Evacuarea performanta BORLA, Scade consumul la benzina??
![]() ![]() ![]() |
Evacuarea performanta BORLA, Scade consumul la benzina??
gotronic |
![]()
|
||
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
@ Claudiu35 - daca esti din Constanta, cand cobori de pe podul de la Doraly venind dinspre Eforie, imediat pe dreapta este un service si o vulcanizare. Eu am fost acolo si mi-au spus ca sunt reprezentanti ai Pilot Auto pentru Constanta. Ai sa vezi in incaperea aceea unde au si tapiterie auto un rastel cu tot felul de tobe. Intri si intrebi cat costa.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Ultima achizitie :catalizator sport Magnaflow inox si faguri metalici. Toata afacerea 850 lei cu tot cu montaj. Rezultate
![]() Attached thumbnail(s) Catalizator_Magn_.jpg ( Size: 11.09k ) Number of downloads: 1760 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
Claudiu35 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 24 November 07 From: Constanța ![]() |
Multumesc cristio_79, o sa intreb si acolo.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
Am citit pe site la Romcat Borla ca ar fi 3 tipuri pentru solenza:
QUOTE 5. Sisteme de esapament pentru autoturismele DACIA SOLENZA 5.1 Sistem esapamant exclusiv convertorul catalitic pentru autoturismul Dacia SOLENZA . Model fabricat dupa 2003: A. Sistem de esapament din tabla decapata pentru ambutisari vopsit in camp electrostatic: * Camera detenta (20046) - cod produs: 50190 * Amortizor zgomot (22053) - cod produs: 50189 B. Sistem de esapament din tabla si teava din otel inoxidabil (AISI 304) varianta constructiva cu material fonoabsorbant. Daca preferati aceasta varianta va recomandam schimbarea intregului traseu (exceptand catalizatorul): B1. Varianta standard (traseu cu diametru tevilor Ø 45 mm): * Camera detenta (26081) - cod produs: 50192 * Teava intermediara (26025) - cod produs: 50127 * Amortizor zgomot (26080) - cod produs: 50191 B2. Varianta "SPORT" - evacuare rapida (traseu cu diametru tevilor Ø 50 mm): * Camera detenta (26027) - cod produs: 50216 * Teava intermediara (26003) - cod produs: 50122 * Amortizor zgomot (26002) - cod produs: 50107 C. Sistem de esapament din tabla si teava din otel inoxidabil feritic (AISI 409) varianta constructiva cu material fonoabsorbant. Acest material inoxidabil este exact materialul utilizat de producatori vest-europeni de esapamente. Teava din inox utilizata la acest traseu de esapament are diametrul de Ø 45 mm iar grosime de perete a tevii 2,0 mm spre deosebire de varianta originala care are 1,5 mm. Noi consideram ca aceasta este optiunea cea mai buna ca raport calitate/pret pentru inlocuirea sistemului de esapament la autoturismul DACIA SOLENZA. Daca preferati aceasta varianta va recomandam schimbarea intregului traseu (exceptand catalizatorul): * Camera detenta (26081F) - cod produs: 51354 * Amortizor zgomot (26080F) - cod produs: 51353 La traseul C ei ne spun asa: QUOTE AMORTIZOR ZGOMOT DACIA SUPERNOVA - SOLENZA DIN INOX * Cod produs: 51353 * TIP VEHICUL: R52315 * TIP MOTOR: E7JA2 COD: 26080F * DOCUMENT TEHNIC NORMATIV:SF3/2002 Ed/Rev:1/1din 10.03.2003 * CERTIFICAT DE CONFORMITATE/ OMOLOGARE RAR Nr. 1569/20.11.2003 CAMERA DETENTA DACIA SUPERNOVA - SOLENZA DIN INOX * Cod Produs: (51354) * TIP VEHICUL: R52315; R52316 * TIP MOTOR: E7JA2 COD: 26081F * DOCUMENT TEHNIC NORMATIV:SF3/2002 Ed/Rev:1/1din 10.03.2003 * CERTIFICAT DE CONFORMITATE/ OMOLOGARE RAR Nr. 1569/20.11.2003 Realizat dintr-un material inoxidabil folosit si de marii producatori europeni de esapamente, acest produs permite o utilizare in parametri de functionare pe o perioada indelungata de timp si va asigura un raport optim calitate/pret. Produsul este realizat utilizand cea mai moderna tehnologie de fabricatie iar solutia constructiva este aceea de atenuare a zgomotului cu material fibros. Montarea acestuia pe masina se face similar cu esapamentul original cu care este interschimbabil. Daca v-ati saturat sa schimbati esapamentul masinii dumneavoastra in fiecare an si doriti sa va echipati Dacia SuperNova sau Dacia Solenza cu cel mai performant produs de pe piata ati facut alegerea ideala: sistemul de esapament din otel inoxidabil feritic produs de BORLA ROMCAT Curtea de Arges Punem in slujba dumneavoastra experienta acumulata in 20 de ani de activitate pe segmentul productiei de sisteme esapament si tehnologia unuia dintre cei mai importanti producatori americani in domeniu. Va recomandam sa alegeti pentru masina dumneavoastra un produs de calitate, omologat de autoritatea romana in domeniu si confirmat de testele de anduranta efectuate de producator. CEL MAI MARE PRODUCATOR DIN ROMANIA DE SISTEME ESAPAMENT SI CONVERTORI CATALITICI VA RECOMANDA: TRASEUL DE ESAPAMENT DIN INOX FERITIC PENTRU MASINILE DACIA SUPERNOVA SI DACIA SOLENZA Este destul de atractiv...As vrea sa stiu daca e pe forum cineva care are varianta C? varianta B2 mi se pare zgomotoasa. Am mers cu cineva in masina care avea traseu sport. La 3000 de tura se simte rau si oboseste la drum lung. This post has been edited by dj_sweat: 28 May 2009, 10:48 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Eu am B1 (din 3 bucati), este OK, numai sa ti se potriveasca bine , altfel e mai zgomotoasa decat standard.(sa fie toate tampoanele la fel de intinse si sa nu atinga in bara spate).
Varianta C nu stiu de ea, poate la ultimele Solenza cu 2 senzori pe galerie, care cred ca este dintr-o bucata tot esapamentul, desi cei de la Borla m-au asigurat (telefonic) ca nu exista 2 feluri de tobe la Solenza.(doar o singura varianta, cea de Super Nova) |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
stie cineva cam cat mai costa o finala borla de 45 de solenza?
|
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
Brambus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
m_iulian2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 22 March 07 ![]() |
finala de romcat borla pe fi 45, tabla aluminizata, in vitan, ieri 140 ron
|
--------------------
dacia
solenza
europa / 2005
- **-**-MAN
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
eu intrebam de o finala inox borla am omis aspectul asta.....deci din cate zice brambus cam 300 lei dar eu zic ca se merita
This post has been edited by Mihai San: 22 Jun 2009, 22:02 |
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Eu zic ca se merita tot traseul...
![]() Bani sa fie. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
tot omul stie cat de mult costa un catalizator. deci nu vad de ce trebuie sa fim mirati de un asa pret.
on topic-sustin ideia schimbarii intregului traseu de evacuare, nu numai finala. ar fi pacat. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
pai mai bine iti scoti catalizatoru de tot
![]() ![]() credeti ca ar fi mai ieftin sa imi fac un traseu acasa decat unul borla? adica iau o teava de 50 sa incep sa o "modelez" ...si o finala din targ care o am deja ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
un racord flexibil..pt fi45 are idee cineva..cat mai e? This post has been edited by ct-03-tvy: 25 Jun 2009, 13:14 |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
gotronic |
![]()
|
Asta nu este impreuna cu catalizatorul??
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
benkenobi |
![]()
|
QUOTE(andr3y_yoo @ 25 Jun 2009, 14:03) pai mai bine iti scoti catalizatoru de tot ![]() ![]() credeti ca ar fi mai ieftin sa imi fac un traseu acasa decat unul borla? adica iau o teava de 50 sa incep sa o "modelez" ...si o finala din targ care o am deja ![]() vezi ca teava aia de 50 nu este ceea ce "modelezi" tu in baie dupa usa. nu prea o indoi asa usor, mai ales fara sa faca cute. personal iti doresc mult succes , dar tot in baie o sa ajungi. ![]() mai bine pune mana si cumpara un traseu borla. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(benkenobi @ 28 Jun 2009, 09:22) vezi ca teava aia de 50 nu este ceea ce "modelezi" tu in baie dupa usa. nu prea o indoi asa usor, mai ales fara sa faca cute. personal iti doresc mult succes , dar tot in baie o sa ajungi. ![]() mai bine pune mana si cumpara un traseu borla. Dar poate are el un "modelator" ascuns pe undeva.... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(benkenobi @ 28 Jun 2009, 09:22) vezi ca teava aia de 50 nu este ceea ce "modelezi" tu in baie dupa usa. nu prea o indoi asa usor, mai ales fara sa faca cute. personal iti doresc mult succes , dar tot in baie o sa ajungi. ![]() mai bine pune mana si cumpara un traseu borla. QUOTE(Boris08 @ 30 Jun 2009, 11:42) ![]() ![]() ![]() pai nu eu sa il fac cu mana mea ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Bagi nisip in teava, o astupi la capeti si o modelezi cum vrei ...
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
Recent am urcat masina pe o rampa improvizata ca sa verific una alta in urma unui drum dificil pe drum forestier si am vazut si teava de evacuare, cu siguranta este foarte dificila, nu se poate modela la rece, doar la cald cu sudura in atelier. Nu are voie sa aibe cute, diametrul intern trebuie sa se pastreze peste tot si la coturi. Cu cat e mai fina suprafata interna cu atat ies mai repede gazele si se castiga putina putere. Este greu de modificat.
This post has been edited by dj_sweat: 3 Jul 2009, 10:13 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
benkenobi |
![]()
|
QUOTE(Vladd @ 2 Jul 2009, 14:06) stii tu ceva dar nu stii bine. nisipul ala nu se baga asa oricum si oricat. se poate si cu apa sub presiune, este o tehnologie mai recenta dar mai complicata. si o "modelezi" ca pe plastelina nu? eventual o sprijini pe genunchi, nu? esti caraghios si cand spun asta nu vreau sa fiu rau ci sa spun ca nu poti face asa ceva acasa sau in balcon sau intr-un service nespecializat. bafta multa. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Azi am fost la un service despre care am inteles ca sunt reprezentantii Pilot auto in Constanta.
Toba mare era aproximativ 300 de lei. Am vazut ca au masina pentru indoit tevi, aparat de sudura "smecher" si restul de scule necesare confectionarii traseelor. Am intrebat cam cat ma costa un traseu complet pentru Solenza pe dimensiuni standard. Raspunsul m-a cam lasat fara replica: "1500 lei asa in mare". Cu alte cuvinte, se poate si mai mult, ca mai putin nu prea cred. Vroiam sa-l intreb daca l-a batut soarele in cap chiar asa tare incat sa faca insolatie, dar m-am abtinut si am facut stanga-mprejur. This post has been edited by cristio_79: 4 Jul 2009, 13:33 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
In Pitesti unde as putea gasi evacuare borla din inox?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 4 Jul 2009, 13:32) Azi am fost la un service despre care am inteles ca sunt reprezentantii Pilot auto in Constanta. Toba mare era aproximativ 300 de lei. Am vazut ca au masina pentru indoit tevi, aparat de sudura "smecher" si restul de scule necesare confectionarii traseelor. Am intrebat cam cat ma costa un traseu complet pentru Solenza pe dimensiuni standard. Raspunsul m-a cam lasat fara replica: "1500 lei asa in mare". Cu alte cuvinte, se poate si mai mult, ca mai putin nu prea cred. Vroiam sa-l intreb daca l-a batut soarele in cap chiar asa tare incat sa faca insolatie, dar m-am abtinut si am facut stanga-mprejur. Si eu mi-am facut evacuarea completa la Pilot, cu inox si doua tobe (am renuntat la catalizatoare) si a costat fix 1500 RON. Traseu de 57, cu probe de sunet, etc. Oameni sunt profi. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
cristio_79 |
![]()
|
Diametrul standard la Solenza este de 45 si este mult mai simplu decat cel al unui Ford Scorpio V6.
Iar preturile vehiculate de cei care au cumparat din Bucuresti sau Pitesti sunt cam pe la jumatate. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Diametrul e intr-adevar mai mare la mine, dar traseul nu e deloc complicat, si e dintr-o singura bucata ca la orice masina. Cele doua galerii de evacuare se unesc sub motor, si pleaca normal ca la orice motor in 4 cilindri.
Parerea mea este ca evacuarea completa la o solenta (acum e si in functie de tobele alese, si de ornamentul final, ca numai ala a fost 150 de RON) ar trebui sa fie undeva pana in 1300 RON. Am mai pus poze, dar asa arata evacuarea la mine. Eu zic a e foarte simplu. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1874069 |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
cristio_79 |
![]()
|
Eu am dorit un traseu pe dimensiuni standard, o toba la fel, fara tips-uri si alte chestii de genul acesta. Toba mare era expusa si costa aproximativ 300 de lei. Diferenta pana la "in jur de 1500", mi s-a parut cam mare, judecand dupa preturile mentionate aici de cei care si-au mai montat.
Service-ul respectiv nu apartine Pilot Auto, sunt doar niste reprezentanti ai lor, nu pot sa ma pronunt asupra modului de colaborare, probabil fransiza, ceva. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:32 |