DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> intrebare..., ma puteti lamuri si pe mine

Mihay_88
post 12 Apr 2007, 23:27
Post #1

fan megane :)

Group: Members

am o dacie berlina 1300...si observat ceva ciudat la ea. blink.gif .si ma oftic pentru ca in rest masina merge foarte bine
cand pun frana se aude un scartait...ceva in genul "fier pe fier'
imi troncane ceva pe fata...
si cea mai grava problema...noapte cu farurile aprinse nu am claxon..si daca pun frana nu mai mere semnalul....
va rog sa imi dati si mie niste explicatii ce ar putea fi..si cum s-ar putea rezolva.
multumesc

mentionez ca sunt constient de vechimea masinii dar are valoare sentimentala..si de aceea ma omor sa mai fac cava pe la ea ! multam cheers.gif

--------------------
Privilege 1.5 2006 - B 999-XXX
Tot ce e bun tre' sa dispara din aceasta tara....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 12 Apr 2007, 23:33
Post #2

DaciaClubber

From: Bucuresti

Pai pana la urma ce merge la ea? blink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Mihay_88
post 12 Apr 2007, 23:38
Post #3

astea sun singurele probleme pe care le are...la modul cel mai serios...de aceea vreau sa le rezolv si nu vreau sa o las se se agraveze si mai rau...pentru ca ..am mai spus are valoare sentimentala..cine mi-a dat-o a zis sa am grija de ea..sa meraga cum a mers la el...
dar nu prea e asa...deoarece eu sunt afon sad.gif cu toate ca am permis de 1 an..

--------------------
+
nu_stiu
post 13 Apr 2007, 00:45
Post #4

Membru autentic

From: Mizil

Editat moderator:Iar limbaj IRC.

This post has been edited by diaconuliviu: 13 Apr 2007, 08:40

--------------------
bmw 320 2000 - PH 06 ANI
+
Gheorghedracu
post 13 Apr 2007, 04:44
Post #5

Membru autentic

Cu putina rabdare, un ohmmetru si poate o schema electrica ai putea sa-ti rezolvi singur problemele electrice. Cele mecanice sunt mai greu de rezolvat fara scule si un pic de pricepere, dar scirtiitul fier pe fier pare intr-adevar sa sugereze placute de frina terminate (si s-ar putea si discuri, daca mergi asa de ceva timp). Cu zdroncaneala pot fi atit de multe, incit mai bine apelezi la un atelier, dar unul serios, sa nu te trezesti ca-ti trebuie abonament la ei.

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
+
freddybb
post 15 Apr 2007, 14:37
Post #6

Membru

Sunt probleme simple dar daca nu le rezolvi cu un meserias rezolvarea lor genereaza noi probleme, scartzaitul franelor este produs de placutzele de fata uzate sau sabotzpii spate, iar defectiunea ce apare la claxon este produsa de un contact slabit la alimentarea blocului de lumini sau a de un defect al claxonului!!!!
''Fiecare solutie genereaza noi probleme'', idea e sa gasesti meseriasul constient care ar putea s-a te pregateasca de ce anume v-a trebui sa te astepti!!!

--------------------
dacia 1300 - AB 01 HXS
+
Mihay_88
post 15 Apr 2007, 22:45
Post #7

freddybb mersii pentru sfat!
zilele astea o sa ma duc la un electrician! alti bani alta distractie wink.gif)

--------------------
+
Ov
post 21 Apr 2007, 10:06
Post #8

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

problema electrica la tine provine din blocul de lumini (unde la 1300 este solidar cu maneta de semnalizare). Daca ai blocul original (ala cu manete de inox) si tii la el, nu o sa gasesti model ca al tau sa cumperi si te sfatuiesc sa incerci sa-l repari. Se poate desface, este prins cu nituri care se pot schimba cu suruburi. Dupa ce-l desfaci il cureti bine si ar trebui sa mearga. Oricum sfatul meu, ca sa nu mai ai probleme este sa-ti pui relee la faruri si claxon. Eu imi pusesem releu la claxon la 1300 fix din motivul asta. Am curatat contactul claxonului dar tot nu mai mergea (aveam 2 claxoane, asa a venit din fabrica masina, si alea consumau f mult) asa ca am modificat instalatia si contactul din blocul de lumini alimenta doar un releu (consum fffffff mic) care la randul lui actiona claxonul.

Dupa parerea mea poti sa incerci sa pui din prima releu pe claxon fara sa mai desfaci blocul.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
argon
post 21 Apr 2007, 10:19
Post #9

Mesaj semiautomat

Pe claxon nu-i neaparat, dar pe faruri neaparat sa-ti pui releu, macar pe faza scurta, daca nu si pe lunga.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Ov
post 21 Apr 2007, 11:08
Post #10

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

daca are blocul prajit, n-o sa-i mai mearga in veci claxonul fara releu. Tested 04.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Radocanu
post 22 Apr 2007, 16:32
Post #11

Membru lagunist

From: Hunedoara

sigur e de la blocul de lumini faza cu claxonul

--------------------
Renault Laguna 2 - Facelift 2006 1.9 dci - Dynamique - HD-88-CAR
Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384
+
bygy007
post 22 Apr 2007, 22:16
Post #12

Membru autentic

From: BUCURESTI

blocul de lumini desfacut si explicatii cu tot ce este inauntru

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=857870

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
adrian.peter
post 30 Apr 2007, 21:36
Post #13

struggling passionate

From: București, România

omule, dacă nu-ți merge semnalizarea când pui frână înseamnă că masa de la lămpile de pe spate, sau față este slăbită. astfel, curentul nu se mai descarcă prin becul de semnalizare și releu, ci prin becul de frână. te sfătuiesc să nu te duci, încă, la electrician, ci să iei o șurubelniță și să dai jos lămpile și de pe față și de pe spate (sau farurile, dacă e cu din alea mari, pătrate) și să verifici contactele și firele. dacătot te apuci, curăță toate contactele de la becuri, papucii si asigură-te că firele de masă sunt bine legate.
faza cu claxonul poate fi tot de la un fir de masă slăbit. atât farurile cât și claxonul sunt mari consumatoare de curent. lipsa unor contacte ferme le poate afecta funcționarea.

--------------------
Dacia 1300 1984 - NT 06 JMT
+
floryyn
post 25 Oct 2007, 18:13
Post #14

Membru autentic

From: Targu Jiu

Intr-o dimineata incercam sa gasesc un loc de parcare in zona Pietii Centrale din Targu Jiu -- concitadinii mei stiu ce inseamna asta... death.gif Ei, si vad eu locsorul cu pricina, semnalizez, reduc viteza (mergeam oricum incet) si parchez. Ma pomenesc ca opreste unul exact in spatele meu si incepe sa-mi bage carne la greu in frigider. ohmy.gif Dupa un prim moment de nedumerire ma revoltez cu toate cele 98 de kile ale mele si "creionul" de baseboll de sub bord, noroc ca eram cu maica-mea si ma tempera saraca ca cine stie ce mai iesea...

Ei, azi, dupa aerisirea, uscarea si revizia babutei mele verzi in urma potopului lui Noe care a fost pe-aici, mi-am dat seama de ce sarise nenea ala in capu' meu. Ca sa vezi, cand franez, pauza semnalizare! In afara de masa, cum spunea colegul adrian.peter ce ar mai putea cauza asta? Atat farurile, tip 1300, patrate, cat si toate lampile sunt noi.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate 2005
+
floryyn
post 27 Oct 2007, 09:11
Post #15

Membru autentic

From: Targu Jiu

sad.gif Problema cu semnalizarea in cazul meu pare mai nasoala. Am verificat lampile spate, totul e ok, merg stopurile, pozitiile, lampile de mers inapoi, merge si semnalizarea de avarii.
Problema cu nefunctionarea semnalizarii daca pun frana se mentine. Mai mult, am descoperit ca nu merg semnalizarile nici daca bag in marsarier sau aprind farurile, faza scurta sau lunga ohmy.gif
Super naspa treaba pentru ca aici e vreme mohorata, sta sa ploua iar si in conditiile astea trebuie sa ai lumini si semnalizari perfecte, iar nenea electricianu la care merg eu nu lucreaza azi ca-i sarbatoare, maine-i duminica, deci deabia luni...
Ce sa-i mai fac? Nu cred ca-i din blocul de lumini ca e proaspat reparat, kit de reparatii si tot tacamul.

Din ce in ce mai interesant: daca aprind farurile, nu am claxon, se aude doar un clantanit in el, daca apas si frana avand farurile aprinse, se aude un claxonat foarte anemic...

wacko.gif

This post has been edited by floryyn: 27 Oct 2007, 10:06

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate 2005
+
adrian.peter
post 27 Oct 2007, 15:52
Post #16

struggling passionate

From: București, România

din câte înțeleg, se pare că e prea slab curentul. din cauza asta nu merge semnalizarea, pentru că nu se încarcă releul, neavând curent suficient și nici claxonul, care este, la rândul lui un mare consumator. s-ar putea să ai, undeva, un consumator nedorit. asta înseamnă un scurt pe undeva, nu destul de mare pentru a genera probleme vizibile, dar suficient pentru a afecta funcționarea celorlalte componente.
o problemă similară am avut și eu. la un moment dat am avut un bec defect la martorul de șoc. se defectase și făcea scurt între bornele becului. nu se vedea nimic suspect, mașina mergea, bateria încărca însă slab și nu știam de ce. dar, pe o perioadă de staționare mai lungă, a reușit să-mi descarce bateria complet, prin cablul de șoc. inițial nu am detectat cauza descărcării până când am observat că izolația de la șufa șocului se cam deformase și se lipise de ea, pentru că trecerea continuă a curentului încălzise sârma.
nu zic că asta e, dar încearcă să verifici și aspecte de acest gen. baftă!

--------------------
Dacia 1300 1984 - NT 06 JMT
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 09:00
Forum Renault