC si ca te doare-n râu si RAM de calculatorul care a facut culoarea. E masina noua deci culoarea trebuie sa iasa identica cu cea de pe restul masinii. Daca nu sunt capabili, sa ti-o vopseasca pe toata. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
mimunku |
![]()
|
![]() Membru de rezervă Group: Members Posts: 176 Joined: 18 October 04 From: Românica ![]() |
QUOTE(adinica @ 17 Jun 2005, 18:28) Din pozele pe care le-ai postat nu e evidenta diferenta dar daca zici tu... Eu am avut o problema similara dar pe fata (aripa+usa+bara), e tot Egee, eu sunt multumit de nuanta iesita, exista o foaaaaarte mica diferenta de nuanta (e mult mai evidenta la soare), dar nu cred ca vre-un service din Romania poate sa ti-o scoata identica. Singura solutie este vopsirea integrala pe care nu ti-o recomand (prietenii stiu de ce... ![]() QUOTE(dizzy @ 17 Jun 2005, 19:11) Scandal, asigurari, ANPC. Ti se va decolora treptat masina dar diferenta tot o sa se vada. Nu iei masina din service pana nu e okay! Te duci cu jalba la sef, zici ca ii faci reclamatie la ANPC si ca te doare-n râu si RAM de calculatorul care a facut culoarea. E masina noua deci culoarea trebuie sa iasa identica cu cea de pe restul masinii. Daca nu sunt capabili, sa ti-o vopseasca pe toata. Dizzy, m-am uitat pe citatul dat de tine "If you want perfection, buy a Mercedes ..." nu-l mai amagi inutil, sti foarte bine ca pe CASCO nu ti se vopseste decat partea avariata si un vopsit integral costa ![]() |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
2009 Daca n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame (Camil Petrescu)
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Vopsitul pe bucati trebuie sa iasa exact la aceeasi nuanta. Spun asta din experianta!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
adinica |
![]()
|
Eu n-am inteles totusi ce inseamna "facuta pe calculator". Se ia o mostra de pe vopseaua veche si se analizeaza cu un calculator, oare?
Am vorbit cu cineva de la Porsche Romania si mi-a spus ca ei poliseaza bucata proaspat vopsita pana iese ca cea veche. La Dacia de ce nu se respecta clientii? Sau angajatii nu sunt chiar asa de "pasionati de munca lor"... Mimunku, tu in ce service ai vopsit-o? Sony, ce inseamna experienta? Ai avut aceeasi problema sau lucrezi in domeniu? Exista vreun polish care poate sa remedieze diferenta de nuanta? Miltumesc. This post has been edited by adinica: 19 Jun 2005, 23:00 Attached thumbnail(s) IMG_0024.JPG ( Size: 1.29mb ) Number of downloads: 561 |
--------------------
Renault
Megane III
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sfatul meu: te duci cu masina inapoi la service si le zici sa revopseasca pina iese nuanta. Eu am patit-o si n-au comentat nimic!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
mimunku |
![]()
|
![]() Membru de rezervă Group: Members Posts: 176 Joined: 18 October 04 From: Românica ![]() |
QUOTE(adinica @ 19 Jun 2005, 21:58) Eu n-am inteles totusi ce inseamna "facuta pe calculator". vopseaua veche si se analizeaza cu un calculator, oare? Mimunku, tu in ce service ai vopsit-o? 1. Facuta pe calculator inseamna ca au un soft care calculeaza nuanta in functie de cativa parametrii cum ar fi: anul fabricatiei, nr de km etc. Sistemul se numeste Ixell. 2. Eu am vopsit-o in Pitesti (aici locuiesc). 3. In legatura cu revopsirea, este adevarat ca dupa vopsiri succesive e posibil sa-ti scoata culoarea care trebuie dar gandeste-te ce inseamna X straturi de vopsea pe masina?!?! Iti spun eu: o crusta groasa si "rascoapta" de la atatea expuneri la cuptor... parerea mea e ca, daca nu este asa de evidenta diferenta sa o lasi asa, daca nu, revopseste-o si sa ai bafta !!! |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
Ushba |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 13 April 05 ![]() |
Am un Logan Ambition culoarea albastru marin. In prima luna dupa achizitionarea masinii am gasit-o cu portiera infundata in parcare. Bine inteles m-am dus la service sa-mi schimbe portiera pe casco. Noua portiera vopsita este vopsita foarte bine dar culoarea difera putin, si anume albastrul marin de la Dacia contine o componenta discreta de indigo, e, portiera mea cea noua nu mai contine acesta componenta. Oricum asta am observat dupa ce am luat-o de la service si cand am observat mi-am spus ca nu are rost sa ma agit sa ma duc la service sa ii mai dea un rand de vopsea, ca oricum sigur o sa mai mi-o buseasca cineva sau chiar eu sau mi-o mai zgarie vreun cretin si cand o sa mi-o schimbe a doua oara poate o s-o nimereasca mai bine, data viitoare am sa fac chiar pariu cu baietii din service. Nu au nimerit ei culoarea dar mi-au facut-o foarte bine si repede.
|
--------------------
Logan Amb
Logan Amb
- NA
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pot sa va dau urmatoarele exemple:
- Masina straineza si pricopsita, vechime 3 ani, aripa lovita. Aripa a fost indrepata, si vopsita. Diferenta de culoare, insesizabila, facuta pe calculator cu produse ICI. - Dacie rosie, lovita usor pe o portiera si aripa, refacuta impecabil pe RCA. Nici spaga nu au vrut sa ia. Nici o diferenta vizibila doar textura este mult mai buna in partea reparata. Concluzie: Se poate! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
mimunku |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 20 Jun 2005, 11:26) pai sunt sau nu sunt diferente?!! ce intelegi tu prin textura? In alta ordine de idei, va lamuresc eu acusica cum sta treaba cu nuantele de vopsea la Logan. In fabrica, protectia caroseriei se face electrolitic (cataforeza) masina dupa ce iese din baie este gri. Piesele de schimb (aripi, usi etc.) sunt protejate tot electrolitic dar cu o solutie neagra (ati vazut prin magazine). Astfel se explica de ce componentele inlocuite ies mai inchise la culoare decat cele din fabrica. Nu-i de vina service-ul, el foloseste un robot care prepara vopseaua. Asta este ceea ce mi-a spus un amic care lucreaza intr-un service Dacia. |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.214 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cu ocazia nefericita a sinuciderii unui ciine... am fost nevoit sa vopsec bara si un coltisor de aripa... NICI CE MAI MICA DIFERENTA! Ce-i drept numai pareta de vopsit a costat 3.5 mil lei (pt una bucata bara fata si cca 10 cm2 de aripa...) !
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
mimunku |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ca tot e topic de vopsire: cand am avut(de fapt tata) incidentul cu teava de gaz in care am rupt spoilerul si am spart proiectorul stanga, mi s-a exfoliat vopseaua pe circa 10-15 mm^2. Nu se vede decat de foarte aproape, asa ca au acoperit cu ceva vopsea si salut.
Vineri am venit de la serviciu si prietena a remarcat o zgarietura in zona semnalizatorului stang. Cand m-am aplecat sa ma uit, am crezut ca ma ia ameteala: nu e zgarietura, e vopsea umflata si pe cale sa se exfolieze (cca. 3-5 cm^2). Asta pentru ca in decembrie cand s-a petrecut incidentul probabil nu s-a observat, iar in ianuarie, cand mi-au inlocuit spoilerul ori n-au vazut nici ei in service (daca ar fi spoilerul demontat s-ar observa mai bine!) ori s-au facut ca ploua, ca sa nu mai lucreze in plus. Ce sa fac acum? Sa ma duc si sa scot bani din buzunar s-o repar la service(mi-e sa nu-mi zica sa revopsesc toata aripa) sau sa smulg stratul ala de vopsea si sa fac rost de un spray cu vopsea identica(gri perla) cu care sa acoper "magaria" ? ![]() On-topic: dupa ce mi-au vopsit spoilerul (cel nou) nu am observat nici cea mai mica diferenta de nuanta intre spoiler si caroserie... This post has been edited by Illusi0n: 20 Jun 2005, 12:19 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
Stie cineva ce vopsea (marca) se foloseste la vopsirea lgn in fabrica?
|
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.214 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
mimunku |
![]()
|
QUOTE(yonutz84 @ 20 Jun 2005, 12:50) Du Pont - Franta QUOTE(miki @ 20 Jun 2005, 14:29) Te rog sa citesti ce am scris mai sus legat de tabla (culorile tratamentului anticoroziv), in ceea ce priveste bara... avand in vedere ca are bandoul negru, nici nu-ti dai seama de diferenta ![]() |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
auzi poate fi si din directia din care te uiti!! cum bate lumina!! eu am tot egee si am avut usa si aripa spate si nu se vede nimic, nici o diferenta. daca ai observat cand ai luato de la service trebuia se le spui ca e diferenta si nu luai masina din service pana nu o remediau!!
daca mai ai probleme eu recomand MERIDIAN VEST (militari) si nu e nici spaga ff mare, de cobalcescu am auzit ca sunt spagarii rau de tot!! si poate nu au fost multumiti cu ce le-ai dat si au sarit si ei peste etapa cu calculatorul si au scos ultima vopsea pe care o scosesera pentru egee ![]() bafta |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
adinica |
![]()
|
Nu, ei mi-au spus ca au facut-o pe calculator, am vorbit cu seful de atelier. Saptamana viitoare o sa merg sa revopsasca usa si aripa spate. De o singura chestie nu sunt lamurit : o sa vopseasca peste culoarea veche sau se da jos pana la tabla si apoi se revopseste...
Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane III
|
|
mimunku |
![]()
|
se da peste cea veche, bineinteles dupa ce se slefuie vopseaua veche.
|
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
adinica |
![]()
|
Aha, si ce se foloseste, un solvent sau smirghel?
|
--------------------
Renault
Megane III
|
|
frontEND |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
acum 3 luni am atis usile dreapta si pasajul am mers cu ea la tunari .. au facut-o super bine nu se observa nimic ... nici culoare si nici zgarietura caci nu au inlocuit usile...ieri o tanti mi-a infundat in parcare aripa fata stanga .. vreau sa o repar pe rca-ul ei ... o sa ma duc tot la tunari dar mi-e frica ca or sa ma trateze altfel tinand cont ca vin pe rca
|
--------------------
Volvo
S 40 2.4i
2004 summum
- B 03 ...
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
mergi cu CASCO si isi recupereaza CASCO banii de la RCA
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
mimunku |
![]()
|
QUOTE(adinica @ 21 Jun 2005, 13:59) Aha, si ce se foloseste, un solvent sau smirghel? traditionalul smirghel, urmat de o decapare cu la fel de traditionalul diluant ![]() This post has been edited by mimunku: 21 Jun 2005, 16:29 |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
adinica |
![]()
|
Oribil, cand ma gandesc ca o sa-si puna aia iar labele pe loganel imi vine sa...
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
se poate inchide?... eu zic DA!... nu vad ce ar fi de dezbatut in continuare... astept mesaj pe privat de la initiatorul topicului in caz ca mai doreste continuarea discutiilor si lamentarilor...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 00:53 |