Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
kog |
![]()
|
||
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Da' din Nero selectezi ce trebuie pentru unitatea optica, la recorder? Intreb pt ca Nero, pentru aceeasi unitate optica de tip dvd-writer, are doua chestii în lista de recordere: CD-R/RW si DVD.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
am dat sa scriu imagine virtuala cd si nu vede ca ar fi cd bagat. Zice ca e empty. Nici windowsu nu detecteaza ca ar fi cd bagat in unitate. Ii face ceva cam un minut si il lasa in pace. Nu buteaza nu nimic. In mod normal aparea o fereastra care ma intreba daca vreau sa il scriu, sa il deschid sa bag muzica etc. Acu nimic. Culmea e ca la dvd-uri goale merge perfect
This post has been edited by kog: 11 Mar 2012, 21:35 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eu vorbeam despre lista de mai jos. Si la Image Recorder ai doua optiuni: CD si DVD.
Attached thumbnail(s) Nero.jpg ( Size: 264.12k ) Number of downloads: 369 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kog |
![]()
|
nu e de acolo din pacate...
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
incearca sa scrii si unele luate din alta parte, alta marca. se mai intampla sa aiba si unitatile de scriere "preferinte", sa nu se descurce cu un model sau altul. uneori se rezolva cu un update de firmware.
p.s. daca te apuci sa faci update, ai grija ca unitatea buclucasa sa fie singura unitate optica conectata la calc. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Care este viteza normala pe o retea wired?
Incerc sa copiez niste chestii prin retea, si mai mult de 4-6 MBs nu obtin. |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cred ca viteza o da cea mai slaba dintre placile de retea intre care se face schimbul.
Cind cablurile de legatura au prea multe indoituri, se mai pierde din viteza la curbe. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(Altis @ 14 Mar 2012, 11:56) Care este viteza normala pe o retea wired? Incerc sa copiez niste chestii prin retea, si mai mult de 4-6 MBs nu obtin. maximul teoretic pe fast ethernet (100 megaBITI pe secunda) e de 12.5 megaOCTETI (BYTES) pe secunda. in practica, daca scula de pe care copiezi e un server de fisiere cit de cit performant si esti singurul care-l foloseste obtii un 10 si un pic ( 80-90 megabiti pe secunda). daca copiezi intre doua windowsuri, 4-6 MB/s e normal. pe gigabit in teorie ai de zece ori mai mult, in practica te gituie hard-discurile, placile de retea si procesorul in aceasta ordine. trebuie niste scule zdravene ($$$) de ambele parti ale firulul ca sa ajungi la 100 MB/s maximul disponibil in practica. le: asta presupunind ca folosesti windows share. This post has been edited by yhattori: 14 Mar 2012, 12:40 |
--------------------
*
*
*
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ok, am inteles.
Recent mi-am tras mufe utp prin casa si ma gandeam ca am facut aiurea legaturile, adica am folosit tipul B de legare al cablului. Merci! Badie, pe coturi am dat cu sapun lichid sa reduc frecarea si sa compensez... L.E.: Copiez arhiva din Win7 pe Xtreamer, oricum as face prin sharing, ftp, nas sau ce mai are ala tot vitezele astea le obtin. This post has been edited by Altis: 14 Mar 2012, 12:42 |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
Markos |
![]()
|
Te mai pot gâtui și echipamente intermediare, gen suiciuri făcute pe vapor.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kog |
![]()
|
am un lag fantastic la yahoo mail. Merge ca un C.U.R. Dai refresh, sau vrei sa deschizi un mail si se blocheaza. Am patit pe doua calculatoare treaba. Ce poate sa aiba?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Da' icstrimaru ala nu are port USB care sa il poti lega la socotitoare si sa il folosesti ca hard drive extern? Ca la ala de-l am io acasa merge si asa.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Ce imprimata din gama celor ieftine mai exista, incat dupa aceea sa nu mai platesti o data imprimanta ca trebuie sa cumperi cartuse noi?
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
laser frate :
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Altis |
![]()
|
@Alydor:
Nu am cablul respectiv (nu-l gasesc) si in plus mi-era sila sa ma plimb cu el. Problema era la mutat arhiva, care intre timp s-a rezolvat. Era vorba de 3-400 gigi si mi se parea ca dureaza cam mult. Cat despre viteza, m-a lamurit un amic:"baboule, da ut-ul e inchis?" Mai fugeau si pe acolo 1-2 megi la up... deci pe ansamblu viteza e rezonabila. |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
Alydor |
![]()
|
Da' ce cablu ultra jmecher are ala? ca la mine foloseste o nenorocire de USB 3.0 Cand am mutat arhiva piticilor cu filme ! 500 de Gb am inceput pe cablu... cand am vazut ca imi zice ala ca dureaza 18 ore l-am bagat in ma-sa si am conectat socotitoarea la el. In aproape o ora a fost gata...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Altis |
![]()
|
Nu e nicio nenorocire de cablu, o fi el obisnuit dar daca nu-l gasesc ce dracu' sa fac acum?
L-am lasat sa copieze si e cam gata... |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Altis @ 14 Mar 2012, 20:23) Reconstruirea conversatiei Altis:Ba, ce-mi mere reteaua ca sapa? Ca ma chinui sa copiez X gigi, si-mi merge doar cu y megi pe secunda Preten: plm, poate face figuri switch-ul A:l-am resetat, da-l dracu', si tot asa mere P:Ai.. A:Am dat restart si la uindows, da-l in spanac cu biliboi cu tot P:Ia du-te tu in task menejer si vezi ce zice acolo la networking A:Unde? P:@#$@#$#@ A:aaaaa, pai ce nu zici asa A:WTF, cum naiba, aici arata mai mult. P:baboule, da ut-ul e inchis? A:aaaaa, oups... P:apai scarpinamai tu la o-o, uite pentru ce ma intrerup de la film. Scuze Altis, da' nu m-am putut abtine ![]() This post has been edited by bucatzel: 14 Mar 2012, 20:38 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Alydor |
![]()
|
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Altis |
![]()
|
Unde-am zis eu ma ca merge aiurea?
Am intrebat daca e normala rata aia de transfer, nu retineam cum e cu MB, Mb, bla bla. Dupa ce mi s-a spus ca e relativ rezonabila, am aflat ca e chiar decenta incluzand traficul pe care il faceau torentii si pe care nu-l luasem in calcul. ![]() L.E.: nu ca n-ar fi decurs ceva de genul discutia, dar era la volan nu la film, ruterul oricum ia rr de 3-4 ori pe zi ca fac instalatia electrica in casa, si la networking ma uit pe pagina ruterului. ![]() This post has been edited by Altis: 14 Mar 2012, 21:17 |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
ce n-ai zis, include intr-o "licenta artistica"
![]() @kog. fa-i un pic de cleanup la browser. golit cache, minuni de-astea |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Aș vrea și eu o îndrumare spre un divais care să îndeplinească cât mai multe dintre următoarele condiții (simlutan):
-să fie router și să aibă cel puțin o intrare WAN; -să aibă cel puțin 6 porturi LAN; -să fie 10/100/1000; -să fie și router wi-fi N; -să știe DHCP; -să funcționeze fără să fie nevoie să-l resetez când mi-e lumea mai dragă; -să nu coste cât pe mă-sa: maxim 1000 leuți; -să fie ușor de aprovizionat. Acum am o sărăcie de DLink cu 4 porturi, este 10/100 și wi-fi B/G. Numai că între timp am trecut pe 1000 la UPC și ăsta nu știe, am divaisuri uaifai care știu de N și ăsta-i prost etc-etc. Mersi frumos. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 29 Feb 2012, 12:49) Eu il am pe asta http://www.mondoplast.ro/Router-Gigabit-Wi...43ND-pg_ft-3969 si-s multumit de el deocamdata. Nu stie asta. Pe de alta parte, de bugetul ala iei 4, si ai rezolvat si problema asta ![]() QUOTE(DragosP @ 17 Mar 2012, 11:15) Pe topicul cu leptocurile, Andy_ACS zicea ca si el are unu' care-i face ceva figuri cu reseturi, deci review-ul e 50-50 pana amu'. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
N-am încredere, e prea ieftin! Nu că aș fi eu snob, sau m-ar da banii afară din încăpere, da' nici 40 de coco n-aș da pe așa ceva... Mai bine rămân cu ce am acu' și care merge de rupe de 5 ani.
17 Mar 2012, 11:33: Bine, ar mai fi și posibilitatea să pun un router Gigabit cu 8 porturi și alături un AP care să știe N. This post has been edited by DragosP: 17 Mar 2012, 11:33 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Altis |
![]()
|
Iarta-mi indiscretia, dar ce dracu faci acasa cu 6 LAN? Presupun ca pentru acasa il vrei...
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Poti sa mai legi un switch la el sa ai cate porturi vrea sufletu' tau. Nu prea am vazut cu 6. Da' daca tu vrei sa dai 250 de euro, fie.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Altis @ 17 Mar 2012, 11:39) Nope. QUOTE(Merced @ 17 Mar 2012, 11:46) Poti sa mai legi un switch la el sa ai cate porturi vrea sufletu' tau. Nu prea am vazut cu 6. Da' daca tu vrei sa dai 250 de euro, fie. Deci ar fi o idee să fac un upgrade la un router cu gigabit uzual cu 4 porturi în care să înfig un switch la care să mă conectez în plus? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 17 Mar 2012, 11:30) Bine, ar mai fi și posibilitatea să pun un router Gigabit cu 8 porturi și alături un AP care să știe N. Pai asa ai avea avantajul de a pune AP-ul undeva mai central This post has been edited by bucatzel: 17 Mar 2012, 12:05 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu îți recomand varianta pe care o folosesc eu: RT-N16 cu firmware 3rd party (Tomato) pe partea de routare, un switch Gbit aditional (5-8 porturi la alegere) și E4200v2 ca AP de clasă N. Neapărat wifi 2 band simultan, adică 2.4 + 5.0.
Router cu mai mult de 4 porturi LAN nu prea găsești ușor. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th June 2025 - 09:17 |