comportare pe drumuri accidentate logan, discutii
![]() ![]() ![]() |
comportare pe drumuri accidentate logan, discutii
coyote |
![]()
|
||
![]() Membru inferior Group: Members Posts: 43 Joined: 28 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2006 1.5dCi
- DJ 07 xxx
|
|||
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
Desi pare ciudat topicul isi are rostul deoarece consider ca, la cum devin drumurile noastre pe zi ce trece, ne intereseaza pe toti chiar si neloganisti cum si cit ne coste deplasarile pe ele.... alt drum perfect iasi-roman pe care nu am putut sa ascult cd ul chiar daca nu e de firma - in urma caniculei din vara asta sa facut plin de valatuci
la 4 benzi ,s-a deformat la caldura ingrozitor sa vezi ce salta masina pe el la 120 -130 de sare cd de la locul lui....si cite drumuri din tara nu sunt la fel.... nu mai vorbesc ca pe traseul vatre dornei -campul lung s-a mai rupt un pod sau podet saptamina astaceea ce face alt ocol v dornei - brosteni- ostra frasin c lung moldovenesc din 45 km in cca120 de en duro..in ritmul asta ne cumparam cai de povara sau moto- endurro ca altfel poate cu trenul mai trecem pe acolo.... |
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
babone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 23 April 05 ![]() |
Cat de carcotas am fost eu cu masina asta, cate neajunsuri i-am cautat si descoperit, la comportarea pe drumuri proaste n-am reusit sa-i prind pe astia de la Dacia!
![]() Mi se pare ca e beton, fata de multe alte solutii tehnice adoptate de constructori pentru masini din gama 10.000 - 20.000 de euroi. Pe unele dintre drumurile noastre, care nu numai ca sunt varza, dar au si capcane (gropi adanci cand nici nu te astepti, santuri, surpaturi, s.a.), se comporta foarte bine, nu "da de jos" si nu se rupe nimic, cu conditia, bineinteles, sa ai bun simt. A vrea sa nu se verse paharul de pe bord si sa nu se schimbe nimic la suspensie si directie 50.000 km in conditiile in care se merge cu sarcina la full, cu trapta a 5 a si se franeaza, se vireaza sau se schimba viteza in groapa, e un vis frumos, pe care nu multe masini il pot indeplini, cel putin nu din clasa asta. Uitati-va la VW si la Skoda, de exemplu! Sub ele nu incape pisica culcata, iar sub Logan sta in picioare! Consider ca Dacia a gasit si adoptat o solutie dedicata drumurilor din Romania, si nu DN-urilor modernizate, ci acelor drumuri pe care romanul isi baga volens sau nolens, dupa caz ( ![]() Am 45.000 km facuti pe unde nici nu va vine sa credeti, desi ceea ce cred eu ca-i va dauna intr-un final sunt tot capcanele din oras, cu linii de tramvai, sapaturi si gropi pe care le ia in fiecare zi cu obstinenta, in aceleasi locuri! Pana acum nu are absolut nimic, nici un cloncanit, niciun joc, nicio janta indoita, e in parametri. Hai sa nu avem pretentii de off road de la o berlina de familie de 8000 euroi, dar nici sa o bagatelizam, caci sta foarte bine intre concurente. Cat despre stabilitate, aici e alta mancare de peste. Problema stabilitatii se pune nu pe drum accidentat, unde e de bun simt sa adaptezi stilul de condus, ci pe drumuri bune, unde se merge tare, unde poate fi ud sau inghetat, unde se poate impune o franare de urgenta si un viraj brusc, s.a. Aici stam prost, intradevar, fara comentarii! |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Estate
2008, 1.5dci 78kw
|
|
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
Ma bucur pt Babone ca , intr-un fel m-a mai linistit ,normal ca aveam tendinta sa menajez masina ,si chiar asa si fac ... bag dacia pe drumurile grele si in oras si pe rutele exterioare folosesc golanul , pe principiul ca folosind 2 masini impart uzura in 2 la dacie greul dar cu reparatii ieftine ( le stiu ca le fac singur)si celalat il cum io fi voia .....sper sa tina...
|
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
daniro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 4 December 07 From: Satu Mare, Buzau ![]() |
Sunt din Satu Mare dar acum locuiesc in Iasi si fac drumul mentionat de initiatorul topicului, dus-intors, cel putin odata pe luna si asta de vreo 2 ani. Masina are aproape 61.000 Km si in afara de revizii nu a stat prin service. Nu am schimbat nimic la suspensii, la ultima revizie facuta la 60.000 km nu au gasit nici o problema, totul este OK (inca). Este adevarat ca nu vreau sa bat recorduri de viteza pe traseu montan si pe cat posibil incerc sa am grija de masina. Pana acum nu m-a dezamagit.
|
--------------------
Suzuki
GSR 600
2006
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Am bagat masina prin toate santurile posibile si imposibile in de la tara Niculitel (pe langa Tulcea) incarcata cu bidoane de vin la greu si 3 pasageri in spate. Daca mergi cu grija intra pe unde nici nu visezi ca poate intra o masina de 8000E noua.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Misto transalpina aia! trebuie sa ma duc, neaparat, la vara !
Din pozele alea eu as zice ca e un drum bunicel, comparativ cu altele pe care am umblat. Am facut mare parte din drumurile forestiere de pe versantii sudici ai fagarasului si, in aproape 5 ani, am schimbat 2 rinduri de pivoti si 2 rinduri de bielete (la o Nova ). In principal din cauza ca s-au spart burdufurile si a intrat apa cu nisip in articulatii. Bucsile sint ok, si pot pentru ca sa zic ca n-am prea menajat-o. Pe un drum ca transalpina asta din poze, daca panta permite, merg cu 50-60. La santuri, mocirle si bolovani, incetinesc, evident ! In aceste conditii, as zice da daciile noastre tin aproape ca un 4x4 dar muuuuult mai ieftin ! Nu mai fiti asa circotasi ! N-avem bar si televizor in ele dar le bagam pe unde vrea muschiul nostru si al Companiei Nationale de Drumuri. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 00:07 |