Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(Asi @ 9 Apr 2012, 21:31) Si daca tot am ajuns la Sandy bridge e intrebarea daca pot sa ma bazez pe placa video dintr-un i72600k? (nu jocuri, ceva programe CAD/CAE/ (catia-inventor-pro-e, ansys.. ) etc care de regula nu folosesc placa video din cate stiu eu). Nu folosesc pe naiba! Eu rulez mai mereu AutoCAD și CadWORX (am rulat și Inventor, parcă "cere" mai puține decât CadWORX) și nu am probleme cu sistemul următor: - procesor Amd Phenom II X4 955 @ 3,2 Ghz; - 8 gb DDR3 (Corsair Vengeance, dacă are importanță); - placă video Nvidia GTX560. Cu procesorul ăla, ar trebui să meargă chiar bine ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(Asi @ 9 Apr 2012, 22:08) Intrebare scurta si la obiect: Cati giga de ram pot sa pun in 4 sloturi disponibile fara sa o dau in servere ECC registered considerabil mai scumpe? (DDR3) 4x4gb, adica 16gb? merg oare 32GB? ia de aici.. Merge fara nici o problema daca suporta placa. Eu am mers pe varianta cu 8 sloturi de ram. Pentru un viitor upgrade la 64 Gb de ram. Intrebare. Ce marca de SSD-uri imi recomandati? Am nevoie de 2 SSD 120 Gb pe care vreau sa le pun in RAID 0 Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
O sa vad cum se descurca asta onboard din procesor, in principiu CATIA merge acceptabil pe calculatoare mult mai slabe (chiar antice, adica un celeron si 1gb ram si placa video onboard dintr-un chipset ieftin pe soket 478)
Iar restul programelor de care am spus le butonez cu oarecare succes la partea video pe un celeron T1500 2gb ram si placa video integrat (dell vostro 860A). Daca n-o sa fie suficient o sa vad cum scobesc de o placa video. Procesorul si ramul conteaza mai mult pentru FEA aici e diferenta si justificarea gigilor de ram si a procesorului. Pretul dominatoarelor alea de 4x8gigi e prohibitiv si inutil aplicatiei curente, OC-ul este exclus cu desavarsire, (si nici placa nu suporta cred, ca doar e intel), si nici frecventa ridicata nu stie sa o foloseasca. This post has been edited by Asi: 9 Apr 2012, 22:45 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Alydor |
![]()
|
na cucu... ai intrebat daca este. N-ai zis si de buget...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Opa deci la garaj există
![]() Prețul e bun, dacă te uiți la costul per giga. Evident, cu condiția să-i și folosești, pe-astia 32. De mers, merg sigur ramii, e valoarea maximă pentru H67. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Asi @ 9 Apr 2012, 22:40) Procesorul si ramul conteaza mai mult pentru FEA aici e diferenta si justificarea gigilor de ram si a procesorului. O chestie pe care o zic de ani. Prima si cea mai mare gatuire pe care o are un computer e HDD-ul. Daca e o aplicatie care foloseste fisiere de swap sau alte magarii care implica scrierea pe disc, poti sa ai resursele pacii in rest, ca stai dupa hdd. Daca si la programele tale se pune problema (si tare mi-e ca se pune), poate merita sa te uiti si dupa ceva SSD-uri, poate chiar puse in raid, cum pomenea Alydor mai sus. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cat si in ce fel scrie pe hdd. O sa ma interesez.
In urma unei analize FEA care dureaza vreo 2 zile de lucru rezulta un fisier de 1gb iar in timpul lucrului are alte fisiere de vreo 2gb. Cred ca mare parte din timp este calculul in sine si nu scrierea datelor (in principiu se fac inmultiri matriciale foarte multe - miliarde-zeci de miliarde, si cu matrici foarte mari gen 1000x1000 de elemente) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
un ssd simplu cu sata3 incarca un win7 in 3 secunde... Daca ii mai dai si raid cred ca isi ia zborul
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Alydor |
![]()
|
Bine.. pentru raid ar fi bine sa faci o varianta combinata... un raid 0 pentru viteza si raid 1 pentru backup... dar de unde atata bogatie?
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
raid 1 pentru backup, e buna asta.
|
--------------------
*
*
*
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Unde e greseala? In Raid 1 informatia e scrisa pe minim 2 harduri, a crapat unul, no problem, ramane macar unul de pe care sa poti recupera ce ai nevoie.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mirroring dragă, nu backup. Învață să te exprimi corect, trăim într-o lume de 1010101010.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Si cand dupa 11101010101001000010101 apare si-un 2, sa vezi criza mondiala
![]() Sa fiu inteles mai bine. Daca vrei performanta, raid0 pentru partitia de sistem, ca acolo se intampla marea majoritate a magariilor de care ziceam. Pe langa aia, evident ca poti sa ai un hdd separat pentru stocat datele, care nu trebuie sa lesine de performant ce e. Da' de nevoi de-astea am auzit o singura data, la o firma bine dezvoltata de filmari evenimente. Ar trebui sa-i mai intreb la ce combinatii de hardware au mai ajuns de cand toti se inghesuie la full-hd. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(bmwh548 @ 11 Apr 2012, 13:22) Unde e greseala? In Raid 1 informatia e scrisa pe minim 2 harduri, a crapat unul, no problem, ramane macar unul de pe care sa poti recupera ce ai nevoie. asta se cheama redundanta, nu backup. gindeste-te un pic, cu ce te ajuta raid 1 cind vine un bizon si sterge salarii.xls? |
--------------------
*
*
*
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Evident ca nu te ajuta cu nimic. Ma indoiesc ca asta voia sa spuna Alydor, probabil se referea la acelasi lucru ca si subsemnatul.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
yhattori |
![]()
|
apropo, aia cu hardul care se duce naibii = no broblem ca-i in raid, e teoria.
in practica, ai cam 10% sanse sa se termine cu happy end, estimez eu. |
--------------------
*
*
*
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yhattori |
![]()
|
matale ai simtit o boare de skatol si-ai pus de o spirala hiperbolica involuta?
This post has been edited by yhattori: 11 Apr 2012, 14:49 |
--------------------
*
*
*
|
|
Alydor |
![]()
|
ce ziceam eu este ca pentru performanta le pui in stripping. informatia e imprastiata pe 2 hdd separate. S-a dus unu dracu'... ai belit belingherul. Daca vrei securitate le pui in mirroring. Se duce unu dracu'... nici o problema ca datele exista si pe alalalt. Il scoti, il schimbi cu altul si dupa sincronizare o sa mearga fara probleme. Pentru home user, cred ca mai importanta este performanta. Ca nu te doare mana sa reinstalezi wingozu. Ca trebe sa fii batut in cap sa tii datele importante pe hardu de sistem... Tre sa fii paranoic rau sa iti pui 4 hdd-uri in raid. mirroring si stripping. Cel putin pentru home use...Ceea ce ziceam era doar o discutie. Personal o sa optez pentru stripping. Revenind la subiect, ce ssd-uri imi recomandati din punct de vedere al fiabilitatii.
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Alydor @ 11 Apr 2012, 23:33) Revenind la subiect, ce ssd-uri imi recomandati din punct de vedere al fiabilitatii. Suma respectelor, Alydor Cele mai lăudate, la ora actuală, sunt Kingstonurile HyperX. Ceva de genul. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Eclipse |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 12 January 08 ![]() |
Vin si eu cu o rugaminte:
Pe scurt: m-am facut cu un Watchguard Firebox Core X-550e. Boon, o cutie mare, zgomotoasa si care nu booteaza. L-am desfacut si CF-ul pe care in mod normal e stocat sistemul lui de operare nu este. In fine, am instalat pana la urma un pfSense pe el (un alt card CF) si este ok. Dar as vrea si sistemul lui original. Are cineva un echipament similar (550e, 750e) functional si ar putea sa faca o imagine ISO a CF-ului? Nu apare nici o violare a licentierii, aceasta se bazeaza pe seria masinii oricum. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Markos |
![]()
|
QUOTE Înștiințare importantă pentru utilizatorii de Windows XP cu Service Pack 3 (SP3): Asistența pentru acest produs se încheie pe 8 aprilie 2014. Pentru a vă asigura că veți primi toate actualizările importante de securitate pentru Windows, trebuie să faceți upgrade la o versiune mai recentă, cum ar fi Windows 7. Ar mai fi doi ani... ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
kog |
![]()
|
depinde de ce piese bagi in el la ce il folosesti si unde il tii
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Arata misto, dar dupa ce o iei o sa simti nevoia sa schimbi si mobila, sa se asorteze.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 17:44 |