subvirare / supravirare
![]() ![]() ![]() |
subvirare / supravirare
Andu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Iar la subvirare mai e o metoda care da roade dar putin periculoasa este sa abandonati putin sa mai efectuati curba si sa franati brusc cat puteti pentru a reduce viteza cat de mult posibil. Problema e ca va indreptati spre sant(z)
![]() ![]() It works, dar trebuia sa stii ce faci. Am patit-o cu berlina, masina super-subviratoare cand am negociat prost curba (efectiv, rusinos, am intrat cu viteza prea mare in curba). In asemenea cazuri NU intrati in panica si nu franati brusc in curbe, ca nu iese nimic bun. Decat sa faceti asa ceva, mai bine faceti cum am descris mai sus. Oricum, putem face teorie multa dar putin pricep sa le poata aplica. Idea generala este sa negociati bine curba, sa NU franati in curbe, ba chiar sa accelerati in curbe. De ce? Pentru ca in momentul in care o masina vireaza, ea tinde sa piarda din viteza, greutatea se muta pe fata, cresc sansele sa se rupa aderenta la rotile din fata, iar spatele nu isi aduce deloc aportul, ba chiar poate va induce intr-o supravirare. Idea este sa tineti centrul de greutate cat mai pe mijloc. De aceea trebuie usor accelerat. In rest totul tine de limitele de frecare ale cauciucului cu asfaltul. Deci nu inseamna ca daca tineti perfect centrul de greutate pe mijloc atunci puteti intra cu 723432km/h intr-o curba. ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Explicatiile din topic au fost foarte bune, in special cele ale lui MihaiD.
Dar daca vreti vreodata sa stiti sa aplicati toate manevrele astea trebuie NEAPARAT sa exersati. Atentie, pe drumuri, parcari, (lacuri,) etc, necirculate. Asa ca rugati-va sa ninga ![]() Ma mir insa ca n-a pomenit nimeni de unghiul de deriva al pneului. Exista sub / supravirare si fara pierderea aderentei. Iar unghiurile de deriva ale pneurilor sunt responsabile de treaba asta. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
multumim de atentie despre unghiul de deriva.. d-aia o anvelopa cu talonul cat 1-2degete e mai sportiva... nu e de fite, sa arate cool.. e sa aiba un unghi de deriva cat mai mic
unghi de deriva= deformatia anvelopei in curbe pe laterala.. practic se va rasuci un pic pe janta, iar roata are aderenta, dar nu merge masina nupa directia jantei.. ci dupa directia anvelopei. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Citat dintr-o semnătură: "Supravirare este atunci când se sperie pasagerii / Subvirare este atunci când se sperie soferul."
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kAndrrei @ 1 Jul 2007, 22:58) salut. am si eu o nedumerire. ma certam aseara cu un coleg pe tema masinilor noastre. el are un audi a3 au un logan. el sune ac masina mea supravireaza pe curbe, adic le i aiin larg iar a lui subvireaza in curbe adica intr abotul masinii mult spre interiorul curbei. ambele masini su nt tractiune fata. poate sa-mi explice si mie cineva, clar, care este diferenta intre supravirare si subvirare? eu am dat search pe google si am gasit o gramada de articole pe diverse forumuri care mai de care mai contradictorii. merci! Spune-i lui Ionut ca oricum masina lui e varza ![]() Si oricum la el problema e intre scaun si volan nu la masina in sine ![]() This post has been edited by lucian_v: 22 May 2008, 15:05 |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 00:52 |