DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages « < 10 11 12 13 14 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A2 , cimitirul estival...

bolek_bolek
post 19 Jul 2007, 11:54
Post #331

Membru autentic

Group: Members
From: Bucurestii din deal

Mai, e o chestie misto in regulamentele de circulatie cam din toate tarile, se numeste "adaptarea vitezei la conditiile de trafic" . Si e valabila pe toate drumurile. Si pe autostrazi, si peste tot.

Daca circuli pentru a ajunge la destinatie, o respecti.

Daca circuli pentru a verifica performantele masinii ( daca dam un search pe google, sau chiar si pe acest forum dupa "am vrut sa vad cat prinde" , sau " am atins xxx kmph" o sa aveti niste surprize destul de neplacute... wacko.gif ) atunci deplasarea respectiva se numeste "intrecere sportiva" , sau eventual "testare tehnica de prototip" , si se poate autoriza asa ceva numai de catre politie,preferabil cu asistenta tehnica a fabricantului (pit-stop) si in cadru supravegheat, pregatit corespunzator (recomand cu caldura circuitul de la Izvor, asa cum era amenajat in perioada raliului).Astfel veti putea verifica , in conditii de siguranta A CELORLALTI ce /cat poate aceasta "prelungire a corpului masculin" care este masina personala.

Nici un fabricant cunoscut nu a oferit in prospectul tehnic al produsului respectiv (ma refer aici doar la autovehicule de uz personal) o garantie a respectarii tuturor calitatilor in conditii de maxim al acelei calitati. Hai sa ma fac mai explicit:

Dacia mea are Vmax=160kmph. Dar nu scrie nicaieri cat timp pot merge cu ea la aceasta viteza. Nu scrie nicaieri la ce temperatura ambianta pot merge asa fara sa o fierb. Nu scrie nicaieri ce fel de curbe pot lua la acea viteza (eu cred ca nici una). Nu scrie nicaieri ce distanta de franare pana la oprire are. Nu scrie nicaieri cat de puternic poate fi vantul lateral ca sa nu imi iau zborul in directia acestuia. Nu scrie nicaieri cat e consumul. Nu scrie nicaieri absolut nimic despre garantarea vreunor conditii in care sa pot rula in siguranta la acea viteza.

Si , cu regret, cred ca la nici una din masinile voastre nu scrie asa ceva. Daca aveti vreo dovada contrarie, sunt mereu deschis sa invat ceva nou.

--------------------
dacia slz $K@|@_04 - Numar inmatriculare
Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nh1980ro
post 19 Jul 2007, 12:50
Post #332

Membru

From: Togo-Togo.

QUOTE(LemonDemon @ 19 Jul 2007, 12:13)
Problema aceasta pleaca de la frustrare.Foarte multa si adunata in timp.Majoritatea celor care sunt niste zmei pe sosele nu sunt cei cu masini foarte puternice si foarte scumpe , ci din contra sunt cei care au scapat de Dacie si au dat de Skoda , Passat SH , Audi SH , etc. Acestia au crescut cu ura in ei si cu speranta ca intr-o zi o sa fie si ei "adevarati". Acuma ca si-au cumparat , cu greu , o Skoda , el are impresia ca cei 101CP sunt o herghelie si le arata ei la prostii cu dacii , cum el , un invingator al tranzitiei depaseste la limita.Si de aici toate accidentele cu urmari tragice.Nicio data nu mi-a fost frica cand m-a depasit un CLS sau un Serie 6 , deoarece stiu ca daca eu nu accelerez la 130km/h , el ma depaseste imediat.In schimb cand am 130km/h si vad cum incepe o Skoda sau un Opel Astra cum se taraste pe langa mine , devin mai nervros decat el.Nici nu stiu ce sa fac , sa pun frana sau sa accelerez?
*

Nu tre sa faci nimic. Legea spune ca tre sa mentii viteza constanta si sa te dai cat mai pe dreapta. Nu te-ai gandit si la varianta de a respecta legea nu?

Da' daca am Dacie SH pot sa fiu frustrat? . radmasa.gif Sau in ce categorie ma pot incadra?

Skoda SH sau Opel SH cu placutele de frana cele mai ieftine, ca alea de origine 'e scumpe' ..tongue.gif

This post has been edited by nh1980ro: 19 Jul 2007, 12:51

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
vijelie
post 19 Jul 2007, 12:51
Post #333

membru violet

From: Bucuresti

You really are...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
nh1980ro
post 19 Jul 2007, 12:52
Post #334

Membru

Da sunt frustrat mai tot timpul, cand vad cata prostie exista pe lumea asta.. biggrin.gif

--------------------
+
vijelie
post 19 Jul 2007, 12:54
Post #335

membru violet

Da' faptul ca zilnic se defriseaza zeci de hectare de padure tropicala nu te intristeaza?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
vis-a-vis
post 19 Jul 2007, 12:54
Post #336

DaciaClubber

N-ai de ce sa fi frustrat, crede-ma 04.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
nh1980ro
post 19 Jul 2007, 12:59
Post #337

Membru

@vijelie Si asta nu intra tot la prostie? Dar pana la padurea tropicala se defriseaza zilnic din Romania si se exporta lemn si se importa Mobila de la IKEA. Suntem cu totii niste prosti. Daca am ajuns sa cumparam si sare importata.

--------------------
+
Bill
post 19 Jul 2007, 13:14
Post #338

Membru autentic

QUOTE(nh1980ro @ 19 Jul 2007, 12:59)
Dar pana la padurea tropicala se defriseaza zilnic din Romania si se exporta lemn si se importa Mobila de la IKEA. Suntem cu totii niste prosti.
*

Gresit!
Aia care exporta lemnul nu sunt prosti.

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
nh1980ro
post 19 Jul 2007, 13:18
Post #339

Membru

Uite si schumaharii de care vorbeam:

http://www.hotnews.ro/articol_78978-Accide...Sapte-morti.htm

Din cate scrie acolo soferul camionului era tot roman.

This post has been edited by nh1980ro: 19 Jul 2007, 13:20

--------------------
+
Jack Daniel's
post 19 Jul 2007, 20:22
Post #340

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(big2003 @ 19 Jul 2007, 00:14)
Steph Schumacher ? radmasa.gif... poate inconstient , la 140 cu Matizul , dar Schmacher nu cred .
*

Trec eu peste exprimarea ta , dar vezi sa nu treci tu granita dintre lumea noastra si lumea cealalta... cu Matizul la 140 ai toate sansele .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
steph
post 19 Jul 2007, 22:37
Post #341

Membru autentic

Fix aceleasi sanse ca intr-un logan sau orice alta masina care se izbeste de ceva la 140 ...

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
Kruger
post 19 Jul 2007, 22:57
Post #342

Membru autentic

Bineinteles, problema este in schimb faptul ca Matizul e instabil saracu.

Cand va ganditi ca sunteti safe intr-o masina scumpa, puternica, solida etc, aduceti-va aminte cum arata Mercedesul lui lady Diana dupa impactul cu betonul la ..... viteza de 120-130 la ora, viteza cu care cineva pe aici se plangea ca unii abia se taraie in fata lui pe autostrada.

Exista un singur avantaj cand ai o viteza excesiv de mare in cazul unui accident. Mori mult mai repede, si poate nu te chinui cu gat rupt, coaste intrate in plamani, maini si picioare date peste cap, hemoragii interne, coloana rupta, fata zdrobita, si multe alte delicii la care observ ca multi nu se gandesc pe aici.

Dragii mei vitezomani frustrati, eu nu am depasit niciodata viteza legala, indiferent de troaca pe 4 roti cu care m-am dat, nu am dat flashuri idioate, nu am claxonat harbul din fata mea la stop.

Hai sa va dau un caz concret. Se da Dacia mea, in care subsemnatul cu a lui prietena se intorceau de la Oltenita, ruland frumos si drept cu 110 km/h. Soseaua are o banda pe fiecare sens, si banda de urgenta. Daca veti citi legislatia, veti constata ca pe acea banda este INTERZIS sa circuli, sa stationezi, sa faci pipi, caca, sa vomiti etc. Acea banda se lasa libera pentru politie, salvare, pompieri, etc in caz de doamne fereste, cand tu ca un automobilist civilizat, vei fi nevoit sa opresti cat mai pe stanga, nicidecum pe dreapta.

La noi in schimb, multi merg pe aceasta banda. Mai mult, primesc flashuri sa ma dau eu la o parte, ca sa treaca un smecher. Dar nu e linie continua.....depasirea in acest caz se face pe contrasens. Evident ca m-am dat la o parte, nu aveam chef de scandaluri, sau mai rau. Dar de ce sa fiu nevoit sa fac lucrul asta ? Nu e nimeni nevoit sa se taraie in spatele meu cu 110 la ora, e liber sa ma depaseasca. Dar nu vad de ce trebuie eu sa incalc legea, si mai mult decat atat sa imi periclitez propria siguranta si a celorlalti.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
kaspersky
post 20 Jul 2007, 01:43
Post #343

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(nh1980ro @ 19 Jul 2007, 14:18)
Uite si schumaharii de care vorbeam:

http://www.hotnews.ro/articol_78978-Accide...Sapte-morti.htm

Din cate scrie acolo soferul camionului era tot roman.
*

Pe clipurile de la TV maghiare zice ca la ora 4 dimineata din cauze necunoscute camionul german ce transporta autoturisme a intrat pe contrasens lovind autocarul din Cehia.
Cred ca asta se poate intimpla si daca mergi cu viteza legala si mai bagi un somnic la volan.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
steph
post 20 Jul 2007, 10:29
Post #344

Membru autentic

Kruger> refuz sa cred ca nu ai depasit ever viteza legala, si evident daca conduci obosit poti sa faci belele si cu 40 la ora ...

P.s. Pe autostrada nu sunt stalpi de beton tongue.gif

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
nh1980ro
post 20 Jul 2007, 10:46
Post #345

Membru

..dar sunt unii care intra in depasire cu 90km/h si tu cu Matizul s-ar putea sa nu apuci sa franezi. Doamne fereste sa ai mai mult.

--------------------
+
just_dci
post 20 Jul 2007, 10:54
Post #346

Membru incepator

QUOTE(Kruger @ 19 Jul 2007, 22:57)
... se intorceau de la Oltenita, ruland frumos si drept cu 110 km/h. Soseaua are o banda pe fiecare sens, si banda de urgenta. ...

off topic: si prin ce zona zici ca e banda aia de urgenta pe care circuli tu?

--------------------
Dacia Logan DCI 2006
+
tarzy
post 20 Jul 2007, 10:54
Post #347

aroist

pai care e pba? el are acoperire "legala" ..... ca ala i-o taiat fata .... a .... ca poate si moare ..... care-i pba .... in definitiv el circula "legal" fix la fel de legal ca aia de merg pe banda II

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
thunder
post 20 Jul 2007, 10:56
Post #348

Membru autentic

From: Pitesti

@kruger ... sunt tari cu apa calda in care chiar se circula pe banda de urgenta pt. a permite celor mai rapizi sa depaseasca in siguranta, a.i. acestia sa intre cat mai putin pe contrasens ... si chiar cu politie pe marginea drumului. Totul tine de bun simt, cel care depaseste NU da flash-uri, depaseste si atat, iar cel depasit nu e un frustrat.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
hash
post 20 Jul 2007, 11:31
Post #349

calculatorist

Citeam pe altundeva despre o familie care se pregatea sa plece in vacanta peste hotare, numai ca sotul patise un mic incident, ramasese fara permis fro' luna, din cauza vitezei, si sotia era cam speriata la cati kilometri avea de 'inghitit' singura biggrin.gif

--------------------
- - -
+
nh1980ro
post 20 Jul 2007, 11:45
Post #350

Membru

QUOTE(thunder @ 20 Jul 2007, 11:56)
@kruger ... sunt tari cu apa calda in care chiar se circula pe banda de urgenta pt. a permite celor mai rapizi sa depaseasca in siguranta, a.i. acestia sa intre cat mai putin pe contrasens ... si chiar cu politie pe marginea drumului. Totul tine de bun simt, cel care depaseste NU da flash-uri, depaseste si atat, iar cel depasit nu e un frustrat.
*

Daca eu merg pe E cu 140km/h (deci nu 110km/h cam cat e maximul legal in afara localitatii) si mie imi da flash unu din spate care vine si mai tare sa ma dau pe banda de urgenta eu ar trebui sa ma dau nu? Dar ca sa rulez pe juma de banda cu 140km/h tu crezi ca e in siguranta?

Si in tarile cu apa calda daca e politie pe margine si tu treci cu 150km/h ramai fara permis.. biggrin.gif

--------------------
+
hash
post 20 Jul 2007, 11:49
Post #351

calculatorist

Cel mai bine ar fi sa ne povesteasca cineva care a mers in Franta

--------------------
- - -
+
litza
post 20 Jul 2007, 11:50
Post #352

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Vreau sa stiu si eu tara aia cu apa calda in care poti sa mergi pe banda de urgenta cand nu ai o urgenta ? Multumesc.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
han_1.6 mpi
post 20 Jul 2007, 11:50
Post #353

Membru autentic

From: bucuresti

eu cred ca daca tu mergi cu 140 si vine unu' din spate si te sacaie cu flashuri te dai la o parte daca poti sa faci treaba asta in siguranta. ca te enervezi la culme stiu din proprie experienta cum e. dar trebuie sa fii calm la volan. nu are rost sa ii dai ocazia aluia care vine cu viteza mai mare sa faca vreo prostie ca sa te puna la punct sau mai stiu eu ce. lasa politia sa isi faca treaba....he he adica sa ii umfle banii de spaga.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
Kruger
post 20 Jul 2007, 12:06
Post #354

Membru autentic

QUOTE(litza @ 20 Jul 2007, 11:50)
Vreau sa stiu si eu tara aia cu apa calda in care poti sa mergi pe banda de urgenta cand nu ai o urgenta ? Multumesc.
*

Si eu vreau sa stiu. Dar intreg topicul asta e la fel de inutil ca o frectie la picior de lemn. Mergeti fiecare cum puteti si cum vreti, totul e sa nu aveti evenimente.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
LemonDemon
post 20 Jul 2007, 12:27
Post #355

Membru autentic

@nh1980pro Sa respect legea?tocmai asta este problema lor , a celor cu "masini" SH. Daca eu am 130 km/h si el incepe sa me depasesaca dar ma plictisesc in timp ce el face asta trebuie sa fac ceva.Nu mi se pare normal ca sa stai mult in timp in depasire , este periculos.Atunci ma gandesc cam ce fel se sofer este respectivul pentru ca exista sansa sa intre in mine:
1.mentin viteza constanta dar lui nu ii trage masina si sta prea mult timp pe contra-sens.
2.pun eu frana dar sa nu se sperie si el sa puna frana caci nu mai are unde se replia.
3.pune el fana si accelerez eu sa ii fac loc mai repede sa se replieze.

In alta ordine de idei nu o sa inteleg niciodata pe cei care atunci cand sunt depasiti apasa acceleratia si schimba in treapta inferioara.

--------------------
None None N/A
+
hash
post 20 Jul 2007, 12:56
Post #356

calculatorist

Te contrazici. Hotaraste-te.

--------------------
- - -
+
LemonDemon
post 20 Jul 2007, 13:06
Post #357

Membru autentic

Eram sigur ca o sa apara si un post de genul acesta.Te sfatuiesc ca citesti cu atentie ce am scris eu acolo si o sa intelegi ca in cazul in care respectivul nu mai are puterea sa depaseasca ii fac loc accelerand.In schimb nu ii inteleg pe cei care exact cand incepi depasirea accelereaza , acestia din urma ii condamn.In opiniea mea nu ma contrazic , ci unii nu citesc cu atentie.

--------------------
None None N/A
+
thunder
post 20 Jul 2007, 13:14
Post #358

Membru autentic

From: Pitesti

@nh1980pro

- eram in Grecia, nu era autostrada era un drum national sau european (nu stiu exact), o banda pe sens plus o banda de urgenta delimitata cu linie continua ... toti se dadeau la o parte cand erau depasiti, unii mergeau linistiti cu 90-100km pe banda aia. Nu cred ca alerga nimeni cu 140km/h ci undeva in jur de 100-110km/h si traficul era destul de fluent.

- daca vine unu cu 140-300km/h din spate si da flash-uri sa ma depaseasca crezi ca ma deranjeaza daca ma dau pe banda de urgenta macar 1m ca sa-l las sa treaca de mine in siguranta ? si asta pt. cateva secunde cat ii trebuie sa depaseasca ? Crezi ca o sa castig ceva daca tin mortis sa fiu 100% legal si sa ma tin de banda cu dintii ?? Scopul meu e sa ajung la destinatie intreg si relaxat.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
han_1.6 mpi
post 20 Jul 2007, 13:26
Post #359

Membru autentic

From: bucuresti

beti si voi un suc de portocale cu o femeie frumoasa si mai lasati la o parte ambitiile la volan. radmasa.gif

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
nh1980ro
post 20 Jul 2007, 13:26
Post #360

Membru

Stai linistit ca si eu ma dau. Dar problema e ca pe banda aia de urgenta de obicei sunt multe masini care circula pe la 80-90km/h, prin unele locuri mai sunt unii care vand ceapa si alte porcarii (E85). Si apoi sa mergi cu 140km/h pe marginea drumului care e putin mai sus decat pamantul si iarba de pe margine sau e delimitat de un sant adanc ti se pare in siguranta?
Cel care vine din spate cu flashu poate gasi un moment sa ma depaseasca pe contrasens (ca tocmai de aceea linia dintre sensuri e discontinua) daca are asa super masina. Dar problema e ca se intampla exact cum zicea LemonDemon, eu deja am 140km/h si ala din spate cu Skoda nu prea mai poate sa ma depaseasca asa repede la viteza aia si prefera sa-mi dea mie cu flashu ca sa poata merge inaintea mea cu 150km/h in loc de 140.

Mi s-a intamplat si mie de multe ori sa ma intalnesc cu unii care mergeau cu 90km/h si am franat si am asteptat cuminte in spatele lor pana s-au dat la o parte (poate uneori i-am mai si injurat ca mergeau fix aproape de axul drumului si nici nu puteam sa-i depasesc repede), asa mi se pare de bun simt si dpdv legal.

@thunder In Romania singurul drum aglomerat pe care pot sa merg relaxat e DN1. In rest mai sunt drumuri de munte pe unde e putina circulatie si acolo e mai bine, dar tre sa fii atent la gropi pe acolo, ca nu le repara nimeni.. smile.gif

This post has been edited by nh1980ro: 20 Jul 2007, 13:31

--------------------
+
14 Pages « < 10 11 12 13 14 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 20:26
Forum Renault