Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
dacotec |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 1 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
citroen/Dacia
Citroen C5/logan 1.4 Laureate
2004
|
|||
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
La nivel de minicompacte sau ultracompacte deosebirile sunt foarte mici dpdv al calității imaginii. Evident, vorbim de camere de firmă, recunoscute. Diferențele apar la dotări: stabilizare, zoom mai mare, moduri manuale etc. Deasemenea, 600 lei pe o cameră de acest gen, mi se pare mult. Cred că la banii ăia iei și un superzoom gen Fuji 5x00. Nu pierzi nimic.
Așa că poți alege liniștit ce îți place. Nu e niciuna mai brează decât alta. This post has been edited by ursamajor: 25 Jun 2008, 21:07 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
Kinetix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 26 February 06 From: Iasi ![]() |
Salutare.
Nu prea ma pricep la aparatele foto. Am citit pe aici cate ceva, dar sunt inca nehotarat. As avea nevoie de sfaturile voastre pentru achizitionarea unui aparat (camera) digital care sa se incadreze intre 350-450RON (hai, pana in 500RON). Va fi folosit ocazional, dar as prefera sa aiba stabilizator de imagine, sa fie cat mai mic si sa filmeze cu sunet si zoom, eventual obiectiv wide-zoom. Probabil ca va fi folosit mai mult de sotie. ![]() M-am gandit la un Canon A570IS, un Fuji F480, sau un Panasonic LS80. Ce alte variante as avea inafara de cele enumerate, care sa-si merite banii? Daca a mai fost ridicata o astfel de intrebare anterior, as fi recunoscator daca mi-ati da ceva link-uri. Multumesc mult de tot! This post has been edited by Kinetix: 8 Jul 2008, 18:12 |
--------------------
Dacia
1410/'93
- IS-##-###
berlina / Tico E2 2000 Deschide ochii. Gandeste. Fara absoluturi morale ne prabusim!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Fujiul nu are stabilizare.
Canonul are posibilitati multiple de reglaje manuale (inclusiv focus manual pentru cazuri deosebite). Panasonic are un stabilizator mai bun. Eu personal nu as lua fujiul (care are si baterie proprietara care in general nu tine foarte mult) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Pare-se că-n plaja aia de preț, Panasonicurile sunt best buy, că de calitate nu vorbim.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kinetix @ 8 Jul 2008, 20:09) Salutare. Ce alte variante as avea inafara de cele enumerate, care sa-si merite banii? Multumesc mult de tot! I-ati Sony. Orice model i-ti permiti. La "point and shot" sunt cele mai tari. personal am avut un Pentax Optio 60 care scotea poze bunicele la lumina dar la intuneric era cam varza, bllitz slab. Avea o groaza de setari si daca stateai 15 minute reuseai o poza decenta aproape in orice conditii; asta daca nu pleca subiectul. Acum am un Panasonic FZ 7. Este ok, dar mai trebuie bibilit pe la setari cateodata. Are foarte multe moduri presetate care te ajuta dupa ce inveti ce "poate" fiecare. Sony am vazut la prieteni. Modele entry level. Eu stateam sa butonez setarile si ei doar scoteau "tabachera" si tac gata poza. Mi-as fi luat Sony dar vroiam un zoom mare si pe cel de la Sony nu mi-l permiteam. Deasemenea memoria pentru sony (memory stick) este ceva mai scumpa. Deci daca vrei sa faca nevasta poze parerea mea e sa-ti iei Sony. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
- B
2007 Laureate + ABS
|
|
dacotec |
![]()
|
Modelul ales nu mai este disponibil la producator (fx55 ek) si acum iar am de ales, nu stiu exact daca sa aleg un obiectiv marit sau o rezolutie mai mare.Pareri pro si contra despre doua modele de la Panasonic DMC-TZ2EG-K, 6.1MP si DMC-LZ8E-K...in maxim o saptamana am nevoie de unul dintre aceste doua aparate!Alte pareri?
This post has been edited by dacotec: 8 Jul 2008, 21:35 |
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu as lua TZ2-ul si o baterie de rezerva.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dacotec |
![]()
|
si eu tot spre TZ2 inclin...ma enerveaza ca celalalt e mai ieftin cu un milion, are si baterii AA si mai e si de 8,1 MP...de parca ar mai conta.TZ2-ul are obiectivul marit...dar la ce foloseste asta?
|
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
klaus |
![]()
|
1. TZ are distanta focala mica mai mica (deci incape mai mult in cadru) iar la zoom maxim are zoom mai mult.
2. Din cauza zoomului obiectivul trebuie sa fie mai mare (in diametru) pentru a putea capta suficienta lumina. 3. Faptul ca are cu 2 mpixeli mai mult nu e intotdeauna de bine, ca inseamna zgomot de fond mai mare, in general 4. La nivelul ala de aparat faptul ca are o baterie LI-Ion e de bine, ca tine mai mult o baterie Li-ion si incarca mai repede blitzul. Plus ca vina cu incarcator iar bateriile LI-Ion de la panasonic se gasesc la cca. 50 RON ((mai ieftin decat sa iei incarcator si baterii NI-Mh). Bateriile L-i nu prea tin la camerele mici ca-s de capacitate mica, dar la aparatele aproabe bridge tin suficient. 5. Eu m-as uita mai degraba la un Sony H10 care, in opinia mea, e cea mai buna camera din categoria mini cu 10x zoom optic. Doar ca are card MS. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
dacotec |
![]()
|
Multumesc mult de sfaturi si apreciez parerile voastre...mai mult ca sigur ca voi comanda un TZ2.M-am gandit si eu la faza cu acumulatorul de rezerva si la 50 ron nu e chiar asa de mult!
|
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
Kinetix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 26 February 06 From: Iasi ![]() |
Bravo, dacotec. Tu te-ai hotarat... eu inca nu...
klaus, am scos din ecuatie Fuji-ul, dar au aparut altele doua. Desigur, a fost nevoie sa mai suplimentez cativa zeci de Roni peste suma maxima anuntata anterior. Acuma, variantele sunt asa: - Canon A570IS (pe la vreo 500RON) - Panasonic DMC LZ8EG-K (pe la 570RON) - Olympus FE-310 (pe la 470RON, cu tot cu husa si trepied mic) - Sony W110 (pe la 550RON) Din cate am inteles, toate au stabilizator de imagine, video cu sunet, zoom optic de 4x (Panasonicul si Olympus au 5x) si alimentare cu baterii AA. Nu am stiut sa iau in calcul si cardul de memorie. Sigur ca as fi dorit niste variante de aparate mai ieftine, intrucat nu va fi folosit ca sa scoata bani, dar alea nu aveau calitatile pe care le doream. Ori nu aveau IS, ori nu inregistrau sunetul la filmare... Voi cum le-ati ordona dupa raport calitate/pret? Mersi mult. This post has been edited by Kinetix: 11 Jul 2008, 10:19 |
--------------------
Dacia
1410/'93
- IS-##-###
berlina / Tico E2 2000 Deschide ochii. Gandeste. Fara absoluturi morale ne prabusim!
|
|
klaus |
![]()
|
Disclaimer: Parerile sunt personale, asa ca nu tb luate ca sfaturi ineluctabile.
In primul rand eu nu as lua Olympusul. Nu ofera nimic. Nici reglaje manuale, nici stabilizator, nici un pret mic. Nimic. Dintre cele ramase, la cum e miscarea actuala in zona de P&S, cel mai probabil Sony ofera cea mai buna calitate a pozelor. Bateria, desi este Li-ion prorietara se gaseste la preturi oarecum rezonabile (100 ron) si nici mica nu e (960 mAh). Cardul este insa mai scump. Panasonicul este o camera echilibrata, cu cel mai bun (recunoscut) sistem de stabilizare optica si in rest ofera cam de toate, plus cel mai puternic blitz. Canonul ofera multe reglaje manuale, un relativ bun balans de alb automatizat, insa zgomotul si artefactele la ISO mare il amplaseaza mult sub Sony si sub Panasonic la calitatea imaginii in lumina mai slaba. Si este cel mai greu dintre toate. Parerea mea personala: Sony e cel mai bun, insa costa suplimentar. Panasonicul e cel mai echilibrat. Eu as lua panasonicul. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
dacotec |
![]()
|
Eu am dat azi comanda de TZ2, maine cel tarziu luni e la mine....Ma bucur ca un copli mic care asteapta jucaria....o iau razna!
Tot dupa criteriile astea m-am ghidat si eu cand am comandat aparatul, cel mai bun stabilizator, cel mai bun raport calitate/pret...sa fie primit! |
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
As vrea sa-mi cumpar prima mea camera digitala ( proprietate personala ) asa ca va rog frumos sa ma ajutati si pe mine .... ce camera este mai buna dintre CANON A470 si SONY DSCS730 .
Eu sincer tind spre CANON ... imi place mai mult , cardurile sunt mai ieftine si ea in sine e mai ieftina . As vrea va rog argumente PRO si CONTRA pentru amandoua , deoarece maine o achizitionez ... NU se pune problema sa cumpar ceva mai scump , deoarece nu-mi permit ![]() Va multumesc ! This post has been edited by cosmin_2300: 14 Jul 2008, 18:50 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
klaus |
![]()
|
Dintre alea 2 eu as lua Pansonicul LS 70 care are in plus fata de ele si stabilizatorul optic, in aceeasi gama de pret. Plus un flash mai puternic.
Pe baza observatiilor mele ca sony are in ultimul timp senzori mai putin zgomotosi decat Canon s-ar putea (dar nu garantez) ca sony sa fie mai bunicel in lumina slaba. Din experienta mea cu un Canon A450 pozele ies suficient de bune pentru nivelul ala de pret. Plus ca am impresia ca A470 are procesorul digic 3 (viteza mai mare de focalizare). Canonul are un zoom marginal mai mare (3,5x fata de 3x) insa cu o distanta focala minima marginal mai mare (38 fata de 35 mm) (intra mai putin in cadru la cadrul largit, dar diferenta e ca si cum n-ar fi). E cel mai greu dintre toate 3. Sony are cel mai luminos obiectiv (ma rog, daca o fi asa si in realitate, nu numai pe hartie) insa ii lipseste balansul de alb manual (nu stiu cat s-ar folosi de utilizatorii acelor tipuri de aparate, dar poate se va, si e bine sa fie). Plus ca sunt mai scumpe cardurile MS. Optiunile mele ar fi: 1. Panasonic (care nu are concurenta in gama asta de pret, de departe) 2. Canon 3. Sony. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Iti multumesc frumos pentru raspuns klaus si imi cer scuze pentru mesaj !
Adevarul e ca mie mi s-au pus "piticii" pe una din cele 2 ... si m-ai ajutat sa ma hotarasc asupra CANON-ului ! Iti multumesc frumos inca o data ! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
klaus |
![]()
|
Poate te uiti si la pansonic... Parerea mea: e o optiune mult mai buna.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
M-am uitat la Panasonic si-ti respect extraordinar de mult parerea ... dar ... daca iau Panasonic-ul o sa regret ca n-am luat Canon-ul ...
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
dacotec |
![]()
|
Asculta ce zice omul si uita-te si la Panasonic.Personal inclin spre panasonic, cel mai buna raport calitate/pret, cel mai bun stabilizator, cel mai bun blitz, 2 ani garantie, carduri de memorie ieftine, acumulatori dedicati ieftini.Dar, cum fiecare e cu pasarica lui....poate ca a ta e Canon.Cel mai bun aparat e acela care iti place tie cel mai mult, la fel ca la o masina, conteaza mult aspectul, ce...furnicaturi simiti cand il vezi.daca tie iti place canon, canon sa fie!
|
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dragi colegi,
eu as adauga o observatie generala: oamenii isi lasa mintea dominata de anumite marci. In Romania la camere foto compacte -> Canon (si Sony); la SLR Canon (si Nikon). Desigur produsele lor sunt fara discutie bune, dar mereu merita vazut si ce fac ceilalti producatori - uneori tocmai in tentativa de a eroda pozitia liderilor "mentali" (si desigur de a-si mari felia din cascaval), acestia ofera produse mai bune si/sau mai ieftine. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
dacotec |
![]()
|
Azi m-a anuntat curierul ca a livrat aparatul acas...de-abia astept sa ajung sa-l butonez..si sa fac poze.Revin maine cu pareri sper eu muuult mai pertinente
|
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Mi-am cumparat CANON-ul si sunt SUPER incantat de el !
![]() Ce vreau eu sa va intreb ... mi-a spus cineva ca sa nu cumpar acumulatori de 2500 mAH ca se incing ? Si ca sa cumpar sub 2000 mAH . E adevarat ? Voi ce-mi recomandati ? Va multumesc ! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Felicitari! Multe poze frumoase, multe amintiri placute!
La acumulatori - foarte-foarte-foarte laudati sunt Eneloop de la Sanyo (*). Nu din motive termice, ci fiindca sunt pur si simplu foarte buni. Aia cu "se incing" nu-i data de capacitate, ci eventual de acumulatori slabi calitativ si/sau neadaptati cu incarcatorul folosit. (*) eu nu am din astia, zic ce aud la lume - dar toti cu care am vorbit sunt de acord la acest capitol. |
--------------------
.
.
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Tocmai Sanyo vreau sa-mi iau
![]() 36 ron 1700 mAH 59 ron 2500 mAH |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
os |
![]()
|
Atentie, exista si Sanyo care nu-s Eneloop. Aici e vorba de Eneloop...
Eu i-as lua cu incredere pe cei mai mari - mai mult curent nu strica niciodata. Cumpara impreuna cu ei si incarcatorul _lor_. Nu stiu ce se intimpla cu alt incarcator - dar vorba neamtului "sicher ist sicher". |
--------------------
.
.
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(os @ 15 Jul 2008, 13:11) La acumulatori - foarte-foarte-foarte laudati sunt Eneloop de la Sanyo (*). Nu din motive termice, ci fiindca sunt pur si simplu foarte buni. Sanyo Eneloop au proprietatea că se mențin încărcați timp îndelungat, nu ca alți NiMH, care, nefolosiți, după un timp se descarcă. De-aia sunt buni. În rest, niciun avantaj. Acumulatorii se încing când curentul de încărcare e mare, vezi încărcătoarele rapide. Nu e nicio problemă. Încărcătorul meu ultrarapid încarcă 4 Memorex x 2700 mAh în 5 ore. Nu poți să ții mâna pe ei. Îi am de 1 an (2 seturi) și n-au pierdut din capacitatea de încărcare. This post has been edited by ursamajor: 15 Jul 2008, 15:29 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
QUOTE(os @ 15 Jul 2008, 14:00) Atentie, exista si Sanyo care nu-s Eneloop. Aici e vorba de Eneloop... Eu i-as lua cu incredere pe cei mai mari - mai mult curent nu strica niciodata. Cumpara impreuna cu ei si incarcatorul _lor_. Nu stiu ce se intimpla cu alt incarcator - dar vorba neamtului "sicher ist sicher". Ai dreptate ... am cumparat la 60 ron Eneloop de 2000 mAH ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
dacotec |
![]()
|
Recomand TZ2-ul cu caldura la toti forumistii, pozele realizate sunt incredibil de clare, zoomul de 10X functioneaza perfect, pozele pe timp de noapte...fara cuvinte!E un pic mai greu si mai mare decat ma asteptam, in rest...fara cuvinte!Am instalat cardul imediat si de doua zile tot fac poze si inca nu am epuizat bateria..nu am folosit inca stabilizatorul..meniul este logic si usor de folosit, mi se par totusi prea multe moduri presetate, pe rotita de selectie cred ca sunt 10 moduri lejer!in rest numai de bine, ma bucur de alegerea facuta si voi reveni si cu poze!
|
--------------------
citroen/Dacia
2004
|
|
ursamajor |
![]()
|
Ia pune vreo două pe timp de noapte, fără blitz, evident.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 19:09 |