DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ulei SLZ (derivat din revizia de 20K ...)

KpK1
post 18 Jun 2004, 10:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Galati

Singurul meu necaz e ca mi-au pus tot ulei Dacia 10w40.Cel mai bun ulei pt aceasta masina este Aral.
Aveti grija daca puneti ulei Elf,90% din Elf-ul care se gaseste pe piata noastra nu este bun,este mult mai prost decat Dacia.Daca aveti drum in afara si puteti sa luati de acolo ulei nu o sa regretati.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4i
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
niccos
post 18 Jun 2004, 12:30
Post #2

Membru incepator

Aveti grija daca puneti ulei Elf,90% din Elf-ul care se gaseste pe piata noastra nu este bun...

Cum ai putea sa-l recunosti/gasesti pe ala 10% bun ?

--------------------
Dacia Solenza
+
Maf
post 18 Jun 2004, 12:45
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Aveti grija daca puneti ulei Elf,90% din Elf-ul care se gaseste pe piata noastra nu este bun,este mult mai prost decat Dacia

Hmmm...de ce zici asta? Ai niste dovezi care sa sustina afirmatia?

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
Liviu
post 18 Jun 2004, 12:53
Post #4

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Singurul meu necaz e ca mi-au pus tot ulei Dacia 10w40.Cel mai bun ulei pt aceasta masina este Aral.
Aveti grija daca puneti ulei Elf,90% din Elf-ul care se gaseste pe piata noastra nu este bun,este mult mai prost decat Dacia.Daca aveti drum in afara si puteti sa luati de acolo ulei nu o sa regretati.

L-as ruga pe domnul KpK1 sa ne dea si niste argumente la cele spuse de dumnealui ... Multumesc!

--------------------
. . .
+
KpK1
post 18 Jun 2004, 13:39
Post #5

Membru incepator

Sfatul l-am primit la randul meu din 2 service-uri diferite si mi-au si zis ca atunci cand se termina garantia sa pun Aral(este accesibil la pret si destul de bun pt motor),insa toti mecanicii mi-au zis ca nu este o idee buna sa-mi pun Elf pt calitatea indoielnica(Romania...tara cu bananieri...ciocanari...produse contrafacute...).
N-am nimic impotriva uleiului Elf(original of course),ba dimpotriva,in vara asta vreau sa ma duc in concediu prin grecia sau italia,si in mod firesc o sa-mi cumpar Elf original.
Greseala mea a fost ca am scris ca este mult mai prost de uleiul Dacia,m-am cam grabit aici.NU este mai prost ,este la fel de prost.Repet,ELF-ul contrafacut!!!

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4i
+
sstanescu
post 18 Jun 2004, 15:25
Post #6

Membru autentic

Vezi ca si Aral se falsifica la greu... Daca nu ma insel sunt si pe forum ceva marturii cu Aral aiurea si acelasi tip de Aral care la urmatorul schimb a fost net mai bun...

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
Marty
post 18 Jun 2004, 15:33
Post #7

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

KpK1, te rugase cineva sa ne spui si noua cum deosebesti un ulei Elf contrafacut de un ulei Elf original. Te rugam frumos, ne poti edifica si pe noi in aceasta privinta ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
KpK1
post 18 Jun 2004, 15:57
Post #8

Membru incepator

Marty, iti imaginezi ca daca stiam sa deosebesc Elf-ul original de cel contrafacut, faceam pe dracu-npatru si-mi luam Elf(orig) cu toate ca pierdeam garantia.

Am un prieten,jurist,care are Renault Megane(I) RXE(luata de noua).A folosit numai ulei Elf de cand o are,si dupa vreo 35.000km motoru era zgomotos,ceva gen tractor,apareau trepidatii la relanti,si din cate stiu eu RXE are motor 1.6 16v,acelasi care urmeaza sa fie pus pe logan.AA..si noua torcea ca un pisic. Io zic ca este totusi uleiul de vina la treaba asta.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4i
+
Marty
post 18 Jun 2004, 16:05
Post #9

Trepidatii la ralenti apar din varii motive: supape care nu mai inchid bine, injectoare murdare sau defecte, motorasul pas cu pas, etc.

Merci de raspunsul privind deosebirea dintre uleiuri!
P.S.: Daca vreti un ulei care sa fie clar de import, recomand calduros uleiurile AGIP

--------------------
+
bogdan_o
post 18 Jun 2004, 20:53
Post #10

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Uleiurile cam toate sunt contrafacute, dar oricum sunt mai bune decat DaciaOil. Eu am de gand sa merg fie pe Mobil fie pe Castrol.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
ducu
post 25 Jun 2004, 15:05
Post #11

Membru incepator

ELF original e in bidon de tabla.La noi e decat o licentza amarata.Am avut ELF in motor si ce pot sa va spun: negru dupa 5000km( mers de vara )

--------------------
Emit noxe!
+
ducu
post 25 Jun 2004, 15:08
Post #12

Membru incepator

parerea mea ca un ulei ARAL 5w-40 sau un CASTROL MAGNATEC este net superior ELF-ului sau DACIA.Eu unu am bagat in motor la 10000km ARAL 5w-40.Si se simte.
Try it!

--------------------
Emit noxe!
+
...Roadrunner...
post 25 Jun 2004, 15:19
Post #13

Membru fondator "Skija Klan (c)"

Hai ca ati luat-o pe pajiste ...
1. Uleiul TREBUIE sa se innegreasca in timpul utilizarii... ptr. ca are proirietati detergete ... si daca se innegreste e din cauza aerului si a benzinei ...
2. Acum... totu' e contrafacut... pai bai nene credeti ca-si permite un supermarket gen Carrefour sa comercializeze produse contrafacute ... m-as mira ...
3. De ce neaparat trebuie ca Elf-u' sa fie contrafacut in masura mai mare decit alte uleiuri... N-are nici o logica .... daca se fac manevre se fac si cu celelalte uleiuri ... (de exemplu ...Castrolu' e de 2 ori mai scump... si deci ar fi mai profitabil sa-l falsifici pe acesta)

--------------------
Renault MeganeII - B-81-RoadRunner
Bip... Bip... !!!
+
Marty
post 25 Jun 2004, 15:41
Post #14

1. Uleiul TREBUIE sa se innegreasca in timpul utilizarii... ptr. ca are proirietati detergete ... si daca se innegreste e din cauza aerului si a benzinei ...  

Aprob afirmativ!!! Daca nu s-ar inegri, atunci ar fi belea!

--------------------
+
daciaclub-cj666
post 25 Jun 2004, 17:14
Post #15

Membru

From: Cluj

Mie pina acuma la cele 3 schimburi mi-au pus Mobil S 10w40 (sau cam asa ceva) nu Dacia. Sa ma consider fericit? Ca o concluzie ar fi ca daca nici Dacia Service nu baga Dacia, nu vad de ce in garantie nu s-ar putea pune Aral.

--------------------
+
Bihomoldoveanul
post 26 Jun 2004, 09:46
Post #16

Membru autentic

Numai sa nu se inegreasca cu pilitura de fier in el tongue.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
Marius
post 28 Jun 2004, 09:22
Post #17

Membru autentic

Eu vreau sa va spun ca am folosit pana acum doar ulei Dacia si ulei Elf Competition. Cu uleiul Dacia dupa nici o mie de km parcursi motorul mergea neregulat si era mai galagios. Am continuat sa merg cu el (3 mii km) dupa care l-am inlocuit cu Elf. Cu acesta am mers 7 mii km, pana la revizia periondica si iar am bagat ulei Dacia (mecanicii in service). Acum, dupa 800 km parcursi cu asta, am aceiasi problema... mers neregulat.

PS: uleiul Elf l-am cumparat din Careffour, bidon de 4 litri, cand a fost la oferta.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
johnsws
post 11 Oct 2004, 13:11
Post #18

Membru autentic

am o intrebare: de ce este asa hulit uleiul dacia?
la inceput, si mai ales cand auzisem ca e texaco nu aveam o parere prea buna despre el. dar de cand am fost la revizie, mi-am mai schimbat parerea. am niste argumente pro pentru el. daca gresesc sper sa ma ajutati voi. deci ca plusuri :
- uleiul este fabricat in belgia (deci o tara cu apa calda curenta si nu in "UE" )
- are indeplineste standardul SJ ...parca sau ma rog ca standard e ok fiind bazat pe o tehnologie moderna
- in service cand iti face schimbul iti pune din bidoane sigilate si serviceurile agreate dacia se aprovizioneaza direct de la dacia si nu poate sa apara pe drum un intermediar care falsifica uleiul.
- nu cred ca astia de la dacia ar fi ales un ulei prost ca sa-si strice motoarele si sa-si dea cu firma-n cap. mai ales ca asa cum este, dacia face eforturi (poate nu intotdeauna cu succes) ca sa-si imbunatateasca imaginea
deci ca o concluzie stii precis pe ce dai banii, fiind eliminat riscul de a cumpara ulei falsificat. pe langa asta cred ca foarte multi posesori de dacie nu se streseaza prea tare sa-si intretina masina si pun uleiul dacia si sunt multumiti de cum le merge masina. deci uleiul pare a fi bun, poate din clasa medie ca nu e foarte vestit dar cel putin nu dai 4-500k lei pe ceva fals.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
jhr
post 11 Oct 2004, 18:30
Post #19

Membru autentic

elful din carrefrour este original, nu made in EEc sau chestii de-astea... daca nu stiti un lucru sigur nu mai bagati oamenii in ceata.. si oamenii (mecanicii) din service SIGUR nu sunt in stare sa citeasca intr-o limba straina pe spatele cutiei sa vada daca e original sau nu.. dar romanul se pricepe la toate

--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
+
dragOn
post 11 Oct 2004, 21:27
Post #20

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Lucrurile sunt foarte simple: Te uiți la prețuri, care e cel mai scump ulei are șansele să fie li foarte bun (bineînțeles din gama recomandată de Renault)!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Dragos
post 12 Oct 2004, 12:22
Post #21

Membru autentic

QUOTE(dragOn @ 11 Oct 2004, 21:27)
Te uiți la prețuri, care e cel mai scump ulei are șansele să fie li foarte bun

Sanse, nesanse....
Exista o axioma: ce e bun e scump, da' ce e scump poate fi si prost.
Asta din motive de... smecheri, excroci, hoti - lumea'i plina de baieti buni. Si ei stiu ca aparentele (in acest caz pretu') conteaza intotdeauna.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI Clima - ...
Posesor de Solenza...
+
pedrovl
post 14 Oct 2004, 10:44
Post #22

pedrovl

Pentru cine are bani cel mai BUN ulei ramane Castrol magnatec 10w40. Este de departe cel mai performant. (L-am folosit pe 4 masini: Renault 9 - 200k numai cu castrol, peugeot 205- 50k numai cu castrol, Renault 19 -70k numai cu castrol, DSN - 80k numai castrol) Toate motoarele celor enumerate sunt inca in perfecta stare si au mai facut multi km de cand au plecat de la mine. Eu de cand am luat Solenza am pus elf 10w40 sti competition (bidon inscriptionat numai in limbi straine) si totul e ok. Ma apropii de 20k. Dacia oil e un ulei mizerabil. Am mai scris pe alt topic. La 7.500 cu DSN putea a benzina de mureai. De atunci DSN-ul a vazut numai castrol iar la SLZ am inceput cu elf. Pana acum ok. Sper sa mai gasesc bidoane originale. Daca ar fi intradevar belgian cum spun ei ar putea fi bun si Dacia Oil. Dar se stie ca vine la bidoane de 500L din import, mai pune romanul ceva maglavais in el si prostii il cumpara de bun imbuteliat la Coclestii de padure. Asta e . Cautati uleiuri pe care nu scrie in romaneste. Am pus odata un schimb la DSN in Italia (castrol magnatec) si atunci mi-a iesit incredibilul consum de 5,3l/100km in regim de 140km/h pe autostrazile vestice. e adevarat si benzinaaa...adevarataaa....

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
johnsws
post 14 Oct 2004, 11:47
Post #23

Membru autentic

deci eu la revizie am vazut bidoanele din care mi-a pus uleiul, unul de 4 litri si unul de 1l . scria pe ele ca sunt facute in belgia. pe langa plasticul acela de la dop care se rupe cand il desfaci avea si un sigiliu de hartie cerata direct pe gura bidonului. asta m-a facut sa am incredere in uleiul dacia. cel putin stiu ca nu e texaco produs(botezat) in romania.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
Bihomoldoveanul
post 15 Oct 2004, 01:35
Post #24

Membru autentic

QUOTE(pedrovl @ 14 Oct 2004, 12:44)
Dacia oil e un ulei mizerabil. Am mai scris pe alt topic. La 7.500 cu DSN putea a benzina de mureai.
*

Cam multe topicuri despre ulei. Oricum te contrazic. In vreo miie de km trebuie sa-i fac revizia de 20k si din nou voi pune Dacia Oil in ea. Am verificat la plezneala uleiul zilele trecute si e exact asa cum arata un ulei normal. Are culoare frumoasa, miroase perfect si e plin ochi, nu s-a dus nici o picatura. Cu Dacia Oil am scapat de zgomotul de Diesel in primii 2000 km si am facut cu ea, asa cum am zis, 20k intr-un an. Sint convins ca circula facaturi sub forma de ulei Dacia Oil, nu zic nu. Cert e ca ceea ce am luat eu din depozit de la Adras pare-se ca e Adevarata Mama Omida.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
pedrovl
post 15 Oct 2004, 08:26
Post #25

pedrovl

Nu urmaream sa contrazic pe cineva. Tu in Bucuresti (din atatea oferte)s-ar putea sa gasesti intradevar si Dacia Oil orignial. Cert este ca uleiul este viata motorului. Si daca tu esti multumit de el e ok. Dar vine iarna si astept sa-mi spui atunci cum se comporta. Si eu ma apropii de 20k si pana ninge il schimb sigur. Da-mi o adresa de unde ai luat Dacia Oil cu toate elemntele de securitate de care vorbeai ca sa fac o comparatie cu ce se gaseste in provincie.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
johnsws
post 15 Oct 2004, 13:02
Post #26

Membru autentic

eu zic ca daca iei din service dacia ai toate sansele sa iei ulei original. si cred ca poti sa ceri la mecanici sa vezi din ce bidoane iti pune. daca-mi puneau din bidon de 50 l probabil ca nu puneam dacia, dar asa...eu tot de la adras mi-am pus ulei dacia. si avea elementele de securitate pomenite mai sus.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 08:36
Forum Renault