Va rog sfaturi si sugestii pentru cumparare, ce varianta de Logan sa aleg?
![]() ![]() ![]() |
Va rog sfaturi si sugestii pentru cumparare, ce varianta de Logan sa aleg?
uidivonacicep |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 29 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 berlina
1999
- AR 71 PMD "Daca doi oameni iti spun ca esti beat, du-te sa te culci!"
|
|||
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
QUOTE insa la LGN ai garantie si retea de serviceuri in toata tara. da-mi voie.. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai bani ia Prestige ... pentru 16v, nu pentru altceva ... daca banii sunt o problema atunci ia Laureate 1.6 ... argumente sunt multe ... mai bine sa fiu scurt.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(uidivonacicep @ 1 Sep 2007, 16:22) inca nu e ! Acuma e http://www.ziare.com/Logan_cu_motor_diesel...ere-122116.html |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
GicaPopescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 18 October 05 ![]() |
Daca nu mergi peste 10.000 km pe an, nu merita sa-ti iei diesel, mai ales daca te uiti ca noul dci e mai scump cu aproape 2.000 euro decat 1,4 mpi.
In cat timp amortizezi 2.000 euro din diferenta de consum de 2% ? Se apropie de 100.000 km, mai ales ca reviziile sunt mai scumpe la diesel. Subscriu la opinia lui Adrian78: daca ai bani, ia Prestige 1,6 16V, daca nu, Laureate 1,6. This post has been edited by GicaPopescu: 3 Sep 2007, 11:50 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6MPI
- DJ-XX-XXX
|
|
uidivonacicep |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 29 August 07 From: Timisoara ![]() |
cu berlina mea din 99 mai am vreo 2000 de km si ating suta de mii, deci merg relativ mult.
oricum va multumesc tuturor pentru sugestii, fiindca eu m-am hotarat acum ca a aparut motorul diesel de 85 cp pe berlina. saptamana asta ma inscriu la un AMBITION, 1,5 tdi, 85cp |
--------------------
Dacia
1310 berlina
1999
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
felicitari..buna alegere ! Daca insa nu faci peste 15k km pe an, alegerea e facuta numai la "corason"..nu cu gandul la ieftineala. si eu as proceda la fel in acest moment..daca ar avea macar un esp acolo si airbaguri cortina macar pt locurile din fata ..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
QUOTE(uidivonacicep @ 3 Sep 2007, 12:59) Iti recomand totusi 1,5dci. Cica tdi-urile sunt zgomotoase. Glumeam. Buna alegerea dar mai fa-ti odata socotelile. Trebuie sa faci ceva km ca sa amortizezi diferenta de pret. Si eu eram fan diesel si am luat benzina vazand cum mitul fiabilitatii diesel este spulberat in romania datorita calitatii consumabilelor(motorina...) |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
adryan8 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 31 August 06 ![]() |
|
--------------------
Logan
1.6
90 hp
|
|
uidivonacicep |
![]()
|
da, scuze, stiu ca e dci.
m-a cam luat valul. sper sa nu stau pana apare Loganul tdi. |
--------------------
Dacia
1310 berlina
1999
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari pentru alegere!
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
JJY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 3 May 07 From: IASI ![]() |
QUOTE(uidivonacicep @ 3 Sep 2007, 11:59) cu berlina mea din 99 mai am vreo 2000 de km si ating suta de mii, deci merg relativ mult. oricum va multumesc tuturor pentru sugestii, fiindca eu m-am hotarat acum ca a aparut motorul diesel de 85 cp pe berlina. saptamana asta ma inscriu la un AMBITION, 1,5 tdi, 85cp deci ai facut 100.000 km in 8 ani. in ritmul asta nu-ti recuperezi niciodata banii pe care ii dai in plus pt dci.si sper ca nu-i imprumuti ca sa mai platesti si dobanda la ei. oricum ar fi iti doresc sa te bucuri de masina !!!! ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN ABS+
2007 / 1,6
- IS-ZZ-YYY
|
|
Braveheart |
![]()
|
gata bre..e sofer a inteles..sub 20k km pe an nu e f. rentabil dci-ul, chit ca tine mai bine pretul la revanzare, sb paradiscutat..ideea e ca daca ii place cuiva diesel si il ia bravo lui..daca stie cum stau treburile inainte de achizitionare si mai bine.. eu zic ca ia o masina buna
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
QUOTE(JJY @ 3 Sep 2007, 17:37) deci ai facut 100.000 km in 8 ani. in ritmul asta nu-ti recuperezi niciodata banii pe care ii dai in plus pt dci.si sper ca nu-i imprumuti ca sa mai platesti si dobanda la ei. oricum ar fi iti doresc sa te bucuri de masina !!!! ![]() destepti mai sunteti voi mai. Pai ia sa ma gandesc. Daca eu ma imprumut si am o rata fixa la banca... sa zicem 5 milioane, ce imi convine sa am, benzina sau motorina? Ia sa ne gandim... Daca am benzina, am rata 5 milioane, si ca sa merg vreo 1500 km in oras lunar am nevoie de 4 milioane. Daca am motorina, am rata 5 milioane si am nevoie de doar 2 milioane ca sa merg aprx 1500 km. Voi nu priviti imaginea de ansamblu. Intr-adevar, daca iei cu bani cash poti gandi: da, nu dau acum acesti 1500 euro in plus, o sa-i tin si o sa merg un anumit numar de km. Dar cand este vorba de o rata lunara, automat benzina te va face sa mergi mai putin. Si eu intotdeauna am spus: masina o ai ca sa te folosesti de ea cat mai mult, fara a face compromis. |
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
uidivonacicep |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 berlina
1999
|
|
OAP |
![]()
|
daca ar fi sa aleg inca o data as alege dCI fara sa ma gandesc la cati km fac (oricum fac destui). iti scoti cu siguranta banii din consum sau din revanzare. Pana la urma 1000 de euro nu-i o avutie. pentru fumatori: nganditi-va in cat timp dati banii astia pe tigari...sau mai bine nu, ca si eu is fumator...
![]() |
--------------------
.
.
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
dCi-ul de 85 cai chiar merita
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
OAP |
![]()
|
Pai...da cu oja pe el...mama lui de i
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bloodem @ 3 Sep 2007, 19:20) destepti mai sunteti voi mai. Pai ia sa ma gandesc. Daca eu ma imprumut si am o rata fixa la banca... sa zicem 5 milioane, ce imi convine sa am, benzina sau motorina? Ia sa ne gandim... Daca am benzina, am rata 5 milioane, si ca sa merg vreo 1500 km in oras lunar am nevoie de 4 milioane. Daca am motorina, am rata 5 milioane si am nevoie de doar 2 milioane ca sa merg aprx 1500 km. Voi nu priviti imaginea de ansamblu. Intr-adevar, daca iei cu bani cash poti gandi: da, nu dau acum acesti 1500 euro in plus, o sa-i tin si o sa merg un anumit numar de km. Dar cand este vorba de o rata lunara, automat benzina te va face sa mergi mai putin. Si eu intotdeauna am spus: masina o ai ca sa te folosesti de ea cat mai mult, fara a face compromis. Dar dacă faci rată la bancă pentru mașină nu o să mai fie 5 milioane pentru diesel, ci mai mult, nu-i așa? O să plătești mia aia și ceva de euro plus dobânda la ea ... deci rata vine peste 5 milioane ... și mai sunt și reviziile la mijloc ... parcă scârțâie teoria ta, nu? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Adrian: la cati km schimbi tu uleiul?
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
N-am mers cu dCi-ul, insa din diagramele de putere si cuplu, as schimba benzinarul meu cu dieselul fara sa stau prea mult pe ganduri.
Sunt curios cum se comporta motorul dupa 25k km, ca abia am ajuns la 17k, si am impresia ca se tot lasa .. merge din ce in ce mai bine. |
--------------------
-
-
-
|
|
romeodr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 18 March 07 From: brasov ![]() |
Cea mai buna oferta pe care a facut-o Dacia,de cind a aparut modelul LOGAN,a fost,ABS-PLUS,raportat,la dotari serie,obtionale..pret,dci sau mpi......nu inteleg de ce sa dai bani in plus,pentru,aeratoare,vopsite in gri,sau,schimbator viteze,cu piele pe el,sau chestia aceea pe capota porbagajului....
|
--------------------
LAGUNA 1ph2
NEVADA GRANDTOURS CONCORDE
..1998 luna noiembrie 06..avion cu motor..!!!
- BV 77 EME
|
|
Adrian78 |
![]()
|
QUOTE(madhorsefuzzy @ 4 Sep 2007, 09:58) Are importanță? Cartea spune la MPI revizie la 15.000 km și la dCi revizie la 10.000 km ... deci la 2 revizii de MPI bagi una în plus la dCi ... în afară de revizia în plus mai sunt și consumabilele ... ulei mai mult, filtru de motorină, filtru de aer la preț dublu ... QUOTE(hash @ 4 Sep 2007, 10:20) Sunt curios cum se comporta motorul dupa 25k km, ca abia am ajuns la 17k, si am impresia ca se tot lasa .. merge din ce in ce mai bine. Din auzite ... și după 20.000 km se mai simte lăsarea motorului. 4 Sep 2007, 11:55: QUOTE(romeodr @ 4 Sep 2007, 11:41) Cea mai buna oferta pe care a facut-o Dacia,de cind a aparut modelul LOGAN,a fost,ABS-PLUS,raportat,la dotari serie,obtionale..pret,dci sau mpi......nu inteleg de ce sa dai bani in plus,pentru,aeratoare,vopsite in gri,sau,schimbator viteze,cu piele pe el,sau chestia aceea pe capota porbagajului.... ... sau varianta Laureate ... diferența dintre ele este 100 de euro (A/C obligatoriu inclus, motor 1.6) și faptul că dai sau iei ABS contra computer de bord, oglinzi electrice și scaun șofer reglabil ... restul sunt nimicuri ... fiecare ce preferă ... This post has been edited by Adrian78: 4 Sep 2007, 10:55 |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(hash @ 4 Sep 2007, 10:20) N-am mers cu dCi-ul, insa din diagramele de putere si cuplu, as schimba benzinarul meu cu dieselul fara sa stau prea mult pe ganduri. Am mers eu cu Ambition dCi de 70CP stock al fratelui meu o saptamana prin Bucuresti. Concluzia: sunt nedumerit. Nu pot spune ca imi place clar mai mult decat 1.4MPI-ul meu (cei drept insonorizat bine) sau ca imi place mai putin decat MPI-ul. Are si plus-uri are si minus-uri. Cocluzia mea pentru hash: condu masina si lasa diagramele, ca in unele cazuri nu spun mai nimic. ![]() QUOTE(Adrian78 @ 4 Sep 2007, 11:46) Are importanță? Cartea spune la MPI revizie la 15.000 km și la dCi revizie la 10.000 km ... deci la 2 revizii de MPI bagi una în plus la dCi ... în afară de revizia în plus mai sunt și consumabilele ... ulei mai mult, filtru de motorină, filtru de aer la preț dublu ... Are pentru cei care tin la masina si o trateaza cu consumabile corespunzator. Sa ma explic. Am luat 1.4MPI revizii la 15.000Km ... - am facut primul schimb de ulei la 7500Km; - revizie la 14.500Km - schimb ulei la 23.000km - urmeaza revizie la 30.000Km Un ulei Elf 5w40 tine lejer 10.000Km in orice conditii (oras, forja, etc). Poate nu pana la 15.000 in conditii de Romania. Un filtru de aer e ok sa fie schimbat la 10.000Km in aceleasi conditii de mai sus. La 15.000Km nu m-as baga. Concluzia: dupa asta de 30.000km o sa fac reviziile din 10.000Km in 10.000Km. Fratele meu a luat 1.5dCi 70CP (la sugestia mea), revizii la 10.000Km ... - a schimbat uleiul la 3000Km - o sa mearga la revizie la 10.000Km - apoi din 10.000Km in 10.000Km ca sunt valabile conditiile de mai sus si pentru diesel Concluzia personala: daca e logan exploatat in Romania, indiferent de motorizare, e ok sa mergi din 10.000Km in 10.000Km la revizii. Cat diferente de costuri intre cele 2 la revizii: - ulei : la mpi bagi 3,3l iar la diesel bagi 4l => cumperi acelasi bidon de 4l din care la mpi mai ramane ceva si pentru urmatoarea. Pret echivalent per l ca bag 5w40. - filtru ulei : un pic mai scump la motorin 5RON - filtru aer: mai scump la motorina 20-30RON - filtru motorina: 75RON de la magazin sau mai ieftin in targ din 20.000 in 20.000Km - bujii la benzina: 25-30RON la fiecare 20.000-25.000Km (le-am tinut eu 27.000Km si mi s-a innegrit esapamentul); la diesel la 120.000Km Eu nu vad diferente asa exorbitante intre revizii. Nu neg ca cea la diesel e mai scumpa. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
am vazut ca dci-ul de 85 cai are i-ul rosu.oare de ce nu l-au pus albastru ca pe clio bicorp si s-au "inspirat" de la tedei?
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca foloseau aceeasi vopsea albastra ca la caroserie, se exfolia si se suparau clientii ca nu se mai remarca in trafic
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Sa-i loveasca unde-i doare mai tare: in i-ul rosu.
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
He he, pentru ca sa poata stoate pe urma motorul dCi de 100 CP
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Deja mi-e rau cand ma gandesc ce va fi sub capota unui dCI...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 20:15 |