Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?
![]() ![]() ![]() |
Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?
tarzy |
![]()
|
||
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pai ce zici tu acolo se rezolva doar daca faci un oras de la zero.
In situatia de fata ori pui dinamita fara sa te uiti, ca sa largesti strazile, ori dai amenzi fara sa te uiti, ca sa stea baietasul cuminte la rand si sa nu blocheze intersectia. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(tarzy @ 19 Sep 2007, 14:52) da, da .... si asa ne imbatat noi romamnii de secole cu ideea conducatorului iubit si drept .... care inparte in stanga/dreapta lege si ordine decat politai in intersectie care sa imparta amenzi .... eu as prefera o restructurare a infrastructurii (pasaje, sistetem de manag al traficului, etc) dar deh .... ptr treaba asta mai trebuie sa mai si gandesti .... stiti cum e asta? ca ala de se duce bolnav la spital .... iar doctorul .... in loc sa-l consulte si sa-i dea tratament .... ii spune ca daca nu se face bine ii da amenda de ..... euro Pai daca se inghesuie toti ca berbecii in intersectie si stau acolo timp de cateva semafoare crezi ca ajungi mai repede acasa? Sau ajungi mai repede daca ii lasi sa treaca pe aia care au verde(si pot sa treaca de intersectie) si apoi te lasa si ei sa treci? Daca treci in fiecare zi prin acelasi loc si iti iei amenda in fiecare zi,pana la urma ajungi sa respecti regulile. La noi daca nu sta cineva cu parul sa te civilizeze n-ai nici o sansa. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(TheFastOne @ 17 Sep 2007, 22:09) Am trecut pe-acolo la putin timp dupa producerea accidentului. Nu stiam de ce se misca toti de parca ar fi duminica ![]() ![]() Da stiu ca era nasoala treaba. Am vazut pozele cu masina. Inca nu a primit expertiza de la politie, dar nu cred sa faca astia vreo balarie. Cei din dacie tipau ca "avea 150 domle'..." si le-a inchis repede gura colegul meu. "Daca aveam 150 mai coboram din masina?!" Noroc. 19 Sep 2007, 19:55: QUOTE(nh1980ro @ 19 Sep 2007, 15:07) Pai daca se inghesuie toti ca berbecii in intersectie si stau acolo timp de cateva semafoare crezi ca ajungi mai repede acasa? Sau ajungi mai repede daca ii lasi sa treaca pe aia care au verde(si pot sa treaca de intersectie) si apoi te lasa si ei sa treci? Daca toti berbecii care blocheaza intersectiile ar fi amendati zdravan, in maxim 6 luni s-ar face o curatenie exemplara. De ce intra in intersectie pe culoarea verde daca vad clar ca nu mai pot avansa? Am oprit acum cateva zile la o trecere de cale ferata cu bariere, si cum drumul facea ramificatie la stanga, am oprit cat mai aproape de mijlocul drumului sa poata trece si cei din spate, si cei care vin din fata. Ei bine NU! 2 "italieni" au trecut pe langa mine si s-au postat frumos la coada, inghesuiti de parca le era frig. Daca ramaneau frumos in spatele meu mureau? NU CRED! ![]() This post has been edited by Lord Hades: 19 Sep 2007, 18:55 |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
azi iar nu a oprit o cucoana la trecerea de pietoni desi aveam si verde si nu eram pe trotuar(apucasem sa trec)...il depasea pe altu care se oprise ca orice om normal
a strigat la mine ca am dreptul sa trec(nu fac ceva ilegal) dar nu am si prioritate... ![]() ![]() nu am injurat-o...de abia astept sa nu acorde prioritate unei masini mari...sa o faca placinta ![]() This post has been edited by cristitranca: 19 Sep 2007, 20:48 |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 19 Sep 2007, 19:51) Daca toti berbecii care blocheaza intersectiile ar fi amendati zdravan, in maxim 6 luni s-ar face o curatenie exemplara. Parerea mea: in situatii de criza trebuie masuri in consecinta. Blocatul intersectiei ar trebui sa se lase cu suspendare de permis pe loc si confiscarea masinii in 48h, fara drept de replica din partea handicapatului care a intrat in intersectie aiurea. Din cauza cretinilor care intra ca berbecii in intersectie fiindca "se grabesc" se isca multe probleme de trafic in jegul asta de capitala.A, tu ca handicapat te simti cumva nedreptatit? No problemo, dai militia in judecata, dar pana la decizia definitiva (incl. apel, recurs, etc) esti pieton. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
On-topic. Nu ne putem respecta pentru ca nu vrem. Si nu avem educatia necesara. Suntem prea invidiosi, prea stresati de grijile zilnice si prea grabiti. Eu unul recunosc acest lucru.
Plec dimineata de acasa, relativ bine dispus si cu chef de viata. Ajung la prima intersectie unde trebuie sa fac stanga. Fac stanga de pe a doua banda intrucat este perfect legal. Cand sa intru pe cealalta strada, franez pentru niste idioti au sapat un sant de-a lungul strazii si nu l-au astupat cum trebuie. Nu exista dimineata sa nu ma claxoneze cate un idiot cand franez acolo. Clar ma enervez si deschid geamu si ii arat mult respect. Merg mai departe. Urmatorul semafor, coada cat cuprinde. Stau frumos la coada. Rand pe rand cate unii ies pe banda dinspre trotuar care este strict pentru cei care vireaza dreapta si se posteaza la semafor asteptand sa se faca verde. Eu stau ca prostu la coada si mai prind odata semaforu. Din nou creste concentratia de nervi. Plec de la semafor, toata lumea schimba benzile ca si cum ar vrea sa le incerce pe toate. Cate un sofer de duminica iesit la plimbare incurca evident toata circulatia pe acel sector. Urmatorul semafor, aceeasi situatie ca la al doilea. Stau la coada si "smecherii" trec rand pe rand pe prima banda. Trecem de semafor, inghesuiala si iar ingesuiala. Mai trec de cateva semafoare si ajung pe strada cu sediul. Plin de gropi si gropite si denivelari, urme ale sapaturilor neastupate cum trebuie. Iar ma enervez. Ajung la servici, n-am loc sa parchez si injur si injur si.... Si....din cauza asta nu ne putem respecta. Din cauza asta cand dau de drum liber o calc peste limita legala. Ca sa recuperez. |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Intrebare: scrie in vreun regulament ca taximetristii au voie sa stationeze in intersectii ?
Hai sa va zic o idee ce ma tot framanta...dati-va si voi cu parere ![]() Eu am impresia ca nu se doreste fluidizarea traficului din Bucuresti dintr-un simplu motiv... mentinerea preturilor ridicate la imobilele din centrul capitalei. Nu pot sa cred ca Primaria n-are cateva fonduri acolo, pentru corelarea a celor mai importante 20-30 de semafoare si dotarea acestora cu detectoare de trafic... |
--------------------
-
-
-
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
o sa se faca
e un proiect cu gps ,semafoare corelate cu traficul unda verde pentru ambulante politie pompieri pe directia de deplasare cind oare s-o materializa...dumnezeu cu mila ca la proiecte e bun videanu,la practica sta mai rau la alegeri sper sa candideze negoita de la sectorul 3 si atunci cu siguranta orasul va arata altfel |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Stii cum e cu proiectele... Proiecte sunt multe...Cineva trebuie sa castige si din consultanta si studii de fezabilitate... Pana la demararea proiectului, se mai cheltuiesc cateva milioane de euro si mai trec vreo 10 ani.
Ca si proiectul de pe DN1...Multe din camerele de acolo nu au radar, sunt doar pt monitorizare....dar unele sunt amplasate fara niciun rost. Ce vor sa vada acolo...sa-mi vada moaca la volan ? Probabil le-au montat si ei pe unde le-a fost mai usor. De la Ploiesti spre Sinaia, cat tine drumul ala cu 4 benzi, nu e nicio camera...merge lumea si cu 200 pe acolo. This post has been edited by andu911: 20 Sep 2007, 19:02 |
--------------------
-
-
-
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
dupa mine, un "set" de semafoare cu detector de trafic ar fi mult mai eficient decat asteacu cronometru, care mare chesti nu e de ele.
chiar ar merita cele cu detector de trafic, dar o sa mai treaca ceva timp pana apar in Bucuresti...dar pana o sa apara si in alte orase? ![]() si mie mi se pare ca nu ne putem respecta in mare aprte din cauza stresului. In Bucuresti trebuie uneori sa faci un efort supraomenesc sa nu te enervezi....noi avem conditii de stres foarte mari, mai ales in trafic.. si o sa ramana asa o buna bucata de timp, in mare parte din cauza oamenilor |
--------------------
Dacia
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
pai si ... ce te deranjeaza ca se merege cu 200? atat timop cat nu se creeaza ambuteiaje din partea mea pot sa mearga si cu 300
ar fi de preferat sa aiba drumul numai o banda si pe aia sa se faca lucrari da ... sa se mearga cu 40? desptre proiectul de management al traficulkui - nu mai e proiect, a fost desemnata firma castigatoare, a fost semnat si contractul a fost dat si ordinul de incepere a luicrarilor .... parca au termen 12 luni - ramane sa vedem ce iese |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
andu911 |
![]()
|
Ce zic eu si ce intelegi tu.
|
--------------------
-
-
-
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 20 Sep 2007, 21:41) In Bucuresti trebuie uneori sa faci un efort supraomenesc sa nu te enervezi....noi avem conditii de stres foarte mari, mai ales in trafic.. si o sa ramana asa o buna bucata de timp, in mare parte din cauza oamenilor Pai cine te pune sa te enervezi? Dai pe postul de radio preferat si asculti linistit stiri, muzica. Oricum n-ai cum sa ajungi mai repede. ![]() Cred ca unii din taximetristi ar mai merita busiti din cand in cand, ca daca le iei painea de la gura or sa se calmeze. Am mers cu un taximetrist pana la Otopeni si tot drumul a semnalizat de fiecare data. S-a bagat si pe linia de tramvai ce-i drept, dar numai la capatul tramvaiului 5 parca, acolo spre iesirea din Bucuresti si acolo oricum toata lumea facea dreapta. Mi-a placut de nenea. Oricum ca el sunt vreo 20% dintre taximetristi. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
eu sunt o persoana relativ calma, nu m-ar enerva asteptatul, dar cand se baga un dobitoc in fata masinii fara sa semnalizeze si trece la milimetru de masina ta, pui frana si te injura aia din spate ca de ce ai oprit, atunci chiar devine mai greu sa nu te enervezi....
eu am mers in bucuresti cu un taximetrist, pe la 5 dimineata, mergea cu 80-100km/h in mare parte a drumului(Piata muncii-Gara de nord), la stopuri se intampla sa intre pe rosu(vedea galben, intra pe rosu)... |
--------------------
Dacia
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
nu carcotesc pentru asta
![]() ![]() am ajuns in foarte scurt timp...prea devreme, trenul a plecat cu intarziere de jumate de ora si a ajuns in cta cu 2 ore intarziere....traiasca CFR ![]() aveti taximetristi de treabain bucuresti, sunt mai sociabili decat in alte parti, e o palcere sa mai ai cu cine discuta ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
glumeam. parerea mea ar fi ca in oras se merge cu maximum 60 la ora . poate 70 in situatii exceptionale . eu unul asa merg. orasele sunt pentru oameni . adica pietoni . de asta trebuie mers incet .
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
pacat ca unii nu respecta...si pietonii cat si soferi corecti o patesc rau de tot
![]() |
--------------------
Dacia
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(cristitranca @ 21 Sep 2007, 19:35) aveti taximetristi de treabain bucuresti, sunt mai sociabili decat in alte parti, e o palcere sa mai ai cu cine discuta ![]() ![]() Lasa ca in Constanta sunt cuminiti, joaca barbut si beau bere in fata garii. Si mai iau si clienti. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
eu ma refeream in sensul bun al lucrurilor(la voi)
la noi...cam ai dreptate, dar nu toti fac asa |
--------------------
Dacia
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Faza tare vineri seara, la Obor. Pe la 7 seara ma intorceam de la munci grele si scapasem de semaforul de la Lizeanu, spre Iancului. Inainte de intrarea in pasaj, de pe sensul celalalt tocmai ce intorcea un BMW tunat rau. Fiind coloana pe partea noastra, se opreste perpendicular pe ambele linii de tramvai. Eu opresc si ii fac semn sa intre. Ala se uita la mine si nimic, ca vorbea la telefon. Ii fac semne disperate sa intre si deja se uita urat la mine. Apoi a vazut si el tramvaiul care venea spre masina lui... A intrat dar nici un semn de multumire. Sa fie sanatos!
P.S. - Ma enerveaza pietonii care stau pe trecere si chiar daca opresti nu au de gand sa treaca. Le fac semne, claxonez. Una astepta pe cineva dar eu de unde sa stiu? Am tipat la ea sa stea naibii pe trotuar. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Ieri eram cat pe aci (la o rotatie de roata
![]() Referitor la pietoni, ma enerveaza la culme cei care traverseaza in fuga. Inconstienti. Drm liber va doresc ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
azi, mergand prin zona magazinului Tomis, pe stradutele alea mici si incurcate mergea un pensionar cu viteza unui melc prin mijlocul strazii. l-am claxonat, dar i-a luat ceva timp sa se miste(pana s-a uitat, a analizat situatia si s-a hotarat sa se dea din fata masinii)...asa ca mai bine sa fi mers un pic "in fuga"
|
--------------------
Dacia
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
poate cadea daca o lua la fuga. la batranete nu se mai misca asa iute.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.853 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
ehee, om ajunge si noi, sti cum este, batranetea este o boala care se ia la toti
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
mai e pana atunci, nu iti face probleme
![]() o sa avem pe 1310(care o sa reintre in productie) computer cu net ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
prea multi marlani, prea multe maimute.... pe drumuri... si ii atrage capitala ca mustele la kaka....
astept sa emigrez din cocina.... fie si undeva in tara unde e mai linistit... |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
azi ma plictiseam si am analizat situatia: intr-o intersectie se certau 2 bisnitari , care sa treaca primul, desi era clar, semne de cedare a prioritatii si de stop
altu a ocolit coloana orita la stop, si pan as-a facut verde a ocupat banda II de pe contrasens altu schimba banda din 5 in 5 secunde fara semnalizare, si tot el dadea claxoane si flashuri, desi in coloana se circula cu 50km/h ma intreb.....cat mai e pana o sa dispara sau o sa fie un termen uitat cuvantul "civilizatie"? |
--------------------
Dacia
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 04:07 |