Turatie motor, Ramane motorul turat
![]() ![]() ![]() |
Turatie motor, Ramane motorul turat
roland |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Păi, ce-i aia "frânat brusc fără motiv" ? Unde apare în Codul Rutier ?
P.S. Vezi semnătura. ![]() |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
Este suficient sa il opreasca si pe mine in rand cu el ca sa pot sa ma tiganesc un pic cu el. Daca mai am si cativa martori e mai bine. A fost un caz in oras cand a intrat unu in depasire la autobuz si dupa ce a depasit a franat brusc. Soferul de la autobuz a sunat la politie si politia l-a oprit. Soferul a avut martori pe pasageri si ala a luat o ditamai amenda
29 Oct 2007, 10:44: QUOTE obligatia oricarui participant la trafic de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea îi obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa-si modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca; This post has been edited by Iuliutz: 29 Oct 2007, 10:44 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
O fi luat pentru conducere imprudentă. Dar "frânat fără motiv"? Pot avea orice motiv. Mi-a intrat o viespe-n habitaclu, s-a aprins becul roșu de presiune a uleiului... etc. Doamne ! Găsesc 10 "motive" instantaneu !
Și ce? Avea autobuzul din spate prioritate de trecere? A fost un caz de "obrăznicie" și "conducere periculoasă", nu altceva. Oricum, începem să fim off-topic. ![]() This post has been edited by Aleks: 29 Oct 2007, 10:46 |
--------------------
Renault
11
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Parerea mea e ca a suna la 112 pentru asa ceva e inutil din 2 motive: nu este chiar o urgenta (daca iese cu bataie, atunci e) si al doilea, voi chiar credeti ca politistii lasa cafelele in pace si incep sa-l caute pe respectivul?
On topic: eu de 70000 de km pot sa zic ca am turat motorul pana in limitare de prea multe ori, cate-odata inutil, chiar si pe liber si spre uimirea si bucuria mea am realizat ca acest motor este unul exceptional de fiabil deoarece nu am nici un fel de probleme si nu consuma ulei deloc! |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
Aleks daca ai sa citesti codul rutier asta din decembrie 2006 ai sa gasesti pe undeva ca "este interzis sa franezi brusc fara motiv".dar este interpretabil,pt ca poti gasi motive de genul:ti-a intrat pe sensul de mers un biciclist,un pieton mergea prea in interiorul carosabilului...chestii de-astea
|
--------------------
BMW
525d E60
2006 "Nu e niciodata prea tarziu pentru a nu face nimic". Confucius
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Art. 122. – Se interzice conducătorilor de vehicule să reducă brusc viteza ori să efectueze o oprire neașteptată, fără motiv întemeiat.
Din Regulament de aplicare a Ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice. Suficient de clar? |
--------------------
.
.
.
|
|
Aleks |
![]()
|
@roland: î-î (adică nu, nu e suficient de clar); tocmai alea trei cuvințele din final bagă ceață la greu.
"iuly89ct: l-am citit, și asta spuneam și eu: nesimțiții care fac chestii de-astea găsesc motive cu grămada; de obicei, polițaiul tre' să probeze în instanță că respecitvul a frînat "fără motiv" și de obicei se ajunge în instanță pentru că nesimțiții contestă, că deh, au timp liber berechet să umble prin tribunale, altfel n-ar mai conduce-n felul ăsta. Îmi mențin părerea că pentru polițai e aproape imposibil să probeze frînarea "fără motiv" - poate doar pe drumuri europene/autostrăzi, dar chiar și acolo e greu (cîini, pisici etc). În schimb, îl poate ușor "prinde" pe tema "conducerii periculoase", "agresive" ori cum mai este ea numită în Codul Rutier. S-o lăsăm, oricum, cu off-topicul, da ? Sau s-o mutăm prin alte părți, mai calde. |
--------------------
Renault
11
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
readuc putin topicul la viata pt ca am o intrebare asemanatoare.
de putin timp,de vreo 2 sapt am inceput sa ma dau la motor,pt ca vreau sa-mi iau alta masina si stiu ca va ajunge pe maini "proaste",niste baieti care lucreaza la mine si nu prea au ei grija de masina.si am zis ca decat s-o manance ei de vie,macar sa-i folosesc eu potentialul ca tot am avut grija de ea si am bagat o gramada de bani si timp in ea. precizez ca mai schimb a 2a si a 3a pe la 5000-5250 de ture si incepe sa vina in habitaclu un miros de incins,ars.e normal asa ceva?eu stiu ca e turatie mare si ca il suprasolicit,dar la 5000 nu e chiar pe rosu,si doar e facut sa traga si acolo. voi ce ziceti? |
--------------------
BMW
525d E60
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
N-are nici pe dracu`!
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
iuly89ct |
![]()
|
|
--------------------
BMW
525d E60
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Vorba lu` pastrama, n-are nici pe draq...motorul e super fiabil:
Am masina de noua si pot sa zic ca in 5 ani a acumulat cel putin 5 minute de 6500rpm. Motorul acesta m-a uimit si pe mine si pe prietenii mei care stiu ce faceam cu masina...acum stau si ma gandesc cand voi face o segmentare, avand in vedere ca la cei 80.000 de km ai mei nu papa pic de ulei. P.S.: ![]() |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
pot sa iti zic eu ca e de la planetare...sunt uzate si ce simti tu e miros de burduf incins si metal rosu
![]() aceeasi problema am avut-o si eu cand mergeam peste 150 km/h si dupa ce am schimbat planetarele nu am mai simtit nici un miros |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
iuly89ct |
![]()
|
|
--------------------
BMW
525d E60
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 01:07 |