Mai exista lapte proaspat adevarat?, Suntem in era alimentatiei "chimice"
![]() ![]() ![]() |
Mai exista lapte proaspat adevarat?, Suntem in era alimentatiei "chimice"
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
driverX eu as da vina ptr cocoase&fatosenie&co pe alcool
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Adica juma' din babe care is mai late decat inalte is alcooliste cronice? M-as mira. Munca multa si degeaba combinata cu alimentatie de rahat i-a cocosit in halul asta.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Alimentatia din S-E Europei este cea mai groaznica : mult , gras si scaldat in alcool.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Da, daemon, si se mai adauga, mai nou, si pleiada de E (pe care evident, nici o firma mare nu le va pune in produsele lor, nuuuuuuuu, niciodata, ca ei nici nu vor sa faca bani ci sa ne tina pe noi sanatosi.
Eu zic ca tocmai acele firme "mari" baga toate rahaturile in produse, cum spune tibi sub aparente "nevinovate". Ati baut vreunu lapte praf? daca da, laptele din comert chiar nu v-a lasat un gust de lapte praf in gura? QUOTE(Tibi_ @ 9 Jul 2007, 18:46) Dar de ce naiba de chimicale e nevoie ca sa tina un lapte 7 wtf. Si o firma mare nu si-ar permite sa bage tot felu de chimacale fara sa le treaca pe cutie(sub diverse nume aparent nevinovate). Dar stai tu linistit ca e plin de chimicale ce mancam in rest, si sincer ce se intampla cu laptele ala de tine cateva luni nu prea am idee dar nici nu ma intereseaza ca eu tocmai am fiert laptele de la cont ![]() ![]() QUOTE(argon @ 9 Jul 2007, 18:47) De la porcariile alea de salamuri si parizere am facut pietre la rinichi...de cand m-am lasat nu am mai avut nici o problema ![]() De ce, argoane, ca ne linistesc unii coforumisti ca firmele mari nu baga chimicale. Revenind, de la o sursa din Timisoara: in afara de cirnatii "de casa" si salamurile uscate, in restul nu mai e carne decit usoare urme, apoi multa soia si esenta de parizer sau arome de salam si fum. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 9 Jul 2007, 21:31) Lasa ca mananca americanii mai sanatos ca noi. Oare cat ingrasamant chimic au vazut pamanturile din europa de veste... oare cate sute de ani le trebuie ca sa scape de tot azotatul ala? Eu cred ca romania are cele mai curate terenuri. Cine ne-a adus cisburgarii, hamburgarii, coca-cola...etc, adica alimentatia sanatoasa. De la cine importam noi toate "ingrdientele" ca sa dam culoare, gust si miros la toate alimentele. Sa lasam teoria cu mancatul gras, bunicul manca slanina cu ceapa si apoi un kil de vin (fara conservanti) si nu avea nici nici colesterol si nici vreo boala de inima. Nu stia ce gust are apa. Noi ne ingrasam ca mancam porcarii si nu facem miscare, nu mai stim ce gust are ciorba sau borsul (depinde de regiune) dintr-o gaina de tara, care nu are nevoie de knor sau alte ingrediente sa-i dea gust. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
driverx |
![]()
|
Hoooooo
Omule....eu vorbeam de alimentatia noastra TRADITIONALA nu de mancarea conceputa/facuta in secolul 21, ce ma iei tu junk-food-urile americanilor? Poate vrei sa vorbim de mancarea lor traditionala. Sau a celor din hawai. Iar exemple dinastea cu bunicu sunt de nivelul clasei a II-a. Probabil asa a fost bunicul tau. Dar incearca sa vezi cum arata un taran autentic francez la 70-80 ani si cum arata taranu roman, sau chiar bunicul tau. O sa te crucesti. Am spus francez ca un simplu exemplu care mi-a trecut acum prin minte, nu ca ar fi ei model de sanatate. Iar daca ne urcam la Nord, discrepanta creste si mai mult. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Te cheama cumva LemonDemon?
Nu compara tu taranii nostri cu cei frantzuji, ca nu da bine la public. Taranului nostru i-a fost luate si pasarile din curte, sa nu mai vorbesc de vaci, boi, cai, utilaje ... etc. Taranul nostru a trait cu paine adusa de la oras, in general cu alimente aduse de la oras. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
...taranul nostru voteaza ce zice primarul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 10 Jul 2007, 08:16) Ahh, inseamna ca eu am visat urat si de aceea am amintirile cum ca bunica mea facea paine, facea cozonaci, eu mergeam sa aduc rosii, ardei, carfofi din gradina. Tu ai dreptate in cazul satelor apropiate de orasele mai mari. Acolo intradevar se practica de mult asta. Dar sate is o gramada si nu toate stau in jurul oraselor. Si nu stiu cum apare idea cum ca iar suntem poporul oropsit, cotropit si alte cele. Avem scuze. Iar avem scuze. Trezeste-te la realitate. Comparand bucataria traditionala romaneasca cu standardele de alimentatie de acum, iti da cu virgula. Prea grele, prea multe grasimi, etc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
@driverx : nu cumva taranu francez in anii 80 daca muncea campu' avea o motosapa, un tractoras, cred ca era foarte motorizat la vremea respectiva fata de taranu roman care pleca cu coasa, secera , furca si caruta cu cal la camp
![]() Stai tu aplecat cu c...ru in soare 20-30 de ani de munca a campului si spune-mi cum te simti la 75 de ani ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
driverx |
![]()
|
Intradevar era mai motorizat, dar m-as mira ca taranul simplu de acolo sa aiba toate cele insirate de tine. Micii intreprinzatori aveau toate alea, dar eu vorbeam de taranul simplu (prin definitie) roman vs taranul simplu francez. Nu neg factorii enumerati de tine, dar nu cred ca sunt chiar asa mari sa reprezinte o scuza.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Imi pare rau dar este adevarat , aici la noi se mananca mult si prost , macare de proasta calitate nu cu gust prost.De exemplu? In Europa de Veste exista o traditie culinara mult mai dezvoltata decat la noi , care pune accentul pe sanatate , nu pe cantitate.Daca tot nu ma crezi iti dezvolt cu puterea exemplului personal: am fost in Franta la Paris de sarbatori si ca tot omul am luat cina intr-un restaurant.Cand vine mancare o chestie mica pe o farfurie.Prientenii francezi se pun pe mancat , savureaza in stilul lor caracteristic. Eu roman verde din 3 inghitituri termin friptura asa ca mai comand una , plus inca o sticla de vin.Din nou nu ma satur si mai comand una , si tot asa pana am ajuns la portia uzuala de la noi.Nu va zic ce privire imi dadea chelnarul.O alta intamplare in Suedia la fel , ma in concediu , dimineata scria acolo orez cu nu stiu ce , specialitatea casei.Comand orezul minune si imi vine cu o cescuta.O mananc , nu zic nimic , ca de , poate oamenii nu mai au orez si fac portii mai mici.Trece asa o saptamana , deja incepusem sa ma uit cu atli ochii la ratele salbatice de pe acolo , asa ca imi fac curaj si intreb bucatarul daca au probleme de aprovizionare.El ma linisteste si imi zice ca au pentru 1 luna.Eu foarte uimit il intreb de ce imi da doar 1 ceasca de orez din acela , iar el imi zice ca imi acopera necesarul de calorii si nu mai stiu ce grasimi si ca nu ar fi sanatos sa manac mai mult.I-am zis de unde sunt si cum se manaca la noi , si el mi-a raspuns razand ca numai un roman este in stare sa cumpere 5 kg de carne sa faca la gratar , din care manaca1 , iar restul le pune la frigider.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand faceti comparatii din astea, ganditi-va si la cat muncesc aia din vest. Mai da-i dracului, daca ii tii in Romania, eventual la un patron roman, in 5 ani arata ca noi.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tribunul |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 10 Jul 2007, 07:22) Ahh, inseamna ca eu am visat urat si de aceea am amintirile cum ca bunica mea facea paine, facea cozonaci, eu mergeam sa aduc rosii, ardei, carfofi din gradina. Tu ai dreptate in cazul satelor apropiate de orasele mai mari. Acolo intradevar se practica de mult asta. Dar sate is o gramada si nu toate stau in jurul oraselor. Eu ma refeream la perioada cand au venit comunistii la putere, iar in zonele unde au facut colectivizarea au luat tot ce se putea din curtile oamenilor. Adica le-au luat si gainile. Si eu tin minte ca bunica facea paine si cozonaci, dar nu putea sa faca in fiecare zi, ca trebuia sa se duca la CAP sa-si faca norma, ca bani din alte surse nu aveau. Comparand taranul roman care a suferit la greu, si inca sufera, (ce pensie crezi ca primeste acum un taran care a muncit o viata la CAP sa-si faca norma?) cu cel francez sau alta rasa vestica, mi se pare o mare tampenie. Chiar sunt curios cum uda bunica ta gradina de legume, ca sa ai tu sa-ti umpli tu portbagajul la masina, ca pompe electrice nu prea erau, oare scotea apa din fantana cu galeata? Cumva si taranul francez uda la fel? Cred ca daca mergeai o singura zi la sapat porumbul sau la orice alta munca la camp, care se face 100% mecanizat !!!, aveai alta idee despre viata lejera a taranului roman. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 10 Jul 2007, 09:25) ... Chiar sunt curios cum uda bunica ta gradina de legume, ca sa ai tu sa-ti umpli tu portbagajul la masina, ca pompe electrice nu prea erau, oare scotea apa din fantana cu galeata? Cumva si taranul francez uda la fel? ... Mai sunt si sate cu tarani care mai si gandesc si investesc in ei. Da....pompa de apa, nu personala ci la juma' de sat daca nu mai mult. Si asta in colt de Moldova, nu langa Bucuresti sau nu stiu pe unde prin Ardeal. E drept ca pe vremea lui Ceasca mult timp nu a mers, dar s-a implementat de zeci de ani. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
LemonDemon |
![]()
|
@vijelie "Cand faceti comparatii din astea, ganditi-va si la cat muncesc aia din vest. Mai da-i dracului, daca ii tii in Romania, eventual la un patron roman, in 5 ani arata ca noi."
Sper ca nu este niciun apropo ![]() |
--------------------
None
None
N/A
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 9 Jul 2007, 21:02) Adica juma' din babe care is mai late decat inalte is alcooliste cronice? M-as mira. Munca multa si degeaba combinata cu alimentatie de rahat i-a cocosit in halul asta. ce te mira ? pana la urma la noi egalitatea intre sexe e o realitate. alimentatie de rahat la romani? pe asta unde ai citit-o? poate nesanatoasa da eu cat am umblat prin lume nu pot spune ca am mancat mai bine (gustos, eficient, etc) pe alte meleaguri QUOTE(driverx @ 10 Jul 2007, 07:09) ....................... Iar exemple dinastea cu bunicu sunt de nivelul clasei a II-a. Probabil asa a fost bunicul tau. Dar incearca sa vezi cum arata un taran autentic francez la 70-80 ani si cum arata taranu roman, sau chiar bunicul tau. O sa te crucesti. Am spus francez ca un simplu exemplu care mi-a trecut acum prin minte, nu ca ar fi ei model de sanatate. Iar daca ne urcam la Nord, discrepanta creste si mai mult. comparatia este toatal aiurea in tarile cu apa calda permanent taranii au cu totul alt nivel de trai decat pe aici. aia nu i-a cooperativizat nimeni cu forta si nici u i-a legat de glie cu impropietariri de cateva hectare. QUOTE(argon @ 10 Jul 2007, 07:17) eu stiam ca voteaza cu cune spune TVR1 QUOTE(driverx @ 10 Jul 2007, 07:22) Ahh, inseamna ca eu am visat urat si de aceea am amintirile cum ca bunica mea facea paine, facea cozonaci, eu mergeam sa aduc rosii, ardei, carfofi din gradina. Tu ai dreptate in cazul satelor apropiate de orasele mai mari. Acolo intradevar se practica de mult asta. Dar sate is o gramada si nu toate stau in jurul oraselor. Si nu stiu cum apare idea cum ca iar suntem poporul oropsit, cotropit si alte cele. Avem scuze. Iar avem scuze. Trezeste-te la realitate. Comparand bucataria traditionala romaneasca cu standardele de alimentatie de acum, iti da cu virgula. Prea grele, prea multe grasimi, etc. bunicata cam tragea chiulu' de la CAP. stiu si eu ce presupune sa faci paine la cuptor - adica "one day job". bucataria traditonala romaneasca merge mana-n-mana cu un mod de viata ceva mai activ decat statul in cur la calculator. daca tu vrei sa manci 2 feluri + desert de 2-3 ori pe zi si sa nu faci alta miscare decat clikul de la mouse - e o pba QUOTE(ROK @ 10 Jul 2007, 07:22) @driverx : nu cumva taranu francez in anii 80 daca muncea campu' avea o motosapa, un tractoras, cred ca era foarte motorizat la vremea respectiva fata de taranu roman care pleca cu coasa, secera , furca si caruta cu cal la camp ![]() Stai tu aplecat cu c...ru in soare 20-30 de ani de munca a campului si spune-mi cum te simti la 75 de ani ![]() lasa bre .... ca nu se omoara taranul roman prea mult cu munca. nu avei decat sa verificati carciuma satului ptr edificare QUOTE(driverx @ 10 Jul 2007, 07:24) Intradevar era mai motorizat, dar m-as mira ca taranul simplu de acolo sa aiba toate cele insirate de tine. Micii intreprinzatori aveau toate alea, dar eu vorbeam de taranul simplu (prin definitie) roman vs taranul simplu francez. Nu neg factorii enumerati de tine, dar nu cred ca sunt chiar asa mari sa reprezinte o scuza. in franta si alte tari mai dezvoltatea procentul de tarani e mult mai mic decat restul populatie de cateva 10 de ani. la noi 40% din populatie se bazeaza pe agricultura QUOTE(LemonDemon @ 10 Jul 2007, 08:20) Imi pare rau dar este adevarat , aici la noi se mananca mult si prost , macare de proasta calitate nu cu gust prost.De exemplu? In Europa de Veste exista o traditie culinara mult mai dezvoltata decat la noi , care pune accentul pe sanatate , nu pe cantitate.Daca tot nu ma crezi iti dezvolt cu puterea exemplului personal: am fost in Franta la Paris de sarbatori si ca tot omul am luat cina intr-un restaurant.Cand vine mancare o chestie mica pe o farfurie.Prientenii francezi se pun pe mancat , savureaza in stilul lor caracteristic. Eu roman verde din 3 inghitituri termin friptura asa ca mai comand una , plus inca o sticla de vin.Din nou nu ma satur si mai comand una , si tot asa pana am ajuns la portia uzuala de la noi.Nu va zic ce privire imi dadea chelnarul.O alta intamplare in Suedia la fel , ma in concediu , dimineata scria acolo orez cu nu stiu ce , specialitatea casei.Comand orezul minune si imi vine cu o cescuta.O mananc , nu zic nimic , ca de , poate oamenii nu mai au orez si fac portii mai mici.Trece asa o saptamana , deja incepusem sa ma uit cu atli ochii la ratele salbatice de pe acolo , asa ca imi fac curaj si intreb bucatarul daca au probleme de aprovizionare.El ma linisteste si imi zice ca au pentru 1 luna.Eu foarte uimit il intreb de ce imi da doar 1 ceasca de orez din acela , iar el imi zice ca imi acopera necesarul de calorii si nu mai stiu ce grasimi si ca nu ar fi sanatos sa manac mai mult.I-am zis de unde sunt si cum se manaca la noi , si el mi-a raspuns razand ca numai un roman este in stare sa cumpere 5 kg de carne sa faca la gratar , din care manaca1 , iar restul le pune la frigider. lasa bre lemone .... ca mie imi place mai mult la noi .... decat sa cheflaiesc la fructele alora de mare prefer ceva carnatarie la gratar .... asortate de-o portie zdravana de cartofi pai cu usturoi si alte cele. iar ptr lubrifiere ceva bere sau vin dupa sezon. bineinteles ca treaba asta se intampla cel mult 1 data pe saptamana .... in rest .... mancare de oraseni |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Mancarea grasa la tara e ultimul motiv al starii e sanatate al taranilor nostri. Cele importante sunt:
- multa munca manuala la camp. Majoritatea dintre noi n-am rezista o zi la sapa la porumb intr-o zi de iulie cu 35C. Sau la trei ore de coasa... Toate astea se fac mecanizat in vest de peste 50 ani, adica toata viata activa a celor care mai traiesc azi. Ei n-au sapat si n-au cosit cu mana. - inrgijirea medcicala lipseste in cultura noastra. Roamanul merge la doctor doar daca nu mai poate umbla prin curte. Arteroscleroza (partial provocata de regimul gras) netratata deformeaza scheletul in timp. - alcoolul: se bea ENORM la sat in zilele astea. Recolta de prune este o prioritate, si se fierbe tuica din orice se gaseste (corcoduse, porumbe, anything!) - supraponderalitatea: mancam prea mult toata viata, si e considerat normal sa ai burta dupa 35 ani. In cultura noastra mancarea multa ne arata cat de prosperi suntem, mentalitate primitiva, dar se mentine. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 10 Jul 2007, 11:01) Uite cine stie sa puna punctul pe i. Ai pregatire medicala? Ca io n-am si de aia nu pot la le explic iubitorilor de sarmalute, mici si mai stiu eu ce ca de fapt is infecte. Nu ma intelegi gresit, devorez si eu sarmaluta cand este, la fel si micii, dar sa incercam totusi sa facem diferenta intre ceea ce e sanatos si preferintele noastre culinare. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 10 Jul 2007, 10:51) lasa bre .... ca nu se omoara taranul roman prea mult cu munca. nu avei decat sa verificati carciuma satului ptr edificare vorbesti din auzite, eu ma referam la taranii din anii 60- 80 - 90 .... pe timpul lui ceausescu taranii se duceau la MAT sa bea bere ![]() ![]() ma refer la taranii autentici care din pacate sunt tot mai putini ramasi in viata, nu ma refer la somerii care au plecat de la oras ca au ramas fara fabrica si acum la tara traiesc din somaj sau pensie de boala...si stau toata ziua in carciuma. bunici mei au muncit toata viata la camp, pana au murit ... rudele de aceeasi varsta ramase in viata acolo la tara muncesc in continuare la fel ca in tinerete nu stau in carciuma . singura diferenta notabila in munca campului care am observat-o la bunicii mei este ca dupa revolutie au inceput sa aiba rezultate financiare foarte bune practicand agricultura in folosul propiu . inainte de revolutie munceau la fel de mult pentru 200 lei (vechi) pe luna de la CAP ![]() eu vorbesc din ce am vazut cu ochii mei mergand in vacanta la bunici inainte de 1989 si in concediu dupa 1989 . ![]() This post has been edited by ROK: 10 Jul 2007, 10:37 |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Fiecare mananca ce-i place si cat ii place.
Nemtii baga in ei carnati ca spartii. Cu bere. Foarte sanatos, salata de carnati, _numai_ carnati, n-am ce zice. Eventual salata de carnati cu snitel. Si spaniolii mananca destul de mult. In general pe turisti ii 'indoapa' In general portiile 'dincolo' sunt apreciabile. Tine de fiecare cat de 'mancau' este. Romanii in general mananca mult si beau bere din belsug. Mici cat cuprinde. Cu orice prilej. Problema pleaca de la alcool care face pofta de mancare. Si de la monoglutamatul de sodiu care face mancarea mai 'gustoasa'. Cheia e sa mananci nu de 3 ori pe zi (sau o data si mult, de preferinta seara) ci sa ciugulesti pe parcursul zilei - mai un mar, un croissant, un biscuite .. si-o sa aratati in viitor ca pensionarul francez ![]() De asemenea stilul de-a manca (aperitiv cu tuica, ciorba, friptana, desert) e foarte pagubos - obisnuieste stomacul cu cantitati mari de mancare. Rezultat ? Burtica creste mult peste curea ! Plus ca o burtica mai mare are si un 'sobolan' mai zgomotos la pranz, care vrea mai mult de rontait ! In plus, pensionarul francez aloca o ora pe zi cel putin pentru fitness - si noi facem miscare, cand ne urcam si dam jos din masina sa inchidem usa la garaj .. |
--------------------
-
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
Eu nu trebuie sa fac o ora de fitness, pentru ca trebuie sa trantesc bine usa de la garaj. S-a deformat tot garajul de la caldura, si partea de sus mi-a fost impinsa catre dreapta. Deci...usile freaca rau pe perete. NO FITNESS REQUIRED.
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
QUOTE(hash @ 12 Jul 2007, 11:07) . De asemenea stilul de-a manca (aperitiv cu tuica, ciorba, friptana, desert) e foarte pagubos - obisnuieste stomacul cu cantitati mari de mancare. Rezultat ? Burtica creste mult peste curea ! Plus ca o burtica mai mare are si un 'sobolan' mai zgomotos la pranz, care vrea mai mult de rontait ! In plus, pensionarul francez aloca o ora pe zi cel putin pentru fitness - si noi facem miscare, cand ne urcam si dam jos din masina sa inchidem usa la garaj .. super topicu:) imi place f mult:) f bine scris IsNa. ![]() asa e;) la noi e paharu in sus si la mai mare +MULTA carne |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 07:36 |