Tije Culbutori Strambe
![]() ![]() ![]() |
Tije Culbutori Strambe
baranga |
![]()
|
||
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|||
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
culbutorii mari...banuiesc ca vrei sa zici distantele la culbutori mari....
pai daca e bine reglat nu are detonatii.....daca merge detonat tijele sunt ultima grija...sa vezi ce se duce esapamentul si motorul..... eu am presupus toate chestile reglate bine si distantele la culbutori....cand am zis ca nu are legatura combustibilul cu tijele.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Cryss88 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 December 08 ![]() |
si unde sunt culbutorii?
|
--------------------
Dacia
Dacia 1310
1988
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
sub capacu ala negru care are busonu de la ulei pe el
asa arata: Verification jeux.JPG lamelele sunt lere pt reglaj tija din mijloc e axa culbutorilor chestiile alea care seamana cu balansoarele de stau pe axa sunt culbutorii iar distanta se fixeaza cu lera si se inlesneste cu suruburile diametral opuse partei cu lere fata de axa culbutorilor(alea mai mici...alea mari tin axa pe chiulasa)....lamurit? ![]() This post has been edited by cristitranca: 21 Dec 2008, 21:46 |
--------------------
Dacia
|
Cryss88 |
![]()
|
multumesc...sa zicem ca pentru moment sunt lamurita
![]() |
--------------------
Dacia
Dacia 1310
1988
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
lera e o scula ca sa zic asa
product68742_big.jpg sunt diferite lamele etalonate de la 0,015 la 1mm...ceva de genu pentru a regla diferite distante sunt puse o lamela de 0,1 si una de 0,05 pentru a face distanta de 0,15 pt supape de admisie(la dacie) si de 0,2 pt evacuari e si o cheie cu tot speciala pt strans piulitele de reglaj..dar mai des de foloseste patentul si o cheie de 10 parca s-a mai scris cum se face reglajul...dar se poate recapitula un pic....se aduce pistonul care ne intereseaza in compresie(niciuna din supape nu e atacata) se desfac piulitele de 10(notate cu 4 in poze) de baga lera intre coada supapei si culbutor cum se evde in figura si se regleaza din suruburile mentionate(5) pana se ajunge la pozitia in care lerele/lera se atinge si de coada supapei si de culbutor...adica nu trece fara sa le atinga, dar nu intra nici greu acolo... . se tine cu patentul de surub(5) sa nu se modifice pozitia si se strange piulita cu cheia de 10(piulita notata cu 4).... culbqa9.jpg acum o sa sara unii ca nu e buna metoda de reglaj..dar asta e doar o metoda....si fiecare regleaza dupa bunul plac... sfat: pt suruburile care tin capacul ala negru ca garnituri intre piulita si capac se poate pune o bucata de furtun de benzina taiat (cam 2 mm sau cat consideri) This post has been edited by cristitranca: 22 Dec 2008, 12:12 |
--------------------
Dacia
|
Cryss88 |
![]()
|
multumesc pentru ajutor
|
--------------------
Dacia
Dacia 1310
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 02:40 |