Vreau sa-mi pun scartietoare pe exterior la bloc, Pareri & opinii
![]() ![]() ![]() |
Vreau sa-mi pun scartietoare pe exterior la bloc, Pareri & opinii
Tonyus |
![]()
|
||
![]() Simply clever... Group: Members Posts: 211 Joined: 12 April 04 From: Oradea ![]() |
Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 16.77k ) Number of downloads: 74 |
||
--------------------
Skoda
Fabia Combi 1.4 16v
2002 "A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU Subscriu... |
|||
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
pai ideea e ca nu izolezi si peretii dintre camere... nu are nici un sens sa o faci decat daca vrei ca intr-o camera sa ai 48 de grade si in cealalta vrei sa ai 10... Comparat, suprafata peretilor interiori este mai mica decat cea a peretilor exteriori...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Tonyus |
![]()
|
![]() Simply clever... Group: Members Posts: 211 Joined: 12 April 04 From: Oradea ![]() |
@B30KDT: Exact asta am vrut sa spun.Se pare ca ai ceva experienta in domeniu.
@Alydor: si cum ramane cu peretii interiori perpendiculari pe peretele exterior?Ei vor transmite caldura/racoarea deoarece au contact direct cu peretele exterior.Am omis in desenul respectiv peretii ceilalti in total fiind 16 laturi (fara tavan si pardoseala) This post has been edited by Tonyus: 24 Jul 2007, 14:11 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi 1.4 16v
2002 "A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu izolati si usile de interior, tot degeaba.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
este neglijabila cantitatea de caldura/frig transmisa...Oricum era vorba de a face modificari izolatiei fara a afecta fatada blocului...
Ideal ar fi sa poti izola apartamentul tau pe exterior si apartamentul de sub si de deasupra ta. Sau si mai bine ar fi sa isi faca tot blocul izolatie exterioara si atunci ar fi perfect legal pentru ca nu se modifica aspectul exterior al blocului. Adica se modifica dar este tot blocul la fel. Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 24 Jul 2007, 14:16 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
cea mai buna varianta pe care o poti adopta si care iti ofera si confort termic si nici nu iti da batai de cap foarte mari mai ales ca esti cu bebe in casa plus ca e mai ieftina o reprezinta placarea la interior cu vata de sticla plus palci rigips inclusiv a tavanului,iar podeaua cu polistiren extrudat de 2 cm ,in cazul in care sub tine este un apartament locuit,in cazul in care este nelocuit sau stai la parter grosimea trebuie sa creasca
prin aceasta metoda obtii 3 lucruri deodata : izolare termica ,izolare fonica, amenajarea interioara a apartamentului singurul dezavantaj este ca iti reduce spatiul din camera This post has been edited by B30KDT: 24 Jul 2007, 15:10 |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e mult. Gandeste-te ca pentru o firma care trebuie sa plateasca salariile a cel putin 2 oameni plus alte cheltuieli (materiale, impozite, profit etc) 20mil = rahat.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
gandeste-te ca respectiva echipa poate nu are specializarea necesara,acesta este un aspect f important de luat in calcul.
sunt foarte multe firme care ofera alpinism utilitar,insa domeniile in care se solicita sunt f vaste,montaj banere publicitare,curatat fatada cladirilor,reparatii ale cladirilor ai nevoie de o echipa care sa stie ce face,sa cunoasca etapele lucrarii,materialele necesare si ordinea aplicarii lor inclusiv termen. pt placare exterioara cu polistiren expandat ai nevoie:polistiren expandat ![]() in cazul in care suprafata de contact (tencuiala existenta pe bloc) nu are priza buna,aceasta se curata si se inlocuieste,in cazul in care se curata doar pe unele locuri,daca se da jos toata nu mai este necesara aplicarea unei noi tencuieli,suportul fiind drept(placile de beton) |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(B30KDT @ 24 Jul 2007, 15:24) gandeste-te ca respectiva echipa poate nu are specializarea necesara,acesta este un aspect f important de luat in calcul. Ei, hai ca doar nu m-oi duce asa, ca proasta-n targ, "care stie sa puna izolatie ?" Ala, eu, ala eu ... Mai intreb si eu in stanga si-n dreapta ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Tonyus |
![]()
|
Cred ca ce a vrut sa zica B30KDT e ca nu toti zidarii sunt si alpinisti utilitari cum nici toti alpnistii utilitari nu sunt zidari.
Dar deja o dam in off-topic. Din putina mea cunostinta/experienta in domeniu eu zic ca pana acum user-ul B30KDT a dat cele mai relevante raspunsuri referitoare la intrebarile user-ului tribunul. This post has been edited by Tonyus: 24 Jul 2007, 17:12 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi 1.4 16v
|
B30KDT |
![]()
|
mersi Tonyus pentru lamurire si mersi pt apreciere
solutii sunt destule,in functie de venitul disponibil si de cerintele dvs alegeti metoda corespunzatoare internetul este plin de informatii despre aceste operatii,daca doriti va pot pune la dispozitie niste adrese f interesante |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Izolarea pe interior, are dezavantajul ca se face condens in zonele de demarcatie dintre placile de plolistiren. Avantajul este ca iarna nu mai trebuie sa incalzesti si peretele, cedarea de caldura oprindu-se inaintea acestuia. La izolarea pe exterior cedarea de caldura se opreste dupa perete.
This post has been edited by Sony: 24 Jul 2007, 17:56 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Adica schimbul de caldura si implicit condensul se muta in interior ceea ce nu este indicat!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
B30KDT |
![]()
|
condensul apare in cazul unei rupturi termice
intre vata de sticla si placa de rigips se pune o folie izolatoare,bariera de vapori.fixarea placilor de rigips o recomand sa se faca pe sipci de lemn f bine uscate si tratate ,nu pe profile de metal cum se face in mod normal acesta fiind motivul aparitiei punctelor de umezeala in dreptul suruburilor de prindere al placilor in cazul izolarii pe interior peretele exterior isi mentine temperatura exterioara,nu exista motive pt aparitia condensului,pt ca vata de sticla impiedica caldura din interior sa ajunga la perete This post has been edited by B30KDT: 24 Jul 2007, 18:24 |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Desi solutia cu sipci de lemn este mai buna, exista totusi si pentru profilele de tabla niste foite izolatoare inguste de PPE sau burete poliuretanic/izoprenic (de care naiba o fi) care se pun intre profil si placa de rigips si astfel mai elimina din puntea termica
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Si lemnul uscat de pe la noi, ori e uscat de ochii lumii, ori uscat fortat, ori prea uscat... si el va "lucra" oricum, pentru ca in fiecare anotimp ii trebuie alt procent de "uscaciune"
![]() Se spunea mai sus ca polistirenul extrudat izoleaza mai bine, decat cel expandat (termic, banuiesc) sau cel putin la fel. Ma hazardez sa am o opinie contrara. Si anume, daca luam doua foi similare din cele doua materiale, cel extrudat este mai greu, deci implicit la acelasi volum, mai dens. Bazandu-ma pe acest aspect si stiind ca aerul este cel mai bun izolator termic (vezi sticla de termos), as zice ca polistirenul expandat este mai bun izolator termic, el continand mai mult aer. Cred ca singurul avantaj al extrudatului, este duritatea lui si rezistenta mai mare la apa. Eu in locul tribunului, nu m-as inhama la o lucrare de izolatie pe exterior, pentru ca va costa mult si tinand cont de conditii, nu cred ca va iesi foarte bine. As merge pe varianta izolarii interioare cu vata minerala si rigips prins pe schelet metalic... la schelet din lemn nu se pricep multi. As mai izola plafonul, in toata casa si podeaua. Si ca treaba sa fie completa, prin tavanul fals astfel creat, as trage si niste conducte/burlane, prin toata casa, care sa se conecteze la un viitor aer conditionat dedicat ![]() apropo', tribunule... mi-am luat un aer conditionat mobil, ca nu se mai putea si acum stau la 25 de grade fara niciun fel de izolatie. Saracu', de vreo 3 zile merge-ntruna si-a scos banii cu varf si indesat. Mai ieftineaua si mai beleaua iesi cu aerul conditionat. Izolatia ar trebui doar sa imbunatateasca randamentul acestuia. Dar fiecare este liber sa faca cum il taie capul, pe banii lui... Iti doresc o noapte racoroasa, care sa-ti fie sfetnic in alegerea celei mai bune solutii. ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 24 Jul 2007, 22:28 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pai, da, tinand cont ca tribunul sta la etajul 7 ... e cam complicat ...si se prea poate sa fie mult mai scump decat la etaje inferioare.
Asta inseamna ca el cam trebuie sa-si faca deranj prin casa. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
De ce inca nu vreau sa fac izolatia prin interior.
Ma lupt de ceva vreme sa inlocuiesc coloanele de la calorifere, ele sunt aproape de peretele exterior, si daca as face izolatia prin interior coloanele ar intra in izolatie. Daca reusesc sa conving lumea sa schimbam coloanele iar eu am apucat sa izolez peretele exterior prin interior, trebuie sa stric o parte din izolatie. M-am gandit sa fac in asa fel incat sa demontez doar o bucata de rigips cam cat tin tevile (coloanele) restul izolatiei peretelui sa ramana intreaga. Cred ca pana la urma o sa izolez toti peretii pe interior, fara tavane, sunt inalt si am oroare de camere joase, si un ac pe hol de vreo 12k btu. Sa inteleg ca pe interior cea mai buna izolatie este cu vata de sticla plus rigips. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, tribunule, vezi ca am explicat in topicul dedicat de ce nu e bine sa-ti pui AC pe hol.
Eventual mergi si tu pe la un prieten care are asa ceva si trage concluziile. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Tribunule, te pune sa cauti cai verzi pe pereti, eu nu vad nicio explicatie...
QUOTE(Sony @ 25 Jun 2007, 12:53) QUOTE(Sony @ 15 Jul 2007, 12:29) Antidacie, e posibil ca tu sa fi masurat cad termostatul a constatat ca s-a atins temperatura presetata si a comutat pe ventilatie. Mentine termometrul acolo! |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Sony |
![]()
|
Bre, io spusei intr-un topic ca vei avea diferente de temperatura de 4-5 grade intre hol si camerele celelalte in ciuda usilor deschise.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Eu mi-am facut singur izolatia la apartament (cu ajutorul lui tata).
Avantajul e ca stau la parter si nu mi-a trebuit decit o scara sa ajung in partea de sus. Costurile au fost destul de reduse. Cam 5 mil materialele, + vro 2 baxuri de bere ![]() Suprafata, aproximativ 20 mp (am izolat si partea de jos a blocului sa nu ma trezesc cu vreo punte termica ![]() Acum pe caldurile astea la mine in camere erau 25-26 grd ziua. Dar am si termopane, si nu am AC ![]() Va recomand tuturor sa faceti izolatia, merita. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
paulp, si cum ai finisat partea de sus ca sa nu intre apa intre polistiren si perete?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
![]() ![]() Am pus pur si simplu (dupa ce am tencuit partea de sus) niste uluce de tabla (se gasesc la Metro gata finisate) pe care le-am fixat cu dibluri de perete si intre ele si tencuiala am umplut cu spuma poliuretanica ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
E clar ca izolarea exterioara e cea mai buna. Uneori nu ai incotro si o faci pe interior:
Uite cum am facut eu: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=5029 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
tribunul |
![]()
|
Readuc in actualitate topicul, vine caldura si deja se simte.
Am gasit pe cineva care ar face lucrarea, la prima strigare, prin telefon, 80lei/mp cu materiale, 65 lei/mp doar manopera. Poate si-a facut careva, sau poate recomandati pe cineva. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Tribunule, ceva nu pare a fi in regula cu preturile! Astia cu care am facut eu la exterior (tocmai am terminat santierul) aveau urmatoarele scoruri: 75lei/mp cu materiale, 35 lei/mp doar manopera! Am optat, evident, pentru prima varianta!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
cuculean |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 5 June 07 From: Deva ![]() |
E manopera mare deoarece sta la etajul 7, deci e inclus si sporul de inaltime - alpinisti.
|
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Merita. Se simte. Vara - mai rece (daca ai termopan si stai cu ele inchise) si iarna mai cald.
Puneti macar de 5cm, daca nu mai mult. |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 20:16 |