Compatibilitate Stop, Nova <-> SuperNova
![]() ![]() ![]() |
Compatibilitate Stop, Nova <-> SuperNova
apollo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
Attached thumbnail(s) Generalitati_Motor___Ulei.jpg ( Size: 119.56k ) Number of downloads: 696 |
||
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|||
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
schimba-le.
alea sunt semnalizari de primul model de nova cel cu faruri dreptunghiulare sau de dacia 1310 cea cu farul patrat. cauta semnalizari de supernova.pentru aripa de supernova.asa e si la mine si am semnalizari de supernova.daca nu ma insel merg si cele de solenza. cauta o poza cu supernova sau uita-te la o masina si ai sa te lamuresti. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Dar stai putin. Eu pur si simplu nu inteleg in ce a fost prins de aripa
![]() De ce sa le schimb p-astea cand merg f. bine (ma rog aprox... ![]() Alea de supernova cum se prind de aripa? Daca il lipesc p-asta cu picatura oare ataca vopseaua? ![]() |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
apollo |
![]()
|
e de plastic.is mult mai frumoase.
e 6-7RON bucata.Se prinde de aripa in niste cleme de plastic. Daca pui picatura, cand ai sa le dai jos, s-ar putea sa iei si putina vopsea. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
ahyle_blue_eyes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 672 Joined: 25 November 06 From: IASI ![]() |
Butoanele de aprindere ale stopurilor de ceata:
1.la nova model cu bord patrat 2.la nova model bord rotund ca la sn numa' ca are tabloul de bord de nova(bordu meu ,nova gti 99) 3.Bord super-nova Ps: o intrebare offtopic : cat costa casco la nova? Attached thumbnail(s) 01volan1.jpg ( Size: 42.6k ) Number of downloads: 813 Nova_gti__99.JPG ( Size: 245.82k ) Number of downloads: 861 Copy_of_P1010079.JPG ( Size: 124.98k ) Number of downloads: 450 |
--------------------
Dacia
Nova Gti
1999
|
|
mastersync |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 23 August 07 ![]() |
stopul ca stopul , da-l drq
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
NOVA GT
1999-2000
- PH 99 CDR
|
|
apollo |
![]()
|
merge sa pui angel eye la nova.e 100RON setul de patru cercuri.2 mai mari in diametru si 2 mai mici.
Ahyle, cand aveam casco la nova, dadeam 10 euro lunar. masina era evaluata la 1000EURO(nu prea conteaza asta.iti influenteaza rata) + muzica care era asigurata pe valoarea reala. masina sa nu fie mai veche de 10 ani.e regula lor. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
Apropo de Casco. Eu stiu societati care asigura masini cu vechime de pana la 14 ani. Inca nu sunt probleme cu novele noastre la CASCO. Anul trecut am avut-o asigurata la valoarea de 1700 Euro si anul asta mi s-au facut oferte pentru 1500 & 1200 Euro. (la 1200 rata era 45 euro anual, iar la 1500 80 euro, deci m-as indrepta spre cea de 45)
|
--------------------
VW Passat
|
Executron |
![]()
|
Salutare !
Alte probleme legate de lumini ![]() 1. Am o nelamurire. Verificand azi ce e de verificat prin motor am scos din greseala un cablu care intra undeva langa far (mai exact intre far si semnal, cum te uiti din fata motorul). Acel ansamblu are o protectie de cauciuc, pe care am scos-o si am observat ca intra intr-un fel de mecanism, are un arc, si ar intra acolo punandu-se regla cu un surub. Acest ansamblu este prezent pe ambele parti si este de asemenea rupt in ambele parti ![]() 2. Sticla fata de semnal este sparta si as vrea s-o schimb. Din ce-am vazut se tine in doua suruburi interioare. Inainte sa m-apuc sa scot (si probabil sa stric ceva cum s-a intamplat ultima oara) mai exista si alte prinderi? 3. Tinand cont de cele discutate anterior cum ca daca tin apasat pe butonul de lampa de ceata mi se aprinde faza scurta, ma intrebam daca exista bec care sa se potriveasca in lacasul lampii de ceata (am observat ca e tip monofilament, picioruse pozitionate jos si diametral opuse, in acelasi plan) cum e si la marche arriere si semnal) dar cu filament de intensitate mica? (cum e la pozitii spate) ? Cele de pozitii au pinii complet diferiti si portiunea de contact iarasi diferita (isi ia masa altfel cred). Vreau sa pun acest bec si sa pot tine lampa deschisa tot timpul si apoi vad cum rezolv sa pot gasi un buton/switch sa pot activa de acolo faza scurta sa scap de 1,5 mil pe un bloc lumini (stiu ca nu e suma mare, dar parca rezolvarea tip "free" e intotdeaua mai intriganta ![]() |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
1. acel cablu e cel de reglaj al farului.asta am inteles eu.
2.farul se prinde in patru surubele si semnalizarea de far.trebuie sa desfaci si farul de pe masina. 3.merge sa pui si bec de semnalizare.nu are nimic.un bloc de lumini ajunge si 50RON .trebuie doar sa cauti unu de import si sa ai protectie(relee) pe faza scurta si lunga. NU tine si ceata aprinsa, chiar cu becuri de intensitate mica.tevor injura toti.e prea mult rosu. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
La 3 : Exista bloc de lumini care sa vina cu relee sau trebuie sa le pun eu dupa aia? (nu ma pricep, deci trebuie sa-i explic electricianului si nush daca o sa faca treaba buna).
In leg cu lampa de ceata. Pai daca ii pun bec de intensitate mica nu sa fie aceeasi intensitate ca la pozitii? Nu se poate face asa ceva? |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
e prea mult rosu.
30RON e mana de lucru pentru montat relee la faruri.cu releele tale. nu exista bloc si nici nu are cum sa aibe relee pe el This post has been edited by apollo: 6 Sep 2007, 22:08 |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
Revin tot cu problema semnalului lateral.
Am fost azi in Vitan si am vazut semnalul nou. Ei bine pur si simplu erau doua gauri si-l intreb pe nenea ala de vindea cum il prind de caroserie. Si mi-a zis ca il prind de gaurile din aripa... Care gauri!?!?! Ca eu am o singura gaura mare... N-a stiut ala ce sa-mi mai zica. Cea de supernova are doua fire asa ca nu m-am mai bagat. Ceva sfaturi? Problema e ca mi-e frica sa-l desfac si pe partea cealalata sa nu-l stric si p-ala.... Cred ca pana la urma il prind cu banda dubla adeziva si gata :| 12 Sep 2007, 14:10: Stiti reclama la "Romania" ca tara turistica? Ei bine acea reclama are ca slogan "Simply Surprising". Acest motto se aplica foarte bine Daciei. Mi-am luat inima in dinti si-am demontat semnalul lateral din stanga... Hopaaaa... Aripa in dreapta are doar o decupare mica pt fire si gauri pt suruburi spre deosebire de partea stanga. Frumos. In 2001 am avut un accident naspa cu Dacia (a intors unu cu un Chevrolet Camaro fara sa se asigure, fiind beat, si mi-a facut varza stanga masinii. Ei bine suspectez ca aripa aceea care mi-au pus-o avea decupaju aiurea din fabrica... (pentru modelul nou de semnal lateral). Nu-i problema, mi-am zis, le schimb pe ambele si-mi pun cum mi-a propus Apollo, semnal de tip nou, c-arata si mult mai bine... Err... nu chiar. In dreapta a venit din fabrica sau s-a stricat in timp cu o tenta galbuie a lacului (nu pare rugina) exact in forma acea patratoasa deci nu pot pune noul tip de semnal (mai mic) pentru c-o sa arate naspa... O sa cumpar unu d-ala patratos si-l prind cu banda dubla adeziva. Traiasca Dacia :| This post has been edited by Executron: 12 Sep 2007, 14:10 |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
exact ceea ce ti-am zis.aripa din dreapta e cea originala de nova cu acea semnalizare care se prinde in 2 surubele.
cea de pe stanga e aripa noua de DSN la care semnalizarea se prinde cu niste cleme. ceea ce ti-a cazut tie si nu ti-ai/iti dai seama ce e , e o chestie care a fost pusa in plus de altcineva ca sa stea semnalizarea fixata pe aripa. bafta si eventual, schimba o aripa ![]() |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
apollo |
![]()
|
scuze de 2 posturi consecutive dar vreau sa alfu ceva.
fiind vorba de compatibilitati, parbrizul de nova e la fel cu cel de super nova?care e mai ieftin?niste preturi daca stie cineva. si chederul de supernova merge si la nova?is diferite?e mai etans unu fata de celalalt?preturi? tot picura la pasager la picioare si am izolat tot ce am putut.am dat si aeroterma jos ca am crezut ca e ceva pe acolo si se prelinge.am bagat silicon peste tot.buzunarul acela de sub capota, am pus o folie ca sa vad daca e de acolo problema. gura de aerisire de unde trage aeroterma aer de afara,acea bucata de platic cu clapeta am lilit-o cu silicon de caroserie.se observa pe sub torpedou. acum tot ce mai banuiesc e chederul de la parbriz si daca tot il schimb, schimb si parbrizul ca il am crapat. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
Inca o intrebare legata de acest domeniu.
Reconditionari stopuri/faruri. Desfacand semnalul stanga fata (stiu.. e sigilat.. dar am "reusit" sa-l desfac ![]() Pun problema asta pentru ca l-am inlocuit pe cel din dreapta si e discrepanta mare... |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
ai putea ceva sa faci.
folie de aluminiu autocolanta |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
Super tare!
![]() ![]() |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
low-cost?
![]() exista ce am zis.eu am vazut prin D*d*man. ![]() si staniol merge.sa fie ceva lucios.asa vreau sa fac eu la triple. iti cumperi si o banda dubla adeziva si gata. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
Rezolvat si asta, mersi de pont Apollo. Am luat banda adeziva gen aluminiu si am masurat si pus frumos in interiorul lampii de semnal. "Sigilat" lampa cu picatura (adica lipit geamul) si arata f.f.OK
![]() |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
ma bucur.eu mereu vin cu ideile, dar sa pun in aplicare si la mine, mai rar treaba asta.
ma bucur ca sunt de ajutor ![]() ![]() |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Executron |
![]()
|
Salut!
Inca o intrebare de compatibilitate. Oglinda dreapta si tot ansamblul se potriveste de la 1310/1410 la Nova? Ele seamana la exterior dar nu stiu daca se potriveste. Ma poate ajuta cineva? |
--------------------
VW Passat
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
Nu stiu, dar imi dau cu presupusul. Singura diferenta ar putea fi la unghiul montantului A, ceea ce ar insemna sa folosesti plasticele originale (daca le ai). Acceasi oglinda am avut si la Oltcit. Si tot cate-o nenorocita de rotita dintata de plastic, care se sparge, o face inoperationala pe o directie
![]() |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(Executron @ 3 Sep 2008, 10:21) Salut! Inca o intrebare de compatibilitate. Oglinda dreapta si tot ansamblul se potriveste de la 1310/1410 la Nova? Ele seamana la exterior dar nu stiu daca se potriveste. Ma poate ajuta cineva? NU!!! M-am fript eu!! Am cumparat ca e mai ieftina da' am dus-o inapoi.. nu se potriveste nici la gaurile de prindere pe usa, nici mecanismul ala din interior nu e la fel... Deci NU! Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Executron |
![]()
|
o... Mersi mult!!! Era sa-mi iau teapa...
Problema la mine e ca oglinda se misca moarta (adica bate vantul tare si se misca) pe axa orizontala si mecanismul din interior e mort. Mai se poate face ceva? |
--------------------
VW Passat
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
Scuze de sugestia eronata. Referitor la reparatie, raspunsul e... aproximativ. Inauntru sunt niste rotite dintate din plastic in capul unor suruburi ce imping tijele de reglaj. Rotitele au o gaura patrata ce intra pe capul surubului si se intampla sa se crape la unul din colturi, acolo unde e mai subtire. Trebuie desfacut mecanismul si gresat frumusel ca sa mearga cat mai bine, iar rotita (altceva nu prea are se sa se intample) lipita cu ceva (eventual lipita pe surub ca sa tina mai bine).
La asamblare trebuie facut un reglaj ca sa mearga stanga-dreapta si sus-jos cum trebuie. Adica insurubat pana cand tijele imping in camele oglinzii (e greu de explicat, dar iti dai seama cand studiezi mecanismul). E bine ca reglajul sa nu fie prea strans, sa lasi un joc micut, altfel va merge greu. |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
Executron |
![]()
|
Mai am o intrebare
![]() |
--------------------
VW Passat
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
@executron:
QUOTE Problema la mine e ca oglinda se misca moarta (adica bate vantul tare si se misca) pe axa orizontala Ca solutie de moment(pana demontezi mecanismul cu totul) poti impinge spre portiera burduful care acopera articulatia oglinzii, iar dedesubt(spre sol) exista o degajare(o gaura)unde vei gasi un surub care strange doua piese("piciorul" oglinzii propriu-zise si bucsa mecanismului de reglaj). Este o asamblare asemanatoare cu cea a bratului de stergator in nuca mecanismului care actioneaza stergatoarele...Sper sa te ajute comparatia. Poti restrange acel surub si ii poti echipa si cu o saiba normala sau o saiba grover in cazul in care exista uzura a pieselor. Nu stiu cum as putea sa iti explic mai clar fara sa o dau in ridicol....de aceea, impinge de burduf,apleaca-te, si ajutat de o lanterna mica, priveste zona respectiva. Vei intelege ce si cum. Numai bine. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
Executron |
![]()
|
Tnx Variable, dar ca idee asa...
![]() |
--------------------
VW Passat
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 21:33 |