itp la diesel, cat se tureaza?
![]() ![]() ![]() |
itp la diesel, cat se tureaza?
dragOn |
![]()
|
||
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|||
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 29 Aug 2007, 10:42) Perfect, daca faci ce vrei cu ea, fa-ti drum privat si circuli cu ea pe acolo, nu pe drumurile publice unde trebuie sa faci ITP ca circuli. Intelege odata ca mecanicul nu-i da talpa pentru ca-i place lui, ci pentru ca niste ingineri au descoperit ca ala e regimul la care motorul scoate cel mai mult fum, iar normele se refera exact la regimul ala cel mai defavorabil. Nu-ti convine? Mergi cu taxiul sau mergi in Zambia, unde nu cred ca e nevoie de ITP. Poate mai apare unul care se enerveaza ca trebuiesc testate si franele si ii uzeaza anvelopele de 30 de meleoane. in afara de faptul ca ai devenit rautacios si ai inceput sa dai sfaturi inutile, nici macar nu intelegi ce am vrut sa zic! prima data am spui nu ii dau!eu nu ii dau! !asta se referea la mersul pe strada! a doua am zis ca nu vreau sa ii dea nimeni!a se citi pentru cine pricepe mai greu "prefer sa nu ii dea nimeni"! e anormal sa imi doresc asta?nu e anormal? cred ca nu aici trebuiesc cautate aceste raspunsuri! deja postul tau este mult pe aratura! ca sa concluzionez, nu ma omor de placere ca trebuie sa ii dea in gura pana la limitare. masina va lua itp ul pe bune, ultima data directia si farnele si tot au fost verificate pe stand de itp la un service bosch. am facut inclusiv test de amortizoare, care nu am vazut sa se faca la itp. mi-as dori sa fie toate masinile in starea asta tehnica! am 2 randuri de cauciucuri, de vara si de iarna, ambele sunt noi! asa ca hai sa nu mai aberam aici despre drumuri private,Mozambic si alte cele. sunt convins ca motorul meu e in stare suficient de buna cat sa nu pateasca nimic, dar daca gasesc(si o sa gasesc) pe unu care sa nu mi-o duca 10 centimetri dincolo de rosu, voi face revizia la el!pricepi, domnu cu morala? restu alelalte sunt perfecte, si as baga mana in foc si pt noxe, da pur si simplu ma deranjeaza ideea asta!si e dreptu meu sa imi placa sau nu, nu trebuie sa ma trimiti tu la plimbare pe chestia asta! dragoane, am fix uleiul recomandat de producator pt motorul meu, pe cutiile respective scrie "special edition fur pumpe duse...", pe care il schumb in genere putin mai repede decat trebuie...si eu cred ca nu afecteaza major nimic, da vezi, tu ai zis corect..."te-a durut sufletul".... pt o exprimare asemanatoare domnu einstein m-a comparat cu o baba vadana.... nu ii intorc complimentul, se vorbeste deja pe langa la acest topic! in ce ma priveste, am zis , m-am lamurit! |
-------------------- fan VAG!
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Argon mie la 24 de ani nu mi-a dat revenire
![]() ![]() Vroia sa imi dea revenire ca nu mergeau becurile de marche arierre, dar i-am zis ca probabil e un papuc din sonda si m-am bagat in canal si l-am bagat singurel ![]() Asa ca . . . si argon, sa stii ca gazele au iesit in parametri si pe gepeleu cum ii zici tu ![]() Horsewhisperer27, parca ti s-ar fi cerut sa iti imprumute careva femeia 2-3 ore, asa reactionezi. Ia du-te frumusel in afara pe autostrazi sa vezi cum merg bajetii pe banda din stanga numa in limitare sute de kilometri, si tie ti-e frica ca ti-o tureaza cateva minute IN GOL! IN GOL omule, nu in sarcina. De obicei Argon are tendinta de a mai lua la misto celelalte masini care nu-s ale lui, dar pe bune, iti face impresia a motor de portelan? Cum ti-a zis si einstein, alea 3800 in sarcina fac MULT MAI MULT decat limitarea in gol. Las-o dreacu ca nu-ti strica turbina si nici nu-ti infunda injectoarele, parca esti speriat de bombe ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ok, nu-ti place. Si trebuia sa faci 2-3 posturi de 400 de caractere ca sa te plangi pe tema asta? Ca sa fac si eu topic sa ma plang de atitudinea soferilor romani fata de motociclisti, dar tot nu schimb nimic si nu impresionez pe nimeni. Incearca o petitie la ministerul transporturilor sa modifice norma asta. Cine stie, poate gasesti suficienti oameni pe care sa-i "doara sufletu" sa o semneze si schimbati ceva.
Daca-l rogi frumos pe mecanicul ala, te lasa pe tine sa apesi pedala pana la capat (el nu se uita la turometru, asculta sa auda limitarea si dupa aia face revenirea). Te-ai simti mai bine asa? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 Aug 2007, 16:45) Da, opacimetrul ia semnal de la alternator pentru a citi turatia. [...] Nu se mai monteaza sonda piezo pe una din conductele de injectie? Argon, depinde si unde se practica revenirea "obligatorie"; nu neg existenta ei dar mai sint si cazuri exceptate: in M.Ciuc, unde n-am cunostinte pe la statia ITP, a trecut din prima, fara probleme. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut test de opaciatte cu stand Bosch, in laboratorul lor. Si ala lua semnalul de turatie de la baterie. Ca ar fi si alte sieteme..... e posibil, dar nu e mai simplu sa pui un fir pe baterie decat traductorul ala pe injector? Ca daca e rampa comuna..... nu mai ai pulsatii in conducta.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Aaa... ma intreb cum ia semnal pulsant de pe baterie, bateria fiind un condensator de capacitate mare. Ca pe unele alternatoare se culege semnal de turatie, corect, dar, de la producator la producator sau de la model la model, numarul de poli poate fi diferit, frecventa diferita; in plus, diametrele fuliilor motor/alternator pot fi, iarasi diferite.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
si chiar nu ti-a gasit nimica?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
einstein1984 |
![]()
|
Pai semnalul il lua de la borna +, adica inainte sa treaca prin baterie (stiu ca bateria atenueaza pulsatiile de tensiune). O avea vreo logica interna care-i permite sa nu ia in seama valorile aberante pentru turatia de ralanti. Dar sondele puse pe masina astea erau: crocodil pe cablul + de la baterie si sonda de temperatura de ulei in locul jojei (si evident sonda din teava de esapament).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
La ITP ar trebui sa intrebe de trusa medicala si stingator?
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
100% da, obligatoriu, plus triunghi.
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 29 Aug 2007, 01:51) laurentiu, stiu bine ce spui tu, cu untdelemn si ciorapi n-am idee de unde ti-a venit ideea, poate ai pus tu? eu sigur nu! la mine zona rosie incepe mai exact de la 4 7 5 0 si la 5000 nu intra nici o limitare!nici macar la 5100 si ceva!poate la tine, la mine nu! ideea e ca nu am chef , cum ziceam, sa mi-o forjeze orice destept!atat! e tare greu de priceput asta, de ati devenit asa agresivi? da-i limitare la a ta, ok, nu ai decat! eu la a mea nu ii dau! si nu vreau sa ii dea nimeni! la urma urmei e masina mea, fac ce vreau cu ea! am cerut un sfat, niste info, mersi pt ele la toata lumea, de glumite si mistouri cred ca suntem satui cu totii! sunt lamurit pe deplin, din partea mea topicul si-a facut treaba si poate fi inchis! Cand am scris de ciorapi si ulei de salata, am zis ca, atata timp cat ai consumabile bune in motor si schimbate la timp, poti sa te folosesti de motor la 100% din capacitatea lui. Daca ai ciorapii nevestei in loc de cureaua originala de distributie si cine stie ce saracie de ulei in motor, in concluzie motorul e carpit in loc sa fie reparat corect, da, iti intelegeam teama de a-l tura. Auzi nenea, daca tie ti-e frica ca ti-ar putea crapa motorul la niste amarate de 5000 de ture, cat se tureaza la ITP, nu ti-ar fi rusinica sa scrii pe forumul dacia? Sa zica toti p-aici ca loganul dci e mai bun decat VAG-ul matale? Daca esti tu sotto ca motorul ala al tau pus pe masina ta de peste 10-15000 de euro ar crapa de la atata lucru, inseamna ca mare fraier ai fost sa dai atatia bani pe amaraciunea aia de motor. ![]() Si inca ceva, poti sa pui un scan al cartii masinii in care scrie ca n-ai voie sa apesi acceleratia la podea? Ca eu m-am uitat pe manualul in romana de la un Passat si n-am gasit asa ceva. QUOTE(einstein1984 @ 30 Aug 2007, 08:50) Incearca o petitie la ministerul transporturilor sa modifice norma asta. Cine stie, poate gasesti suficienti oameni pe care sa-i "doara sufletu" sa o semneze si schimbati ceva. Zi-i sa faca petitie si in alte tari, ca si la nemti tot la fel se tureaza motoarele in limitare la ITP. Diferenta e ca, la ei, cand le tureaza la limitare, nu se innegreste betonul de sub toba de esapament ca la noi, pentru ca aia nu schimba vitezele la 2000 de ture cum schimba romanasii si dupa aceea vin si se lauda cu consumuri de 3.5% la dci-uri si 4% la ditai Passat-urile TDi si pe subsemnatul cum vine sa-i injure p-aia de depasesc cu a 5-a de scot fum ca la combinat sau merg cu 80 pe european. Pana si la bulgari, si aia TRAG de motoare, nu merg cu ele in regim de avarie ca la noi. This post has been edited by Laurentziu83: 30 Aug 2007, 11:57 |
--------------------
.
.
.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
auziti, ce-ar fi sa o lasam cu totii?
dupa aia iar ma ia einstein ca de ce postez si numara caracterele... ![]() ![]() nu am citit nicaieri in carte,am zis mai sus doar ca linia rosie nue pusa acolo degeaba! mult,putin, 1 sec sau 50 km, nu trec de ea!3800 e inainte, nu dupa ea!3800 ala face bine inclusiv la turbina si injectoare! pt turbina nu ma temeam, aia atinge turatii de care multi nu au auzit! de injectoare ziceam doar ca sunt bune, in sensul ca totu merge bine! pe aici se citeste din 2 in 3.... si mai vreti sa imi ziceti ce rost au afisele alea cu "nu raspundem pt pagube, etc"?sunt pt autobuze, nu einstein? ![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@horsewhisperer27: eu iti inteleg ingrijorarea, dar trebuie sa ma raliez colegilor care in esent aau spus: daca motorul e in stare buna (eu as formula chiar: in stare cit de cit buna), nu se intimpla nimic rau.
Ma voi referi insa la punctul in care spui ca te-ai ingrijorat din cauza unei posibile supraturari a ansamblului turbocompresor. Cred ca si aici ingrijorarea ta e lipsita de suport real, si anume: daca nu ma insel, turbina se roteste mai repede in regimuri in care motorul produce multe gaze fierbinti. Observa ca regimul acesta nu depinde decit indirect de turatie si este dat mai degraba de incarcarea motorului. Cu alte cuvinte. la ridicarea turatiei la mers in gol. turbina se roteste (foarte probabil) ceva mai incet decit atunci cind motorul debiteaza serios putere. Rog pe cineva sa confirme/infirme/comenteze argumentat aceasta afirmatie. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Pai asa e. Presiunea de supraalimentare creste proportional cu sarcina si turatia. Pe liber sarcina = zero.
Grijile initiatorului eu cred ca-s legate mai mult de motor si nu de turbina. Da' cum are Passat si nu Aro i-as recomanda sa stea linistit... Ce nu prea cred eu e ce a zis argon. Cum sa-i tureze aia estate-ul la 6000 rpm pentru noxe?!? La benzinare noxele se iau exclusiv la turatia de relanti. Daca e adevarat ce zice inseamna ca ori erau aia batuti in cap ori i-a suparat argon si au profitat de naivitatea lui ca sa se razbune. Sau ii face motorul ca un diesel si i-a pacalit pe sarmanii inspectori ITP... ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Si a iesit opacitatea peste limite la benzinar?
![]() Afisul ala cu pagubele e pentru aia care nu au masina cat de cat in regula, ce e asa greu de inteles? Daca tot te lauzi atat cu starea masinii, de ce ti-e frica? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
StefanT |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 30 Aug 2007, 16:13) Ce nu prea cred eu e ce a zis argon. Cum sa-i tureze aia estate-ul la 6000 rpm pentru noxe?!? La benzinare noxele se iau exclusiv la turatia de relanti. Daca e adevarat ce zice inseamna ca ori erau aia batuti in cap ori i-a suparat argon si au profitat de naivitatea lui ca sa se razbune. Sau ii face motorul ca un diesel si i-a pacalit pe sarmanii inspectori ITP... ![]() Si mie tot la relanti mi-au facut testele ![]() Poate e prea silentios motorul ca se lauda el ca o antifonase etc samd sa, ca doar tu stii muttley, cum sta treaba cu spartul matritei ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Muttley @ 30 Aug 2007, 15:13) La benzinare noxele se iau exclusiv la turatia de relanti. Mie mi-au facut 4 teste(au scos 4 bonuri din aparatul ala). Doua la relanti si doua pe la 3500 de ture. ![]() |
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
StefanT |
![]()
|
Poate au mai scos si pentru cei ce urmau
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 30 Aug 2007, 13:25) si mai vreti sa imi ziceti ce rost au afisele alea cu "nu raspundem pt pagube, etc"?sunt pt autobuze, nu einstein? ![]() chiar ce rost au ? sunt curios daca imi strica motorul ipotetic vorbind cam ce i-ar apara de un proces daca nu-l schimba/repara ... ca in mod sigur afisul nu ... poate normele de testare dar nu sunt sigur nici de alea... ---later edit --- chiar are cineva un document oficial ? This post has been edited by avathan: 30 Aug 2007, 16:18 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
StefanT |
![]()
|
Daca exista acel disclaimer, cum adica?
Norme de testare? Iarasi, cum adica, is perfect legale si in vigoare, cum dracu sa nu-i ajute? Adica bine ca se poate duce vreun Audi 80 sau Passat din 82 rup in gura (exemple aleatorii) si sa faca poc cand ii dau aia talpa, si apoi sa-si poate bajetii face motoarele pe banii RAR-ului nu? ![]() ahahah |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
referitor la disclaimer : daca StefanT mai posteaza ceva pe Daciaclub va face pipi in pat noaptea ca-l bagam cu mainile in apa calda.
GLUMEAM - era pe post de exemplu nu poate pati nimeni nimic daca intra peste tine in casa sa incerce sa iti faca ce am zis mai sus nu ? ca doar am pus un "disclaimer " ... Autovehicule echipate cu motor cu aprindere prin comprimare (Diesel) a) măsurarea opacității fumului în accelerare liberă, de la turația de mers în gol încet la turația de întrerupere a alimentării, cu ambreiajul decuplat și comanda cutiei de viteze la punctul mort; ![]() 1. autovehiculele pot fi controlate cu respectarea, din motive de securitate, cel puțin a condiției ca motorul să fie cald și într-o stare mecanică satisfăcătoare; 2. sub rezerva dispozițiilor de la pct. d) 3, nici un autovehicul nu poate fi respins fără a fi fost respectate următoarele condiții: i) motorul trebuie să fie cald: altfel spus, temperatura uleiului motorului măsurată de o sondă în tubul jojei trebuie să fie de cel puțin 80 grade C sau să corespundă temperaturii de funcționare normale, dacă aceasta este inferioară, sau temperatura blocului motor, măsurată după nivelul radiației în infraroșu trebuie să atingă o valoare echivalentă. Dacă, din cauza configurației vehiculului, nu este posibil să se procedeze în acest mod, temperatura normală de funcționare a motorului va putea fi stabilită altfel, de exemplu pe baza funcționării ventilatorului de răcire; ii) sistemul de evacuare trebuie curățat prin 3 accelerări libere sau printr-un mijloc echivalent. c) Procedura de încercare 1. inspecția vizuală a oricărui echipament de reglare a emisiilor instalat de constructor, pentru a se verifica dacă este complet și într-o stare satisfăcătoare și dacă nu există neetanșeități; 2. motorul, și, dacă este cazul, turbocompresorul, trebuie să funcționeze la turația de mers în gol încet înainte de începerea fiecărui ciclu de accelerare liberă. Pentru motoarele autovehiculelor grele, aceasta înseamnă a se aștepta cel puțin 10 s după eliberarea comenzii de accelerare; 3. la începerea fiecărui ciclu de accelerare liberă pedala de accelerare trebuie apăsată rapid și progresiv (în mai puțin de o secundă), dar nu brutal, astfel încât să se obțină debitul maxim al pompei de injecție și să se atingă turația de întrerupere a alimentării, respectându-se valoarea specificată a timpului de bază; 4. la fiecare ciclu de accelerare liberă motorul trebuie ca, înainte să fie eliberată comanda, să atingă turația de întrerupere a alimentării sau, în cazul automobilelor cu transmisie automată, turația indicată de constructor ori, dacă aceasta nu este cunoscută, două treimi din turația de întrerupere a alimentării. Aceasta se poate asigura, de exemplu prin supravegherea regimului motorului sau lăsând să treacă un timp suficient între momentul de acționare și cel de eliberare a pedalei de accelerație, adică cel puțin 2 s pentru autovehiculele destinate transportului de persoane, care au, în afara locului conducătorului, mai mult de 8 locuri pe scaune și pentru autovehiculele destinate transportului de mărfuri având o masă maximă tehnic admisibilă mai mare de 3500 kg. d) Valori limită 1. nivelul opacității nu trebuie să depășească valorile limită ale indicelui de opacitate (coeficientului de absorbție), care sunt următoarele: Indice de opacitate (coeficient de absorbție) maxim pentru: - motoare Diesel cu aspirație naturală: 2,5 m^-1; - motoare Diesel cu turbocompresor: 3 m^-1; - o limită de 1,5 m^-1 se aplică următoarelor vehicule omologate conform valorilor limită indicate: a) la linia B a tabelului din secțiunea 5.3.1.4 a anexei I la Directiva 70/220/CEE, modificată prin Directiva 98/69/CE (autovehicule comerciale ușoare cu motor Diesel EURO 4); ![]() c) la linia B2 a tabelelor din secțiunea 6.2.1 a anexei I la Directiva 88/77/CEE, modificată prin Directiva 1999/96/CE (autovehicule comerciale grele cu motor Diesel EURO 5); d) la linia C a tabelelor din secțiunea 6.2.1 a anexei I la Directiva 88/77/CEE, modificată prin Directiva 1999/96/CE (autovehicule comerciale grele EEV); sau conform valorilor limită ce figurează într-o modificare ulterioară a Directivei 70/220/CEE, modificată prin Directiva 98/69/CE, sau conform valorilor limită care figurează într-o modificare ulterioară a Directivei 88/77/CEE, modificată prin Directiva 1999/96/CE. 2. autovehiculele nu trebuie respinse decât dacă media aritmetică a valorilor măsurate în cel puțin ultimele trei cicluri de accelerare liberă depășește valoarea limită, cu condiția să nu se înregistreze diferențe semnificative între turațiile minime măsurate la ciclurile de accelerare sau între turațiile maxime măsurate la ciclurile de accelerare. Această medie poate fi calculată ignorând valorile observate care se îndepărtează cu mult față de media măsurată sau poate fi obținută prin un alt mod de calcul statistic care ține cont de dispersia valorilor măsurate. . sursa ordinul 2133 din 2005 - http://www.euload.com/legis/legis.119.php aici m-am inspirat dintr-un alt forum dar nu stiu daca am voie sa pun link-ul ![]() This post has been edited by avathan: 30 Aug 2007, 16:30 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 Aug 2007, 08:33) Un coleg a fost la itp cu un W115 220 d cu motorul nou, la 300 km si nu a avut inima sa-i dea asa de rau in gura Da' ce kilu' Saftii cauta colegu' la ITP cu doar 300 de km. parcursi?QUOTE(einstein1984 @ 27 Aug 2007, 10:07) Cica ar fi o mortaciune ruseasca ce poseda motor diesel cu carbelitor. Nu prea-mi vine mie a crede asta ca nu prea se leaga principiile de functionare, da' ala de mi-a zis se jura si pe ma-sa si pe ta-su ca cica exista.Ete ce zice wikipedia: QUOTE(wikipedia) Even more unusual was an International Harvester design in which the diesel motor had its own carburetor and ignition system, and started on gasoline. Once warmed up, the operator moved two levers to switch the motor to diesel operation, and work could begin. These engines had very complex cylinder heads (with their own gasoline combustion chambers) and in general were vulnerable to expensive damage if special care was not taken (especially in letting the engine cool before turning it off). This post has been edited by Marty: 30 Aug 2007, 21:30 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Marty, era masina de 30 de ani, si trebuia reinscrisa ca a fost radiata de mult. A facut omul motorul si trebuia sa faca itp ca sa circule cu ea, nu?
Cat despre motorul ala..... e posibil, dar extrem de inutil. Dar rusii au camioane care merg cu benzina cu cifra octanica 50 (pe principiul proasta, dar multa), de ce sa se complice cu dracovenia de mai sus? Oricum, combinele nu fac itp. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Mama ce discutii aici.
![]() La benzinare masina nu se tureaza, decat eventual putin sa se curete p-acolo sa intre in norme. Cand am fost la ITP acum 2 luni era un Hyundai Accent in fata mea si l-a turat de vreo 10-15 ori in blana, tinut asa vreo 5-6 secunde, cred ca nu iesea. Pana la urma a iesit si n-au fost probleme, deci eu zic daca n-ai vreun diesel de 20 ani ca n-ai treaba. Personal am mai auzit de cazuri in care a crapat o turbina, furtun ceva, dar niciodata nu a crapat pur si simplu c-a fost turata, acel subansamblu avea probleme dinainte si bine ca i-a picat acolo si pe autostrada unde soferul s-ar fi speriat si ar fi produs doamne fereste un accident. Testele astea nu sunt degeaba. Personal nu mi l-au turat deloc (comentariile de prisos). M-a durat sufletul sa-i las sa faca asta imi pare rau ![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Executron @ 30 Aug 2007, 22:22) E normal sa se tureze pana la 5000 in gol, nu sunt probleme. ..... dar in orice caz este normal s-o tureze la 5000. ............... dar niciodata nu a crapat pur si simplu c-a fost turata, acel subansamblu avea probleme dinainte si bine ca i-a picat acolo Testele astea nu sunt degeaba. QUOTE(Executron @ 30 Aug 2007, 22:22) Personal nu mi l-au turat deloc (comentariile de prisos). M-a durat sufletul sa-i las sa faca asta imi pare rau ![]() de ce esti fatarnic? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Stiu ca sunt ipocrit dar am vrut sa dau informatii corecte. E din ciclul fa ce zice popa, nu ce face popa
![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 09:16 |