DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

127 Pages « < 63 64 65 66 67 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie

gdan12
post 7 Apr 2010, 22:46
Post #1921

mr

Group: Members
From: Bucuresti

Kumho echipeaza Hyundai-urile. Din cate am inteles sunt destul de bune, in general sunt modele de vara, iar pe Santa Fe este un model all-season.

--------------------
DACIA LOGAN 2005, 1.4 LAUREATE - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
slider2
post 7 Apr 2010, 22:59
Post #1922

doar membru si atat

eu zilele trecute am ramas panou, am vazut o skoda superb 2 cu numere rosii, lucru din care deduc ca masina era noua, echipata cu kleber... bine oricum octavia 2 venea cu matador, dar totusi...
iar azi un megane 3 estate cu aceeasi marca (kleber), doar ca acestea erau de iarna, deci exista posibilitatea ca proprietarul sa le achizitionat...

This post has been edited by slider2: 7 Apr 2010, 23:00

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
kamimura
post 7 Apr 2010, 23:04
Post #1923

Membru incepator

Kleber este o marca a grupului Michelin. Este intre Kormoran si Michelin, o marca de mijloc, foarte populara in Franta.

--------------------
Dacia Logan 2006
+
einstein1984
post 8 Apr 2010, 08:02
Post #1924

fan Dacia

QUOTE(argon @ 7 Apr 2010, 19:10)
nu vi se par cam imbatranite(coapte) aceste anvelope Michelin la varsta de 2 ani si jumatate? e normal?
*

Alea din poza nu. Insa la vreo 4 ani da. Pe de alta parte, nu am auzit de pierderi de presiune sau explozii la ele, asa ca inclin sa cred ca e doar o problema de aspect. Anvelopa are multe straturi de sapaj cu compozitii diferite, doar cel exterior e supus actiunii soarelui.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
TWK
post 12 Apr 2010, 17:37
Post #1925

Rider on the Storm

Vreau sa imi schimb Kormoranele, ar mai duce si vara asta ca am doar 40 000 cu ele dar m-am saturat si vreau niste gume mai bune. Vreau anvelope de vara, 185/65/R15, bugetul este de 1000 lei si momentan tind spre Dunlop SP Sport 01. Sunt bune? Sau imi puteti recomanda altele mai bune in acelasi buget?

Nu am mai cumparat niciodata anvelope, la ce ar trebui sa fiu atent cand le cumpar? Din comoditate as prefera sa le iau de la un magazin online, exista riscul sa primesc cauciucuri contrafacute?

--------------------
Logan 1.4 2007
+
slider2
post 12 Apr 2010, 18:45
Post #1926

doar membru si atat

profita si tu de oferta aia de la dacia la continentalurile alea...

--------------------
symboala neagra 2008
+
klax
post 13 Apr 2010, 09:04
Post #1927

Membru autentic

QUOTE(TWK @ 12 Apr 2010, 17:37)
Vreau sa imi schimb Kormoranele, ar mai duce si vara asta ca am doar 40 000 cu ele dar m-am saturat si vreau niste gume mai bune. Vreau anvelope de vara, 185/65/R15, bugetul este de 1000 lei si momentan tind spre Dunlop SP Sport 01. Sunt bune? Sau imi puteti recomanda altele mai bune in acelasi buget?

Nu am mai cumparat niciodata anvelope, la ce ar trebui sa fiu atent cand le cumpar? Din comoditate as prefera sa le iau de la un magazin online, exista riscul sa primesc cauciucuri contrafacute?
*

Da chiar profita de oferta dacia. Vezi ca dunlop sp sport 01 se cam tocesc repede. A avut maicamea pe wwsi s-au dus cam in 50.000 in conditiile in care a depasit punctul ala de control cu mult si nu se pune problema de mers sportiv. Si am mai vazut pe un mitsubishi lancer ce e drept tipul mergea mai sportiv, dar la 15.000 erau destul de tocite.

Acum poate pe logan tin mai mult biggrin.gif cine stie. Eu as merge pe continental de la dacia ca ramai si cu un plin de benzina.

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.6 16v - BC-85-BSL
www.depanarecalculatoare.ro
+
SorinXp
post 13 Apr 2010, 20:26
Post #1928

Membru

M-ar interesa si pe mine o poza cu anvelopa motrio sa vad si eu ce performante are, cum ar fi Treadwear, Temparature si Traction.
De exemplu Kormoran are Temparature B din ce am vazut => slabe calitativ
Eu pe masina am Barum Brilliantis cu Treadwear 280, Temparature - A, Traction - A - am ~30.000, multumit de ele pana acum (comparatie cu Montana, conti eco 3 si cu Michelin Energy saver, fata de michelin si conti3 sunt un mai galagioase, dar la aderanta se comporta foarte bine atat pe uscat cat si pe ud).

Am atasat 2 poze cu barum(~la 21000 km cand am schimbat rotile in diagonala), daca puteti sa dati 2 poze si cu motrio ar fi grozav

Attached thumbnail(s)
Poza1.jpg ( Size: 686.6k ) Number of downloads: 1120
poza2.jpg ( Size: 917.43k ) Number of downloads: 1144

--------------------
DACIA LOGAN Prestige 1.6 16v Dec2008 - B97GCT
+
slider2
post 13 Apr 2010, 20:32
Post #1929

doar membru si atat

data viitoare cand le echilibrezi sa-l rogi pe dorel ala sa-ti puna plumbii pe interior, ca la jantele de aliaj asa se pun.

--------------------
symboala neagra 2008
+
YRX
post 14 Apr 2010, 07:05
Post #1930

Membru autentic

Se pun plumbii unde cere, spre partea din fata sau spre spate. Masina de echilibrat ii zice unde sa-i puna.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
IRONICK
post 14 Apr 2010, 08:26
Post #1931

-

From: Romania

QUOTE(slider2 @ 13 Apr 2010, 21:32)
data viitoare cand le echilibrezi sa-l rogi pe dorel ala sa-ti puna plumbii pe interior, ca la jantele de aliaj asa se pun
*
radmasa.gif

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
tribunul
post 14 Apr 2010, 08:31
Post #1932

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Cred ca se referea la plumbii care se lipesc.
Am inteles ca anumite jante din aliaj au buza (marginea) in asa fel incat nu se pot prinde plumbii cu cleme si atunci se echilibreaza cu plumbi autoadezivi.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
klax
post 14 Apr 2010, 08:52
Post #1933

Membru autentic

Plumbii se pun in functie de janta. Daca are buza cum are la jantele de pe logan de origine iti pune din aia, daca nu iti pune din cei care se lipesc pe interior. Iar la toate jantele daca trebuie pu plumb pe partea din interiorul rotii se pun pe buza, ca toate au buza.

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.6 16v - BC-85-BSL
www.depanarecalculatoare.ro
+
george_scala_2004
post 14 Apr 2010, 08:52
Post #1934

Membru autentic

da, asa este. eu, de exemplu, am vrut sa echilibrez o janta cu plumbi. vazusem ceva lipit pe partea iterioara dar nu am dat importanta. baiatul de la vulcanizare, prieten, mi-a atras atentia ca NU poate echilibra janta cu plumbi ci numai cu din acea autoadezivi de care nu are.

o sa caut o vulcanizare care are asa ceva.

--------------------
... ... ...
+
SorinXp
post 14 Apr 2010, 10:51
Post #1935

Membru

Dupa cum se vede in pozele puse de mine la logan exista acea buza si plumbii din fabrica sunt pusi pe buza si nu lipiti pe interior. Arata mai bine fara acel plumb la vedere ... Ma intreb ce economie se face din montarea plumbilor pe exterior, decat cei lipiti.

--------------------
DACIA LOGAN Prestige 1.6 16v Dec2008 - B97GCT
+
kamimura
post 14 Apr 2010, 12:51
Post #1936

Membru incepator

QUOTE(SorinXp @ 13 Apr 2010, 20:26)
Am atasat 2 poze cu barum(~la 21000 km cand am schimbat rotile in diagonala), daca puteti sa dati 2 poze si cu motrio ar fi grozav
*

Iata poze.

Attached thumbnail(s)
Impulsion_fata.jpg ( Size: 391.4k ) Number of downloads: 1007
pneu_impulsion_fara_logo.jpg ( Size: 578.58k ) Number of downloads: 924

--------------------
Dacia Logan 2006
+
wanderer
post 14 Apr 2010, 17:13
Post #1937

Membru incepator

montat astazi 4 bucati Continental eco3 din oferta Dacia.

Aveam de ceva vreme in gand sa testez Serus si Dacoserv...cu ocazia asta i-am testat.
Serus de pe Timisoara are un singur nene la "piese de schimb" care nu a binevoit sa raspunda nici la telefonul fix, nici la mobil, sunat fiind de mai multe ori pe parcursul zilei de ieri. Altfel, tipul de la receptie (care l-a sunat pe fix si mi-a dat numarul de mobil) f de treaba...dar primul contact cu Serus = bila neagra. Sa speram ca la schimbarea uleiului vor fi altfel.

Dacoserv...nu mai avea cauciucuri in stoc. Bila...neutra. biggrin.gif

In final le-am achizitionat de la Adras. Am rezervat ieri un set, azi m-am dus si le-am luat. Sunt ok oamenii. In continuare, pt operatiuni de rutina (revizii, verificari) m-as duce oricand la Adras. Nu si pentru chestii mai complexe, daca gasesc variante viabile.

Anvelopele Eco 3:
- Made in Romania,
- DOT 1110,
- evident, T 88 185/65/15
- indici de temperatura, tractiune, si ce or mai fi ei A,
- silentioase (mult mai silentioase decat Michelin-urile Alpin proaspat schimbate...habar n-am cum sunt fata de Kormoranurile stoc...au trecut deja cateva luni de cand le-am schimbat biggrin.gif ).
Pana acum ma bucuram cand treceam de la cele de iarna la cele all season stoc, pt ca nu prindeau pietricele. Acum...prind pietricele din plin si vara...= tzacaneli la cap. biggrin.gif Dar supravietuiesc eu, mai ales cand ma gandesc la diferenta de calitate.

Apropo de diferenta de calitate: nu pot sa ma plang deloc de kormoranuri. Si-au facut treaba din plin. Le-am folosit inclusiv primele 2 ierni, in toamna faceam niste teste de rupere aderenta sa vad cand se blocheaza rotile cu ele (aveam deja un mic morcov ca tr schimbate) si efectiv nu reuseam. Bine, nici nu ma infigeam in frana ca disperatul la suta la ora, dar franam mai violent decat in mod normal, pe umed and stuff, pe la 60-70 => in conditii normale plus conditii de urgenta decenta = OK.
In 4 ani m-am dus o singura data sanie cu ele, cand am prins o pojghita de polei, prin prima iarna, daca imi mai aduc bine aminte, dar s-au redresat rpd (aveam viteza sub 40, oricum).
Le-am schimbat pt ca incepusera sa crape pe la margini. Carne mai aveau ceva (macar de vreo 10.000 de km). Deci = rulate 60.000 de km minus 2 ierni (sa zicem...45.000 km?), multumit de ele.
Continentalurile, facute ele in Romania sau nu, oricum sunt peste Kormoranuri, deci...o afacere buna.
Apropo de asta, m-am urcat temporar intr-un logan cu Montana vechi de vreo 3-4 ani...la prima frana obisnuita la Kormoranuri, m-am dus sanie de nu ma mai opream. Concluzie: kormoranuri acceptabile pt cauciucuri stoc, Montana NO WAY! Si iata ce noutate v-am spus! biggrin.gif

Inainte de oferta Dacia eram chitit pe Michelin Energy Saver, 260-290 lei/buc.

Cam (doar? ohmy.gif ) atat.

P.S., ca mesajul era prea scurt altfel biggrin.gif : La Adras nu aveau decat un set, al meu. Inteleg insa ca in magazin (o fi cel de prezentare?) aveau destule, proaspat venite. Daca vreti sa prindeti oferta, grabiti-va, parerea mea, caci inteleg ca stocurile nu sunt nelimitate. Habar n-am daca se pastreaza totusi oferta a la long, sau e doar "de primavara", cum se si numeste de fapt la Dacia.

Sosele bune sa aveti. wink.gif

Wandererul

This post has been edited by wanderer: 14 Apr 2010, 17:14

--------------------
Logan Laureate 1.4MPI - -
+
adiya
post 14 Apr 2010, 18:39
Post #1938

Membru autentic

QUOTE(slider2 @ 13 Apr 2010, 21:32)
data viitoare cand le echilibrezi sa-l rogi pe dorel ala sa-ti puna plumbii pe interior, ca la jantele de aliaj asa se pun.
*

QUOTE(YRX @ 14 Apr 2010, 08:05)
Se pun plumbii unde cere, spre partea din fata sau spre spate. Masina de echilibrat ii zice unde sa-i puna.
*

QUOTE(IRONICK @ 14 Apr 2010, 09:26)
radmasa.gif
*

Eu am vazut la o vulcanizare o masina de echilibrat dinamic la care puteai alege pozitionarea plumbului. Mai exact avea 2 optiuni la exteriorul jantei. 1 clasic pe "buza" jantei si 2 in interior pentru plumb cu adeziv.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
slider2
post 14 Apr 2010, 19:03
Post #1939

doar membru si atat

si eu tot asa stiu, ca plumbii la jantele de aliaj se lipesc pe interiorul jantei, tocmai pentru a nu strica aspectul, ca doar de aia iti iei aceasta dotare la o masina, pentru aspect...

--------------------
symboala neagra 2008
+
klaus
post 14 Apr 2010, 21:19
Post #1940

步步

Group: Moderatori

...
Pages_from_cielo.jpg ( Size: 530.94k ) Number of downloads: 925

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
+
YRX
post 15 Apr 2010, 08:34
Post #1941

Membru autentic

Se curata zona prin sablare pana se vede aluminiul????
Pai nu-si ia omoru' daca-mi face asa ceva? biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
IRONICK
post 15 Apr 2010, 08:38
Post #1942

-

From: Romania

La Cielo merge.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
kamimura
post 15 Apr 2010, 08:54
Post #1943

Membru incepator

QUOTE(wanderer @ 14 Apr 2010, 17:13)
montat astazi 4 bucati Continental eco3 din oferta Dacia.

Aveam de ceva vreme in gand sa testez Serus si Dacoserv...cu ocazia asta i-am testat.
Serus de pe Timisoara are un singur nene la "piese de schimb" care nu a binevoit sa raspunda nici la telefonul fix, nici la mobil, sunat fiind de mai multe ori pe parcursul zilei de ieri. Altfel, tipul de la receptie (care l-a sunat pe fix si mi-a dat numarul de mobil) f de treaba...dar primul contact cu Serus = bila neagra. Sa speram ca la schimbarea uleiului vor fi altfel.

Dacoserv...nu mai avea cauciucuri in stoc. Bila...neutra. biggrin.gif

In final le-am achizitionat de la Adras. Am rezervat ieri un set, azi m-am dus si le-am luat. Sunt ok oamenii. In continuare, pt operatiuni de rutina (revizii, verificari) m-as duce oricand la Adras. Nu si pentru chestii mai complexe, daca gasesc variante viabile.

Anvelopele Eco 3:
- Made in Romania,
- DOT 1110,
- evident, T 88 185/65/15
- indici de temperatura, tractiune, si ce or mai fi ei A,
- silentioase (mult mai silentioase decat Michelin-urile Alpin proaspat schimbate...habar n-am cum sunt fata de Kormoranurile stoc...au trecut deja cateva luni de cand le-am schimbat biggrin.gif ).
Pana acum ma bucuram cand treceam de la cele de iarna la cele all season stoc, pt ca nu prindeau pietricele. Acum...prind pietricele din plin si vara...= tzacaneli la cap. biggrin.gif Dar supravietuiesc eu, mai ales cand ma gandesc la diferenta de calitate.

Apropo de diferenta de calitate: nu pot sa ma plang deloc de kormoranuri. Si-au facut treaba din plin. Le-am folosit inclusiv primele 2 ierni, in toamna faceam niste teste de rupere aderenta sa vad cand se blocheaza rotile cu ele (aveam deja un mic morcov ca tr schimbate) si efectiv nu reuseam. Bine, nici nu ma infigeam in frana ca disperatul la suta la ora, dar franam mai violent decat in mod normal, pe umed and stuff, pe la 60-70 => in conditii normale plus conditii de urgenta decenta = OK.
In 4 ani m-am dus o singura data sanie cu ele, cand am prins o pojghita de polei, prin prima iarna, daca imi mai aduc bine aminte, dar s-au redresat rpd (aveam viteza sub 40, oricum).
Le-am schimbat pt ca incepusera sa crape pe la margini. Carne mai aveau ceva (macar de vreo 10.000 de km). Deci = rulate 60.000 de km minus 2 ierni (sa zicem...45.000 km?), multumit de ele.
Continentalurile, facute ele in Romania sau nu, oricum sunt peste Kormoranuri, deci...o afacere buna.
Apropo de asta, m-am urcat temporar intr-un logan cu Montana vechi de vreo 3-4 ani...la prima frana obisnuita la Kormoranuri, m-am dus sanie de nu ma mai opream. Concluzie: kormoranuri acceptabile pt cauciucuri stoc, Montana NO WAY! Si iata ce noutate v-am spus! biggrin.gif

Inainte de oferta Dacia eram chitit pe Michelin Energy Saver, 260-290 lei/buc.

Cam (doar? ohmy.gif ) atat.

P.S., ca mesajul era prea scurt altfel biggrin.gif : La Adras nu aveau decat un set, al meu. Inteleg insa ca in magazin (o fi cel de prezentare?) aveau destule, proaspat venite. Daca vreti sa prindeti oferta, grabiti-va, parerea mea, caci inteleg ca stocurile nu sunt nelimitate. Habar n-am daca se pastreaza totusi oferta a la long, sau e doar "de primavara", cum se si numeste de fapt la Dacia.

Sosele bune sa aveti. wink.gif

Wandererul
*

Multumim! Super post!

--------------------
Dacia Logan 2006
+
adiya
post 15 Apr 2010, 20:17
Post #1944

Membru autentic

QUOTE(YRX @ 15 Apr 2010, 09:34)
Se curata zona prin sablare pana se vede aluminiul????
Pai nu-si ia omoru' daca-mi face asa ceva?  biggrin.gif
*

E vorba de interiorul jantei.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
dr_mKe
post 16 Apr 2010, 15:44
Post #1945

Membru cu stetoscop

From: Deva

Astazi am prins un transport de Dacii echipate cu anvelope Motrio.

[attachmentid=1627613426] [attachmentid=1627613428]

This post has been edited by dr_mKe: 16 Apr 2010, 15:45

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
wanderer
post 17 Apr 2010, 00:15
Post #1946

Membru incepator

un mic update ref la cauciucuri:
in ultimele 2 zile am facut aproape 200 de km, vreo 30 pe dn1/centura si restul prin Buc.

Super multumit de achizitie.
Cand am trecut de la Kormoranurile vechi de 2 ani la Michelin Alpin noi (in iarna respectiva, evident), aveam confortul psihic ca sunt pregatit de iarna, dar nu pot sa zic ca am resimtit neaparat o mare diferenta de comportament al masinii (comparand Kormoran all season folosit vara vs Michelin Alpin folosit iarna). Trebuie precizat insa ca si-au facut intotdeauna treaba perfect. Nici iarna asta nu mi s-a intamplat sa raman inzapezit sau sa patinez, desi am facut cateva mii de km prin Bucuresti in lunile respective, inclusiv in zilele cele mai pline de zapezi si pe stradutele cele mai putin curatate.

Revenind la Continentaluri: acelasi stil de condus, aceeasi presiune pe pedala de frana => distanta de franare absolut vizibil micsorata, stabilitate f buna la curbe, f silentioase...exceptand momentele in care prind pietricele. smile.gif Indiferent de viteza (max 130 pe bord...nu, nu in curbe si nici in oras! biggrin.gif ).

Evident, Logan-ul nu s-a transformat in racheta, dar si-a imbunatatit vizibil performanta la franare.

Sunt mai bune decat (sau comparabile cu) Michelin-urile Energy pe care le voiam initial? habar n-am. Dar, daca ar ramane o astfel de diferenta de pret, in 8 ani iti iei in aceiasi bani 3 seturi de Continental in loc de 2 Michelin => ai cauciucuri noi mai multa vreme.

In speranta ca nu fac galme si ca-si pastreaza caracteristicile cat mai multa vreme (macar vreo 3 ani), consider ca este o achizitie f buna.

Salutari.

This post has been edited by wanderer: 17 Apr 2010, 00:22

--------------------
+
dr_mKe
post 17 Apr 2010, 07:37
Post #1947

Membru cu stetoscop

Contrar impresiilor tale de moment, abia acum s-ar fi dus de pe anvelope sobozul folosit pentru lubrefiere in procesul de productie tongue.gif

Placebo rullz icon_mrgreen.gif

--------------------
+
wanderer
post 17 Apr 2010, 20:14
Post #1948

Membru incepator

om...daca a fost ceva dat pe ele (nu neg, poate stii ce spui, nici macar nu stiu ce-i ala soboz biggrin.gif, dar pot sa intuiesc si nu pare total ilogic), atunci nu e placebo. tongue.gif Nu e meritul cauciucurilor in sine, dar efectul tot inseamna ca exista => non placebo.
Intrebare: Michelin-urile nu aveau "soboz" pe ele?

Dar, ca nu ar tine mult o substanta data pt lubrifiere in productie, e alta discutie.
Intrebarea 2: o substanta data pt lubrifiere in productie ar trebui sa micsoreze frecarea (pentru caldura produsa), nu s-o creasca, deci efectul ar trebui sa fie exact invers. Gresesc?

Ma gandeam ca am scris destul despre ele, dar daca tu zici ce zici ca zici (ohmy.gif biggrin.gif), o sa revin dupa inca vreo 500 de km, sa vedem daca se pastreaza senzatia. wink.gif Multzam ca mi-ai atras atentia. wink.gif

--------------------
+
einstein1984
post 17 Apr 2010, 21:15
Post #1949

fan Dacia

Anvelopele se rodeaza in cateva sute de km pana sa capete aderenta normala. Fata profilului aflata in contact cu matrita e mai lucioasa decat in mod normal.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
dr_mKe
post 17 Apr 2010, 22:09
Post #1950

Membru cu stetoscop

Drept urmare cateva demaraje cu fum din gume scurteaza rodajul icon_mrgreen.gif

Tu confunzi o guma imbatranita cu una fresh. Normal ca au aderenta superioara cele noi !

--------------------
+
127 Pages « < 63 64 65 66 67 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th May 2025 - 13:38
Forum Renault