DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Reglaj directie, volan stramb

radu32
post 14 Feb 2010, 11:15
Post #61

Membru incepator

Group: Members

si eu patesc acelasi lucru, am schimbat un capat de bara la un servis,ce n uavea si reglaj, bun, m-am dus dupa aia la unul ce avea, a incercat de vreo 5 ori, tot nu mergea, ba tragea stanga, ba dreapta,asa ca mi-am cerut banii si am mers la alt servis, pe fabricii, niste unguri, acolo era coputer, au facut, dar la drum tot trage stanga cu volanul drept, maine ma duc la ei iarasi...
Cine stie un servis in cluj,care rezolva perfect astfel de problema
Mi se pare de tot aiurea sa nu stea dreapta pe drum cu vol drept, asa ma enerveaza la mers de numa !
Ce dracu, nu-s in stare cu toate aparatele lor sa regleze o directie ???
Sau e o problema de constructor?

--------------------
dacia logan 2007 presitge - 10-ytg
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
boobybooby23
post 14 Feb 2010, 11:36
Post #62

Membru autentic

ce vina are constructoru?incearca sa inversezi rotile fata intre ele,daca tot asa face dute inapoi la ei

--------------------
Logan LS0A 2005,stock - nt 05 zac
+
radu32
post 14 Feb 2010, 11:39
Post #63

Membru incepator

lasa-ma nene cu rotile, ca le-a schimbat,la primul servis, problema e la ei, nu la mine, io le-am platit sa-mi regleze directia perfect,normal ca ma duc iara...
ma gandeam,nu mai ca genu asta de problema e universal valabil si la alte marci sau numai la dacia ?

--------------------
dacia logan 2007 presitge - 10-ytg
+
bobo77
post 14 Feb 2010, 21:58
Post #64

...........................

From: Mangalia

La ce te referi cind spui "problema"? la incompetenta celor din service-urile dacia. Ca fapt divers este boala generala in Romania, acum nu vreau sa generalizez dar cam asa este.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
Iulikk
post 14 Feb 2010, 22:02
Post #65

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Asa sta si la mine volanul: cateva grade spre dreapta. Dar nu ma deranjeaza cu nimic, masina sa mearga bine. Oare daca am scoate volanul si l-am monta noi drept, s-ar rezolva ceva? Sau merge facut asa ceva? Eu nu mai am garantie la trancarici deci pot sa incerc smile.gif .

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
phara
post 15 Feb 2010, 21:35
Post #66

Membru

@iulikk: e si asta o varianta:)) cu repozitionatul volanului. dar, parerea mea, problema in sine ramane. vezi in manualul de reparatii de logan ca sunt niste tabele in care dau posibilele cauze si aparitii ale unei probleme. cartea aceea de aprox 1500 pagini.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambiance
+
adiya
post 15 Feb 2010, 21:46
Post #67

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu e o varianta. S-a mai spus. Volanul la Logan nu poate fi montat pe ax decat intr-o singura pozitie.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
Iulikk
post 15 Feb 2010, 21:46
Post #68

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Sincer, i don't give a shit. Mie imi convine daca masina sta drept pe asfalt si nu toceste aiurea caucioacele.

PS: la mine problema a aparut dupa ce am facut unghiu de directie, deci nu cred ca este ceva in neregula pe la caseta de directie sau alte componente d-astea.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
boobybooby23
post 15 Feb 2010, 22:24
Post #69

Membru autentic

nu este nici o problema a componentelor sistemului de directie,singura problema este reglajul "incorect" sa spunem

--------------------
Logan LS0A 2005,stock - nt 05 zac
+
diag
post 16 Feb 2010, 02:16
Post #70

Membru simplu

Cind volanul este intr-o parte fata de pozitia de mers drept (sa-i zicem punct zero, pozitie din care se roteste volanul intr-o parte si alta identic ca numar de ture pina la limita maxima), inseamna ca valoarea paralelismului / roata nu este egal la ambele roti pe punte fata, indiferent daca paralelismul total al ambelor roti este in parametri sau nu.
In asemenea cazuri posibil ca cel care a reglat geometria punte fata, nu a pozitionat perfect pozitia volanului ''drept'' cind a facut operatia respectiva sau posibil ca aparatul cu care a lucrat sa nu fie chiar perfect.

This post has been edited by diag: 16 Feb 2010, 02:33

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
costi1234
post 16 Feb 2010, 10:32
Post #71

Membru incepator

Si eu am incercat de vreo 5 ori sa fac reglajul directiei. De fiecare daca am patit la fel, tragea ba stanga ba dreapta.

Intr-un final, am reusit. Dar secretul a fost ca inainte de reglaj sa schimb rotile de pe fata cu cele de pe spate.

Toate reglajele facute la service Service Dacia, si nu pe la "colturi".

Dupa asta a mers din prima. Am avut din nou reglajul volanului similar cu reglajul masinii venita din fabrica.

Si asta a persistat pana cand am pus gumele de iarna, cand si-a "adus aminte" si trage putin dreapta. Cauciucurile de iarna nu au fost noi, deci poate au ceva uzura care isi are si ea rolul in trasul dreapta.

Totusi si trasul asta dreapta l-am rezolvat cu +0.1 atmosfere in roata din dreapta.

Parerea mea e ca de vina pentru problema asta sunt de fapt cauciucurile si presiunea din ele atunci cand iti face directia. Chiar daca iti regleaza presiunea cum trebuie atunci cand face reglajul directiei, nu poate face nimic , pentru ca acea anvelopa deja are o uzura care influenteaza reglajul.

Concluzia mea e ca atunci cand trebuie facut reglajul directiei, trebuie puse rotile din spate , pentru ca alea nu au uzura laterala asa de mare.

--------------------
dacia golan 2006
+
diag
post 16 Feb 2010, 22:03
Post #72

Membru simplu

pentru ''costi1234''

Sint de acord, ca un pneu cu o uzura laterala poate sa influenteze mersul masinii (deci sa traga la stinga sau dreapta), dar nu sint de acord cu ce ai scris mai sus si anume:

“Parerea mea e ca de vina pentru problema asta sunt de fapt cauciucurile si presiunea din ele atunci cand iti face directia. Chiar daca iti regleaza presiunea cum trebuie atunci cand face reglajul directiei, nu poate face nimic , pentru ca acea anvelopa deja are o uzura care influenteaza reglajul.”

Reglajul geometriei fata sau spate la masini se face la nivel de jenti si nu la nivel de pneuri (senzorii aparatului se fixeaza pe jenti si nu pe pneuri).Un pneu uzat deci nu influenteaza reglajul (valorile parametrilor).In caz contrar ar insemna ca pe masura ce se uzeaza un pneu pe masina, sa se modifice datorita acestui fapt valorile parametrilor geometriei de directie, ceea ce nu se intimpla. Acesti parametri se modifica in cazurile cind exista jocuri la sistem de directie sau suspensie, sau cind se regleaza din elementele reglabile.

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 18:14
Forum Renault