Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Merci.
![]() 18 Oct 2009, 23:22: Încă o întrebare mai de noob, și leneș în același timp, că aș putea căuta... Pentru 1000Mbps, sunt suficiente cabluri UTP "normale", cu toate cele 8 fire conectate, sau trebuie ceva cabluri mai de soi? This post has been edited by C a t a l i n: 18 Oct 2009, 22:22 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Mai de soi, in sensul de Cat5e. Cat5 "clasic" merge pana la 100 mbps.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
E bine, 5e scrie pe el...
![]() This post has been edited by C a t a l i n: 18 Oct 2009, 22:35 |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
Pai cam pe toate scrie, in ziua de azi
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Vezi ca a aparut CAT6.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Markos |
![]()
|
Sunt uimit
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
ultraav |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 2 December 04 From: sub nivelul marii ![]() |
A aparut si cat6a dar cat5e e suficient.
Routerul ala e unul dintre cele mai capabile de pe piata la ora actuala, e o alegere buna. http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php...der=asc&start=0 Eu zic ca ar trebui sa-i dea o sansa, aproape sigur bottleneckul va fi NAS-ul. Eu am un setup asemanator cu un router linksys (wrt320n) si nu am probleme. Pentru full hd streaming compresat in mod normal ai nevoie de maxim 30Mbps (~4MB/s), in nici un caz 15MB/s. Cu toate astea, a vedea filme hd pe wireless fie el si N nu va fi prea placut. E suficient sa se poticneasca o data in timpul filmului si iti vei dori sa fii pe fir! Daca totusi vrei neaparat sa vezi filme pe wireless foloseste VLC, are o optiune sa maresti bufferul. |
--------------------
ex Logan
Preference 1.4 MPI
2004
- ..-..-... The aim of the wise is not to secure pleasure, but to avoid pain.
Aristotle |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Mediaplayer-ul are conexiune LAN, nu are wireless. Asta e, umplu casa de fire, dar sunt și avantaje...
Depinde cât de compresat e acel full hd, depinde câte căi are sunetul etc... Eu am pus o valoare peste medie. Un BD autentic poate trece de 30MB/s, dar nu duce player-ul meu atât... Merci pentru link. De ce spui că N.A.S.-ul va fi cel mai lent? Va avea un singur hard momentan, dar pot pune 2, chiar și în RAID 0 dacă va fi nevoie. |
--------------------
-
-
|
|
ultraav |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 2 December 04 From: sub nivelul marii ![]() |
La mine nas-ul e un samba server cu raid 1 (software). Am avut inainte raid 0 si dupa ce mi-a picat un disk de 1TB am pierdut toate datele asa ca m-am ofticat si am renuntat la plusul de viteza pentru siguranta. Faptul ca merg torentele/dc-ul up/down 24/7 incetineste destul de tare nas-ul, cel putin pe al meu. Cred ca are legatura cu faptul ca hardurile si multitaskingul sunt 2 lucruri care nu se pupa bine.
|
--------------------
ex Logan
Preference 1.4 MPI
2004
Aristotle |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Interesant... Poți fi te rog puțin mai exact... M-ar ajuta niște cifre... Cam care ar fi traficul pe WAN făcut de N.A.S. și ce bandă asigură el în același timp pentru LAN... Merci frumos.
|
--------------------
-
-
|
|
ultraav |
![]()
|
am facut un test rapid...
in timpul unui download de ~10MB/s de pe net, rata sustinuta de upload via smb a fost de ~20MB/s. fara download activ, uploadul a fost ~26MB/s (aici s-ar putea sa fi limitat hdd-ul de la laptopul folosit drept client). Mai fac un test diseara cand sunt acasa ca tre sa bootez in linux ca sa pot sa evit limitarile hdd. nu cred ca am atins limita routerului, in nici unul dintre cazuri, iar asusul e peste linksysul meu. |
--------------------
ex Logan
Preference 1.4 MPI
2004
Aristotle |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Mulțumesc frumos.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Am si eu o oarecare nelamurire. Am 2 calculatoare, le-am legat prin router la net, dar problema e ca am 2 servere de unu Half Life si unu de Counter Strike, acestea se conecteaza la net dar nu le gasesc de pe niciun calculator. Stie cineva mai exact ce setari sa fac la router?
Daca deconectez routerul acestea, normal, le gasesc pe net ( intra jucatori in prostie ). |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Trebuie să setezi în firewall-ul din router pentru IP-ul fiecărui calculator (IP-ul local) câte un port deschis, acela pe care e făcut server-ul.
Trebuie să te uiți după o setare de genul "port forwarding". Caută pe Google "server behind router", posibil să găsești tutorial exact pentru modelul de router pe care îl deții. This post has been edited by C a t a l i n: 19 Oct 2009, 18:49 |
--------------------
-
-
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
am si eu o problema... de fiecare data cand dau restart la calculator si apoi intru pe paginile preferate de web (daciaclub, alte forumuri, blog, etc...) trebuie sa bag iar parolele ... Banuiesc ca se sterg cookies-urile... cum sa anulez chestia asta?
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
ce brausar folosesti, Alydor?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
sa zicem... ca la firefox cu fac treaba asta ca sa numai bag parolele?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Alydor |
![]()
|
ie. nu vreau sa trec pe godzila, google chrome sau alte alea..
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Iulikk @ 19 Oct 2009, 22:00) Attached thumbnail(s) firefox.jpg ( Size: 78.01k ) Number of downloads: 149 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Eu tot IE 8 folosesc, și n-am probleme.
Încearcă Tools-> Internet Options și vezi poate e bifat Delete browsing history on exit. |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Alydor @ 19 Oct 2009, 22:03) ie. Attached thumbnail(s) ie.jpg ( Size: 122.77k ) Number of downloads: 143 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 19 Oct 2009, 19:40) Multumesc cataline, desi pare greu, e foarte usor. Am rezolvat problema in lan deocamdata, ma pot conecta la server de pe amandoua calculatoarele, dar tot nu il gaseste pe net. Probabil cfg-ul serverului trebuie modificat sau mai trebuie adaugate port-uri in router, in sfarsit, voi vedea, pana la urma daca nu rezolv, deconectez routerul pentru cateva ore pentru server.Multumesc. |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
Alydor |
![]()
|
este bifat... dar la restart se duce dracu...
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Markos |
![]()
|
la tine ce security level e setat pt Internet?
Attached thumbnail(s) ie2.jpg ( Size: 148.65k ) Number of downloads: 116 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Alydor |
![]()
|
ala e grecule... o fi l@u-le... da' nu-mi place interfata aia de vista nici sa ma omori.... asta e motivul pentru care nu folosex nici vista si nici windows7... Deh... piticii mei
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Toate "rulz" pe langa IE.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
QUOTE(Alydor @ 19 Oct 2009, 22:33) ala e grecule... o fi l@u-le... da' nu-mi place interfata aia de vista nici sa ma omori.... asta e motivul pentru care nu folosex nici vista si nici windows7... Deh... piticii mei Suma respectelor, Alydor Spune-le piticilor că pot folosi o temă Windows Classic... Sau mai sigur, te duci pe "My computer/Properties" și la "performance options" bifezi "best performance". Eu așa fac, apoi mai adaug cele 2 bife ce sa văd în poză. P.S. Așa cum am mai zis în alt post, recomand Win7.... (dacă duce configurația) Edit: Uitasem poza..... (care e făcută pe un XP, dar seamănă în Vista și 7) This post has been edited by aditab: 20 Oct 2009, 09:57 Attached thumbnail(s) perform.jpg ( Size: 63.29k ) Number of downloads: 88 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Aditab felicitari. Unul din cele mai "ajutatoare" posturi de pe aria PC in general. daca ar face toti asa, multi ar constata ca nici nu mai e nevoie sa schimbe pc-ul. Sau sa-l arunce, in cazul Vista...(pe geam sau la gunoi).
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:36 |