Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Eu sunt ăla... Și m-am procopsit cu plăcile astea bulite de noi...
L. E. @Gabi:am la 100 și 133. Am pus placa pe 66, 100, 133. Degeaba, face fix la fel. În plus, face asa inclusiv în configurația primita de la producătorul placii (mb+p3+256ram). This post has been edited by DragosP: 12 Mar 2016, 11:57 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Da' un windows 95 ai încercat? Pe ici, pe colo, partea de IO diferă.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Placa n-are drivere decât pentru 98, 2000 și XP.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Atunci un 2000. Deși sunt șanse mari ca driverele de 98 să meargă pe 95. Plus că, d.p.d.v. al licenței, downgrade-ul la sisteme scoase din comercializare se trece cu vederea.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Nu e asa simplu de trecut la 2000. Softul care pilotează mașina folosește la greu placa i/o speciala și are niște chestii prin el care nu mai merg pe nimic mai sus de 98.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
E total off-topic, dar îți plâng de mila. Si nu e la mișto. Nu-ți urez bafta, ci mult noroc.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
gabize |
![]()
|
Mă uit luni să văd dacă mai am ceva placi de baza cu ISA nearuncate. Eventual ne auzim daca nu rezolvi.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DannyY |
![]()
|
Mitu.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
gabize |
![]()
|
Iaca ce necaz am:
Se ezicstă doo servere cu Win 2008 R2. Rețele diferite, nu merge NAT între ele. Conexiuni la WAN proaste. Am pe unul server FTP și de pe celălalt trebuie să transfer duminica gigi întregi. Cam 40, în creștere. Proces ce durează multe ore. Baiul e că e proastă conexiunea și tot cade. Degeaba fac muuuulte arhive mici, rar se transferă tot. Găsesc în loguri cum că "connection lost" și aia e. Baiul e că după ce aduc ditai baza de date, și restaurarea durează. Deci e musai să se realizeze automat, că e imposib să stea cineva să monitorizeze procesul 8-10 ore. Am setat timpii de așteptare pentru FTP pe infinit, degeaba. Exclus soluții ce implică software cu licențe sau gratuite doar pentru home use. Mă gândeam să pun o buclă cu ceva temporizări care să reia procesul de trimitere prin FTP. Cu, să zicem, 10 repetări. Dar problema e că nu știe fetepeul (sau nu știu eu) să verifice fișierele gata trimise și să nu le mai înlocuiască (skip), dar numai în cazul în care au mărimi identice, altfel risc să am la destinație informație viciată. Idei? Săr'na! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
HDD extern?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
gabize |
![]()
|
Care să ce? Locații diferite, la suficienți km între ele.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ce bază de date? Ce fel de arhivă?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
E un export SQL, .bak. Arhivele, zip, pot fi de orice dimemsiune, nu-i problenă. Arhivarea intră în ecuație doar pentru a comprina (aprox 10x) backup-ul existent. Exlus backup-uri incrementale.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Sper că transferul e setat binary, corect?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
Presupun, rulez comanda dos, fără referire la acest lucru. Problema nu e de la transfer ci de la conexiune. Pur și simplu "moare" timp de 2-5 minute. Și serverul FTP, deși setat pe infinit să aștepte după client, vede cumva că a picat conexiunea și omoară procesul.
Cum nu pot rezolva problema asta, mă gândeam să modific batch-ul și să-i pun în buclă 10 repetări a procesului de trimitere fișiere. Însă nu găsesc parametrii necesari care să verifice ce s-a transferat deja și să teimita doar restul. Incluzând fișierele transferate incomplet. Edit: Am aceeasi solutie si in alte parti, unde functioneaza impecabil fiindca e stabila conexiunea. This post has been edited by gabize: 19 Mar 2016, 14:46 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
Eu aș iniția transferul de pe mașina destinație, printr-un progrămel care să știe să trateze erorile.
1. Trimiți de pe mașina sursă la destinație un mic fișier-log cu structura fișierelor zip (nume, mărime). 2. La destinație lansezi programul de copiere, care citește din log ce are de transferat. Inițiezi, secvențial, câte un proces ftp pentru fiecare fișier zip. Apare eroare (fișier netransferat sau de altă dimensiune decât cea așteptată) -> reia copierea fișierului. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
Hmmm... interesant. Practic pot face asta si de la sursa, tratez individual fiecare fisier, nu transfer calupuri intregi. Mai ramane sa vad cum compar fisierele sursa-destinatie pentru a ma convinge ca fiecare fisier s-a transferat complet.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
Păi ți-am zis cum. Prima chestie pe care o faci este să trimiți de pe mașina sursă un log (un fișier de câțiva Kb) cu fișierele de transferat - nume și dimensiune. La destinație, verifici după fiecare pas dacă ce s-a copiat coincide cu ce-i în respectivul log.
LE: am citit mai atent, tu vrei să inițiezi copierea de la sursă. This post has been edited by Markos: 19 Mar 2016, 15:06 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
Yep, am mai multe surse si un singur destinatar. Vreau sa nu modific prea mult structura.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
rsync
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Si merge rsync over ftp?
Prea simplu, o sa incerc. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Merge pe sursa un openvpn server ... pe client un openvpn client cu reconnect infinit si apoi rsync in retea privata.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
gabize |
![]()
|
Pot mai simplu, sa reconfigurez NAT-ul si sa folosesc browsingul clasic pe stiva TCP/IP. Dar reduc gradul de protectie la virusi/malware si nu prea ma incanta sa "se vada" retelele.
Acum ma joc putin cu winscp-ul. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Daca tot ai servere windows, cel mai simplu e sa stabilesti o conexiune VPN intre ele si pentru copiere sa folosesti robocopy.
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc733145.aspx https://en.wikipedia.org/wiki/Robocopy |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 19 Mar 2016, 23:31) Daca tot ai servere windows, cel mai simplu e sa stabilesti o conexiune VPN intre ele si pentru copiere sa folosesti robocopy. Cel mai simplu ar fi să nu-i pice conexiunea de kko. Odată ce pică-n draci, are nevoie de-un algoritm controlat și repetitiv. This post has been edited by Markos: 19 Mar 2016, 23:55 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
Yep, de conexiune buna e nevoie. Dar nu depinde de mine si nu va fi prea curand rezolvata. Intre timp ma descurc cum pot.
Winscp stie sync, dar numai pe sftp. Și serverul meu e doar... ftp. Nu e o problema, se rezolva, dar mai intai vreau sa ma asigur ca sync-ul e unidirectional, ca altfel risc ca un fisier corupt, semnat cu data mai recenta decat sursa, sa se copieza peste cel corect. Vad eu maine daca am timp si chef. Merci tuturor! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
gabize |
![]()
|
Folosesc robocopy de mulți ani, excelent doar că trebuie să se "vadă" calculatoarele în rețea și să aibă drepturi de scriere/ citire pe folderele implicate.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
paul_p |
![]()
|
Pai tocmai de aceea sugeram sa stabilesti o legatura VPN intre servere.
Windows server 2008 are inclus un server de VPN. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 17:12 |