DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Stabilitatea Reala a Loganului din experienta, discutii libere nu neaparat tehnice

radur
post 11 Feb 2008, 03:56
Post #91

Membru incepator

Group: Members

e buna domnule e buna !!!!!! post-336-1110552459.gif biggrin.gif

This post has been edited by radur: 11 Feb 2008, 03:57

--------------------
dacia logan 2007/abs+/
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b3ny
post 31 Mar 2008, 09:46
Post #92

Membru incepator

From: Dr. Tr. Severin

cea mai penala faza care mi se putea intampla:ieri,mergeam pe drum drept,eram 4 persoane in masina si aveam cam 135 km/h!dintr-o data am vazut in fata un curent de aer,dar nu i-am dat prea mare importanta!asta a facut masina sa se clatine serios(am crezut ca ma rastorn)
daca pana acum am catalogat toate afirmatiile despre stabilitatea loganului ca fiind rautacioase,uite ca mi-am schimbat parerea
toata faza e ca in fata mea era unu' cu laguna,as zice ca avea in jur de 150 si masina nu i-a schitat nici un gest!!!!!!!!!!!!!!

--------------------
Dacia Logan 2006 1.4MPI/Preference - MH 03 SCC
N-ai furat, credeai ca-ti cade mana, da ti-ai taiat-o-n strung
iar acum te bucuri de avantajele vietii de ciung!!!!
+
C a t a l i n
post 31 Mar 2008, 09:50
Post #93

Ce-ai văzut? radmasa.gif

Eu cred ca ar trebui să te apuci serios de planorism. Ai un mare dar: vezi curenții de aer.
Păi dacă săracii piloți de planor din România, ar putea vedea curenții ascendenți de aer - termice - ar ajuge campioni mondiali...

Nu rata această șansă!

This post has been edited by MAERSK: 31 Mar 2008, 09:54

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
klaus
post 31 Mar 2008, 09:50
Post #94

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Ce ai vazut?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
OAP
post 31 Mar 2008, 09:54
Post #95

Membru autentic

Un curent de aer...omu` s-a exprimat foarte clar. Ce nu ati inteles? tongue.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
2dor
post 31 Mar 2008, 09:56
Post #96

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Dar intrebarea de baraj este: Nu ai si auzit acel curent de aer cand ai trecut pe langa el? Nu facea: vaj, vaj...?

This post has been edited by 2dor: 31 Mar 2008, 09:57

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
marksman
post 31 Mar 2008, 10:02
Post #97

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(b3ny @ 31 Mar 2008, 10:46)
[...] am vazut in fata un curent de aer,dar nu i-am dat prea mare importanta!asta a facut masina sa se clatine serios(am crezut ca ma rastorn)
daca pana acum am catalogat toate afirmatiile despre stabilitatea loganului ca fiind rautacioase,uite ca mi-am schimbat parerea

radmasa.gif eu cre' ca a fost un curent de opinie nefavorabila cu privire la fat[z]a loganului. Daca avea fat[z]a de BMW curentul ar fi suflat din spate si l-ar fi propulsat cu 200+ km/h

QUOTE(b3ny @ 31 Mar 2008, 10:46)
toata faza e ca in fata mea era unu' cu laguna,as zice ca avea in jur de 150 si masina nu i-a schitat nici un gest!!!!!!!!!!!!!!
*

vezi? a vazut curentul ca are de-a face cu o masina straina si nu s-a bagat. Dar cand a vazut Dacia... ce si-o fi zis? "Ia sa-l sperii eu un pic pe asta!"

Plus ca s-o fi "incruntat" un pic Laguna (daca zici ca nu ai vazut-o schitand niciun gest) si s-a luat curentul radmasa.gif

This post has been edited by Illusi0n: 31 Mar 2008, 10:04

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
b3ny
post 31 Mar 2008, 18:36
Post #98

Membru incepator

scuze daca m-ati inteles gresit!sa nu credeti ca am fazut curentul de aer datorita faptului ca as fi vreun clarvazator de ala sau altceva,ci am vazut cum nisipul de pe marginea drumului era ridicat in aer,avand forma unui vartej!!!!!!!!!!1 mad.gif
voua trebuie sa va explice omul mai pe larg(cred ca in loc de creiere aveti motoare de 1.4 de aia ganditi mai greu radmasa.gif )
si ce am vrut sa spun eu mai sus era faptul ca stabilitatea loganului e de varza in comparatie cu laguna!!!!!!

1 Apr 2008, 04:42:
........................e varza!am pus un "de" fara sa vreau(din cauza curentului)
nu cumva sa se gaseasca vreun Pruteanu sa se ia de mine ca nu am scris corect

This post has been edited by b3ny: 31 Mar 2008, 18:42

--------------------
+
C a t a l i n
post 31 Mar 2008, 18:46
Post #99

Și leguma e varză în comparație cu hummer.

Eu nu pot vorbi de Logan, că n-am, așa că nici tu nu vorbi de creier.

--------------------
- - -
+
AR-18-MOS
post 31 Mar 2008, 18:50
Post #100

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

@b3ny, nu stiu daca tie ti-am mai spus ... dar asa cred. NU mai compara stabilitatea Logan-ului, cu cea a altor masini din alte clase ...
Iar in legatura cu creierul ... nu stiu sigur care dintre noi are "motor 1.4" si care are inca tractiune animala ...

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
b3ny
post 31 Mar 2008, 18:57
Post #101

Membru incepator

niciodata nu o sa compar loganu cu laguna pentru ca nu am cum,dar nu ma asteptam sa fie asa mare diferenta:
pentru laguna ziceai ca adie vantul si la mine era de parca as fi intrat in mijlocul unei tornade!!!!!!!!

--------------------
+
AR-18-MOS
post 31 Mar 2008, 18:59
Post #102

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Pai da, ca Laguna are alta aerodinamica iar Logan-ul alta.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
klaus
post 31 Mar 2008, 19:00
Post #103

步步

b3ny, daca ai bani de o laguna noua, vinde loganul si ia-ti laguna. O sa te simti mult mai bine in ea.
Bine, repet, daca ai bani...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
PaulT
post 31 Mar 2008, 19:14
Post #104

Membru autentic

Si probabil ca si soferul de pe Laguna era mai versat,asa,si nu s-a speriat de "vartej"...Cand aud din astea cu....era sa ma rastoarne o pala de vant,nu pot decat sa radmasa.gif .Fara suparare si nu vreau sa fiu rautacios...Am fost odata cu un prieten cu un Volvo S 40 pana la Vidraru si inapoi.Batea vantul cat de cat afara.Atata se plangea de rafale si mai si serpuia pe banda cica din cauza vantului ca am inceput sa cred ca avea probleme cu directia.Alti participanti la trafic mergeau fara probleme vizibile.M-a lasat sa conduc si eu si...surpriza,masina mergea drept.Se simtea ca afara era vant...dar,atat.Prietenul nu prea pricepea...Probabil ca si el ar povesti in ce hal se comporta S 40 pe vant.Dar saraca masina nu avea nici o vina.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
b3ny
post 31 Mar 2008, 20:00
Post #105

Membru incepator

hai sa nu deviem de la subiect si sa vedem care e sofer mai bun.am avut ocazia sa merg cu mai multe masini si cu vant puternic din lateral si nu am avut nici o problema.loganu parca e un om beat cand bate mai tare vantu
si sa-i raspund lui klaus:daca as avea bani mi-as cumpara altceva care sa aiba si mai mult "zvac'' decat asta............dar fiecare cu posibilitatile sale!
trebuie sa ma multumesc si cu asta tinand cont ca am primit-o cadou la 18 ani
si multi din prietenii mei poate si-ar dori una!

--------------------
+
C a t a l i n
post 31 Mar 2008, 20:06
Post #106

Nu, ei se mulțumesc cu creierul.

--------------------
- - -
+
b3ny
post 31 Mar 2008, 20:14
Post #107

Membru incepator

e si cazul tau??????????????

--------------------
+
C a t a l i n
post 31 Mar 2008, 20:22
Post #108

Nu, n-am prieteni cu vedenii...

--------------------
- - -
+
corbex
post 31 Mar 2008, 22:34
Post #109

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

daca tot trebuie sa comparam mereu ceva cu altceva, atunci hai s-o facem temeinic:
Un logan la 70 la ora e mai stabil decit un logan la 100 la ora, iar acesta, la rindul lui, e mai stabil decit un logan la 120 la ora. Nu sint cele mai de bun simt comparatii? Ce treaba avem cu aia care trec pe linga noi in BMW-uri, Lagune, etc? Stabilitatea unui BMW este folositoare doar soferului acesteia. Sigur, daca vrem sa-i aratam ca si noi, cu numai 9000 de E, putem face ce face el cu 30.000 de E, se schimba lucrurile. Cine ne opreste sa-i stricam ziua si sa-i dovedim ca doar se crede grozav, dar nu e? Parapetii? Santul de pe marginea drumului? Fleacuri! Soferul de masina de rind este, prin definitie, sofer de exceptie. Dupa cum si soferul masinii de exceptie este, de prea multe ori, mai putin decit un sofer de rind.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
klaus
post 31 Mar 2008, 22:48
Post #110

步步

QUOTE(b3ny @ 31 Mar 2008, 21:00)
si sa-i raspund lui klaus:daca as avea bani mi-as cumpara altceva care sa aiba si mai mult "zvac'' decat asta............dar fiecare cu posibilitatile sale!
*

Asta vroiam sa spun: daca masinile alea mai scumpe nu ar avea ceva "in plus" fata de astelalte mai ieftine, crezi ca ar mai da cineva banii pe ele?
Prima Laguna costa cat 2 loganuri "de top". Crezi ca ar mai da cineva bani pe Laguna daca s-ar comporta si Loganul la fel si ar avea aceleasi dotari?
Cand tai un copac, poti face activitatea asta si la topor, si la drujba, amandoua isi fac treaba. Daca toporul ar avea aceeasi eficienta ca drujba si ar fi la fel de usor de folosit, cine ar mai dea banii pe o drujba?
Insa nu poti avea aceleasi pretentii de eficienta intre cele doua unelte.

--------------------
+
scania
post 4 Apr 2008, 22:50
Post #111

SCANIA TOPLINE V8 164L 480CP

From: Curtea de Arges

salut scz de off topic , daca vreti cu adevarat senzati tari pe vant lasati loganu si conduceti un camion si cand nu o sa i-ti mai ajunqa strada atunci o sa ziceti ca loganu e bmw, e o masina normala de la care nu prea trebuie sa ai cerinte prea mari

--------------------
EX. Dacia nova GT 1998 - AG08UNN
In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere..... nu stii cand te lasa
+
Muratu
post 5 Apr 2008, 12:03
Post #112

Membru autentic

Nu mai va plangeti atat de Logan, e o masina cinstita la bani care ii dai pe ea. Nu sunt posesor dar am condus un Logan (apartinea varului meu) pe drumul european E70 Bucuresti-Alexandria pe viscol in toiu noptii cu anvelope de iarna si pot spune ca am fost placut surprins de modul in care amortiza trecerea peste straturile de zapada batatorita pe sosea la o viteza destul de maricica pt conditiile acelea.

--------------------
Daewoo Hyundai Tico Accent 0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI - B-##-JSP B-##-SAK
+
IsNa
post 7 Apr 2008, 11:01
Post #113

Membru autentic

From: Timisoara

Salutari

Am condus prima oara Loganul sapt. trecuta, un drum de 700Km, cu 3 oameni si un portbagaj plin ochi de bagaje grele.
M-am putut plange de puterea motorului (de 1.4l, care e neadecvat unei masini atat de mari), de zgomot (deranjant peste 100Km/h), de calitatea unor elemente de interior, dar NU am motive sa am aplang de suspensii si stabilitate. Am venit cam 200Km chiar cu vant puternic din lateral, si masina e perfect controlabila.
Cine o compara cu Laguna, BMW ,Mertedes sau Ferrari, ii urez sanatate (... mentala), ca are nevoie!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
BZN
post 7 Apr 2008, 19:29
Post #114

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Cea mai stabila masina este aia cu care te-ai obisnuit, pentru ca ii cunosti limitele, mai ales dupa cateva zeci de mii de km...este extraordinar sa rulezi in DEPLINA siguranta, in viraje si situatii de urgenta, dar asta se realizeaza numai dupa niste ani si multi km( cine cunoaste senzatia intelege). Eu pot spune ca ce fac cu Tico n-am facut inca, cu Loganul. Nu contest stabilitatea lui, n-am decat 12000 Km cu el, dar inca nu m-a convins!

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
Shmurf
post 2 May 2009, 12:27
Post #115

Membru incepator

Salutare! Sunt posesor de doua incidente legate de stabilitatea masinii. Primul a fost in Bucuresti pe soseaua Colentina, unde pe la 80 la ora am ocolit o groapa din scurt si mi-a fugit spatele cam 50 cm cred eu, dar s-a redresat rapid fara figuri si a doua oara pe ploaie cu un drum ingust, cand am intrat cu partea dreapta fara sa vreau pe acostamentul plin de gropi si apa. Cand am incercat sa reintru pe sosea spatele a ramas usor in urma si de asemenea a fugit dar s-a redresat fara probleme -traiasca reflexele- si au ramas doar emotiile pret de 15 minute pentru ca aveam pe la 90 la ora sigur (am fost inconstient). Deasemenea masina are Kormorane din fabrica. Mai degraba as putea spune ca depinde doar de cine o conduce si ce cere acesta de la masina. O senzatie de instabilitate o da, cred eu, si lipsa de sustinere a scaunelor.

--------------------
dacia logan 1.6 mpi 2006.preferance - b-54-ecr
+
liviu05
post 2 May 2009, 22:32
Post #116

Membru din Brasov

From: brasov

Legat de instabilitatea loganului, o intamplare relatata din spate:
Ma aflam intr-un autobuz Scania care mergea la limita de viteza data de limitatorul electronic de viteza-100km/h.
Suntem depasiti de un BMW Rechin(316)model de acum vre-o 25 de ani, la scurta distanta de el venind si loganul(nu stiu de versiune fiindca nu scria.
Pret de cateva sute de metrii, sta in spatele BMW-ului, neavand posibilitatea de depasire-intre noi erau de acuma vre-o 100 de metri, poate mai putin, era noapte si noaptea nu poti sa apreciezi ca ziua; Vine si momentul X cand, in scurt, loganul vrea sa iasa la atac, si incepe sa se legene vizibil, dupa care pilotul reuseste sa o controleze si se repliaza. Dupa aprox. 2 km noi am iesit de pe sosea(DN13) si nu mai stiu urmarea. Apreciez ca viteza BMW-ului era pe la 115-120km/h

--------------------
DACIA /Citroen 1300/ Xsara 1978(1989)2003 - BV05PAI
+
Steel Tormentor
post 2 May 2009, 22:45
Post #117

Membru autentic

From: Constanta

Legat de instabilitatea Loganului, sa nu postam ce-am vazut noi din autobuze.
Si nici sa incercam la volanul Loganului manevre care dau batai de cap unui sofer experimentat la volanul unor masini mult mai "titrate".

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
dragoselu
post 2 May 2009, 23:14
Post #118

SB-12-UST

From: Sibiu

Da ce va trebuie voua sa intrati in curbe cu 160 km pe ora? Pierdeti avionul? Personal

si eu intru cu oarece viteza in curbe cu berlina mea, dar o "simt" pe sosea,

daca trebuie sa mai reduc din viteza folosesc frana de motor.. Or pe voi cei care

intrati cu 160 nu v-a invatat nimeni la scoala de soferi ce treapta / trepte de viteza

sa folositi... Eu apas usor pe frana de serviciu daca soseaua e uscata si schimb din a

4-a intr-a 3-a sau daca a plouat / mazga, frana de motor... Dar voua va trebuie

160 ! Poti sa ai tu si mama BMW-ului / ABS-ului ca tot de duci de rapa cand e mazga

pe sosea... icon_mrgreen.gif

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
bossake
post 2 May 2009, 23:26
Post #119

Membru autentic

Ce pot eu sa spun e ca Loganul asa instabil cum il numiti voi nu e cel mai slab din clasa lui (albea, symbol, accent, aveo). Cu symbol si aveo nu am mers, insa am condus albea si accent si va spun sincer ca albea mi s-a parut mult mai instabila, iar accentul nu cu mult, dar mi s-a parut mai instabil. Cel putin la viteze peste 120 in accent mi s-a parut mai nasoala senzatia aia cand treci pe langa un tir sau la vant lateral.
Parerea mea.

Asadar nu mai huliti atat loganul pentru stabilitate pentru ca se incadreaza in media clasei din care face parte smile.gif.
Oricum vorbele la modul general cum au postat multi pe aici sunt egale cu 0, atata timp cat nu compari cu alta masina. degeaba spui ca ai pierdut controlul la 160 in nush care curba, in care poate chiar si cu un focus (masina care mi s-a parut cea mai stabila) tot pierzi controlul.

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
liviu05
post 3 May 2009, 14:48
Post #120

Membru din Brasov

From: brasov

QUOTE(Steel Tormentor @ 2 May 2009, 22:45)
Legat de instabilitatea Loganului, sa nu postam ce-am vazut noi din autobuze.
Si nici sa incercam la volanul Loganului manevre care dau batai de cap unui sofer experimentat la volanul unor masini mult mai "titrate".
*

Atunci inseamna ca nu trebuie sa ne mai uitam nici la inregistrarile video facute la testarile diferitelor marci si modele(NB-facute de institute specializate in asa ceva)fiindca sunt la fel de irelevante ca si ceea ce vedem pe viu, cu proprii nostri ochi! ESTE???
La urma urmei era vorba de o realitate, nu stiu de ce te aprinzi asa ca un foc de paie!

--------------------
DACIA /Citroen 1300/ Xsara 1978(1989)2003 - BV05PAI
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 14:36
Forum Renault