Evacuarea performanta BORLA, Scade consumul la benzina??
![]() ![]() ![]() |
Evacuarea performanta BORLA, Scade consumul la benzina??
romanvs |
![]()
|
||
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|||
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(benkenobi @ 23 Jan 2009, 19:28) nu este chiar usor. mai trebuie modificate urechile de prindere, lunginea tevii, etc si apoi sudura cu inox, etc si nu are omul acasa La mine a fost nevoie sa ii accentueze coturile ca sa pice bine ....si daca nu ai masinaria aia,tare mi-e ca ii faci cuta si nu mai ai ce face cu ea....... 23 Jan 2009, 19:33: QUOTE(romanvs @ 23 Jan 2009, 19:31) Eu l-am montat singur acasa si nu e nevoie de nici o sudura si nici de modificare a prinderilor.Esapamentul este la fel ca cel de pe masina doar ca este de inox. Se pare ca tu esti mai norocos ,stii cum sunt lucrurile romanesti la cote,una buna 10 rele ![]() This post has been edited by Boris08: 23 Jan 2009, 19:33 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Eu ma duc la Dacia service, cat o fi si gata. (va spun pe urma). Iniatial nu am vrut sa cumpar, doar am dat telefon sa intreb ce, de care si cum. Mi s-a spus ca ptr. Solenza si Super Nova sunt aceleasi tipuri de tobe. (nici o diferenta la cote sau forma, atat cele originale cat si cele de la ei indiferent de anul fabricatiei). Am intrebat de cote daca sunt la interior sau exterior, mi s-a spus ca "normal ca la interior" sunt groase in teava de 2 mm fata de 1,5 mm cat sunt originalele, in interior sunt altfel facute (ceva de genul sita pe interior fata de exterior si teava dintr-una gaurita, adica gazele au traseu direct dar suna mai frumos si mai incet fara rezonante ca originala si nu vibreaza sub caroserie). Am intrebat si ce tips ar merge mai frumos (dar nu extravagant), a zis ca nu trebuie ca au facut ceva direct din teava la iesire mai frumos ca originala si se vede destul de bine si nu crede ca mai trebuie asa ceva. Vazand cat este de amabil, si auzind si de pret, mi-o fost rusine sa nu comand, ca inca mai merg astea, doar la drum lung si forja deja supara tare. Poate nici nu le pun acum, ca am ceva probleme de rezolvat si nu prea am timp.
This post has been edited by gotronic: 23 Jan 2009, 19:49 |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
la mine au trebuit facute cateva modificari , inclusiv pentru a pozitiona teava de la finala pe centrul decuparii din bara. si late modificari
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Daca nu se potrivesc fac poze si le trimit inapoi.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
alte modificari , nu late modificari.
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
gotronic |
![]()
|
Nu trebuia sa mai postezi odata ca sa corectezi, intri la +EDIT (in dreapta postarii tale, jos pe albastru) si poti modifica, sterge ce vrei in decurs de 24 ore.!!!!
![]() LE. Si cu +QUOTE , citezi o postare (copiezi) la editarea ta. (una sau mai multe) This post has been edited by gotronic: 23 Jan 2009, 20:40 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
benkenobi |
![]()
|
QUOTE(gotronic @ 23 Jan 2009, 21:32) Nu trebuia sa mai postezi odata ca sa corectezi, intri la +EDIT (in dreapta postarii tale, jos pe albastru) si poti modifica, sterge ce vrei in decurs de 24 ore.!!!! ![]() LE. Si cu +QUOTE , citezi o postare (copiezi) la editarea ta. (una sau mai multe) stiu dragule, raspunsesem la un pm 23 Jan 2009, 22:34: on topic-recomand totusi montarea evacuarii la service autorizat This post has been edited by benkenobi: 23 Jan 2009, 21:34 |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
gotronic |
![]()
|
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1713041
ESEC TOTAL cu BORLA.!!! ![]() "Mi-am montat si eu tobele BORLA.!!! ESEC TOTAL. Nu s-au aliniat sub nici o forma, cu greu s-a reusit montarea fara sa atinga bara spate, dar tot atinge in sarcina si la vibratii mai mari. Sgomot mai mare decat pe cea clasica (de origine), atat in sarcina (turatii intre 1400 si 2000rpm), cat si la peste 3.000 rpm (urat de tot). Mi s-a dat o constatare de la Dacia service (autorizat tot) cu simptomele si necazurile intampinate. Scriind la urma ca NECESITA SCHIMBARE. Autoturismul nu a fost lovit si nu prezinta modificari la sistemul de prindere al liniei de esapament.! Am un noroc chior.!!! " Nu stiu cine este de vina, cine a montat-o sau cine a facut-o.? ![]() This post has been edited by gotronic: 30 Jan 2009, 18:06 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
benkenobi |
![]()
|
ei bine, acum cred ca ai inteles de ce am spus ca trebuie montat la service si mai ales la borla. acolo iti taie din teava, repozitioneaza urechile de prindere , sudeaza, fac tot posibilul ca esapamentul sa cada perfect pe masina.
la mine este totul ok, dar au muncit baietii cam 1,5 ore. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
si la mine la fel, a mers ca uns chiar mai repede ca vroiau baietii sa plece acasa.cu tot cu modificari prinderi, modificari bara samd... o sa pun poza cat de curand ...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Ce "modificari bara"?
Doar nu o sa tai din bara ca sa pice bine traseul. Si astea se fac tot la norma si ochiometru. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Cateva poze cu esapamentul meu in ziua cand l-am montat.Imi pare rau ca nu am o poza cu esapamentul in intregime mai clara pt ca nu am putut sa o fac deoarece masina erea aproape de sol fiind urcata pe pietre cu toate rotile(nu am avut posibilitate sa o urc pe rampa atunci cand l-am montat).
DSCF009350_.jpg ( Size: 538.71k ) Number of downloads: 566 DSCF009450_.jpg ( Size: 356.52k ) Number of downloads: 628 DSCF009550_.jpg ( Size: 479.39k ) Number of downloads: 652 DSCF009650_.jpg ( Size: 472.53k ) Number of downloads: 616 |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
gotronic |
![]()
|
Ma uit la pozitia colierelor si la mine este cam la 90 grade fata de ce se vede in poza. Asta inseamna ca nu a fost strans esapamentul pe partea de unde cedeaza din crestatura. La mine piulitele de prindere sunt in plan vertical. Nu mai spun ca "meseriasii" au pus colierele inainte de crestatura pe partea cilindrica (nu avea cum sa cedeze sa stranga), la insistentele mele, am mutat spre capatul tevii (adica acolo unde este crestata pe lung). Nu am mai observat daca si crestatura este pusa bine fata de colier. !!!
![]() LE. Si colierele sunt un pic mai mari decat diametrul tevii (cam cu 5mm), asta face ca la strangere sa ovalizeze rau esapamentul.!! Au zis ca stea se monteaza la solenza si nu sunt altele mai mici nici in magazine ! This post has been edited by gotronic: 31 Jan 2009, 10:36 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
romanvs |
![]()
|
Colierele mi-au venit odata cu esapamentul prin ramburs cu exceptia celui conic de dupa catalizator.Colierele le-am fixat la jumatatea crestaturilor si cu piulitele in jos pt ca sunt mai usor de strans si asa am vazut ca sunt pozitionate si in carte.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
gotronic |
![]()
|
Ei, la mine nu au venit cu nici un colier.!!!
This post has been edited by gotronic: 31 Jan 2009, 10:51 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
De aproape un an am traseul Borla pe Fi 50 montat la Pilot in Pitesti si nu am avut nici o problema . Montajul a costat putin : 50 Ron .
gotronic : puteai sa mergi la Pilot Brasov sa montezi un traseu Borla . This post has been edited by catalin06: 31 Jan 2009, 12:16 |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
gotronic |
![]()
|
Din Mures pana la Bv sunt cam 400Km dus intors si o zi pierduta. Dar de unde sa stiu eu ca ptr. un montaj de esapament ar trebui sa ma duc la "Paris", ca e "greu" al naibii de montat. Eu nu am unde, ca il faceam singur mult mai bine. Dar acum sa vad cum rezolva "treaba" service-ul cu distribuitorul, eu fiind consumator. Am factura de 85 lei pe montaj si constatare ca nu sunt bune.
![]() LE. Off topic. Gentile din poze sunt pe 13 sau pe 14? This post has been edited by gotronic: 31 Jan 2009, 13:25 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Sunt pe 14" dar nu le mai am pe masina . Le-am vandut . Am tot pe 14" dar nu le pun iarna , acum merg cu cele de tabla .
Attached thumbnail(s) 100_2001.JPG ( Size: 539.28k ) Number of downloads: 493 |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 30 Jan 2009, 20:55) Ce "modificari bara"? Doar nu o sa tai din bara ca sa pice bine traseul. Si astea se fac tot la norma si ochiometru. toba care am pus-o are teava finala mai mare decat cea originala si a trebuit sa decupeze din bara ca sa nu stea fortata in ea. Promit sa pun o poza azi. Si in ulitmul timp singurul incovenient care mi-a aparut este ca prinderea tevii (o ureche) dintre catalizator si toba intermediara, imi bate intr-o brana a pardoselii. Ca sa scap de asta tre sa ma bag sub ea sa ii "adun" urechile pe langa teava. ete si poza This post has been edited by pskint25: 2 Feb 2009, 17:12 Attached thumbnail(s) IMAGE_279.jpg ( Size: 407.76k ) Number of downloads: 152 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
gotronic |
![]()
|
Asa mi-au montat-o mie.! Se vede ca mi-a sarit si vopseaua de pe bara spate cum atinge si bate !
This post has been edited by gotronic: 2 Feb 2009, 14:03 Attached thumbnail(s) 020220092131.jpg ( Size: 573.43k ) Number of downloads: 247 020220092132.jpg ( Size: 614.98k ) Number of downloads: 232 020220092133.jpg ( Size: 478.64k ) Number of downloads: 262 020220092134.jpg ( Size: 514.57k ) Number of downloads: 267 020220092135.jpg ( Size: 406.65k ) Number of downloads: 232 020220092136.jpg ( Size: 504.72k ) Number of downloads: 233 020220092137.jpg ( Size: 435.53k ) Number of downloads: 223 020220092138.jpg ( Size: 329.04k ) Number of downloads: 224 020220092139.jpg ( Size: 479.72k ) Number of downloads: 246 020220092140.jpg ( Size: 461.78k ) Number of downloads: 232 020220092141.jpg ( Size: 461.85k ) Number of downloads: 215 020220092142.jpg ( Size: 454.77k ) Number of downloads: 236 020220092143.jpg ( Size: 630.62k ) Number of downloads: 280 020220092144.jpg ( Size: 465.41k ) Number of downloads: 266 Attached File(s) ![]() |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
mie unul mi se pare frumos traseul...dar totusi ceva nu imi place la aceasta toba si anume la toba finala acel git este strimb si da urit din spate...in rest bafta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
catalin06 |
![]()
|
gotronic : daca tot ai pus traseu de inox de ce nu ai sudat de finala si un tips frumos ?
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
gotronic |
![]()
|
Gatul finalei trebuie sa fie un pic stramb, ca sa iasa in dreptul decuparii barei spate. Faptul ca este iesit mai mult in afara ma bate gandul ca nu au fost fost bagate pana la capat una intr-alta (acolo la coliere) si de aceea a ramas mai lunga in afara si tot de aceea cred ca bate (atinge) si in bara spate. Daca ar fi fost mai scurt traseul cu cca 3 cm problema nu cred ca exista. Acum, ori sistemul de evacuare e un pic mai lung (si ar fi trebuit sa fie taiat cate 1..2 cm acolo unde se imbina), ori nu a fost bagata pana la capat. Dupa ce m-am uitat azi la ea, strangerea colierelor NU este facuta perpendicular pe taietura tevii superioare ce se imbina, ci din lateral. Asa toba s-a deformat (ovalizat) si degeaba s-a mai incercat ulterior asezarea ei.! Am trimis pozele si la distribuitor care mi-a zis ca s-au vandut mii de tobe din astea si nu a fost nici o reclamatie. Urmeaza sa primesc un raspuns si din partea lor cu "solutionarea" problemei. Eu nu vreau sa invinuiesc pe nimeni (inca).
@catalin06 Mi s-a spus ca este destul de frumos gatul asa cum este el, daca nu vreau ceva extravagant. Si cum nu vroiam, a ramas sa vad cum este. Este bine ptr. mine, nu vreau sa fac concurs de frumusete cu ea. Daca ar fi un pic mai inauntru si pe mijloc, cred ca s-ar vedea destul de bine. Eu nu ptr. ochi mi-am luat toba ci ptr. sunet.! ![]() This post has been edited by gotronic: 2 Feb 2009, 19:58 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
catalin06 |
![]()
|
eu nu am finala ca a ta . Pe a mea nu scrie Romcat Borla , ci Pilot . In lungime este mai mica , cica e mai sport ... si a fost cu 20 ron mai scumpa decat a ta . Am pus finala mai mica pt ca nu incapea si tipsul care e destul de mare aprox. 28 cm.
Despre sunet , e finala sport silentioasa . Se aude frumos dar in limita bunului simt . Din interior cu geamurile inchise se aude putin . |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
benkenobi |
![]()
|
nu te supara gotronic dar urat a fost montata evacuarea ta. si niste ciocanari o montau mai bine. aia nu au nici cel mai elementar simt tehnic si artistic.
no ofence, dar sincer ma ingrozesc ca se poate face asa ceva cu un bun pe care dai atatia bani. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
gotronic |
![]()
|
Dubii asupra "meseriasului", am avut de cum a pus mana pe cheie. S-a apucat sa desfaca suruburile de la toba veche (dupa ce maistru i le dadu-se cu spray, el fiind la masa). Cand am vazut cum strange din dinti si nu reuseste, uitandu-ma mai atent am observat ca o strangea in loc s-o desfaca
![]() ![]() Era un tanar de maxim 22 ani si nou pe acolo cred, ca nu l-am mai vazut.! (Eu mergand numai la acel service autorizat de Dacia ptr. orice problema) |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
catalin06 |
![]()
|
Eu nu am zis nimic , am crezut ca tu ai montat-o ... , chiar daca pozele sunt facute in service ... Benkenobi are dreptate ...
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
romanvs |
![]()
|
@gotronic---urat ti-au mai montat-o.Nu inteleg cum intr-un service unde au avut atatea posibilitati sa o faca sa arate OK (posibilitati de incalzire,torsionare,ridicare pe rampa sau elevator, etc)nu au reusit, pai ce se faceau daca lucrau cum am lucrat eu bagat pe sub masina ,cu spatiu foarte limitat de manevra.
Mi se face scarba de service-urile astea cu fatada si preturi de Europa de Vest dar cu meseriasi si metode de Romania.Din pacate trebuie sa mai ajungem cate o data pe mana lor... ![]() Pasta aia de etansare(dupa parea mea)trebuia sa fie intre tevi si nu pe deasupra lor. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
gotronic |
![]()
|
Poate trebuia mai multa pe toata teava, dar au fost "zgarciti", au vrut sa antifoneze si teava sa nu mai faca zgomot.
![]() Dar acum culmea este ca nu mai vor sa-mi raspunda la telefon cei ce mi-au vandut-o. Mi-au dat doar un raspuns de genul ca au vandut mii de bucati si nu au fost probleme, si ca cine a montat-o nu a stiut cum. Eu doream sa le dau in scris celor de la Dacia service ca nu au facut corect treaba si eventual cateva sfaturi sa remedieze, ca pozele le-am trimis si lor. ![]() |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:59 |