Habitatie viagera, problema juridica
![]() ![]() ![]() |
Habitatie viagera, problema juridica
blow |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 18 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia 1310
- b52tod
|
|||
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu sunt jurist dar stiu ca nu, nu poti. Cum adica, sa o preia cumparatorul si pe bunica???
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Da mai..... ca bonus!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Nu este posibil asa ceva. Bunica ta trebuie sa fie de acord sa vinzi acel apartament si sa semneze.
|
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
bah, vrei sa pacalesti bunica???? saraca femeie.. o faci la bani?
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
daca tigari nu mai are...
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
danionut |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 3 June 07 ![]() |
Nu-s jurist dar din cate stiu eu,nu poti.
|
--------------------
Dacia Logan
2007
1.6 mpi Ambition
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
daca era soacra cred ca se putea
![]() |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Nu poti.
Contractul cu clauza de habitatie viagera stipuleaza ceva de genul ca tu esti proprietar de drept, urmand ca proprietar de fapt sa devii la decesul persoanei. De asemenea, se stipuleaza si faptul ca tu nu ai voie sa-i ingradesti in nici un fel drepturile asupra bunului pe perioada vietii. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
da, se poate !
teoretic trebuie s-o duci si pe bunica la notar, dar daca plangi mult p'acolo si zici ca nu-i transportabila, bla bla bla, merge. Io asa am luat apartamentul ![]() dar vezi ca dupa aia noul proprietar nu poate sa faca absolut nimic fara acordul celui din clauza. Io n-am putut nici buletin sa-mi fac ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
blow |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsurile strict pe subiect, cat si pentru cele caterincoase
![]() |
--------------------
dacia 1310
- b52tod
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nene blow, ce job ai?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
sal
Ca să nu mai deschid alt topic relatez și eu situația respectivă: Bunicii soției mele au făcut un contract de vânzare-cumpărare (cu clauză de uzufruct - să nu-i dai afară până mor). Acest contract a fost realizat înainte de a mă căsători cu soția - deci e al ei. Întrebarea mea: Poate cineva să conteste acest contract - mă refer aici la părinții soției mele, unchiul ei sau verișorii ei? Din câte am auzit eu doar bunicii pot să-l conteste pe motiv de neîngrijire. Ceva opinii? Vă mulțumesc anticipat. This post has been edited by Lostboy: 27 Jul 2007, 07:56 |
--------------------
.
.
.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Nu cred, de aceea se si opteaza pentru contract de vanzare-cumparare in loc de testament. Ultimul este atacabil.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Lostboy |
![]()
|
dar poate să rezilieze contractul unul dintre bunici?
dacă da, pe ce motive ( eu știu că: dacă au datorii la întreținere, dacă nu sunt îngrijiți și nu se pot îngriji singuri)? |
--------------------
.
.
.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Daca e doar uzufruct, nu cred.
Daca sunt clauze suplimentare, probabil ca da. Discuta cu un notar. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Lostboy |
![]()
|
nu, este doar drept de uzufruct. am vb și cu un notar și mi-a zis că ăsta este contractul care m-ar fi sfătuit să-l fac. Dar aș fi vrut și alte păreri, de la voi, experiențe personale.
merci |
--------------------
.
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Bre, dau si io o soacra cu tot cu casa in care se afla!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce varsta are soacra ?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
Sony |
![]()
|
Cred ca vreo 52 sau 53.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
scump domne, scump .... dincolo era mai batrana
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
blow |
![]()
|
|
--------------------
dacia 1310
- b52tod
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(blow @ 25 Jul 2007, 20:25) O intrebare pentru juristii de pe forum: am in proprietate in al carui cotract apare o clauza de habitatie viagera (bunica); am posibiliatea sa-l vand fara acordul acesteia (adica cel ce cumpara sa preia si aceasta clauza)? Multumesc anticipat celor ce vor raspunde pe subiect aha, da sigur.las ca stim ca vrei s-o faci pe bunica! ![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 21:38 |