Reglaj directie, volan stramb
![]() ![]() ![]() |
Reglaj directie, volan stramb
radu32 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 14 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2007 presitge
- 10-ytg
|
|||
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
ce vina are constructoru?incearca sa inversezi rotile fata intre ele,daca tot asa face dute inapoi la ei
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
radu32 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 14 February 10 ![]() |
lasa-ma nene cu rotile, ca le-a schimbat,la primul servis, problema e la ei, nu la mine, io le-am platit sa-mi regleze directia perfect,normal ca ma duc iara...
ma gandeam,nu mai ca genu asta de problema e universal valabil si la alte marci sau numai la dacia ? |
--------------------
dacia
logan
2007 presitge
- 10-ytg
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
La ce te referi cind spui "problema"? la incompetenta celor din service-urile dacia. Ca fapt divers este boala generala in Romania, acum nu vreau sa generalizez dar cam asa este.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Asa sta si la mine volanul: cateva grade spre dreapta. Dar nu ma deranjeaza cu nimic, masina sa mearga bine. Oare daca am scoate volanul si l-am monta noi drept, s-ar rezolva ceva? Sau merge facut asa ceva? Eu nu mai am garantie la trancarici deci pot sa incerc
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
phara |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 17 February 07 ![]() |
@iulikk: e si asta o varianta:)) cu repozitionatul volanului. dar, parerea mea, problema in sine ramane. vezi in manualul de reparatii de logan ca sunt niste tabele in care dau posibilele cauze si aparitii ale unei probleme. cartea aceea de aprox 1500 pagini.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambiance
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e o varianta. S-a mai spus. Volanul la Logan nu poate fi montat pe ax decat intr-o singura pozitie.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Sincer, i don't give a shit. Mie imi convine daca masina sta drept pe asfalt si nu toceste aiurea caucioacele.
PS: la mine problema a aparut dupa ce am facut unghiu de directie, deci nu cred ca este ceva in neregula pe la caseta de directie sau alte componente d-astea. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
nu este nici o problema a componentelor sistemului de directie,singura problema este reglajul "incorect" sa spunem
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
diag |
![]()
|
Membru simplu Group: Members Posts: 133 Joined: 22 November 09 ![]() |
Cind volanul este intr-o parte fata de pozitia de mers drept (sa-i zicem punct zero, pozitie din care se roteste volanul intr-o parte si alta identic ca numar de ture pina la limita maxima), inseamna ca valoarea paralelismului / roata nu este egal la ambele roti pe punte fata, indiferent daca paralelismul total al ambelor roti este in parametri sau nu.
In asemenea cazuri posibil ca cel care a reglat geometria punte fata, nu a pozitionat perfect pozitia volanului ''drept'' cind a facut operatia respectiva sau posibil ca aparatul cu care a lucrat sa nu fie chiar perfect. This post has been edited by diag: 16 Feb 2010, 02:33 |
--------------------
Suzuki
GSX R 1000
2003
|
|
costi1234 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 August 09 ![]() |
Si eu am incercat de vreo 5 ori sa fac reglajul directiei. De fiecare daca am patit la fel, tragea ba stanga ba dreapta.
Intr-un final, am reusit. Dar secretul a fost ca inainte de reglaj sa schimb rotile de pe fata cu cele de pe spate. Toate reglajele facute la service Service Dacia, si nu pe la "colturi". Dupa asta a mers din prima. Am avut din nou reglajul volanului similar cu reglajul masinii venita din fabrica. Si asta a persistat pana cand am pus gumele de iarna, cand si-a "adus aminte" si trage putin dreapta. Cauciucurile de iarna nu au fost noi, deci poate au ceva uzura care isi are si ea rolul in trasul dreapta. Totusi si trasul asta dreapta l-am rezolvat cu +0.1 atmosfere in roata din dreapta. Parerea mea e ca de vina pentru problema asta sunt de fapt cauciucurile si presiunea din ele atunci cand iti face directia. Chiar daca iti regleaza presiunea cum trebuie atunci cand face reglajul directiei, nu poate face nimic , pentru ca acea anvelopa deja are o uzura care influenteaza reglajul. Concluzia mea e ca atunci cand trebuie facut reglajul directiei, trebuie puse rotile din spate , pentru ca alea nu au uzura laterala asa de mare. |
--------------------
dacia
golan
2006
|
|
diag |
![]()
|
Membru simplu Group: Members Posts: 133 Joined: 22 November 09 ![]() |
pentru ''costi1234''
Sint de acord, ca un pneu cu o uzura laterala poate sa influenteze mersul masinii (deci sa traga la stinga sau dreapta), dar nu sint de acord cu ce ai scris mai sus si anume: “Parerea mea e ca de vina pentru problema asta sunt de fapt cauciucurile si presiunea din ele atunci cand iti face directia. Chiar daca iti regleaza presiunea cum trebuie atunci cand face reglajul directiei, nu poate face nimic , pentru ca acea anvelopa deja are o uzura care influenteaza reglajul.” Reglajul geometriei fata sau spate la masini se face la nivel de jenti si nu la nivel de pneuri (senzorii aparatului se fixeaza pe jenti si nu pe pneuri).Un pneu uzat deci nu influenteaza reglajul (valorile parametrilor).In caz contrar ar insemna ca pe masura ce se uzeaza un pneu pe masina, sa se modifice datorita acestui fapt valorile parametrilor geometriei de directie, ceea ce nu se intimpla. Acesti parametri se modifica in cazurile cind exista jocuri la sistem de directie sau suspensie, sau cind se regleaza din elementele reglabile. |
--------------------
Suzuki
GSX R 1000
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:14 |