Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
ursamajor |
![]()
|
||
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Attached thumbnail(s) ISO3200_fuji_6500.jpg ( Size: 81.59k ) Number of downloads: 206 |
||
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ursamajor @ 4 Jul 2007, 10:53) 3. Vezi că te contrazici în rugăminți: ceva mai sus încercai să minți lumea, după ce te-ai mințit pe tine, că S3 e mama superzoomurilor. Si ma rog, unde am facut eu aceasta afirmatie?![]() Legat de cacao cu polonicul, sa traduc in limba romana, ca poate in engleza e mai dificil cu intelesul frazei: Tu sustii ca exista identitate intre fraza "S6000fd este o alegere mai buna decat, sa zicem superzoomurile de la Canon, Sony sau Panasonic" si intre fraza "Pe scurt, daca S6000fd este o alegere mai buna decat, sa zicem superzoomurile de la Canon, Sony sau Panasonic depinde de tipul de fotografie pe care il faci si de conditiile de fotografiere" Deci daca in limba engleza / romana frazele alea de mai sus sunt identice, atunci eu am mancat polonicurile de cacao si mi le asum. Daca insa nu sunt identice si nu inseamna acelasi lucru, nu eu sunt ala care trebuie sa-mi asum polonicele pentru ca altcineva a MINTIT |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Da, face referire la avantajul STRICT al stabilizatorului de imagine la capătul tele. Personal, am făcut poze din mână la capătul tele la timpi de expunere chiar sub 1/60 fără a simți nevoia stabilizării.
Cât despre condițiile de fotografie, dacă e vorba de lumină slabă, ce să mai spun, există comparație între ISO 800 și ISO 100? 3 stopuri, tată. Să nu mai spun că și la ISO 1600 pozele sunt încă utilizabile. Poți să-ncerci un print 13x9 la 3200 ISO cu poza originală a celei pe care am atașat-o și-ai să vezi că pentru poze de familie merge, cu indulgență, și 3200 ISO. E-adevărat, stabilizatoarele sunt foarte bune pentru amatori, dar asta nu înseamnă că dacă ai stabilizare ai și o cameră bună. Personal, pun mai mult accent pe calitatea efectivă a pozelor decât pe stabilizare. Stabilizarea mi-o fac singur cu high ISO function sau, cel mai bine (și recomand tuturor) cu trepiedul. Și ca să nu apară interpretări, mă refer la fotografie, nu la poze de album de familie. |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
borciparte |
![]()
|
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
asa, de ce va certati voi pe aici?
Eu am S3 cu is, multumit de el, nici nivelul meu de cunostinte in domeniul foto nu se ridica mai sus si poze fac doar din placere... din cauza asta mi-am luat un aparat care scoate poze bune si pe auto (4 dumy ![]() |
--------------------
Dacia 1300
- x 10 BOR
1980 Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Nu va mai certati
![]() Fringing am vazut si eu la S6500-le meu. Si verde si rosu. In special la capatul tele. Bine ca nu e totusi ca la S3, care zici ca a fost facut voit sa aiba fringing rosu. P.S. Posesor de 6500fd, nemultumit de compresia JPG ![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(alex @ 7 Jul 2007, 23:35) Schimbă sharpnessul pe SOFT (cum era pe default la F30, renumita cameră) și o să-ți treacă. ![]() This post has been edited by ursamajor: 8 Jul 2007, 06:03 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
alex |
![]()
|
Thx pentru tip. O sa incerc sa vedem ce iese
![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema cu usita de la baterii la un aparat canon 520 . este rupt ceva la ea si nu mai sta inchisa bine, trebuie inlocuita, stie cineva de unde pot cumpara asa ceva (un service, persoana fizica )?
multumesc anticipat |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Problema rezolvata in service 50 lei usita
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
De Sony h7 ce parere aveti?
Uitati Aici niste date. This post has been edited by $$ilvviu: 3 Aug 2007, 09:36 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Dintre Panasonic FZ8 si Fuji 6500 ce m-ati sfatui sa aleg?
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
alex |
![]()
|
Fuji
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Cam la asta ma gandeam si eu, plus ca e mai ieftina.
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Dar intre un FZ8 la 700 RON si un 6500 FD la 860 RON? Desigur, ambele noi, cu garantie.
Ceva ma indruma catre Fuji, dar luand in calcul factorul financiar, parca m-as indrepta catre Panasonic. This post has been edited by tiberiu.anghel: 25 Aug 2007, 01:24 |
--------------------
-
-
-
|
|
ursamajor |
![]()
|
Păi diferența dintre ele este cât o teslă de calitate, pe care ți-o vei cumpăra sigur dacă alegi Panasonicul. Bănuiesc că știi pentru ce, nu?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Fuji, fara pic de ezitare o spun, eu tocmai ce mi-am cumparat unul zilele trecute.
Am avut LZ5, iar FZ8 nu e prea avansat. Acelasi senzor de 1/2.5", dar cu mai multi MP inghesuiti. Fuji e net superior, nici nu se compara pozele facute in conditii deficitare de lumina. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
In review-uri am observat ca FZ8 are zgomot mare in conditii deficitare de lumina si la un ISO >= 400.
Ma atrage stabilizatorul optic la FZ8 + lentilele. Ideea este ca nu stiu daca ma voi descurca cu S6500, avand in vedere ca sunt de-abia la inceputuri. La S6500 ma atrage senzorul + zoom-ul si focus-ul pe inel. Inclin catre FZ8 si datorita pretului " promotional " din magazinul unui prieten... |
--------------------
-
-
-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Pai senzorul face toata treaba.
Fuji are mod auto, nu-ti fa griji, pana si bunica se descurca. 25 Aug 2007, 18:41: Uite poza facuta acuma cu zoom maxim. Crezi ca daca avea stabilizator iesea mai buna? Apropo... imi cam tremura mana. This post has been edited by $$ilvviu: 25 Aug 2007, 17:41 Attached thumbnail(s) DSCF0097.JPG ( Size: 771.66k ) Number of downloads: 153 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
![]() Sincer, nu prea cred... ISO cat? |
--------------------
-
-
-
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tiberiu.anghel @ 25 Aug 2007, 16:15) sa nu cumva sa crezi ca focus-ul pe inel la fuji este mecanic (adica deplasezi primul grup de lentile) ca nu e asa. E un inel dar care controleaza niste contacte electrice care actioneaza motorasul de focus ![]() cu alte cuvinte este destul de useless pt ca are delay suparator + ca la aparatele astea bate in imposibil sa faci focus manual cat timp stai cu ochii in EVF (rezolutie proasta => nu-ti dai seama de focus). singurul lucru util ar fi la macro ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Adica e acelasi lucru cu focusul la buton...
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
alex |
![]()
|
La S6500 focusul ala manual e inutil.
Cand invarti de inel, nu iti arata nicaieri "la cati metri" e focusul facut adica pica varianta "e noapte si il pun eu ochiometric la 3 metri". Singurul lucru pe care ti-l arata uneori este, culmea, cand este focalizata imaginea (da, noaptea cand ar fi util focusul manual nu-ti arata ca nu poate ![]() Singura utiliate pe care am gasit-o eu este ca poti sa faci focus lock fara sa trebuiasca sa tii decalnsatorul apasat la jumatate. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Intru diseara in posesia FZ8-ului. Negru, desigur!
Maine sper sa am timp sa cumpar un card si apoi impresii impartasite! ![]() This post has been edited by tiberiu.anghel: 31 Aug 2007, 14:42 |
--------------------
-
-
-
|
|
NicuEne |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 2 May 05 From: Curtea de Arges ![]() |
eu am un FZ7 de un an su sunt super multumit de el !!!!!
|
--------------------
dacia
Logan Laureate
2008
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Stie cineva daca exista un upgrade de firmware pentru Panasonic DMC LZ5? Am cautat pe siteuri dar... nu am gasit...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Mi-am luat si eu de o saptamana Fuji S6500 de la Metro cu 800RON. Foarte buna camera, inainte aveam un Olympus C740, pe care l-am tinut 3 ani jumate. Pot sa spun ca acest Fuji este superior lui C740 din multe puncte de vedere, dar totusi parca culorile Olypusului mi-au placut mai mult. Poate e doar obisnuinta.
![]() Impresii despre Fuji: pozitive: zoomul pe inel; focala de la 28mm; ISO poate fi folosit cu succes pana la 800, mai merge si 1600; diafragma minima F11 (dar numai in Manual Mode), autofocus rapid (fata de C740); balansul de alb manual foarte bun, mai putin indoor, unde pe AUTO merge excelent; histograma live, Macro si SuperMacro f. bune; negative: -multe poze par a fi "out of focus", chiar si la timpi de expunere mici si ISO100, deci sigur nu e vorba de imagine miscata. Am testat mai mult in modul aperture priority cu diverse deschideri ale diafragmei dar in unele conditii (pe care inca nu le stiu) pare ca nu focalizeaza ca lumea. -doar F4.9 la zoom maxim; focus manual aproape inutilizabil; buton dedicat pentru zoom digital in plus (aici era mult mai bine un buton custom pe care-l setezi tu pentru ce vrei) Per total foarte multumit de aparat, raportul pret-performanta imbatabil. ![]() This post has been edited by tabek: 25 Sep 2007, 11:07 |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
- MM05HVM
1996/2006
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Are cineva Pentax optio 60? Mi s-a bulit cd-ul cu drivere si nu mai pot sa-l instalez cu functia de Web-cam.
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
- B
2007 Laureate + ABS
|
|
catalin80 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 728 Joined: 30 July 04 From: Bucuresti ![]() |
am vazut pe net niste poze foarte misto, facute la luna , in care se vedeau chiar si craterele. Cu un panasonic fz8 as putea face asa ceva?
care ar fi setarile pentru diafragam si viteza de declansare optime pentru o poza reusita? bineinteles pe trepied |
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
io am facut cu f5.6 si timpul 1/250 la o focala de 300 mm
EDIT: m-am mai uitat o data la exif, e facuta cu f8 si 1/400 la iso 100 si focala 300mm. Poza e facuta din mana, fara trepied sau IS. luna.jpg ( Size: 29.46k ) Number of downloads: 145 acum cred ca-ti dai seama ca mai conteaza si cat de mult lumineaza luna ![]() This post has been edited by Ov: 22 Nov 2007, 14:15 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
am facut si eu niste poze inspirate din Vista cu un Canon A410, eu zic ca au iesit destul de bine pentru acest aparat low-end.
Attached thumbnail(s) IMG_3652.jpg ( Size: 790.47k ) Number of downloads: 114 IMG_3663.jpg ( Size: 840.76k ) Number of downloads: 100 IMG_3667.jpg ( Size: 638.49k ) Number of downloads: 75 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 07:14 |