DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Arcuri., Spate.

TonY72
post 28 Oct 2009, 19:09
Post #31

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(CGDBZ @ 6 Oct 2009, 17:47)
Am mers cu masina .........stabilitate parca e cam ca a mea dar e mult mai rigida pe spate , simte or ce groapa , iar la denivelari cam topaie . Cred ca renunt la aceasta varianta .Cred ca ma orientez spre arcuri noi de spate dar iar ma lovesc de dilema pieselor de la noi , multe firme , multe preturi si majoritatea se intrec in care sunt mai proaste calitativ.
*

daca telescoapele sunt duse topaie , este posibil sa o simti instabila din cauza lor....oricum ramane la aprecierea ta..! si in functie de drumurile pe care umblii...este adevarat ca scutura ..... mai ales in perioada asta cand rezervorul este cam gol ! wink.gif

--------------------
DACIA 1300 1972 REMATCIPATA - BV 05 RADIATA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_jmx
post 28 Oct 2009, 19:24
Post #32

Membru incepator

am avut si eu problema cu arcurile si am pus inaltatoare si nu mi placea dar am observat ca eu aveam inaltatoare la amortizor, si ca am amortizoarele praf le-am schimbat cu unele noi am pastrat inaltatoarele ( am remorca ) si masina merge ok e stabila si nu topaie, mare atentie la inaltatoare se pun numai cu inaltatoare si la amortizor fara e nasol si la confort si se duc amortizoarele.

--------------------
dacia berlina 1998 - GR03JMX
+
stc_ctln
post 29 Oct 2009, 09:51
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut

ca sa inteleg : pt stabilitate in viraje ce anume am nevoie.arcuri tari,sau amortizoare intarite.
La mine amortizoarele sunt bune(cel putin asa cred eu).cand apas pe colturi:D masina revine si atat.o singura data,adica nu balanseaza.chiar si daca ii fac balans la toata masina si opreste imediat.Cand am masina plina adica 4-5oameni plusbagaje nu se lasa foarte rau(adica nu ating pe jos chiar daca dau in groapa sau urc bordura.
Dar in viraje mai se lasa foarte mult.
cand trec peste limitarile alea de viteza parca topaie cand trec mai tare,dar pe sosea la denivelari mai mari nu topaie sigur.
Ce pot face pt a intarii tinuta la drum in viraje?
Si nu prea vreau sa micsorez garda la sol.

--------------------
Dacia 1310 LI 2000 - B-21-AIR
Dacia 1310 LI 1397cmc 2000
Cu turometru,geamuri electrice,inchidere si aeroterma functionala. Cred ca e Full:D
+
crizarachetelordincuba
post 28 Mar 2014, 12:16
Post #34

Membru incepator

Salut ! Nu stiu daca mai e subiectul de actualitate. Masina mea are un arc rupt si prin urmare va trebui sa le schimb pereche cica, Intrebarea mea este ce anume trebuie desfacut pe spate pentru a schimba arcurile lao dacia 1310 cat mai usor? Care sunt pasii pentru a iti face munca usoara? Multumesc !

--------------------
DACIA 1310 1999 L
"Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!"
+
DJ-55-AMC
post 28 Mar 2014, 12:36
Post #35

Membru autentic

From: Craiova

Mai intai trebuie arcul comprimat, altfel cand dai drumul la amortizor iti va sarii in cap.
Comprimi arcul, desfaci amortizorul de la un cam dupa care scoti arcul. Pentru montare faci aceleasi operatii in ordine inversa.

Nu ai spun pe ce parte vrei sa le schimbi, fata sau spate?

--------------------
Dacia 1310 L 1997 - DJ-55-AMC
+
Babaq139QMB2
post 28 Mar 2014, 12:41
Post #36

Membru autentic

From: Bucuresti

Pe , SPATE cool.gif

--------------------
Dacia 1310 din 1900 Toamna spre vara-sa
+
udar123
post 28 Mar 2014, 15:07
Post #37

Old School Mother Fucker

From: Iasi, RO

cand schimbi la spate nu ai nevoie de presa de arcuri.. suspenzi caroseria, dai drumul la telescoale din protbagaj, apoi din punte.. dar arcurile jos.. am avut si eu un arc rupt(in 2 locuri chiar) si am pus arcuri de fata+ telescoape de dacia 1300 fara inaltator..
e treaba de 2 ore.. spor!

--------------------
Dacia 1410 1999 - BT 25 BMY
+
DJ-55-AMC
post 28 Mar 2014, 15:32
Post #38

Membru autentic

From: Craiova

Nu v-as sfatuii sa dati drumu la telescop cu arcul necomprimat ca o sa va sara in cap. Daca nu aveti prese legati spirele de la arc cu sarma ( groasa) cand masina sta pe rotile ei iar dupa apucati-va de scos telesopul.
Nu ma jucati cu suspensia ca beliti prazu'!!!

--------------------
Dacia 1310 L 1997 - DJ-55-AMC
+
r3d
post 28 Mar 2014, 21:40
Post #39

Membru autentic

From: buzau

amortizoarele dupa spate poti sa le desfaci si de sus din oala si de jos din punte si in cap nu iti va sari.pentru ca arcu pa spate nu se tine in amortizor.ca sa fie treaba mai usoara daca nu ai la indemana niste greutati roaga 2 3 oameni sa suie in porbagaj si apoi leaga arcu.il prinzi cu sarma mai groasa in 4 puncte.cu cat e mai tensionat cu atat se va monta mai usor.ca sa iti fie mai usor amortizoru il desfaci din punte si il presezi in sus.iar arcu il vei scoate pa jos.mare grija cu legaturile de sarma sa nu iti sara cand il scoti afara.

--------------------
dacia 1310 1999 - bz 03 gat
+
Dj Alin
post 2 Apr 2014, 23:39
Post #40

Membru incepator

Am masina clasica. si cand pun 3 insi in spate se cam lasa mult si nici nu prea vreau sa o modific si sa umblu la ea. daca o fac prea inalta va seama cu un aro 10 o sa fie prea inalta.. cu toate ca o tin numa pentru plimbari..

--------------------
Dacia 1300 1973 - BV 03 YPW
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 11:16
Forum Renault