vreau sa tai un pom, nu pentru lemne de foc
![]() ![]() ![]() |
vreau sa tai un pom, nu pentru lemne de foc
sorin1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Din fond forestier amenda e 10-30 mil sau inchisoare de la 2 la 6 luni.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Si pe la noi e o invazie de copaci. Vin peste masinutele noastre. Da' le facem fatza cu brio, mama lor! Mai nou ne dam si la boscheti ca ne zgarie portiera cand parcam pe trotuar! A da, si cimentam fiecare petec de pamant cu iarba ramas disponibil.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Caz concret. Se ia una bucata freza pentru bormasina, cum sunt cele pentru birouri, se da la suprafata gaura cu aia, si apoi se da o gaura cu un spiral cat mai lung in diagonala (in jos). Apoi se pun cateva bucati de carbid inauntru, iar la urma se astupa gaura cu bucata care a iesit din freza. (pentru a fi cat mai putin vizibil).
Se repeta de 2 ori umplerea gaurii cu carbid. In 2 luni copacul e uscat.... ![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Sa ramana eventual numai betoane si asfalt...Daca arborele e bolnav,f batran si deja a inceput sa se usuce,e normal sa se ia masuri,dar daca e sanatos..hai sa fim seriosi.E buna si verdeata la ceva,nu credeti?Si asa suntem varza la capitolul suprafata verde pe cap de locuitor.De asta avem si praf si poluare.In mod normal,ai asigurare la masina,asig ce cuprinde printre altele si asa ceva.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(Mirciulik @ 7 Jul 2007, 12:44) Caz concret. Se ia una bucata freza pentru bormasina, cum sunt cele pentru birouri, se da la suprafata gaura cu aia, si apoi se da o gaura cu un spiral cat mai lung in diagonala (in jos). Apoi se pun cateva bucati de carbid inauntru, iar la urma se astupa gaura cu bucata care a iesit din freza. (pentru a fi cat mai putin vizibil). Se repeta de 2 ori umplerea gaurii cu carbid. In 2 luni copacul e uscat.... ![]() nu vii sa faci asa si pe la mine pe la bloc? poate te vad pe tine la stiri ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Haoleu!! Si baba ce zice cand dai cu freza?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ce oameni distrugatori, pe viata mea! Mai bine tai crengile care te supara, apoi fixezi niste tarusi in pamant langa salcie, adanci de tot, si legi salcia de ei pentru sustinere, ca niste araci. Sa faci o fapta buna e greu, nu ?
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Cand eram copil aveam niste vecini care abandonasera o Dacia 1100 sub o salcie. Intr-o zi a cazut o creanga si le-a indoit limuzina. Sa-i fi vazut ce elan aveau ai dreacu giboni sa taie salcia. Ba s-au mai strans si altii sa-i ajute. Da' nu au fost in stare sa planteze vreun alt pomisor!
This post has been edited by Sony: 7 Jul 2007, 13:45 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai unde ai vazut tu sa mai planteze cineva un pomisor dupa ce taie un pom????In Romania??Aici doar se taie.Si se taie.....
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
manelistu romantic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 15 June 07 ![]() |
Ma, nu mai bine numeai tu topicul asta "Vreau sa plantez un pom, ce fac?" ca la distrus toti suntem cei mai tari?
|
--------------------
Logan
MCV
2007
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
copilu du-te si mai baga o manea mai bine ,am plantat mai multi pomi decat ai plantat tu si cu neamu tau.
in primul rand inainte sa postezi pe un topic citeste ce s-a scris(posturile de la cafenea nu se contorizeaza) eu am zis ca nu as vrea sa tai copacu de la radacina(sunt total impotriva acestor masuri cu turnat motorina sare ,bagat carbid),in primul rand pt ca fac o facultate despre ecologie si in al 2 lea rand pt ca sunt om,dar ca om trebuie sa ma si protejez si crengile acestei salcii in timpul vijeliilor sunt foarte periculoase, se rup foarte usor. anu trecut am rupt cateva crengi din salcie dar dupa ce a cazut pe masina vecinului ,acu daca ma apuc din nou sa mai rup din ea imi este sa nu se sesizeze baba si sa faca scandal si sa cheme primaria. am pus mai jos 2 poze in care este incercuit cu rosu trunchiul copacului(asemanator cu corpul unui om de 180 cm inaltime si 70 kg,in consecinta nu foarte solid,tinand cont ca o creanga ajunge si la etajul 4) iar in cealalta poza este incadrata toata salcia ssa vedeti cat este de mare si incercati sa va imaginati cum face in timpul unei furtuni si apoi judecati-ma ca vreau sa-i tai crengile Attached thumbnail(s) 07_07_07_1543s.JPG ( Size: 81.01k ) Number of downloads: 153 07_07_07_1542s.JPG ( Size: 76.01k ) Number of downloads: 143 |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu observ niciun loc de parcare pe acolo.
![]() Aici intervine mania romanului de a-si parca masina la scara si faza cu drobul de sare... Lasa nene salcia-n pace si parcheaza-ti masina in alta parte. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
bine ma voi astia corectii care va parcati masina la 1 km distanta de casa daca nu e loc de parcare special amenajat
pe onoarea ta ca nu ai parcat niciodata,dar niciodata masina pe trotuar? trotuarul respectiv este in spatele blocului si leaga scara a de scara b atata tot dar de cand ma stiu toata lumea a parcat acolo |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu parchez in cele mai nesimtite locuri, dar nu m-am gandit niciodata sa tai copacii de pe strada ca sa nu-mi cada pe masina. Fa-ti frate casco.
Si n-am chestia asta de proprietate a unui loc care de fapt nu-i al meu... parchez unde apuc. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
B30KDT |
![]()
|
frate nu stu de unde ti-a venit ideea cu taiatu salciei,am spus clar in urma cu 2 posturi nu vreau sa o tai de la radacina,vreau sa-i chem pe aia de la primarie sa o curete de crengile care sunt in pericol de rupere
daca copilu tau ar trece pe sub o salcie asemanatoare si i-ar cadea in cap si ar veni unu la tine si ti-ar zice ca de ce nu i-ai facut asigurare de viata ,ce parere ai avea? eu in mom de fata caut o rezolvare legala a acestei probleme.cei de la primarie au fost anuntati de vecinu dar nu vor sa-si miste curu la noi in gradina si sa curete pomii.cum ii fac pe cei de la primarie sau adp care se ocupa cu toaletarea copacilor din bucuresti sa se miste pana la noi? |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Nu-i mai mare acest efort, decat acela de a parca in alta parte?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
manelistu romantic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 15 June 07 ![]() |
QUOTE(B30KDT @ 7 Jul 2007, 15:47) copilu du-te si mai baga o manea mai bine ,am plantat mai multi pomi decat ai plantat tu si cu neamu tau. Mai ecologistule, atat de multi copaci ai plantat tu ca acum te framanta cum sa ii tai?Urmeaza sfatul de mai sus si muta-ti masina mai in laturi. A, si nu uita un lucru: si unele toalete sunt ecologice... |
--------------------
Logan
MCV
2007
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Toate ca toate, dar eu nu inteleg cum face salcia aia umbra la etajul 3 la baba aia. Decat daca da vreo furtuna si ii intra crengile pe geam.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(TMihai @ 6 Jul 2007, 16:22) Imi place ca toti il sfatuiti sa nu taie copacu' ca sa nu i se faca dosar penal sau sa ia amenda, da' il impingeti sa toarne diverse lichide la radacina copacului. Pai pt deversari de produse chimice sau petroliere, poluare and shit nu se dau amenzi? S-a spus mai sus. Daca ai nevoie de autoritati sa-ti rezolve o problema, trebuie sa faci cereri peste cereri si nu vine nimeni, daca e sa faci o nazbatie, la amenzi sunt primii. Crezi ca celor in cauza nu le-ar conveni sa le faca primaria treaba decat sa se chinuie ei. Dar nu si-o face, si nici ei n-au voie. QUOTE(Mirciulik @ 7 Jul 2007, 13:44) Caz concret. Se ia una bucata freza pentru bormasina, cum sunt cele pentru birouri, se da la suprafata gaura cu aia, si apoi se da o gaura cu un spiral cat mai lung in diagonala (in jos). Apoi se pun cateva bucati de carbid inauntru, iar la urma se astupa gaura cu bucata care a iesit din freza. (pentru a fi cat mai putin vizibil). Se repeta de 2 ori umplerea gaurii cu carbid. In 2 luni copacul e uscat.... Buna idee. QUOTE(PaulT @ 7 Jul 2007, 14:29) Sa ramana eventual numai betoane si asfalt...Daca arborele e bolnav,f batran si deja a inceput sa se usuce,e normal sa se ia masuri,dar daca e sanatos..hai sa fim seriosi.E buna si verdeata la ceva,nu credeti?Si asa suntem varza la capitolul suprafata verde pe cap de locuitor.De asta avem si praf si poluare.In mod normal,ai asigurare la masina,asig ce cuprinde printre altele si asa ceva. Ce-ar fi, ca atunci cand tai un copac, in loc sa-ti f*** amenda ca l-ai taiat, sa te puna, ori sa plantezi vreo 3 copaci in zone ce au nevoie de asa ceva, sau sa se creeze un fond de mediu, cu scopul reimpaduririi zonelor defrisate. Asa, amenda aia se duce la bugetul statului ca sa se foloseasca in cine stie ce scopuri si nu se reduce poluarea. Oricum, e nevoie si de copaci mai tinerei, nu de scoarte putrede care pun in pericol circulatia. La cei pe care i-au prins ca defrisau padurile tarii doar i-a amendat,etc. Din banii din amenzi s-a plantat macar UN SINGUR COPAC ? Din taxa de prima inmatriculare, "ecologica", s-a folosit vreun leu in scopul reimpaduririlor? De ce sa nu gandim constructiv, sa dezvoltam, nu doar sa-i sanctionam pe cei care taie... This post has been edited by Laurentziu83: 7 Jul 2007, 18:14 |
--------------------
.
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Eu zic sa cumperi totusi acid sulfuric,garantata face treba,totusi s-ar putea sa ia foc copacu
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(B30KDT @ 7 Jul 2007, 17:19) daca copilu tau ar trece pe sub o salcie asemanatoare si i-ar cadea in cap si ar veni unu la tine si ti-ar zice ca de ce nu i-ai facut asigurare de viata ,ce parere ai avea? Eu unul credeam ca cine stie ce imensitate de copac putrezit o fi. Cand colo e o tufa mai inalta. Nu stiu de ce dai exemplul asta, ca o sa cada pe nu stiu ce copil, ca tie ti-e de masina. Sincer nici mie nu mi-ar conveni sa ma trezesc cu o creanga prin parbriz, da' mai intai zic mersi ca am gasit loc de parcare. In rest, CASCO si Doamne Ajuta! cum ziceau si colegii. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Petea @ 6 Jul 2007, 06:53) Fa o sesizare scrisa la primarie (si pastreaza numarul de inregistrare) cum ca copacul e putred si risca sa se prabuseasca. Daca doamne fereste patesti vreo "bucurie" poti sa-i dai in judecata sa-ti plateasca daunele. hmmm .... acum ca am vazxut copacul .... cam greu sa-l dai de putred QUOTE(Marty @ 6 Jul 2007, 07:04) Geo, daca tai salcia de capu' tau, platesti de te ustura pirtu si mai esti si pasibil de pirnaie. Ori faci sesizare la primarie si te tii cu scandalu' pe capu' lor, ori vezi daca-i gaunoasa salcia, vorbesti cu vecinu' intr-o seara sa luati masinile de acolo, dai 500 de mii unuia c-un camion si-i legi pomu' de sasiu dupa care-l pui sa demareze. Apoi chemi primaria. ![]() ![]() QUOTE(vis-a-vis @ 7 Jul 2007, 16:11) Eu parchez in cele mai nesimtite locuri, dar nu m-am gandit niciodata sa tai copacii de pe strada ca sa nu-mi cada pe masina. Fa-ti frate casco. Si n-am chestia asta de proprietate a unui loc care de fapt nu-i al meu... parchez unde apuc. treaba cu casco nu e rea deloc .... da ai grija sa acopere si astfel de daune parerea mea .... nu te lua in bete aiurea cu baba, pana la iarna roagate sa nu mai fie furtuni, apoi la iarna faci rost de 2-3 baietiu mai aratosi, le plastografiezi una bucata legitimatie de primarie, ADP, pe acolo si-i pui sa "toaleteze" salcia - adica sa taie toate cracile laterale sa ramnana bat. ar fi de pereferat sa efectuzi opeartiounea cand baba saui altii vecibni mai vehementi nu sunt acasa. asa ... timp de 4-5 ani pana or sa creasaca alte craci demne de a fi un perico, nu 9o sa mai ai treaba solutia cu "eliminarea" completa a pomului este "mitocanesc" de extrema .... pana la urma "pomul" ala contribuie si el la aerisirea satucului in care traim |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
sorin1983 |
![]()
|
cat timp crengile pe care vrei tu ca cei de la primarie sa le taie sunt verzi nu cred ca ai vreo sansa! trebuie sa fie uscate ! am intrebat un vecin care a reclamat acelasi lucru! a spus ca dupa vreo 3 zile au venit unii si au zis ca nu au cum sa il taie... ca e verde!
|
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
In mod normal se mai toaleteaza arborii, in special plopii, salciile si teii, cu lemn de esenta moale. Vedeti si voi atatea cazuri soldate chiar cu victime in urma furtunilor. Nu e nici o problema daca se taie cracile mai groase, in special cele laterale, mai periculoase. Arborele nu are de suferit, ba chiar in locul lor ies zeci de lastari tineri.
Ar trebui sa faci o cerere inregistrata la Primarie, eventual sa anexezi niste poze (vad ca este aplecata cam amenintator), sa ceri o copie cu nr de inregistrare, iar daca tot nu se streseaza nimeni, in eventualitatea unui accident sa poti cere despagubiri. Eu zic ca ar trebui sa se sesizeze Primaria, mai ales dupa cazurile care au fost cu arbori doborati de vant. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
B30KDT |
![]()
|
in sfarsit niste posturi on-topic nu credeam ca o sa ajung sa vad asa ceva
1.nu sunt de acord cu taierea copacului de la radacina 2.din poza pare "mic" dar am facut poza destul de departe,am zis si mai devreme una din crengi ajunge chiar la etj 4 ,poate reusesc sa fac o poza mai clara,iar coroana este aplecata foarte mult pe strada 3.nu trebuie sa fie uscata ca sa se rupa,anu trecut doar putin am crestat o creanga si imediat s-a rupt,e o esenta de lemn moale,nu are rezistenta insa o oarecare "elasticitate",la furtuni se apleca dintr-o parte in alta o sa incerc cu o sesizare al primarie,momentan parchez masina in fata garajului desi mai blochez inca un vecin |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:19 |