DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Logan vs. Fiat Albea, care e castigatorul? (R: ce prefera fiecare...)

Amedeus
post 6 Aug 2007, 17:47
Post #61

Membru cu Logan

Group: Members
From: TM

@ colombina29

eu, dupa un an si 15.000 km., nu am nicio scurgere de ulei si nici senzorul de turatie nu a trebuit curatat. Pur si simplu masina nu a avut nici cea mai mica defectiune, nici macar o pana de cauciuc. Sincer, la Albea putem aprecia ce vrei tu ca fiind super, dar despre aspectul exterior.... sa fim seriosi. radmasa.gif
Dupa parerea mea, Albea e imediat pe locul doi dupa Multipla (la design) icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Amedeus: 6 Aug 2007, 17:52

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 6 Aug 2007, 18:02
Post #62

Ce anume vi se pare atât de urât la Albea și așa frumos la Logan?

61580773jh6.jpg

fiatalbea04rh5.jpg

24413ya5.jpg

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Amedeus
post 6 Aug 2007, 19:26
Post #63

Membru cu Logan

Nu a spus nimeni ca Loganu' e frumos, dar nici cu Albea nu mi-e rusine. smile.gif
In poze arata OK, dar pe strada, in lumea reala, arata nasol. E prea ingusta si prea inalta. Macar Loganul pare mai lat. (nu m-am uitat la dimensiuni, poate si este mai lat). Si rotile par putin subdimensionate. (sunt pe 15 " sau mai mici ?)

This post has been edited by Amedeus: 6 Aug 2007, 19:32

--------------------
+
C a t a l i n
post 6 Aug 2007, 19:37
Post #64

Jante pe 14", cu mai multe dimensiuni pentru pneuri...

Versiunea inițială Albea era mai puțin estetică, dar cea actuală mi se pare drăguță...

This post has been edited by Catalin Marinarul: 6 Aug 2007, 19:39

--------------------
- - -
+
OAP
post 6 Aug 2007, 20:13
Post #65

Membru autentic

From: Bucuresti

Intr-adevar Albeea in poze arata bine. In realitate, privita din anumite unghiuri lasa de dorit. Si eu am oscilat mult intre Albeea si Logan si am ales...1.5dci, asta a fost criteriul decisiv. Nu stiu daca as fi luat Logan pe benzina. Pe de alta parte mai intru pe drumuri proaste si am inteles ca Albeea nu sta bine la suspensii.

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
FILter
post 6 Aug 2007, 20:15
Post #66

Membru autentic

Daca masina nu e chiar groaznica orice fotograf priceput poate face minuni pentru ea. AM vazut-o si eu in poze dar cand am revazut-o pe strada parca era alta masina. Nu-mi dau seama de ce, dar per ansamblu nu-mi place Albea.

--------------------
Dacia -X- 2000 toamna
+
colombina29
post 6 Aug 2007, 20:34
Post #67

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Io n-am sa tin o teorie despre Logan vs. Albea fiindca n-are rost sa scoatem in evidenta defectele uneia in detrimentul calitatilor alteia, dar un aspect trebuie sesizat: fiecare trebuie sa-si cumpere masina pe care si-o permite si pe care o poate intretine! In ceea ce priveste partea estetica, sa fim seriosi, nu se poate compara o masina cu alta, fiindca e clar ca e o optiune de gust! Dar cine mai insista sa ne convinga ca si-a cumparat Logan doar fiindca l-a dat pe spate designul, mult mai reusit decat cel al Albeei, trebuie sa fie atent la aceste afirmatii hilare!

Pot sa fiu de acord ca Dacia are o lista mare de service-uri (desi, pusese la un moment dat cineva o intrebare - "recomandati-mi si mie un service bun!" si s-a inghesuit lumea sa scrie unde sa NU se duca, de unde am tras concluzia ca service-uri sunt multe, dar profesionalismul lipseste cu desavarsire!), mai sunt de acord ca nu se asteapta asa de mult pentru anumite piese de schimb, ca exista vocea clientului, dar cine n-a CONDUS niciodata Albea nu va putea sa-si spuna parerea decat referitor la design, la locurile din spate si eventual ceva barfe inflorite de vecinii care au avut veri, cumetrii sau socrii care au condus fiat regata si le-a cazut semeringul de la cutia de viteze la 280.000 de km!

Daca citesti presa ultimelor zile, ai sa vezi ca, din 2005, Fiat a avut un profit foarte bun, asa ca stau sa te intreb: crezi ca e nejustificata diferenta de pret pe care o cer cei de la Fiat fata de Logan? Oare nu cumva se reflecta in calitate? Tabla zincata, portbagajul de 515L, Radio-Cd-ul integrat in bord, volanul&scaunul reglabil la ce inaltime vrei tu sunt cateva dintre avantajele care justifica, poate, diferenta de pret!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
OAP
post 6 Aug 2007, 20:40
Post #68

Membru autentic

Eu nu critic Albeea, dar cred ca intre ea si Logan nu sunt diferente spectaculoase. Minusurile si plusurile sunt compensate si de o parte si de alta. Minusul cel mai mare la Albeea e ca nu au motorizare diesel (desi decat un diesel italienesc...mai bine nu)

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
colombina29
post 6 Aug 2007, 20:47
Post #69

Membru cu FI(c)AT

QUOTE(OAP @ 6 Aug 2007, 20:40)
Eu nu critic Albeea, dar cred ca intre ea si Logan nu sunt diferente spectaculoase.
*

Nici la pret!

Referitor la dieselul italienesc, amice, esti total dezinformat! 1.3 JTD si 1.9 JTD sunt unele dintre cele mai fiabile motoare din toate timpurile, alaturi de HDI-urile de la Peugeot. Italienii au inventat Multijetul, un concept care i-a scos din faliment si care echipeaza multe dintre modelele Opel, Isuzu sau Suzuki, asta dupa ce au luat o gramada de premii cu ele. Daca despre Albea putem sa comentam, despre JTD-uri, hai sa lasam deoparte discutia referitoare la "sarmanul diesel italian", sunt printre putinele motoare care, la vremea lor si chiar si acum si-au dovedit fiabiltatea si performantele tehnologice!

P.S.: Ziceati ca Albea Sta prost cu suspensiile?

Tot nu e bine?

Hai sa cedem si un Logan facand asa

Prost cu suspensiile?

Si ultima biggrin.gif

This post has been edited by colombina29: 6 Aug 2007, 21:24

--------------------
+
OAP
post 6 Aug 2007, 21:02
Post #70

Membru autentic

Pai nu sunt informat de loc, ca nu ma pasioneaza. Ceea ce am afirmat era pur si simplu o parere formata (probabil eronat dupa ceea ce spui tu acolo) din ceea ce vezi pe strada sau dupa masinile vandute. Majoritatea cauta dieseluri nemtesti (tdi), frantuzesti (hdi), dci...etc. Repet ..probabil ai dreptate...dar eu nu am auzit prea multe laude despre dieselul italienesc. Nu cumva e la fel ca motoarele Renault folosite la F1 (adica intr-o arie limitata?)

--------------------
. . .
+
colombina29
post 6 Aug 2007, 21:12
Post #71

Membru cu FI(c)AT

Lumea fuge dupa tdi-uri nu pentru ca ar fi ceva de capul lor. ci fiindca " e motoare nemtesti si tot ce e nemtesc e bune!", desi, dupa parerea mea de amator in ale sofatului cele mai bune masini le fac japonezii. La tdi-uri nu o data au avut probleme cu turbine cazute dar la JTD-uri singura problema au fost injectoare infundate, din cauza motorinei de la noi. Toate dubitele Doblo Cargo multijet au motoare diesel de 1.3! Si la testul de anduranta de 50.000 de km facut de autoshow a iesit singura masina care in 50k km a avut un singur bec ars. Pe locul doi, alfa romea care a avut un amortizor cazut biggrin.gif!

--------------------
+
han_1.6 mpi
post 6 Aug 2007, 22:28
Post #72

Membru autentic

From: bucuresti

daca ar fi sa caut un om de nadejde la mine in firma colobina ar fi omul. cand e convins de ceva isi sustine teoria pana la epuizare cu documentatie si aproape te si convinge. Bravo !

edit: eu totusi cred ca motorul de 1,2 16v e cam mic pentru o masina de 4-5 locuri . si mai ales cred ca loganul e o masina buna la care nu am avut de reparat in 58 de mii de km facuti in doi ani.am schimbat doar un termostat pentru ca deschidea prea devreme, piesa care a costat 25 de ron.in rest consumabilele.

legat de albeea nu pot sa spun pana nu o conduc. de afara mi se pare hilar aspectul de jucarie pe rotile. dar asta e o chestiune de design si poate ca sunt eu subiectiv...ca deh in arte e loc de multa subiectivitate.

alegerea mea ar fi in continuare logan ( daca vorbim de bugetul 8-10 000 de euro ).

This post has been edited by han_1.6 mpi: 6 Aug 2007, 22:33

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
Jack Daniel's
post 6 Aug 2007, 22:40
Post #73

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Hai mai ce dracu' , daca punem masinile astea doua una langa alta , Albea pare o jucarie . Mi-am vandut eu Loganul dar Albea nu mi-as lua nici intr-un fel , mai bine trec inapoi la SupeRNova . smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
klaus
post 6 Aug 2007, 22:47
Post #74

步步

Group: Moderatori

QUOTE(colombina29 @ 6 Aug 2007, 21:34)
fiecare trebuie sa-si cumpere masina pe care si-o permite si pe care o poate intretine!
*
Amen!
Cred ca ar merge bine de slogan pentru orice topic "bubu versus mumu" aceasta constatare.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Amedeus
post 7 Aug 2007, 07:51
Post #75

Membru cu Logan

Da, foarte corect. Dar....nu cred ca intre pretul Fiatului Albea (Confort 8374 Eur) si pretul unui Logan Ambition (ex) e mare diferenta. Nici la intretinere nu cred sa fie mare diferenta. Ramane ideea ca Loganul e masina romaneasca si decat una romaneasca mai bine orice alta straina, nu mai conteaza motorizare, aspect, etc.

--------------------
+
klaus
post 7 Aug 2007, 08:48
Post #76

步步

Group: Moderatori

Atat decat ca acel Confort de la Albea ca sa aiba aceleasi dotari ca Loganul Ambition (proiectoare, scaun reglabil, scut motor, AC, inchidere/deschidere din cheie, ABS, geamuri - doar fata!! - electrice, jante, radio CD, airbag pasager) costa fix 11.284 euro.
Daca e sa ma intrebati pe mine, ambitionul de 1.6 e 9.100 euro.
Daca nici 24% diferenta de pret nu e diferenta, cam care ar fi diferenta care s-ar cunoaste? 30324098213489071234% ?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Riddick
post 7 Aug 2007, 08:53
Post #77

Membru Laureate+

From: Baia Mare

QUOTE(Amedeus @ 7 Aug 2007, 07:51)
Ramane ideea ca Loganul e masina romaneasca si decat una romaneasca mai bine orice alta straina, nu mai conteaza motorizare, aspect, etc.
*

mda...gandire tipic romaneasca.orice alt harb decat una autohtona.
Fiat-urile aproape de cand lumea nu au avut o reputatie impecabila,mai ales la capitolul fiabilitate.nici ca design nu au fost la inaltime(vezi semi-esecurile Marea,Bravo/Brava-prima generatie,Fiat-ul ala...care a fost produs in Brazilia...nu mai stiu cum se numeste...etc).
deci...nu stiu daca teoria asta e valabila mai ales la Fiat.sa fi zis ca orice alta masina nemteasca(exclus Opel) sau franceza sau japoneza...da.OK.dar Fiat-ul nu stiu daca are meritul de a fi prima alegere vs Logan

--------------------
Dacia Logan 2007/Laureate Plus
+
colombina29
post 7 Aug 2007, 09:18
Post #78

Membru cu FI(c)AT

Am impresia ca vorbiti despre motorul 1.2 16V 80 CP de pe VECHIUL Albea, dar Noul Albea este echipat cu 1.4 8V 77 CP, care in prezent este si pe Grande Punto sau Linea!

Referitor la fiabilitatea impecabila: dati-mi si mie un exemplu de firma care n-a dat-o in bara cu cel putin un model de-a lungul timpului!

--------------------
+
LC_TM
post 7 Aug 2007, 09:37
Post #79

Membru autentic

QUOTE(Amedeus @ 6 Aug 2007, 15:47)
@ colombina29

eu, dupa un an si 15.000 km., nu am nicio scurgere de ulei si nici senzorul de turatie nu a trebuit curatat. Pur si simplu masina nu a avut nici cea mai mica defectiune, nici macar o pana de cauciuc. Sincer, la Albea putem aprecia ce vrei tu ca fiind super, dar despre aspectul exterior.... sa fim seriosi. radmasa.gif
Dupa parerea mea, Albea e imediat pe locul doi dupa Multipla (la design)  icon_mrgreen.gif
*

Idem la fostul Logan,a trecut de 27.500km si nu am schimbat decat un bec!
Mi se pare f f f nasol sa ai scurgeri de ulei la 17.500km,asta ar cam trebui sa iti dea de gandit cand vine vorba de fiabilitatea Fiat.
Sa schimb distributia la 2 ani blink.gif ,pai cat ma costa distributia la un fiat?
Despre design nu vorbim ptr ca gusturile nu se discuta!
Motorasul de 1.2 mi se pare cam mic,prefer oricand un 1.6 8v sau 1.6 16v pe un Logan.
Cum spunea si Klaus la o diferenta de pret de aproximativ 24% Albea imi ofera cativa litri in plus la portbagaj si finisaje mai bune in interior,tabla galvanizata,altceva? Pentru un bord mai bine finisat si altele enumerate mai sus eu nu dau 24% mai mult,nu sunt un om atat de pretentios.Plus ca nu ma intereseaza sa tin un Logan mai mult de 4-5 ani,deci tabla galvanizata nu ma ajuta la nimic,plus ca fosta masina nici acuma nu are pic de rugina pe ea la a proape 2 ani cat are,nu stiu...poate am fost eu mai norocos blink.gif .Nici gainatii nu au "atacat" vopseaua desi i-am lasat pe masina muuulta vreme(de ordinul saptamanilor).
Concluzia:Intre cele 2 aleg Logan,e mai ieftin la achizitie,nu schimb distributia la 2 ani,il pot alege cu ABS si tot ies sub 10k euro(modelul 1.6 8v),Casco mai ieftin,finantare mai buna.Deh...pierd acel avantaj la prestatie...ca nu am Dacie si am Fiat. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by LC_TM: 7 Aug 2007, 09:42

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
driverx
post 7 Aug 2007, 09:54
Post #80

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(klaus @ 7 Aug 2007, 09:48)
Daca nici 24% diferenta de pret nu e diferenta, cam care ar fi diferenta care s-ar cunoaste? 30324098213489071234% ?
*

24%? O nimica toata. Romanul e bogat, s-a uitat mult la Dallas si cel mai mult a invatat de acolo cum se arunca banii. Asa ca probabil doar cei 30324098213489071234% ar reprezenta o problema pentru ei si in aceste conditii s-ar gandi totusi la ce sa opteze.

This post has been edited by driverx: 7 Aug 2007, 09:55

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
colombina29
post 7 Aug 2007, 09:59
Post #81

Membru cu FI(c)AT

Pana la urma vad ca initiatorul topicului a dat bir cu fugitii biggrin.gif ! Sau si-a luat AVEO 168.gif

--------------------
+
DigitalScribe
post 7 Aug 2007, 10:32
Post #82

Scribul Digital

From: Iasi

Hai sa ma bag si eu la hora ... daca e hora, apai sa fie hora smile.gif

Albeea intradevar arata mai bine in versiunea 1.1 decat in 1.0 la modul ca din ceva dezgustator total au facut ceva aproape acceptabil.

Ma deranjeaza la Albeea faptul ca e cocotata rau de tot fata de cum a fost conceputa sa fie la capitolul design.

Inca un lucru care ma mai deranjeaza este pretul care efectiv nu merita (includem aici si costuri de intretinere si costurile pieselor de schimb, etc.). Pentru ceva finisaje mai bune la interior nu cred ca merita sa dai cu un sfert mai mult.

Loganul are spatiu in interior imbatabil. Doar de la alte masini mult mai scumpe poti spera la un spatiu asemanator la interior iar lucrul asta se traduce direct in utilitate. Putine masini se pot lauda cu spatiu suficient pentru 3 persoane in spate pe toate dimensiunile cum o poate face Loganul.

In ce priveste calitatea Loganului care pare a fi contestata de mestesugarii de zvonuri... eu am un Ambition de acusi 2 ani si n-am probleme de nici un fel. Se comporta fix ca la inceput si n-am schimbat in afara de ulei nimic la el. Pot sa-l conduc si cu 20 la ora in trafic fara sa am consum 12 - 13 in oras si pot sa-l conduc si cu 160 - 170 la ora (ca mai mult de atat nu prea poate) fara sa simt vreo nevoie acuta de a-mi aduce contributia la agricultura romaneasca.

Motorul nu consuma ulei deloc (sau consuma micrometric ca nivelul de fiecare data intre schimburi s-a mentinut cel putin la ochi identic, adica practic fara consum de ulei), placutele de frana la vreo 21 500 Km sunt uzate doar pe jumatate (era uimit si tipul de la revizie ca doar atat) si asa mai departe.

In ce priveste finisajele de la interior nu pot sa ma laud de excelenta dar am constatat ca Loganul meu timp de 2 ani a ramas fix ca la inceput cand ba mai auzeai din cand in cand cate ceva... ba nu mai auzi nimic asa ca nu are vreun defect care sa se amplifice in timp ci e constant.

La Loganul meu:
Bani bagati in piese de schimb: zero.
Defectiuni si/sau uzura la tabla: zero.
Probleme/interventii la motor sau alte componente mecaniec: zero.
Mod de utilizare: normal, cand bland, cand salbatic, cand mai asezat... dupa caz.

Dupa experienta avuta cu Loganul nu imi pot da seama de vreun motiv serios pentru care as fi optat pentru Albeea fie ea si in versiunea noua... Loganul meu s-a comportat exemplar exact ca orice alta masina straina mult prea laudata. De ce as fi ales eu altceva ? Nu inteleg...

Cu cat aud mai multe povesti despre masini straine si chiar si despre Logan cu atat mai tare mi se intareste ideea ca alegerea facuta a fost cea mai buna alegere... poate daca aveam rabdare si-mi luam un 1.5dci as fi fost mai inspirat... dar nici aici nu sunt sigur pentru ca Loganul este bun atata timp cat ramane o masina simpla si robusta iar motorizarile MPI exact asa sunt.

This post has been edited by DigitalScribe: 7 Aug 2007, 10:33

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
Braveheart
post 7 Aug 2007, 10:52
Post #83

Membru autentic

From: BT

ai dreptate digital, parca tocmai ai descris masina mea..care, desi are numai 13k km la bord in 10 luni, in afara de vopseaua "care este" (subtire)si radiatorul A/C - "idem" - ma satisface in mare masura..acu nu ca as mai cumpara vreodata un logan biggrin.gif dar totusi. ..Nu zic ca Albea sucks si logan e printesa, insa m-am intalnit deseori in drum cu Albea si de fiecare data m-am bucurat de alegerea facut..asa ca..

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
Cypher4laguna
post 7 Aug 2007, 11:49
Post #84

Honda Driver

QUOTE(Catalin Marinarul @ 6 Aug 2007, 18:02)
Ce anume vi se pare atât de urât la Albea și așa frumos la Logan?
*

La Albea urat...totul radmasa.gif

Mai bine Logan decat altceva in clasa lui. icon_mrgreen.gif

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
Amedeus
post 7 Aug 2007, 13:51
Post #85

Membru cu Logan

Preturi Albea:

untitled.jpg ( Size: 41.85k ) Number of downloads: 192

This post has been edited by Amedeus: 7 Aug 2007, 13:56

--------------------
+
C a t a l i n
post 7 Aug 2007, 13:56
Post #86

QUOTE(Cypher4laguna @ 7 Aug 2007, 12:49)
La Albea urat...totul  radmasa.gif

Mai bine Logan decat altceva in clasa lui. icon_mrgreen.gif
*

Așa, și dacă eu vin acum și zic exact invers?

Ce valoare are această afirmație? Pe ce te bazezi? Pe "gusturile nu se discută"? Aș fi de acord, dar când se exagerează din subiectivism nu e normal...

--------------------
- - -
+
IRONICK
post 7 Aug 2007, 14:02
Post #87

-

From: Romania

Nici mie nu imi place Albea.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
colombina29
post 7 Aug 2007, 14:06
Post #88

Membru cu FI(c)AT

Normal, d'aia ti-ai luat Logan!

--------------------
+
IRONICK
post 7 Aug 2007, 14:08
Post #89

-

From: Romania

Ai gresesti.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
just_dci
post 7 Aug 2007, 14:47
Post #90

Membru incepator

So, la un fiat albea ai standard doua randuri de roti si oglinzi electrice manuale...

This post has been edited by just_dci: 7 Aug 2007, 14:48

Attached thumbnail(s)
fiat.JPG ( Size: 159.31k ) Number of downloads: 166

--------------------
Dacia Logan DCI 2006
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 02:03
Forum Renault