Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
ursamajor, sa inteleg eu ca nu e acelasi stabilizator la A710 ca la A700? Eu ma gandeam ca e aceeasi gama si ca sunt asemantoare, doar ca unul e la 6MP si unul la 7MP.
Multumesc. Scuze, abia acum am gasit.... http://www.dpreview.com/reviews/canona710is/ |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai A700 ... nu are stabilizator.
D-aia se si numesc A700 si A710IS, unde IS = image stabilization. Din punct de vedere al calitatii imaginii, dupa parerea mea nu exista diferente. Chiar daca A710IS are un mic avantaj, acesta e atat de mic incat e egal cu epsilon, unde epsilon tinde asimptotic catre zero |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Exact, răspunsul era mai sus. 710IS are stabilizatorul minune în el. A700 e fără. Ambele au tradiționalul senzor de 1/2.5". Uită-te AICI, unde le ai comparate cu una dintre cele mai bune compacte Canon ce au fost scoase în ultima vreme.
![]() Și, apropo de Fuji S6500FD (și suratele lui compacte F30 și F31FD) băgați un ochi în linkurile de mai jos, înainte de a vă decide asupra achiziției următoare: LINK 1. LINK 2. This post has been edited by ursamajor: 12 Jun 2007, 19:10 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o intrebare, uneori imi apare in poza o dunga pe centru, nu apare intotdeauna. are idee cineva de la ce e?e un mic sir de pixeli de culoare inchisa, care apar nu pe toata inalitmea pozei, si nu e niciodata un model fix...sa fie aberatii cromatice? modelul de camera e Fuji 6500FD, super ca aparat de altfel. poate ma lamuriti si pe mine daca aveti idee de la ce e.
This post has been edited by GABONE77: 24 Jun 2007, 23:25 Attached thumbnail(s) sample.jpg ( Size: 80.13k ) Number of downloads: 126 |
--------------------
Dacia
Sandero
- TPG
2009 1.6 MPI Laureate cine e bun e bun si cand e rau
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Gabone, unde? Nu văd.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
se vede in zona marcata de mine cu rosu o linie de 1 pixel latime de la chestia aia galbena in jos. incearca sa vezi poza mare, daca nu , uploadez cea de 6mp ca sa se vada ca lumea cand se mareste, practic am redimensionat poza si poate de asta nu se vede evident.
|
--------------------
Dacia
Sandero
- TPG
2009 1.6 MPI Laureate cine e bun e bun si cand e rau
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Daca ai redimensionat'o atunci o liniuta de 1 pixel latime nu va mai aparea.. Eu nu vad nici o dungulita. Pune poza originala cum ai scos'o din aparat.
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Si incearca, inainte de a o atasa, sa ii schimbi extensia din jpg in zip ca sa nu mai intervina si prelucrarea forumului.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
morosanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Oscilez intre un canon S5IS si un Sony H9.Poate cineva sa-mi spuna ce sa cumpar.?
|
-------------------- Nimic fara Dumnezeu
|
|
ursamajor |
![]()
|
Fuji. E peste alea două. Ai de ales dintre două modele. Vezi AICI.
Acum depinde și ce fel de fotografie vrei să faci. |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.593 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
intre Canon A 550 si Panasonic DMC-LZ6 EG-S ce recomandati? Au aproximativ aceleasi preturi si performante, in schimb LZ6 are stabilizator optic de imagine.
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(morosanu @ 29 Jun 2007, 16:55) S5is QUOTE(bogdanbiciusca @ 30 Jun 2007, 12:37) intre Canon A 550 si Panasonic DMC-LZ6 EG-S ce recomandati? Au aproximativ aceleasi preturi si performante, in schimb LZ6 are stabilizator optic de imagine. Panasonic, daca nu ai nevoie de focusare manuala si programe de prioritate de diafragma (Aperture priority) si de timp expunere (Shutter priority), pe care panasonicul nu le are. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Michidush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 July 04 ![]() |
|
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.) |
|
ursamajor |
![]()
|
Astea da argumente.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
Iaca argumenta aici: H9 are o calitate a imaginii mai slaba decat H2, care si ala era sub S3, d-apai sub S5...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
Tradiționalul senzor de 1/2,5" de la Canon, folosit în continuare și la S5 are tot același zgomot. Faptul că procesorul Digic3 scoate SOFTWARE o imagine mai "bună" n-ar trebui decât să-i întristeze pe fanii Canon.
Te înșeli, S3 e mai prost și decât H2 la calitatea imaginii. Vezi ISO800. LINK. Eu încercam să-i sugerez omului, dacă tot vrea un dSLR-like, Fuji 6500FD sau 9600, care (deocamdată) nu prea au rival privind calitatea imaginii. Și ca să nu se spună că-s fanatic, priviți, vă rog, concluziile reviewurilor de pe siturile de specialitate. Singurul "inconvenient" e absența stabilizatorului optic, suplinită de existența unui senzor "curat". De-asta îl și întrebam ce fel de fotografie va face, fiindcă dacă va face foto de album de familie, i-aș recomanda unul din aparatele amintite de el. Dacă, însă, se pricepe un pic la foto și vrea să și evolueze, Fuji se... impune. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
Sony prelucreaza mai mult zgomotul de fond, de unde si artefacte mai vizibile si impresia ca imaginea e mai curata, insa la o procesare la o poza de canon ai avantajul detaliilor suplimentare neprocesate (cat se poate spune de detalii neprocesate). Iar la lentile ochiometric sony sta oleaca mai prost (desi nici canon nu exceleaza la calitatea lentilelor).
Atata doar ca pe H9, cu noul procesor Bionz (sau cum i-o zice), intalnim acelasi lucru ca si pe canon S5, si anume o mai buna prelucrare a zgomotului pe canalul de crominanta direct din camera, nu mai trebuie prelucrat chiar asa de mult din soft. Legat de DSRL like, ma repet si imi mentin parerea, daca lumea e dispusa sa cumpere un aparat de dimensiun e celor de la fuji, de la seria 6000 in sus, mai bine se uita la niste DSR-leuri get-beget, fie ele si la SH. Calitatea este net superioara. Legat de calitatea pozelor lui H2 fata de S3, daca prelucrarea aia de jpeg si artefactele alea pe care le scoate H2 sunt superioare lui S3, nici nu ma mira apologia camerelor fuji, care stau din acest punct de vedere (prelucrarea jpegurilor) mmmmuuuullltttt chiar si sub h2. In domeniul camerelor digitale nu exista si frumoasa, si desteapta, si harnica, si devreme acasa, si ieftina. Undeva trebuie sa fie si niste minusurui, nu numai plusuri. Acuma important este care partea a paharului o vede posesorul, partea plina sau partea goala, iar si mai important este daca posesorul vede cat este partea goala din tot paharul si ce importanta are asupra aromei... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 1 Jul 2007, 22:58) Legat de DSRL like, ma repet si imi mentin parerea, daca lumea e dispusa sa cumpere un aparat de dimensiun e celor de la fuji, de la seria 6000 in sus, mai bine se uita la niste DSR-leuri get-beget, fie ele si la SH. Calitatea este net superioara. Fii sigur că acei ce se decid asupra unui dSLR-like Fuji (cum sunt și eu) acceptă compromisul acesta, chiar dacă senzorul de pe un dSLR e (evident) mai bun (vizibil, la ISO 1600 și 3200). În schimb, au o plajă de valori a focalelor de la 28 la 300 mm, un senzor destul de bun, avantajul unui lucru nou (cunosc câțiva oameni pățiți cu SH-urile foto), feelingul și accesibilitatea superioară camerelor din clasa sa (vezi zoom-ul și focusul manual pe inele) și prețul mult mai mic. Nu vorbesc de cheltuielile suplimentare pe care le implică un dSLR, fie el și SH. Iar ca o concluzie: S5IS nu-și merită banii. ![]() This post has been edited by ursamajor: 2 Jul 2007, 06:43 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(ursamajor @ 2 Jul 2007, 07:42) Iar ca o concluzie: S5IS nu-și merită banii. Eu nu am zis ca-si merita banii... ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
Apropo de S5IS> LINK.
Priviți poza făcută la 400 ISO, cea din interiorul bisericii. Lol, noise ca la vadu' lat! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() ![]() ![]() Pai S5600-le meu nu scoate atat la 400. Si ii aparat de aproape 2 ani vechime ca model. This post has been edited by driverx: 2 Jul 2007, 17:35 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(ursamajor @ 1 Jul 2007, 21:30) Eu încercam să-i sugerez omului, dacă tot vrea un dSLR-like, Fuji 6500FD sau 9600, care (deocamdată) nu prea au rival privind calitatea imaginii. Și ca să nu se spună că-s fanatic, priviți, vă rog, concluziile reviewurilor de pe siturile de specialitate. Singurul "inconvenient" e absența stabilizatorului optic, suplinită de existența unui senzor "curat". Un rival ar fi totusi Panasonic FZ-50, care are stabilizator de imagine, zoom optic 12x...cititi reviewurile de specialitate... ![]() comparatie intre FZ-50 si Fuj S9600: http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicFZ50/page13.asp Fuji sta mai bine de la ISO400 in sus, dar pana la ISO400 e mai bun Panasonicul...si de asemenea e dSLR-like cu inel pentru manual focus si zoom. Zgomotul produs de Panasonic de la ISO400 in sus poate fi compensat f. bine cu stabilizatorul de imagine, ceea ce Fuji nu are. Sa nu mai vorbim ca, la o focala de 300mm la Fuji e nevoie de un timp de expunere de aprox 1/500s ca imaginea sa fie clara, in timp ce la Panasonic mai "merge" si la 1/30s... In concluzie, eu as vota pentru Panasonic FZ-50, pe locul 2. Fuji S6500FD. Pe 3...nu conteaza, dupa parerea mea astea 2 sunt cele mai bune in acest segment in momentul actual. This post has been edited by tabek: 3 Jul 2007, 10:23 |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
- MM05HVM
1996/2006
|
|
ursamajor |
![]()
|
Da, e o idee.
Dar nu uita că 6500-le este peste 9600 la calitatea imaginii și zgomot din motive lesne de înțeles: au îngrămădit pe un senzor de 1/1.6" (cu un pic mai mare decât cel de pe 6500) 9 megapixeli. Iar prețul este în favoarea lui 6500, comparativ cu Panasonicul. Plus că mai are niște chestii la care îl depășește: LCD mai mare și mai bun, 28 mm wide ![]() ![]() This post has been edited by ursamajor: 3 Jul 2007, 15:03 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
Panasonicul are avantajul indubitabil si incontestabil al calitatii lentilelor. cu mult mai putine aberatii cromatice. De departe vazand albind.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
Deja ți-am explicat că ești în urmă la capitolul ăsta. Fringingul (la 6500) este extrem de redus.
![]() Excellent resolution & sharpness Low distortion lens with excellent edge-to-edge performance Citez tot din reviewul de pe dpreview: The S6000fd is a better choice than, say the Canon, Sony or Panasonic super zoom models. Însă vorbele doi bani nu fac dacă nu se ține cont că Panasonicul e cu 70-80 % (și chiar mai mult) mai scump. La banii ăia chiar îți iei dSLR mai bine. 6500-le e sub 1000 lei, ceva mai scump decât o compactă simandicoasă (de la Canon, de exemplu, A710IS). This post has been edited by ursamajor: 4 Jul 2007, 06:20 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
klaus |
![]()
|
In urma, ne in urma, aberatiile cromatice sunt vizibile.
De la purple fringing pe rosu/verde (deh, de amandoua, ca sa nu lipseasca), pana la neclaritati in colturi. De ex: http://www.dcresource.com/reviews/fuji/fin...ew/DSCF0140.JPG Si acum imaginea cu panasonicul FZ50: http://www.dcresource.com/reviews/panasoni...ew/P1000276.JPG Nu stiu ce or zice in review-uri si care or fi gradele de comparatie (ca daca compara cu o petarda obosita normal ca arata bine si are aberatii reduse), insa eu imi formez impresiile pe ce vad cu ochii mei. Si sa recapitulez: eu nu am formulat ceva de pret sau ce cumperi de banii aia la panasonic. Eu am zis ca are lentile de departe mai bune decat fuji/canon/sony si altele. Lumea pe aceasta afirmatie m-a contrazis, cum ca as vorbi prostii si as fi in urma cu informatia. Atat decat ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. Deci comparati imaginile, dupa care dati cu pietre. Daca mai aveti pe stoc. Si imi permit sa dau tot citatul de pe dpreview, ca sa nu mancam cacao cu polonicul: QUOTE(dpreview) Put simply, whether the S6000fd is a better choice than, say the Canon, Sony or Panasonic super zoom models depends on the type of photography you do and the conditions you shoot in. If you tend to stick to the wide end of the zoom, do a lot of hand-held low-light work in situations where image stabilization doesn't help (basically if the subject you're shooting is moving) and don't need a really long zoom, the Fuji is ideal. If you want to do a lot of long telephoto work - especially in good light - I'd go for one of the alternatives Ce va place sa va imbatati cu apa rece si sa gasiti tot felul de motive imaginare ca optiunea pe care ati facut-o e cea mai buna! Rugamintea mea este totusi, chiar daca va mintiti pe voi, nu mintiti si pe altii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Pretul este clar in favoarea lui Fuji, am vazut S6500 la 890RON, iar FZ50 e pe la 1600RON. E oarecum normal tinand cont, ca FZ50 are 10MP (ceea ce nu este tocmai un lucru pozitiv, e prea mult pt. senzorul pe care-l are) si stabilizator de imagine. S9600 e la 1400RON si 9MP, deci diferenta de pret nu mai e asa mare.
M-am jucat cu ambele camere (FZ50 si S6500) si sunt superbe, dar mie personal pozele facute cu FZ50 mi-au placut mai mult. Cred totusi ca lentilele Leica sunt superioare Fujinonurilor. Insa, daca ar fi sa cumpar, as lua S6500 datorita pretului. This post has been edited by tabek: 4 Jul 2007, 09:03 |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
- MM05HVM
1996/2006
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 4 Jul 2007, 09:20) Si imi permit sa dau tot citatul de pe dpreview, ca sa nu mancam cacao cu polonicul: Rugamintea mea este totusi, chiar daca va mintiti pe voi, nu mintiti si pe altii. 1. În calitatea ta de mare moderator, ai putea avea un vocabular mai civilizat. Cu mâncatul de kko cu polonicul ai început-o tu, comparând mere cu pere, adică un aparat cu altul de două ori mai scump. Dar chiar și-așa 6500 nu iese deloc șifonat, ci se clasează admirabil. La prețul lui, puteai compara liniștit Panasonicul cu un dSLR și era spulberat. 2. Din păcate nu reușesc să accesez pozele ale căror linkuri le-ai postat. Aberațiile cromatice la Fuji S6500FD nu-s așa mari și deranjante cum încerci tu să insinuezi. Prin comparație, sunt mai mici decât la S3-ul tău, verificat de mine personal, pe poze făcute tot de mine (în absolut aceleași condiții, fiindcă contează), nu luate de pe net. Evident că Leica e Leica, nici n-am susținut altceva. 3. Vezi că te contrazici în rugăminți: ceva mai sus încercai să minți lumea, după ce te-ai mințit pe tine, că S3 e mama superzoomurilor. ![]() Ideea care trebuie să rezulte din acest dialog (câteodată al surzilor) e că am făcut alegerea după o temeinică documentare pe net și analiză a capabilităților camerei. Nu-s fan Fuji și mi-aș lua imediat o altă cameră, care să-mi satisfacă cerințele de fotograf un pic mai avansat decât amatorii, dar care să nu sară calul dpdv al prețului. Iar în clasa ei, 6500 e lider de necontestat, chiar dacă te râmă pe tine treaba asta. N-are rival până-n 15 milioane. Că-ți place sau nu. Așa că, hai să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. ![]() Tabek, prietenii de la Fuji au făcut o mare prostie și au introdus un grad de sharpness în plus la 6500, iar pe default el vine setat pe normal. De aceea, imaginile ți se par mai slabe și par mai slabe decât ale lui F30, îndeosebi la ISO 1600și 3200. În urma testelor, am observat că setând sharpnessul pe soft, nu pe normal, se obțin imagini excelente, de o rezoluție foarte bună. Vezi și AICI. This post has been edited by ursamajor: 4 Jul 2007, 10:13 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
tabek |
![]()
|
ursamajor: e foarte posibil, am avut putin timp la dispozitie si nu m-am bagat asa de adanc in setari. Am pozat mai mult pe aperture priority, setand doar white balance-ul si ISO. Am mai incercat focusul manual si cam atat...la FZ50 la fel...
L.E.: aa si exposure compensation... ![]() This post has been edited by tabek: 4 Jul 2007, 10:17 |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
- MM05HVM
1996/2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 02:31 |