Rugina, Solenza la 17 luni
![]() ![]() ![]() |
Rugina, Solenza la 17 luni
i96nds |
![]()
|
||
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am citit tot topicul asta si am si eu o curiozitate..de fapt e o constatare mai mult.
Inainte sa vina Reno, Dacia lucra mult mai cu raspundere si de calitate, am un exemplu elocvent in parcare..1310 din 1998, si nu numai, multe alte Dacii din diverse perioade, a iesit din fabrica grunduita sub vopsea absolut peste tot, cand am dat jos fetele de usi, era un strat cat degetu de antifon, la toate 4 usile, pe dedesubt izolata peste tot, inclusiv in pasajul rotilor, repet..din fabrica, nu am facut nimic eu la ea, in compartimentul motor nu e pic de rugina la nici o imbinare, vopsea data fara economie, grund la fel. De Cielo nu mai vorbesc, ca are 10 ani si cu lupa nu gasesti pic de rugina la el...dar e alta poveste.. Ideea e ca de cand s-au inhaitat cu "respectabilul" constructor Reno, Dacia face masinile fara pic de raspundere, in bataie de joc, sa iasa productie, sa vina fraierii sa cumpere...exemplu e tot topicul asta, mai e si la Logan unul mult mai lung...pacat...nu asa trebuia sa se intample... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu Reno e de vina , ci concepta romanilor , care s-au scarbit de tot ! Din punctul meu de vedere , daca nu ar fi sub o licenta gen Renault , General Motors sau alte marci mari , Dacia Logan , Matiz , Cielo , Nubira si altele ar fi masini de unica folosinta . Tu ai avut noroc mare cu Dacia ta 13010 , pentru ca eu nu am mai avut incredere in Dacii facute dupa 93 , dupa mai multe experiente neplacute si la mine si la multi prieteni si rude . Bafta !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 3 Jan 2006, 21:19) pai zgarieturile sunt groase cam cat un fir de par iar punctul de rugina are marimea unui gamalii de ac. e ceva f fin si ma gandeam ca poate imi dai niste ponturi cum sa o rezolv tinand cont ca e ceva f mic. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai roaga-ti sotia/prietena sa rezolve problema. E incredibil cat de experte sunt sa dea cu oja o linie de 0.5 mm... Ei, asta se cheama practica indelungata si experienta !
Tocmai, daca era mare lovitura nu prea mai mergea cu oja. Asta se potriveste doar la probleme mici, de maxim cativa mm2. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 5 Jan 2006, 12:39) Pai roaga-ti sotia/prietena sa rezolve problema. E incredibil cat de experte sunt sa dea cu oja o linie de 0.5 mm... Ei, asta se cheama practica indelungata si experienta ! Tocmai, daca era mare lovitura nu prea mai mergea cu oja. Asta se potriveste doar la probleme mici, de maxim cativa mm2. eu ma refeream cum curat punctul ala de rugina. ca sa nu se dezvolte sub oja de care zici tu. ca de dat cu oja reusesc si eu ca banuiesc ca nu e mare chestie. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
|
|
i96nds |
![]()
|
Rugina nu se dezvolta decat in prezenta aerului si a apei. Asa ca daca acoperi cu oja atunci nu are pe unde sa mai intre aerul si nici apa. Asa ca nu se extinde rugina. Oricum, cu un bold poti zgandari rugina aia, daca vrei....
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
danygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 529 Joined: 19 October 04 ![]() |
Da, astia de la Dacia nu se abtin sa nu dea buleala, macar din cand in cand. Nu de alta, dar am avut si eu o mica problema cu niste rugina pe "oalele" rotilor din spate (partea din spate a rotilor), si nataraii aia de la Dacia ma luau ca masina nu este alergata, ca stau in Constanta si ca stau aproape de malul marii si este aerul mai sarat decat in mod normal. Aberatii. Am rezolvat-o pana la urma, era masina inca in garantie, dupa ce am contactat VC si i-a mai "activat" pe c _ c _ tii aia de la service. Dupa ce am "uns" meseriasul si-a dat asa de tare interesul incat a cosumat cam un spray cu revopsirea, a dat vreo 3 starturi. De atunci nu am mai sesizat rugina in respectivele locuri, desi a trecut ceva vreme. Regret ca nu am retinut cum se numea vopseaua respectiva ambalata in spray, tot ce stiu este ca era anti rugina, avea culoarea neagra, si in titulatura avea sigur litera X (Pixolon, Lopixon, Ipoxon ceva prin zona). Poate stie cineva si ne spune si noua, ca se pare ca este buna.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - Confort - Lot refuzat la export
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
GABONE77 |
![]()
|
poate era Hammerite ca aia se poate da direct peste rugina si de obicei se da pe tamburii de pe spate.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(GABONE77 @ 9 Jan 2006, 10:35) poate era Hammerite ca aia se poate da direct peste rugina si de obicei se da pe tamburii de pe spate. Nu GABONNE 77, sigur nu era ce zici tu. Dar totusi, produsul pe care il amintesti tu, am mai auzit si de la altii ca se poate da cu el direct peste rigina, desi nu as face-o. Unde s-ar putea gasi, cam ce cantitate este, si of course, cat costa ??? Toate bune !!! |
--------------------
Dacia
Solenza
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
danygaro |
![]()
|
Am preferat sa postez aici fiindca are oarecum legatura si nu am vrut sa deschid un topic nou.
Intr-o seara un (mai multi) caine(i) "mi-au tras" de masina. Am remarcat dimineata cu stupoare ca sorturile (aparatori de noroi) de pe fata erau jos langa masina, roase, holtsuruburile erau inca la locul lor adica pe muchia aripei, , muchia indoita, a tras in dusmanie. Imi zic, lasa nu e mare lucru, cumpar alte sorturi ca alea erau "incomplete", si cu mulaj coltzesc canin pe ele. Cand ma uit mai atent, pe aripa stanga fata alt mulaj "dentar" canin, sa innebunesc. Dupa ce am studiat mai atent masina, am regasit alte urme pe calandru, sigla Dacia, bara fata, dar nu foarte evidente, insa vizibile la o privire mai atenta. Cel mai tare ma doare de urma lasata pe aripa fata, unde aproape a perforat tabla, acolo a putu el sa muste cel mai bine. Cand s-o mai incalzi, m-oi duce la un vopsitor sa vad ce zice. Pana una alta, astept parerile voastre. Am atasat poza. Mentionez ca poza a fost facuta dupa ce am facut eu un mic retus cu niste vopsea care o aveam de la un mic incident. Este vopsea "originala" facuta pe calculator. Sugestii please. Am reatasat fotografia, nu stiu de ce, dar pur si simplu disparuse. Aviz moderatorilor!!! This post has been edited by danygaro: 1 Apr 2006, 16:34 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
danygaro |
![]()
|
Nici o parere? Nimic, nimic ? Sugestii ???
|
--------------------
Dacia
Solenza
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Nasol
![]() ![]() ![]() ![]() E treaba de tinichigerie si daca socotesti si vopsitul brrrrr si nu cred ca CASCO acopera muscatura de caine Cu stima bion PS scuzati ca Casco ![]() This post has been edited by bion: 3 Apr 2006, 20:41 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
cristyyy2003 |
![]() ![]()
|
![]() R.I.P. Marli Group: Members Posts: 736 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
dA. A rugit si a mea... calitate extraordinara
![]() O masina proasta. ![]() Attached thumbnail(s) SLZ_RUGINITA_001_R.jpg ( Size: 296.85k ) Number of downloads: 399 SLZ_RUGINITA_002_R.jpg ( Size: 299.58k ) Number of downloads: 370 SLZ_RUGINITA_003_R.jpg ( Size: 294.53k ) Number of downloads: 327 SLZ_RUGINITA_001_C.jpg ( Size: 293.7k ) Number of downloads: 411 |
--------------------
Suzuki
SX4
2008
- B 67 TMK "Greierii" ma innebunesc!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
cristyyy2003 -> sub cheder masina trebuia sa aiba niste betigase mici bagate acolo si nu ar mai fi ruginit ! Ele se pun in colturile de jos ale geamurilor fata si spate .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
asm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 3 January 05 From: Baia Mare ![]() |
Salut!
Apropo de rugină, nu știu dacă a mai pus cineva problema asta. Solenza mea este fabricată pe la sfârșitul lui ianuarie 2004 și are destul de multe puncte de rugină. Inclusiv pe ușă am avut o crăpătură cu rugină, care a fost reparată pe garanție. Din observațiile mele, se pare că mașinile fabricate iarna au mult mai multe probleme legate de caroserie. Acest lucru ar putea fi legat de temperatura efectivă și umiditatea din halele de montaj și de vopsire, mai puțin favorabile iarna. Adică o climatizare care nu funcționează prea bine. Vă propun să face aici o statistică legată de frecvența problemelor de caroserie în funcție de anotimpul de fabricare a mașinii? |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureate
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Asta cu iarna nu e o scuza, am o Dacie din ianuarie 1996, nu are pic de rugina...odata se faceau si masini bune..acum e asa cum e...
Poate le-a inspus reno sa faca economie la incalzire..si dardaie saracii muncitori pe langa masini in hale... This post has been edited by argon: 9 May 2006, 10:54 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Stiati ca este mai bine sa cumperi o masina fabricata vara decat iarna ? Eu am auzit asta de mult timp si de asta chiar am fost multumit ca a mea e in MAI ( 2003 ) .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(cristyyy2003 @ 5 May 2006, 23:13) dA. A rugit si a mea... calitate extraordinara ![]() O masina proasta. ![]() Nu te impacienta. Masina mea face curand 3 ani si este fabricata vara. Si eu am avut aceeasi surprindere, cand dupa nici 2 luni am remarcat ceva rugina in aceleasi locuri, vorba celor din service: "asa face toate". Am curatat locul, pus niste vaselina. La controlalele ulterioare situtia ruginei nu s-a agravat, a ramas cam la fel,... cred. Vreau insa sa semnalez un alt loc tare sensibil in care rugina si-a facut prezenta in mod SIGUR, datorita proiectarii si tehnologiei folosite. Locul cu pricina mi l-a arata un prieten la SRN lui, si spre surprinderea mea "dotarea" cu pricina se regaseste si la SLZ. Apropo, stie cineva unde se gaseste vopsea Hammerite (opreste evolutia ruginei) si cam cat costa ??? Am atasat o poza mult mai relevanta cu locul unde s-a localizat rugina. Astept pareri !!! Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
asm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 3 January 05 From: Baia Mare ![]() |
QUOTE(danygaro @ 14 May 2006, 23:00) Am si eu rugina cam prin locurile alea. Sa vezi ce explicatie am primit la service Dacia pt asta: cică în interiorul kederului este un fel de sârmă de rezistență care ruginește și cum pătrunde apa pe acolo, când curge afară aduce și câte o dâră de rugină... Pe de altă parte, ce soluții aveți pt a opri înaintarea ruginei? Am și eu pe mașină, "ca la toate", după 2 ani, mici pete de rugină pe praguri și prin alte locuri. E bine sa dai cu șmirghel și apoi cu puțină vaselină? Sau spray cu vopsea? Ce recomandați voi? |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureate
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(asm @ 15 May 2006, 09:35) Am si eu rugina cam prin locurile alea. Sa vezi ce explicatie am primit la service Dacia pt asta: cică în interiorul kederului este un fel de sârmă de rezistență care ruginește și cum pătrunde apa pe acolo, când curge afară aduce și câte o dâră de rugină... Pe de altă parte, ce soluții aveți pt a opri înaintarea ruginei? Am și eu pe mașină, "ca la toate", după 2 ani, mici pete de rugină pe praguri și prin alte locuri. E bine sa dai cu șmirghel și apoi cu puțină vaselină? Sau spray cu vopsea? Ce recomandați voi? A mea face 3 ani peste 2 luni. Desi o "tin din scurt" am sesizat totusi cateva locuri cu mici probleme (imbinari, suduri, cu precadere). Eu recomand, desi nu este cel mai estetic folosirea vaselinei dupa ce in prealabil s-a curatat locul temeinic. Din exeprienta, ( am lucrat pe la vapoare - deh acolo este tablaraie nasolala, apa sarata ) am sesizat ca vaselina izoleaza portiunile ruginite si macar face sa nu mai evolueze asa repede, pot spune ca,,, conserva satisfacator portiunile afectate. Si varianata cu vopsea este buna, numai ca vor apare pete de culori diferite, plus ca stratul de vopsea este mai superficial iar dedesubt rugina poate erupe mai curand. Am inteles ca vopseaua Hammerite izoleaza rugina si ar fi cam cel mai indicat remediu. Partea proasta este ca vor apare "peticele" de vopsea, lucru care la interior nu este tocmai deranjant, dar la exterior ... . Stie cineva cam cat costa, unde se gaseste, ce cantitate este ? Din ce am gasit pe net, sunt vreo 15 nuante de astfel de vopsea, deci o putem "asorta " oarecum. Vorba reclamei < Nici aici - nici aici > |
--------------------
Dacia
Solenza
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut stimati confrati.
In primul rând sa va spun ca acele chedere de fapt sunt culise. Asa le zic vânzatorii de piese auto. Iar la alea orizontale le zic perii. Rugina aia de la voi se gaseste si la Nova si la SN si vaz ca si la SLZ. Nu stiu ce sârma are culisa prin ea la SLZ, dar la Nova si SN e cauciuc chior. Asa ca eu cred ca-i banc. Eu am terminat ieri de schimbat tote cele 4 culise. Mai bine nu va apucati. Sa vezi ce rugina gasesti prin alte locuri mai interioare. ATENTIE: Nu va apucati sa bagati vaselina in santurile culiselor. Se da dracu cauciucul din care sunt facute. Eu asa am facut si de-aia am schimbat culisele. Se poate folosi fffff putina vaselina dar in interiorul santului din usa si numai dupa vopsire. Evident cu curatarea ruginei. Cât despre Hammerite: http://www.eurocolor.ro/produse-hammerite.htm Dar e scuuumpa. Eu am vazut la mine aici intr-un magazin 380k/cutie 0,7 l. Cred ca fac un sacrificiu pt. o cutie. Bafta This post has been edited by paulica: 15 May 2006, 21:49 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
cristi_pirtea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 24 October 06 ![]() |
Mi-as lua o Solenza (am acum un Opel Vectra din 97), dar am o retinere: RUGINA. Dupa cate am citit aici, si Solenza are probleme cu caroseria. Totusi, de vreo 2 ani nu s-a mai postat pe acest topic. Ce ma puteti sfatui? Solenzele voastre cum stau cu rugina?
PS Nu as vinde Opelul, dar am ceva probleme financiare ![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2008
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai hai sa te informam cum stam cu rugina. Eu nu am avut rugina pe masina decat niste puncte pe usi care s-au rezolvat repede. Pe usile din stanga le-am rezolvat cand mi-a busit-o un vecin. Usa fata era lovita si am facut-o si pe cea din spate ca tot avea o dunga. Am smirgheluit eu bine la usa din spate, care sigur nu se schimba, si la service doar au vopsit-o. Pe usile din dreapta au fost 2 puncte care s-au rezolvat cand am pus badouri. Puteam sale acopar cu bandouri pur si simplu dar e masina mea si nu o vand maine. Ca atare am dat cu smirghel, feruginol si grund, dupa care am pus badourile. Acum e totul ok. Masina e din Martie 2004 si a stat numai afara fara husa. Eu spun ca e bine pana acum.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 14:18 |