Huruit la viteze mari
![]() ![]() ![]() |
Huruit la viteze mari
harry |
![]()
|
||
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|||
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Toba? Daca-i prinsa bine? Sau chiar sparta?
Eu am toba intermediara sparta...si se aude ca un huruit...cind accelerez (bine...acum se aude tot timpul...ii cazul sa o schimb) |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
neroo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 12 December 07 From: bucuresti ![]() |
salutare!
si eu am avut aceeasi problema si de curand am facut si eu revizia de 60000 km .Mecanicul mi-a spus ca nu sunt stranse suruburile ce fixeaza motorul . Mi-a adugat niste saibe la suruburile din dreptul capacului de plastic al motorului (ce se desface pentru a schimba filtrul de aer) si acum nu se mai aude la 120km acel huruit ci atunci cand accelerez la 3500 ture in viteza a treia ![]() Succes! |
--------------------
dacia, ford
super nova ,focus
2001 rapsodia, 2006 ghia
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Toba.. cred ca este ok, am insistatla schimbarea ei sa se faca etansarea cat mai bine. Capetele se imbinau foarte bine si a fost pus si ceva silicon "special"?!? de etansare. De asemenea, cred ca se auzea si la viteze mai mici (turatie mare) dar nu e cazul la mine, sub 120 e totul ok.
Referitor la stransul motorului... trebuie sa verific! Cert este ca suruburile ce fixeaza capacul de la filtrul de aer, desi sunt stranse ( cele din fata, din partea cu bujiile) permit un joc al intregi cutii... e posibil sa vina si de acolo cu toate ca sunetul pare mult mai "acut" mai "adanc" .... se simte oarecum si in caroserie. oricum,verific toate suruburile si toba. Multumesc. Alte sugestii? |
--------------------
Renault
|
neroo |
![]()
|
salutare!
Dupa cum ziceam mai sus eu mi-am strans suruburile ce fixaza motorul....si acum se aude si cand accelerez intr-a 3 a..... ![]() |
--------------------
dacia, ford
super nova ,focus
2001 rapsodia, 2006 ghia
|
|
bengaves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 11 June 07 From: IALOMITA ![]() |
eu am patit la fel acum o saptamana ,dar la mine a fost planetara dreapta !desi se spune ca planetara se aude doar in viraj, la mine se auzea la viteze mari un huruit puternic in masina cand acceleram!am schimbat-o si zgomotul a disparut!
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
2004
|
|
harry |
![]()
|
Am verificat unele suruburi si pare ok.. nici unul din cele verificate nu era slabit.
Planetara.... hmz, cand am cumparat-o, avea burduful planetara dreapta spart.... si cred ca era de ceva vreme asa.... l-am schimbat de indata ce am observat, ba chiar l-am "bandajat" intr-o punga de plastic cu multa banda izolatoare pentru a o proteja pana la service. De atunci am o oarecare teama sa nu fie probleme pe acolo dar nu le aud deloc in curbe, la tine nu se auzeau deloc in curbe? ps. pe la ce viteze se auzea si in ce trepte ? (la mine se aude in 4 si 5 (alta treapta nu am incercat la viteza aceea ![]() This post has been edited by harry: 21 Aug 2008, 21:58 |
--------------------
Renault
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu acest huruit, l-am sesizat odata cu aparitia zgomotelor de planetara dreapta la viraje maxim stanga. Huruitul se manifesta la viteze mari (deci turatie mare a rotilor) cand accelerez, dar mai ales cand e masina plina. Mecanicul a zis ca e uzata planetara, partea dinspre cutie, nu dinspre roata.
|
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
harry |
![]()
|
DAVIDK - eu banuiesc ca am probleme cu planetara dreapta datorita burdufului ce l-am avut spart un timp bunicel... dar nu am auzit pana acum sunet in viraje. mai incerc azi.
DAVIDK mai ai acel calculator de bord ? |
--------------------
Renault
|
mg77 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 8 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Am o intrebare! Cand ating cu masina 130 km la ora se aude un tiuit puternic in partea dreapta, nu pot sa-mi dau seama exact daca este sub bord sau mai in fata sub capota. Dupa ce depasesc 135 km/h nu se mai aude. Poate cineva sa-mi explice din ce cauza? Multumesc!
|
--------------------
Dacia SupeRNova
Clima
2001 Opel Corsa Cosmo - 2006
|
|
neroo |
![]()
|
salutare !
mie mecanicul mi-a spus ca acest huruit in accelerari si la viteze mari e de la planetara dreapta (in cazul meu) ![]() |
--------------------
dacia, ford
super nova ,focus
2001 rapsodia, 2006 ghia
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
asa este si la mine.de la planetara dreapta!! totul a inceput knd ma intorceam de la pitesti...pe autostrada, mi s-a spart burduful...si pana la bucuresti....s-a strans cv mizerie acolo.pana l-am cumparat, pana l-am montat...si akm se aude cam nasol..asta e , ce sa-i faci...asa "face" toate
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
uscatu83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
Da jos planetarele, curata-le bine si pune vaselina grafitata cu calciu si o sa dispara huruitul la viteze mari. Operatiune facuta de mine de o saptamana si a disparut de tot huruitul. Cand am desfacut burdufurile a curs vaselina ca uleiul din baie, deci era uzata si nu mai facea ungerea
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
2001 Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
ulei in cutie mai ai?
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
uscatu83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
Normal. Doar ce credeai ,ca am dat drumul la planetara din stanga si ca a curs uleiul din cutie? A fost nevoie sa umblu decat la planetara din dreapta. La cea din stanga am schimbat burduful anul trecut la mecanic
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
|
|
harry |
![]()
|
Dupa cum mai spuneam, si eu am avut burduful dreapta/roata spart cand am luat masina deci nu stiu cat timp a umblat fostul proprietar cu ea asa... la service mi-au spalat planetara cu benzina (cred) dupa care mi-a pus vaselina care era in cutia burdufului (de origine)....
La service mi-a spus ca nu crede ca e de la planetara din moment ce nu se aude in curbe dar nu exclude problema... mi-a spus ca nu merita sa fac proba atata timp cat o planetara ar fi 450 ron (atata costa ?!?). sa o las asa daca nu ma deranjeaza prea tare.... |
--------------------
Renault
|
uscatu83 |
![]()
|
Ti-a schimbat vaselina si la capatul dinspre cutie?
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
|
|
harry |
![]()
|
hmz ... buna intrebare.... eu imi cumparasem un flacon de vaselina grafitata dar el mi-a spus ca vaselina originala e mult mai buna si ca nu o schimba... sa o las tot pe aia ... si ... asa a ramas cred...
|
--------------------
Renault
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Inainte de a te apuca sa schimbi planetare si alte d-astea, incearca sa indrepti scutul!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
harry |
![]()
|
scutul este ok, am avut un surub slabit, dar l-am schimbat o data cu efectuarea reviziei de 60.000. sunetul este ~ dupa aceasta revizie.
|
--------------------
Renault
|
harry |
![]()
|
Azi am auzit si eu sunetul de planetara la viraj mare/maxim stanga ( mai slab la viraj dreapta) .... se pare ca ma asteapta si pe mine un schimb de planetare... ma apuc de cautat preturi... cu toate ca mai intai cred ca o sa le curat si schimb vaselina cum spunea si uscatu83
|
--------------------
Renault
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
am si eu acel huruit de la 90-100km/h in sus...seamana cu o bataie mica. sa fie de la planetara sau bieleta directie sau caseta directie?. planetara din dreapta bate in curbe daca accelerez dar eu merg atent. la fel si cea din stanga...ce sa fac, am cumparat masina de la o doamna si am luato cu burdufele sparte. zgomotul se aude din partea dreapta...in stanga nu se aude.
This post has been edited by titiDSN: 23 Sep 2008, 21:08 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 09:23 |