DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?

Radduu
post 16 Sep 2007, 20:24
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Incredibil....mult mai multa intelegere am vazut din partea soferilor de autobuze, trolebuze sau camioane decat din partea soferilor de masini mici.......

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 17 Sep 2007, 15:39
Post #122

Membru cu TDI

From: Brasov

Poate in bucuresti. Aici sunt nesimtiti rau. Semnalizeaza si ies din statie. Nu conteaza ca tu vii cu 50-60 si trebuie sa franezi brusc riscand sa fi lovit din spate de altul neatent. Daca el are prioritate asta inseamna ca-i da si dreptul sa nu se asigure ? Sau se asigura dar ii doare in fund de tine.
Poate o sa spuneti ca mint dar eu in general opresc si ii las sa iasa cand vad ca e aglomeratie mare si nu au cum, sau cand sunt pe prima banda si dau peste cate o masina stationata neregulamentar pe care trebuie sa o depaseasca, opresc cu riscul de a fi claxonat si injurat de ceilalti soferi si il las sa depaseasca. Am mers si eu cu autobuzul si stiu ca de cate ori ma grabeam sa ajung undeva apareau intarzieri din aceasta cauza.
Unii soferi de autobuz sunt chiar mirati si aprind avariile in semn de multumire smile.gif
Dar in majoritate, cand e vorba sa plece din statii, pun semnalizarea si nu se uita in oglinda. Atentie mare !
Cu soferii de tir sunt de acord. Cel putin marea majoritate au multa experienta si in general sunt foarte toleranti si se lasa depasiti usor. Oare de ce nici un tir nu circula pe banda dinspre axul drumului ?

This post has been edited by TheFastOne: 17 Sep 2007, 15:40

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
andrei_2006
post 17 Sep 2007, 16:11
Post #123

Loganist

QUOTE(TheFastOne @ 17 Sep 2007, 16:39)
Oare de ce nici un tir nu circula pe banda dinspre axul drumului ?
*

La noi se intampla invers. O mare parte din tiristi, in Bucuresti merg pe banda a 2-a sau a 3-a, dupa caz.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
red_dog 4 ever
post 17 Sep 2007, 16:14
Post #124

DINAMO BUCURESTI

From: Constanta

In Militari am vazut tiristi care faceau slalom printre masini de parca toate benzile erau numai pentru ei

--------------------
VW POLO HAPPY,Logan ABS plus 2009,2009 - xxx
+
Lord Hades
post 17 Sep 2007, 18:50
Post #125

Memento Mori

QUOTE(TheFastOne @ 16 Sep 2007, 20:24)
Cumva pe Iuliu Maniu langa proiect brasov ? Un reno gri simbol sau cum ii zice ?
*

Da stimabile. Era un clio albastru. Cine trece pe acolo poate vedea urma pe copac.

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
Andrul
post 17 Sep 2007, 19:25
Post #126

Membru'

QUOTE(TheFastOne @ 17 Sep 2007, 15:39)
Poate in bucuresti. Aici sunt nesimtiti rau. Semnalizeaza si ies din statie. Nu conteaza ca tu vii cu 50-60 si trebuie sa franezi brusc riscand sa fi lovit din spate de altul neatent. Daca el are prioritate asta inseamna ca-i da si dreptul sa nu se asigure ? Sau se asigura dar ii doare in fund de tine.

Au prioritate cand semnalizeaza ca ies din statie. Asa ca daca ii lovesti este vina ta teoretic.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
C.C.
post 17 Sep 2007, 19:36
Post #127

Membru

QUOTE(Cornel001 @ 9 Sep 2007, 13:25)
Va atacati cu 'banda aia de urgenta' (ca nu e clar daca doar pt asta este) de parca v-ar musca.
Grecii nu aveau nici o problema sa se dea mai spre dreapta spre ea , ca sa-l lase p-ala din spate sa treaca mai usor.
Probabil insa ca la ei si politaii sunt mai dezghetati.
*

cu toata rusinea (+offtopic) poate ma lamuriti si pe mine cu benzile astea: de ce pe unele portiuni au delimitare continua, iar pe altele discontinua? nu inteleg semnificatia. interpretarea mea (probabil gresita) ar fi ca se tranforma in banda suplimentara cand au discontinua. vorbesc prostii? rolleyes.gif
oricum, de cele mai multe ori esti obligat de altii sa le incalci.. sau sa mergi pe ele. dar nu stiu daca e legal. De ex. drumul care duce la sibiu (dinspre sebes)- pt.cine stie.

--------------------
opel vectra a 1990, ex. dacia 1310 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
nh1980ro
post 17 Sep 2007, 21:04
Post #128

Membru

From: Togo-Togo.

Pai ce nu e clar? Linia contina semnifica faptul ca n-ai voie sa treci peste ea indiferent de circumstante. Deci daca ai linie continua pe banda cea mai apropiata de trotuar, camp sau alte alea inseamna ca n-ai voie sa treci peste ea. Si corelat cu fapul ca pe E si DN n-ai voie sa stationezi, inseamna ca n-ai voie sa stai pe acolo, nici macar in afara carosabilului.

Acum daca ai linie discontinua pe drepta de genul - - - - - si linie discontinua la separatia dintre sensuri de genul - - -, iar banda cea mai apropiata de camp (acolo unde par a fi 2 benzi pe sens) nu are la randul ei o delimitare fata de camp ceva de genul -----, inseamna ca pe fiecare sens e o singura banda si o banda de urgenta.(in unele tari daca depasesti pe banda de urgenta ti se suspenda permisul)

De obicei benzile de circulatie sunt delimitate (sau ar trebui legal sa fie) de unul din marcajele cu linie continua sau discontinua, pe ambele parti.(si in stanga si in dreapta benzii).

Acum de cate ori a trebuit sa te feresti de cate un bizon care depasea pe linie continua in curbe, ca el credea ca e mare zmeu? Sau de cate ori zmei de genul asta au ajuns sub tiruri?(pacat ca de multe ori nu sunt singur in masina- ca atunci nu mai au cui sa arate ce cojones au ei).

This post has been edited by nh1980ro: 17 Sep 2007, 21:05

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
TheFastOne
post 17 Sep 2007, 21:09
Post #129

Membru cu TDI

QUOTE(Lord Hades @ 17 Sep 2007, 18:50)
Da stimabile. Era un clio albastru. Cine trece pe acolo poate vedea urma pe copac.
*

Am trecut pe-acolo la putin timp dupa producerea accidentului. Nu stiam de ce se misca toti de parca ar fi duminica smile.gif Apoi am vazut. Nasol accident. Zici ca ala cu dacia nu i-a dat prioritate ? Pun pariu ca tot amicul tau cu renou a iesit vinovat la politie smile.gif

--------------------
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
FireChief
post 17 Sep 2007, 21:30
Post #130

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

un megane ca al meu imi taie fata de pe banda 2 pe banda 1 ,fara semnal,apoi frineaza ca sa-i faca loc unuia de iesea din benzinarie(rompetrol dristor)
normal ca faceam ca tarzan ca ,m-au surprins ambele lui miscari...el ma intreba din miini ce s-a intimplat ohmy.gif
cind i-am aratat ca nu a semnalizat si nu s-a asigurat a ridicat mina si a recunoscut
...si ne-am impacat dry.gif
uluitor pentru mine e ca unii nici macar nu au habar cind gresesc sau ca au gresit..

This post has been edited by FireChief: 17 Sep 2007, 21:30

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
TheFastOne
post 17 Sep 2007, 21:58
Post #131

Membru cu TDI

De cand mi-am pus si eu confort blinker semnalizez de fiecare data smile.gif
Nu ca pana acum n-as fi facut-o dar de obicei nu prea semnalizam cand nu aveam masini in spate stanga sau dreapta mea biggrin.gif

--------------------
+
C.C.
post 17 Sep 2007, 22:05
Post #132

Membru

QUOTE(nh1980ro @ 17 Sep 2007, 21:04)
Pai ce nu e clar? Linia contina semnifica faptul ca n-ai voie sa treci peste ea indiferent de circumstante. Deci daca ai linie continua pe banda cea mai apropiata de trotuar, camp sau alte alea inseamna ca n-ai voie sa treci peste ea. Si corelat cu fapul ca pe E si DN n-ai voie sa stationezi, inseamna ca..
*

multumesc! chiar nu eram in clar unsure.gif
da ce faci cu idiotii care te forteaza sa mergi pe banda respectiva? din moment ce nu-i legal. adica risc sa ma opreasca politia, pt. astia. ii inteleg si pe ei, ca, de! daca este loc sa te dai la o parte.. hm. cam nasol cu drumurile prin Romania..

This post has been edited by C.C.: 17 Sep 2007, 22:10

--------------------
opel vectra a 1990, ex. dacia 1310 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
nh1980ro
post 17 Sep 2007, 22:27
Post #133

Membru

In principiu politia n-are de ce sa te opreasca. Si cel mai bine e sa te dai daca vine unu din spate tare si sa revii dupa ce a trecut. Insa mare grija ca unii mai si opresc pe banda aia si deja au fost accidente cu unii care au intrat in altii opriti acolo.

--------------------
+
Sony
post 18 Sep 2007, 14:37
Post #134

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(nh1980ro @ 17 Sep 2007, 22:04)
Si corelat cu fapul ca pe E si DN n-ai voie sa stationezi, inseamna ca n-ai voie sa stai pe acolo, nici macar in afara carosabilului.
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif P-asta de unde o scosesi stimabile? biggrin.gif Din brazda? Ca din Codrul Rutier sigur nu! wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
C@talin
post 18 Sep 2007, 14:40
Post #135

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(Andrul @ 17 Sep 2007, 20:25)
Au prioritate cand semnalizeaza ca ies din statie. Asa ca daca ii lovesti este vina ta teoretic.
*

Daca e statie cu alveola,au prioritate autobuzele smile.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
nh1980ro
post 18 Sep 2007, 16:35
Post #136

Membru

QUOTE(Sony @ 18 Sep 2007, 15:37)
radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif P-asta de unde o scosesi stimabile? biggrin.gif  Din brazda? Ca din Codrul Rutier sigur nu! wink.gif
*

Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
.....
n) pe autostrazi, pe drumurile expres si pe cele nationale europene (E).

Ai dreptate, n-ai voie nici macar sa opresti.

--------------------
+
Sony
post 18 Sep 2007, 16:43
Post #137

Membru autentic

Petru cultura ta generala (cultura de porumb nu ai): daca nu esti pe carosabil nu esti pe acel drum! wink.gif
Altfel cum stabilesti matale, agronom fruntas, la ce distanta in brazda este langa drum (unde e interzis) si la ce distanta nu esti langa drum? radmasa.gif

--------------------
+
nh1980ro
post 18 Sep 2007, 16:50
Post #138

Membru

Pai am scris acolo ca pe marginea drumului e linie continua uneori si nu prea poti sa treci LEGAL in afara carosabilului. Si de obicei linia continua e pusa cand trece drumul pe marginea unei prapastii sau pe langa o stanca etc. CIteste mai cu atentie.

--------------------
+
Sony
post 18 Sep 2007, 16:56
Post #139

Membru autentic

Daca linia e pe marginea prapastiei inseamna ca in afara carosabilului e in prapastie. radmasa.gif Nu cred ca iti interzice cineva sa intri in prapastie. biggrin.gif

--------------------
+
FireChief
post 18 Sep 2007, 16:59
Post #140

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

o fi prapastia banatilor dry.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
brigada_diverse
post 18 Sep 2007, 19:41
Post #141

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

exista in lumea asta niste oameni nesimtiti la greu, au nesimtire mai mare decat ceru al mare gun3.gif
m-am trezit ca placuta pe care scria TLX de pe capota de la protbagaj a fost smulsa . sad.gif mad.gif
ii urez nesimtitului sa ajunga sub rotile unei dacii din seria TLX,cand nu se afla el pe trecere sau pe trotuar sa fiu in limitlele legale biggrin.gif sa nu aiba de suferit soferul sub care a nimerit, vreau sa simta ce a simtit si daciutza mea
a smult placa, eu ii smult un os...asta merita...dar ..... ce sa mai zic ..R O M A N I A

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
Amedeus
post 18 Sep 2007, 20:12
Post #142

Membru cu Logan

From: TM

Ii scoti un dinte radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
brigada_diverse
post 18 Sep 2007, 21:26
Post #143

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

toata dantura si o fac sa o inghita, molar cu molar, incisiv cu incisiv si canin cu canin(daca mai stie cineva de la Viata cu Louie de pe Jetix...cand zicea Andy Anderson unuia care ii spusese ca ii da 50$ pe casa.....ca o sa manance casa nit cu nit,scandura cu scandura si piulita cu piulita smile.gif) )..asa si eu cu dintii aluia... radmasa.gif

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
cosm!n
post 18 Sep 2007, 21:41
Post #144

Membru incepator

QUOTE(cristitranca @ 18 Sep 2007, 21:26)
Viata cu Louie de pe Jetix...cand zicea Andy Anderson unuia care ii spusese ca ii da 50$ pe casa.....ca o sa manance casa nit cu nit,scandura cu scandura si piulita cu piulita smile.gif) )..asa si eu cu dintii aluia... radmasa.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
dacia 1310 L '99
+
Shush
post 18 Sep 2007, 21:42
Post #145

٩(Ś̯Ś)۶

Nici nu facea mai mult de 50$ casa biggrin.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
terran
post 18 Sep 2007, 21:56
Post #146

Membru incepator

From: Craiova

Toata treaba asta cu civilizatia, cu semnele obscene, cu aruncatul continutului scrumierei pe caldaram, la semafor si multe alte, alte lucruri care tin nu neaparata de un cod [fie el si rutier desi asta nu conteaza in multe cazuri] apare pe multe forumuri. Cu totii gresim la volan, la un moment dat, nu conteaza cauza.

Conteaza situatia in care te aflii atunci, cine este langa tine in trafic, un ambitios? un grabit? un incepator pe care il sperii? un teribilist? Se intampla accidente cu victime nevinovate, aproape zilnic, nu neaparat cu soferi sau participanti la trafic. Masinile astea noi, vechi, cum or fi, ricoseaza si ajung pe contrasens, pe trotuare, in apa ...

Cea mai importanta este atitudinea, nu conteaza ce fac cei de langa tine, incearca sa eviti orice eveniment rutier, de la iarba verde vino cu sacul de gunoi menajer, ca daca ai putut sa duci mancarea acolo poti sa iei si gunoiul inapoi. Masina ar trebui sa fie curata, degeaba ai un model nou daca e plin de praf sau namol. Si nu e nimic de laudat daca castigi, in aglomeratie, cateva lungimi de masina cu manevre ciudate si riscante.

Noaptea si ziua deopotriva il poti ajuta pe cel din urma ta sa faca o depasire sau sa-i semnalizezi atunci cand se arunca in treaba asta fara sa vada ceea ce tu vezi deja ca devine o situatie periculoasa. Ca primesti sau nu cele doua semnale de avarie drept multumire nu [prea] conteaza. Conteaza sa le dai tu cand te ajuta altcineva, fara sa stii cine.

Fac destul de des, aproape lunar un drum de Bucuresti si pe ruta asta am vazut multe si nu pe toate. Este aglomerat Bucurestiul acela, asa cum se aglomereaza zi de zi si celelate. Conteaza foarte mult sa intrii in el cu numere "B" si nu am inteles de ce, tot eu conduc, la fel ajung acolo si daca vin cu dacia mea sau cu alta masina noua in leasing. Tot trei ore si un sfert fac pe acelasi drum. Si nu e in regula deloc sa fii claxonat fara motiv cai nu intarzii la semafor si nu risc manevre bruste si stiu ce am de facut si cum. Si iar e trist ca nu poti intreba pe nimeni de calea dreapta spre un anume loc, te invarti cu orele dupa spusele pietonilor ocazionali care te'ndruma aiurea doar din amuzament [sau rautate]?

--------------------
Dacia 1310 Dacia 1984 - DJ-81-RXO
+
tribunul
post 19 Sep 2007, 08:56
Post #147

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

terran, noi romanasii aveam o vorba care ne caracterizeaza: "teoria ca teoria, practica ne omoara"

Eu unul astept cu mare nerabdare sistemul de monitorizare video din bucuresti.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
nh1980ro
post 19 Sep 2007, 10:54
Post #148

Membru

Eu astept ca in Bucuresti sa stea politistii in intersectii cand e balamuc si sa-i arda pe nesimtitii care se baga in intersectie si raman acolo.

--------------------
+
tarzy
post 19 Sep 2007, 11:19
Post #149

aroist

de ce? ai si tu cota parte din amenda sau ce?

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
tribunul
post 19 Sep 2007, 13:47
Post #150

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Tarzy, cu amenzile mari aplicate fara discriminare se poate face un pic de ordine.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
23 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 18:14
Forum Renault