Euro in crestere
![]() ![]() ![]() |
Euro in crestere
gdm |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|||
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Stau si ma intreb oare unde se va opri euro? Totusi cred ca se va opri undeva nu? de 3 sapt creste in fiecare zi cu 100lei ( in medie).
Il compatimesc pe colegul cu rata cat tot salariul. Nici eu nu sunt departe de "performantele" lui. This post has been edited by guliver: 20 Nov 2007, 19:13 |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
dammaris2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 31 August 07 ![]() |
Ptr GDM... stiu ce zici,,, dar crede-ma ca nu ai dreptate,,, masina adevarata inseamna s i multi bani,,, am pe cineva care si-a luat un passat cu aceeasi bani pe care i-am dat eu pe logan,,, el pana acum a fost de 3 ori cu ea in service si a scos cate 10-20 de bulioane din buzunar,,, eu unul am schimbat doar bucse, ulei, si am bagat bezina,,, eu as fi multumit de logan,,, daca ar merge pe aer,,, si si mai multumit as fi daca as merge pe drumuri normale,,, nu pe macadam,,,
in fine,,, deviem de la discutie,,, cu economia asta de nesquic nu prea vad eu zile roz in fata,,,, mi se intuneca tot mai rau orizontul,,, cat despre rate,, eu sa fiu sanatos,,,, ca de,,, vorba aceea,,,, AI, N-AI, LA BANCA TREBUIE SA DAI,,, apropo,,,, nu tot salariul mi-l dau ca rata,,, ci chiar mai mult,,, noroc,,, am facut o mica investitie imobiliara,,,,si sper ca in 3-4-5 ani,,, ca au trecut 2 ![]() ![]() dar pana atunci tot ocolesc casele de schimb valutar,,,si la banca o trimit pe nevasta-mea,,, ca ea e mai tare de inima,,, ![]() o zi faina va doresc,,, si sper ca data viitoare sa citesc numai vesti bune,,, VIVA CASSA LOCCO,,,,, 1 ron = 3 euro ![]() |
--------------------
Dacia
Logan - Laureat
2005
- TM 50 PRI
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
1 EUR = 3,5393 RON
sper sa nu citeasca dammaris2003 si sa aiba probleme pe la inima. ![]() e cam nasoala treaba: euro creste, pretul barilului creste, instabilitate, investitori reticenti fata de Europa de Est (BVB-ul e pe rosu de zile bune, la fel si pe alte piete din Est), agentiile de rating tot modifica in scadere rating-uri si perspective de rating ... acum euro a spart pragul de 3,50 si l-a spart destul de consistent. daca in urmatoarele zile nu va cobor sub 3,50, e foarte posibil sa inceapa urcusul spre 3,60. asta in absenta interventiilor BNR sau a unor informatii care sa imbunatateasca imaginea din acest moment. This post has been edited by daniel_p: 21 Nov 2007, 13:22 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
D-acu tac din gura ca m-am inselat.
BNR a dat naibii toata tinta de inflatie pe anul asta si urmareste alte chestii... Cred ca ceva pe la balanta comerciala. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dammaris2003 |
![]()
|
multam fain,,
aveam nevoie de o veste buna pe ziua de azi,,, ![]() dar nu-i nimic,,, multam lui dumnezeu ca sunt sanatos,,, si sper duminica ma vezi la biserica facand matanii si dand acatist pentru guvernatorul bancii nationale,,,, poate il lumineaza cel de sus,,, si intervine pe langa euro,,, sa-l duca macar la 3.1 ron,,,, ![]() eu tot sper,,,,, ![]() imi pare rau pentru cei cu salarii in euro,,, ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan - Laureat
2005
- TM 50 PRI
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Klaus, nu te-ai inselat. Tinand cont de datele de la momentul cand discutam pe acest topic, rationamentele si concluziile au fost corecte. Daca o sa te uiti prin presa economica de atunci, o sa vezi ca marea majoritatea a opiniilor erau similare: apreciere a leului.
Insa de atunci au intervenit schimbari importante. Exista o presiune destul de semnificativa pe cumparare de valuta din partea unor investitori straini care isi diminueaza expunerea pe RON si pe alte valute din Europa de Est. Iar modificarile de rating-uri si recomandarile de investitii din partea diverselor banci de investitie nu ne sunt favorabile. BNR, in mod normal si constransa de lege, nu are cum sa treaca in plan secund inflatia. Singurul ei obiectiv, stabilit prin lege, este stabilitatea preturilor. Chiar faptul ca a ratat tinta de inflatie pe 2007 si ca este destul de probabil sa o rateze si pe cea din 2008, lucreaza impotriva BNR prin aceea ca asteptarile inflationiste ale operatorilor s-au modificat iar credibilitatea BNR a avut de suferit. Parerea mea e ca BNR e inca in asteptare dar nici nu prea mai are arme de lupta. Chiar Isarescu a spus ca fara ajutorul politicii fiscale si politicii de venituri impactul masurilor luate de BNR nu mai e asa de semnificativ. Tot el a spus ca instrumentul cursului de schimb e destul de puternic in lupta cu inflatia dar poate avea si efecte adverse. Se referea la impactul in balanta comerciala generat de aprecierea leului. Si tot el a intrebat retoric daca ne mai permitem sa apasam pe pedala politicii monetare, iar prin cresterea dobanzii sa atragem noi capitaluri pe termen scurt. Oricum pana in ianuarie 2008 nu se va mai umbla la dobanda. Acum vedem si fata negativa a atragerii de capital pe termen scurt prin dobanzile mari la leu: intrarile de capital care au apreciat leul s-au transformat in iesiri care depreciaza leul. Cert este ca nu prea sunt semne ca va fi bine. Bursele din Asia au scazut puternic astazi (Hong Kong cu 4,16%, Tokyo 2,46%, Seul 3,5%, Singapore 2,65%) ca urmare a cresterii pretului barilului de petrol, care s-a apropiat de pragul de 100 dolari, si scaderii dolarului american pana la cel mai scazut nivel in raport cu euro. Europa de Est si Romania nu au cum sa scape de astfel de miscari la nivel mondial iar BNR-ul nostru e un simplu pion intr-un asemenea context. Continua scadere a dolarului american va determina pana la urma ca o serie de banci centrale sa isi modifice structura pe monede a rezervelor lor (Banca Nationala a Chinei a anuntat ceva in acest sens) generand alte miscari. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
nasol e ca si francul o ia razna rau!.numai azi a crescut cu 300 de lei !!!!!
din iunie cand era 18 a ajuns aproape de 22.chiar asa . nici fata de franc nu putem fi tari ! |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
dammaris2003 |
![]()
|
stai linistit,,, ca am si in franci credit,,,
sunt un fel de colectionar,,, 4 credite mari si tari,,, 2 in euro - 2 in franci,,,, bine ca sunt mari,,,si simt si eu fluctuatia euro/ron franc/ron cel putin simt ca traiesc,,,, ![]() FORTA ROMANIA,,, |
--------------------
Dacia
Logan - Laureat
2005
- TM 50 PRI
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
ba nene, zi-ne si noua ce e cu virgulele alea ca nu m-am prins, e un fel de tic nervos?
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
ele ie de fapt puncte care este
Cred ca pe om l-a lovit rau la buzunar cresterea si a dat-o pe ulei cand a scris. Cresterea e normala la sfarsit de an din cauza importurilor ce se fac in decembrie. O sa scada in ianuarie. Pacat ca unele preturi vor creste si nu vor mai scadea dupa aia. This post has been edited by mars: 21 Nov 2007, 19:52 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
fugi din tara.si eu am in franci
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
dammaris2003 |
![]()
|
Pai as fugi... (acum am pus puncte - din puncte fiecare intelege ce vrea
![]() Dar e nasol si sa fugi acum... ca iti tebuie bani de drum... si cum euro e tot mare nici sa cumperi nu poti... asa ca asptept pana mai scade un pic, si atunci schimb tot ce am (daca o sa mai am) si vorba ta... talpasita... azi am ramas stupefiat... 3,5725 Ron - 1 Euro... sper sa fi gresit aia cifrele... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan - Laureat
2005
- TM 50 PRI
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
azi se duce spre 3.56, pftiu
![]() naspa ca trebuie in curand sa achit o masina, si daca dealerul era serios puteam sa o achit de cand euro era 3.33. sa nu mori ??? |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Am învâțat din Caritas, trebuie să le învățăm și pe astea...
Oare când creștea leul fără absolut nici o bază economică, nu s-a întrebat nimeni de ce? S-a întrebat, dar a preferat să accepte tromboanele servite de sus. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
In tara asta totu-i pe dos, nici nu-ti mai vine sa-ti pui intrebari.
Se intra-n panica, doar cand ceva revine la normal. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Nasol moment. BNR a anutat cursul de azi la 3,5944 lei. Maine sigur sare de 3,6. Eu chiar nu inteleg politica bancii nationale de cateva luni incoace. Dupa ce a ridicat dobanda de referinta obligand bancile sa creasca dobanzile cu 1-2 procente la credite acum loveste tot in platitorul de rate in euro. Isarescu se justifica cica pentru a mai stopa puterea de cumparare a romanului care cheltuie mai mult decat castiga. Dar ce are fratilor cu saracu tanar care si-a facut un ipotecar sa aibe unde sta si acum plateste rate cu pana la 50 euro mai mult, si tendinta e de crestere.
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
A crescut bine. Da oare de ce o fi crescut si $ asa de mult 2,4233
|
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
DMP |
![]()
|
pe interbancara s-a tranzactionat la 3,63 - 3,64 dupa amiaza, dupa cursul BNR. Asa ca maine este probabil un curs BNR cam pe aici.
@zodrac: pe piata de la noi principala pereche de valute care se tranzactioneaza este EUR/RON iar celelalte cursuri ale ron-ului (USD/RON, GBP/RON, CHF/RON, etc) se stabilesc indirect (cross) tinand cont de cotatia EUR in raport cu valuta respectiva la nivel mondial (de exemplu cursul CHF/RON se stabileste plecand de la EUR/RON si EUR/CHF). Acum daca EUR/RON creste si EUR/USD nu are o miscare care sa atenueze cresterea EUR/RON, va creste si USD/RON |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Credeti ca va mai scadea sub 3.5 anul asta?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
DMP |
![]()
|
astazi piata de la Bucuresti s-a deschis in cotatii de 3,68 - 3,69
Isarescu a spus ca BNR e multumita cu acest nivel de curs dar ca BNR urmareste atent piata valutara si isi mentine libertatea totala in privinta actiunilor pe aceasta piata. Tot Isarescu a spus ca BNR doreste sa isi arate cat mai putin prezenta in piata. BNR face acum si un joc care loveste in interesele capitalului pe termen scurt (speculativ). In presa a aparut informatia ca din piata au iesit fonduri speculative de peste 1 mld euro. Aceste fonduri speculative intrasera pe piata cand euro era 3,2-3,3 si se dusesera in depozite bancare pe lei incercand sa profite de dobanda mai mare la leu. Acum, cand depozitele au ajuns la scadenta sau, poate, le lichideaza inainte de scadenta si trec inapoi pe euro la 3,60 - 3,65, e clar ca unele dintre aceste fonduri si-au luat-o rau in freza. In absenta unei interventii BNR direct pe piata e putin probabil sa mai coboare sub 3,6 anul asta. Unii dealeri afirmand ca e posibil sa vedem niveluri ale euro greu de imaginat in prezent. Pe de alta parte, multi asteapta o interventie a BNR pentru a mai calma piata. Ce e de remarcat e faptul ca, cel putin ieri, cresterea de curs s-a facut pe o lichiditate foarte buna in piata (nu au crescut doar cotatiile ci s-au facut si tranzactii pe acele cotatii). Asta inseamna ca exista si interese clare de vanzare de euro. Ceea ce poate insemna ca, la o eventuala schimbare de trend spre aprecierea leului, piata sa se duca in jos aproximativ tot la fel de repede pe cat s-a dus in sus. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
QUOTE(St @ 23 Nov 2007, 09:13) Nu vei mai vedea euro la 3,5 lei. Noi avem inflatie, asta e cauza pentru care cade leul. Vom avea un mic recul de sarbatorile de iarna cand vin "capsunarii" cu euro. Dar leul va continua sa scada pana dupa ultima campanie electorala din 2008. Dau un pronostic ca pana atunci euro va ajunge la aproximativ 4,5 Lei. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
DMP |
![]()
|
pe interbancara euro a scazut fata de deschidere. acum se tranzactioneaza cu 3.60 - 3.61
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
geo76com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 9 April 04 ![]() |
A intrat BNR-ul ??
Daca scade acum se duce si mai jos de 3.5...ca multi au cumparat ieri si azi speculativ si pentru reducerea pierderilor o sa vinda... Parerea mea ... ![]() |
--------------------
DACIA
1310L
1995 ...mai putine incercari, mai putine esecuri ....
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gdm @ 23 Nov 2007, 11:52) Nu vei mai vedea euro la 3,5 lei. Noi avem inflatie, asta e cauza pentru care cade leul. Vom avea un mic recul de sarbatorile de iarna cand vin "capsunarii" cu euro. Dar leul va continua sa scada pana dupa ultima campanie electorala din 2008. Dau un pronostic ca pana atunci euro va ajunge la aproximativ 4,5 Lei. N-as crede ca au legatura capsunarii, pentru ca ii anihilam noi, toti ceilalti cand vom cumpara in decembrie foarte multe alimente si electrice/electrocasnice din import. This post has been edited by St: 23 Nov 2007, 17:55 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Pronostica cineva un euro la 4,5. Cred ca atunci ne vom muta toti in Congo la ce inflatie va fi.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
david79 |
![]()
|
3,5921 lei / 1 euro curs BNR azi
incepe sa o ia la vale ??? si-au facut treaba baietii ? |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
St |
![]()
|
Apa de ploaie. Daca ar mai creste mult ar fi deja periculos, dar nici nu mai scade unde a fost acum 1 luna.
..cred This post has been edited by St: 26 Nov 2007, 16:56 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Cred ca o sa se stabilizeze la 3,65 pana la sfarsitul anului . parerea mea
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
david79 |
![]()
|
una bucata ieuro = 3,5615
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 20:40 |