BAIE ULEI VASCOASA
![]() ![]() ![]() |
BAIE ULEI VASCOASA
LIVIU26 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 4 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SN
2002 CONFORT
- b32agh
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
namol si alte mizerii colectate de pe drum:)
zic si eu-poate fi altceva ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Urmareste putin mai atent comportamentul masinii in urmatorii kilometri si vezi daca se schimba ceva ... desi nu cred sa fie nimic grav.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
poate n-am inteles eu dar.. cum ai verificat vizual baia de ulei?? cu endoscop? sau mai verifici din cand in cand motorul desfacandu-l cu totu?
daca te referi ca e ceva pe exterior, pai depinde din ce e baia de ulei ca poate fi facuta din aluminiu, antimoniu, fonta, tabla, chiar si plastic (desi n-am vazut) iar exteriorul poate sa aiba o suprafata cauciucata pt a a amortiza pietricele mici si ascutite care lovesc baia, sau pur si simplu e noroi sau o balega mai sanatoasa (depinde si pe unde circuli ![]() This post has been edited by Asi: 6 Apr 2008, 14:15 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
LIVIU26 |
![]()
|
Normal ca pe exterior,probabil ca fonta ,blocul motor e din aluminiu si cum sa fie baia de ulei acoperita cu cauciuc,pai rezista cauciucul la temperatura aia?
|
--------------------
DACIA
SN
2002 CONFORT
- b32agh
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Da la ce temperatura crezi ca ajunge baia ?Pai un ulei pentru masina ,care e destul de bun la 100 de grade e apa.Am vazut la un renault garnitura pentru baia de ulei e din cauciuc.
|
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
nu numai renault eu am cumparat de la meteor pentru renault 12 si a mers perfect pe baia mea, intrebarea daca este rezistent cauciucul la temperatura aia este la fel ca aia cu "rezista garniturile la camasi din din hartie la temperatura ?"
This post has been edited by CriSTI68: 6 Apr 2008, 20:32 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
in baia de ulei nu exista nici temperatura mare (80-90 uzual, hai sa punem chiar 120 de grade in caz de urgenta.. ce materiale nu rezista la 120 de grade? ca alea care rezista sunt prea multe.. orice fier, sau plastic mai tratat.)
deasemeni in baia de ulei nu ar trebui sa existe presiune ( si nu exista in general, dar la un motor cu cateva probleme sau prea mult ulei creeaza presiune si in baia de ulei) asadar nu e solicitat nici termic, nici mecanic Iar singura functie a baii de ulei este sa tina uleiul incins la ceva ~100 de grade.. pai putem folosi si un carton impermeabil, dar e evident ca la orice problema va zbura de acolo. si am vazut baie de ulei acoperita cu cauciuc. _____________ Si acum la obiect: Masina aia (kia) are baie de ulei din antimoniu (cel mai utilizat la toate masinile dealtfel) - seamana ca aspect cu fonta Iar atata timp can nu curge nimic pe acolo sau prin alta parte (se verifica nivelul de ulei cu joja) atunci nu e nici o problema si poti sta linistit. si apropo.. nu ai scut? in general scutu asta din tabla sau din plastic, nu te lasa sa inspectezi baia de ulei. ci cel mult sa vezi pritre gaurele una alta.. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
LIVIU26 |
![]()
|
Nu am scut ,decat niste imitatii de plastic in partea dreapta dar asa sunt masinile astea noi ,au scut din plastic care doar sa te avertizeze daca raschetezi ceva.
|
--------------------
DACIA
SN
2002 CONFORT
- b32agh
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu inteleg de ce nu se mai foloseste scutul din otel la baie, doar doar o spargi si dai o caruta de bani pe ea...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Asi |
![]()
|
se foloseste si de otel doar acolo unde e necesar.. e chestie de proiectare..
adica: 4x4 offroad => scut otel, ranforsat cu grinzi +baie deformabila din otel (tabla) - motive? evidente Mercedes=> baie antimoniu cu un mic scut de plastic contra prafului ridicat fin de pe Autobahn si improscari cu apa din baltocile sporadice de prin oras* (.Ro + africa excluded, desi ma mai gandesc la africa) Dacie=>baie din ceva ieftin+ un scut de tabla (astea berline/"estate" 13xx)- pt offroad urban**(only found in .ro) ![]() This post has been edited by Asi: 7 Apr 2008, 13:38 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
am auzit ca e la mare cautare scutul metalic de Megane 2, de exemplu.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 20:58 |