Izolare fonica solenza, remake
![]() ![]() ![]() |
Izolare fonica solenza, remake
sharkky |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|||
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Eu nu ma cred deținătorul adevărului absolut in materie,am spus doar ce-am crezut.Daca știi ce e mai bun decât alubandul si nu costa cat paguba aia de dynamat,spune-i omului,nu face pe secretosul...aici încercăm sa găsim soluții.Nu cred ca e așa mare secret sa ii spui omului,chiar si pe privat de unde sa-si procure ceea ce-i trebuie,ce rezultate va obține,unde trebuie sa fie atent...Nu e greu,nu cred ca trădezi cine știe ce mare secret,asta doar daca n-ai inventat tu vreun material nou,de care n-am auzit nimic pana acum si face minuni...
![]() |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu am spus ca e secret sau ca nu ii spun numele ... Eu am folosit si folosesc in continuare cu incredere materiale de la Standartplast ....
This post has been edited by sharkky: 11 Dec 2007, 12:24 |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Da si tu ceva mai multe detalii...nu cred ca produci tu materialul asta si nu cred ca-l vinzi...asa ca poate dai si detalii despre ce poate face,cum se aplica,unde se gaseste,pretul...
|
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
sharkky |
![]()
|
Uite mai jos o lista cu detaliile cerute de tine.
Dupa cum se observa, Standartplast are o gama foarte variata de insonorizanti fata de alti producatori. De gasit se gaseste si la mine (sper sa nu fie considerata reclama). Bimast Standart Material de ultima generatie, format din trei straturi: cauciuc sintetic, bitum si material sintetic. Se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald. Grosime 3mm. Greutate 4,2Kg/mp. Se foloseste la portiere, podea, plafon. Pachetul contine 10 foi de 40 x 35 cm ( 1.35 mp² ) Vibroplast M1 Material cu foita metalica pentru folosire in automobile in scopul reducerii vibratiilor. Usor de aplicat, nu necesita adeziv. Se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald. Poate fi folosit cu succes in cele mai greu accesibile lacasuri. Frecventa proprie de rezonanta extrem de scazuta. Grosime 2mm. Greutate 2,1Kg/mp. Se foloseste la portiere, podea, plafon. Pachetul contine 10 foi de 40 x 35 cm ( 1.35 mp² ) Bimast Super Material de ultima generatie, format din trei straturi: cauciuc sintetic, bitum si foita metalica. Se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald. Grosime 4mm. Greutate 5,8Kg/mp. Se foloseste la portiere, podea, plafon. Pachetul contine 10 foi de 40 x 35 cm ( 1.35 mp² ) Bimast Bomb Material de ultima generatie, format din trei straturi: cauciuc sintetic, bitum si foita metalica. Se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald. Grosime 4mm. Greutate 6Kg/mp. Se foloseste la portiere, podea, plafon. Pachetul contine 10 foi de 40 x 35 cm ( 1.35 mp² ) Splen 3004 Material special, autoadeziv, cu rol de insonorizare. Rezistent la apa. Ideal pentru plafon si podea. Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand se foloseste peste Vibroplast sau Bimast Grosime 4mm. Dimensiuni: 100 x 62cm Bitoplast A5K Material special, autoadeziv, cu rol de insonorizare. Rezistent la apa. Ideal pentru a se folosi drept distantier intre fata metalica interioara a portierei si fata de usa. Se foloseste pentru pfafon si podea. Grosime 5mm. Dimensiuni: 100 x 50cm. Vibroton PB S10 Material format din doua straturi, pentru atenuarea sunetului si a vibratiilor. Se foloseste pentru podeaua automobilului. Grosime 10mm. Dimensiuni: 75 x 63cm Bimast Bomb Material de ultima generatie, format din trei straturi: cauciuc sintetic, bitum si foita metalica. Se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald. Grosime 4mm. Greutate 6Kg/mp. Se foloseste la portiere, podea, plafon. Pachetul contine 10 foi de 40 x 35 cm ( 1.35 mp² ) Splen 3008 Material special, autoadeziv, cu rol de insonorizare. Rezistent la apa. Ideal pentru plafon si podea. Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand se foloseste peste Vibroplast sau Bimast Grosime 8mm. Dimensiuni: 100 x 62cm Bitoplast A10K Material special, autoadeziv, cu rol de insonorizare. Rezistent la apa. Ideal pentru a se folosi drept distantier intre fata metalica interioara a portierei si fata de usa. Se foloseste pentru pfafon si podea. Grosime 10mm. Dimensiuni: 100 x 50cm. Izoton V10 Material cu foita metalica, autoadeziv. Special creat pentru o atenuare adecvata in banda de frecventa 1000-1500Hz, unde zgomotele principale provin de la motor si roti. Se foloseste sub capota motorului, podea, plafon. Grosime 10mm. Dimensiuni: 100 x 100cm This post has been edited by sharkky: 11 Dec 2007, 14:09 |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ce mama ciorilor va este rusine sa puneti un link ?
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_in.../Standartplast/ |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sharkky @ 11 Dec 2007, 14:08) De gasit se gaseste si la mine (sper sa nu fie considerata reclama). Deci ar mai putea fi alte intrebari? Nu tu un "se gaseste la.... sau la...." ci direct: "se gaseste la mine" Pe principiul lauda-ma gura ca sa-ti dau friptura. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
Oricum sunt foarte scumpe materialele alea.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sharkky |
![]()
|
Daa, "extrem" de scumpe, stiu ...
In fine, s-a pus o intrebare si am raspuns. Nu vad unde e problema. In fine, alta data o sa ma abtin sa-mi spun parerea, si o sa-i las pe cei mai experimentati sa vorbeasca ... |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mestere, cauta posturile mele referitoare la subiect si pe urma comenteaza referitor la mine. Chiar si pe topicul asta sunt urme. Daca tu crezi ca insonorizarea se face doar cu un material anume si doar in usi, te inseli. Nu trebuie sa fie scump si nici dynamat ca sa obtii rezultate uimitoare. Trebuie doar sa atingi anumite punctele de transmisie a zgomotelor.
This post has been edited by IRONICK: 11 Dec 2007, 14:49 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Recomand Aluband si mocheta, sau pasla. Solenza mea era muta dupa ce am lucrat nitel la ea, si nu am facut nimic la podea, numai usile si bordul.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
sharkky |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 11 Dec 2007, 14:47) Daca tu crezi ca insonorizarea se face doar cu un material anume si doar in usi, te inseli. Nu trebuie sa fie scump si nici dynamat ca sa obtii rezultate uimitoare. Trebuie doar sa atingi anumite punctele de transmisie a zgomotelor. Nu am afirmat ca se face NUMAI cu anumite materiale si ca numai in usi ... Stai linistit ca stiu foarte bine pe unde se mai izoleaza. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Bine ca acum sharkky nu vorbeste doar de fono izolare ci si de fonoabsorbtie(care ajuta la calitatea audio a masinii) si pana la urma daia preturile sunt ceva mai ridicate. Unii se gandesc la fono izolare doar la faptul sa nu se mai auda zdroncanitul drumului, altii vor mai mult de atat. Sper ca m-am exprimat bine
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
IRONICK |
![]()
|
Sa zicem pe romaneste ... ca sunt trei tipuri de materiale.
- izolanti - absorbanti - amortizanti (anti-vibratii) |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce masini jmechere avem ! Noua ne trebuie toate aceste tipuri de materiale pt a putea sa mergem linistiti in masini . Ce tehnica stiu nemtii , sa vina la noi ca le turnam asfalt/smoala in masini de nu mai aud nimic !
![]() Cumparam materiale fono-absorbante/ izolante/amortizante si le bagam prin masini , o ingreunam , apoi bagam bani sa o facem mai puternica sa nu ne ia trabantul la semafor , apoi bagam bani in audio ca sa auzim totusi ceva in masina , apoi iar e grea si mai bagam ceva bani in putere si apoi consuma prea mult si ne gandim sa o schimbam ca ne-a mancat zilele . Ce viata de roman ! ![]() sharkky de unde stii pe care sa il cumperi si care este mai bun ? Faceti niste teste inainte ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sharkky |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 14 Dec 2007, 01:14) Sincer, DA ... Am testat materiale mai de toate preturile ... De la Aluband pana la Dynamat ... Intre o folie de Aluband si una de Insonorizant dedicat pentru asa ceva, exista o diferenta de calitate, ca sa nu mai vorbim de pret ... Dar de la un anumit nivel, se plateste mai mult brand-ul. Referitor la partea de audio, fiecare face ce vrea ... Eu unul merg pe partea mai "competitionala", ca sa zic asa ... Altul poate vrea doar sa auda numai muzica si nu "greierasii" de prin masina ... Nu cred ca se ingreuneaza foarte mult daca izolezi 2 usi cum trebuie ... Vrei sa spui ca tu nu ai insonorizat / izolat nimic in masina? Ai bagat bani sa o faci mai puternica (chip, evacuare etc.) |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 14 Dec 2007, 02:14) Ce masini jmechere avem ! Noua ne trebuie toate aceste tipuri de materiale pt a putea sa mergem linistiti in masini . Ce tehnica stiu nemtii , sa vina la noi ca le turnam asfalt/smoala in masini de nu mai aud nimic ! ![]() Cumparam materiale fono-absorbante/ izolante/amortizante si le bagam prin masini , o ingreunam , apoi bagam bani sa o facem mai puternica sa nu ne ia trabantul la semafor , apoi bagam bani in audio ca sa auzim totusi ceva in masina , apoi iar e grea si mai bagam ceva bani in putere si apoi consuma prea mult si ne gandim sa o schimbam ca ne-a mancat zilele . Ce viata de roman ! ![]() sharkky de unde stii pe care sa il cumperi si care este mai bun ? Faceti niste teste inainte ? Eu am lasat-o asa cum era din fabrica... si totul e..normal.. ![]() ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
pentru cine vrea mocheta laterale portbagaj, se gaseste in targ vitam la pretul de 65 lei
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Se potrivesc pe solenza ? Mai trebuiesc retusate? culoarea este ok?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
culoare gri ca mocheta din portbagaj. da se potrivesc fara retusuri. sunt exact ca cele la supernova. eu le-am montat acum aproape 4 ani si nu am taiat din ele. s-au potivit perfect.
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
eu zic ca toate lumea se intereseaza de material izolant folii etc...dar nimeni de banalul antifon - vopsea insonorizanta care practic face minuni.....
si-a antifonat cineva de aici masina pe dedesubt cu vopsea insonorizanta pensulabila neagra (ea de aia am cumparat)...vreau sa stiu cum se poate curata cel mai rapid si bine mizeria de sub masina... |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Mizeria ? Ce mizerie ? La mine cand e asfaltul ud si curat se vede totul sub masina si apoi si pe elevator la fel se vede . Daca o spalati cu presiune nu mai ramane mizerie sub masina .
Cred ca o perie de sarma ar putea sa curete eventualele mizerii , pentru ca antifonul sa adere mai bine . Exteriorul a fost tratat din fabrica si nu am de gand sa ma apuc sa o antifonez decat pe la aripi , altfel ma intorceam la berlina si turnam smoala in ea . Antifonul nu poate fi folosit decat la exterior , iar majoritatea de aici vor o izolare fonica mai mult pentru muzica . Exista si spary-uri cu antifon de diferite culori ( gri , negru , rosu ) marca Body pentru cateva antifonari , dar se folosesc de oficei in spatii in care nu ai loc cu pensula . Eu am folosit putin in usi si in portbagaj . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
pt muzica cea mai buna solutie este aplicarea unui strat de antifon pensulabil pe tabla de interior a usii si pus peste o folie izolanta cu aluminiu de 3 mm si e de ajuns...folia se va lipi direct de antifon si e cea mai buna izolatie.....
|
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
sharkky |
![]()
|
QUOTE(Reckno @ 21 Mar 2008, 00:33) pt muzica cea mai buna solutie este aplicarea unui strat de antifon pensulabil pe tabla de interior a usii si pus peste o folie izolanta cu aluminiu de 3 mm si e de ajuns...folia se va lipi direct de antifon si e cea mai buna izolatie..... Crezi ca folia aia face totul? Conteaza densitatea materialului aplicat pe tabla si ce proprietati are acesta de absorbtie a undelor sonore. Ca sa-ti dau un exemplu, din ce am testat in materie de insonorizare, un strat de insonorizant dedicat acestei operatiuni de insonorizare, face cam cat 2 straturi de Aluband (ma refer la densitate). |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
Reckno |
![]()
|
crede-ma ca acea vopsea insonorizanta face minuni si singura...partea buna e ca poti aplica un strat cat de gros vrei...iar in combinatie cu folia e de ajuns....si crede-ma ca zgomotul nu se transmite doar prin usi, motor si portbagaj
|
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Sa va dau o veste neplacuta ? Vedeti ca acea vopsea cauciucata isi pierde din proprietati dupa prima iarna ! Eu am dat pe spatele capitonajului din portbagaj si nu-si mai face treaba ca la inceput . NU mai este cauciucat , este dur , nu mai absoarbe nimic si daca pe caroserie isi face treba , la exterior , ei bine la interior nu are nici un efect bun . Cu cat stratul este mai gros cu atat este mai dur si cand incerci sa-l flexezi se sparge ca o rigla subtire .
Parerea mea : bine ca nu mi-am turnat smoala din asta in masina ca ma strangeam de gat . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Reckno |
![]()
|
bine sefu' atunci ce zici de antifonul spray?? chiar pe forum la proiecte exista cineva care a facut asa cum vreau si eu sa imi fac
This post has been edited by Reckno: 25 Mar 2008, 01:46 Attached thumbnail(s) ADV_project_Clio_II_30.jpg ( Size: 75.78k ) Number of downloads: 1801 ADV_project_Clio_II_31.jpg ( Size: 50.79k ) Number of downloads: 1971 ADV_project_Clio_II_41.jpg ( Size: 97.47k ) Number of downloads: 1970 |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
cine ma ajuta si pe mine sa o antifonez
![]() nu ma prea pricep si de asta cer ajutor ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Spray este altceva ! Si eu am terminat cateva tuburi la contra-aripi in fata si spate , precum si pe interior . Ia zgomotul de tabla subtire si proasta , dar adevata izolare tot alubandul o face .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 15:04 |