Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?
![]() ![]() ![]() |
Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
A venit agronomu' sa va puna la sapat!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Se pare ca turcul ala nu ti-a dat destul, ca ai inca gura mare.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Se spune ca gura agricultorului nici pamantu' n-o inchide!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 27 May 2009, 11:46) Oare chiar nu pot sa inteleaga imbecilii de soferi ca proiectoarele nu au palaria aia de la faza scurta si lumina bate peste tot?? Daca ar putea, n-ar mai fi imbecili, dar daca n-ar fi imbecili, n-ar aprinde proiectoarele, dar daca n-ar aprinde proiectoarele atunci articolul n-ar exista in lege, dar atunci ar avea voie sa aprinda proiectoarele... Sper ca soferi imbecili sunt doar aia care aprind proiectoarele fara sa fie ceata.... Nu de alta, dar eu n-am proiectoare...inseamna ca nu sunt imbecil sau ca trebuie sa-mi pun proiectoare? ![]() Au..... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e nevoie, te descurci si fara.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
nu insista, ca nu facem nici o fratie...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(ocean36 @ 27 May 2009, 11:23) Esti seful unui institut de sondare al opiniei publice, ai facut o statistica ceva, un calcul probabilistic, sau cand te-ai dus la toaleta sa te usurezi ai ajuns la concluzia ca fix 95% sunt la fel. Nu sunt seful nimanui (cel putin nu inca) dar cred ca totusi ai dreptate. E chiar 96%. Si devine din ce in ce mai rau! 27 May 2009, 20:36: Legat de proiectoare, chiar va deranjeaza atat de rau? Pe mine ma deranjeaza mai mult un far prost reglat decat un proiector. Acum sunt curios cum demonstreaza nenea politaiul ca aveam eu becurile aprinse? Cand opresc, le sting si zic domnule ti s-o parut nu eram eu, era cel din fata mea ![]() This post has been edited by Lord Hades: 27 May 2009, 19:36 |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Te-ai gandit mult pana sa dai replica asta ? La fel poti sa spui si nu eram eu dom'le, n-am trecut eu pe rosu. Nu domnu' politist, nu era linie continua, vi s-a parut dumneavoastra
![]() Din partea mea, sa-i amendeze pe toti aia care merg cu proiectoarele aprinse ziua si noaptea pe langa faza scurta pentru ca o merita. Ne-am invatat cu las' ca merge si-asa. PS. DA, am proiectoare si NU, nu le folosesc decat atunci cand e ceata sau ploaie torentiala. |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(Lord Hades @ 27 May 2009, 20:34) Legat de proiectoare, chiar va deranjeaza atat de rau? Pe mine ma deranjeaza mai mult un far prost reglat decat un proiector. Pai hai sa ne gandim. Proiectoarele de obicei au becuri de 55W (spun de obicei, pentru ca unii isi pun Xenon si lumina data de astea e ceva mai mare). Filamentul pe faza scurta are tot 55W, doar ca are o 'palarie' care previne lumina sa-ti intre intre 'benoacle', pe cand din proiector lumina iese ca din lanterna, adica exact ca un far reglat prost. Ba chiar exista si situatia si mai neplacuta cand si proiectorul e reglat prost si dupa ce ca nu are 'palarie' mai bate si in sus. q.e.d. P.S: Ma refer ca-s imbecili aia care merg cu proiectoarele aprinse desi afara e cald si frumos. In alte tari oamenii merg cu faza scurta aprinsa si ziua (la unele masini exista functia automata de aprindere a fazei scurte, si culmea nu a proiectoarelor - oare de ce?). Asta se intampla pentru ca ei nu 'sufera' din cauza ca n-au avut proiectoare la vechea berlina. Cand au aparut prima data proiectoarle pt. berlina, absolut toata lumea si-a pus. (modele de la chinezarii la turcisme, si foarte colorate). PS: A se intelege toata lumea 'buna'. ![]() This post has been edited by nh1980ro: 27 May 2009, 21:03 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Si la noi e obligatoriu in afara localitatii doar. Iar daca e obligatoriu nu inseamna ca se si respecta, stim cu totii asta foarte bine. Sunt unii care nu le aprind nici noaptea si daca le faci semne te fac nebun
![]() ![]() PS. Mare atentie si celor care si-au montat benzi cu leduri care imita DRL-urile de audi. Domni politisti sunt impresionati de zecile de leduri si va premiaza cu o mica amenda ![]() This post has been edited by TheFastOne: 27 May 2009, 21:16 |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
- BV 11 WUW STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai eu le fac semn la aia din afara localitatii si din 10 doar unul se prinde si aprinde faza.
Unii 'e mai smecheri' si merg cu pozitiile aprinse ziua. Intai observi masina si abia apoi ca au pozitiile aprinse. Ideea e sa observi farurile aluia ca sa nu intri aiurea in depasire. Si politia unde e? In tufis cu radarul. Mai ales ca obligativitatea fazei scurte in afara orasului e si sanctionata. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
referitor la cocalarus proiectorus xenonus..e un idiot aici in oras cu o masina mai de seama..va dau cuvantul meu ca pe faza scurta si proiectoare aprinse noaptea...orbiti fara drept de apel..nu glumesc..poti sa ai mama foliei pe geam..daca l-ai prins pe marlan in spatele tau...te-ai ars. nu stiu ce quat xenon sau penta xenon o avea dar e nemernic rau de tot... nu mai spun de impecilii care merg ziua cu faza lunga aprinsa ca sa se vada lumina albastra si sa ne minunam noi..milogii...ca vai ce faruri are el. astia ar trebui mitraliati ca de amenzi si telefoane la cunoscuti..s-au saturat atat ei cat si politia.
ma gandesc pana unde vor merge astia cu xenonul lor..pana la cati lumeni sau lucsi sau K-uri sau cum sor mai numi ele..pana la 20 de mii de k..barem atunci vor fi in aceeasi linie cu extraterestrii si aia vor veni cand vor vedea atatea semnale luminoase. am avut ocazia sa stau in Italia 3 luni de zile si nu am vazut nici un amar care sa isi doreasca sa ii lumineze toate becurile din bord...si in consecinta sa apese pe toate. This post has been edited by titiDSN: 27 May 2009, 22:11 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
nh1980ro |
![]()
|
K e de la temperatura de culoare, deci nuanta de alb.
![]() Eu am vazut la Logan Xenon in faruri si proiectoare si tot asa, nu mai vezi nimic. De asemenea proiectoare cu Xenon la imbecilii cu SUV. Astea sunt exact la inaltimea potrivita ca sa-ti bata fix in retina cand te intalnesti cu ei. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Sony |
![]()
|
Io zic sa le faci in ciuda punand niste xenoane pe unu' din tractoarele matale de brazda. Cand vei iesi pe sosea, vei avea farurile la inaltimea potrivite pentru SUV-arii astia.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Explicatia o stiam si eu referitare la faza scurta vs proiectoare, totusi personal nu ma deranjeaza proiectoarele de la masinile mici. Cand dam de SUV ... o da! Aia chiar ca e lucrul dracului. Si ce sa le dai cu faza lunga, ca la cat sunt de retarzi isi aprind toate becurile de zici ca esti la solar!
Recunosc ca mai folosesc proiectoarele noaptea chiar daca nu ploua sau nu e ceata, in special pe drumuri slab iluminate si necunoscute mie. Asa mai ocolesc din gropi ... mea culpa forumisti, dar alta solutie n-am! Si cocalarii cu leduri gen audi sunt amendati? Serios? Pe ce lume se intampla asa ceva? Dar toti utilizatorii de xenoane care bronzeaza instant de ce nu sunt observati de organul legii?!!??!!??!! |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Pentru ca legislatia are o lacuna. In sensul in care scrie negru pe alb ca trebuie folosite doar becuri de culoare alba, dar nu se specifica ce tipuri de bec, adica becuri cu descarcare in halogen sau in xenon. Lumina de xenon este chiar mai alba decat lumina de halogen. Chiar daca s-ar trezi vreun cap de creta sa-ti ia talonul pentru modificari aduse instalatiei de iluminare a masinii, nu are el dreptul sa constate nefiind de specialitate ce fel de becuri ai montate pe masina, asa ca tot ce poate sa-ti faca este sa-ti retina provizoriu talonul si sa te trimita la RAR pentru verificari. Bineinteles ca pana sa ajungi la rar le-ai demontat si ti-ai pus inapoi halogenele si de-asta nici nu se complica.
Singura problema ar fi deranjarea celorlati participanti la trafic, care daca ai putin bun simt ar trebui sa te preocupe. Am vorbit in genere, nu m-am referit la tine. |
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 28 May 2009, 19:30) Recunosc ca mai folosesc proiectoarele noaptea chiar daca nu ploua sau nu e ceata, in special pe drumuri slab iluminate si necunoscute mie. Asa mai ocolesc din gropi ... mea culpa forumisti, dar alta solutie n-am! am si eu o intrebare de prost: cand au ajuns proiectoarele sa iti lumineze groapa nu e de obicei prea tarziu pentru a o evita? |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pentru colegul nh1980ro: un proiector de ceata ar trebui sa se poata regla si el...in mod normal el e proiectat sa lumineze pe o distanta scurta si la inaltime foarte mica, daca e montat corect nu deranjeaza pe nimeni din sens opus (asta daca e vorba de proiector montat in spoiler...cele montate in far jeneaza oricum le-ai regla). Problema pe care o am eu e cu luminile de ceata din spate, e o placere noaptea sa conduci in spatele unuia din asta... Exista un articol in lege care spune ca folosirea incorecta a luminilor se sanctioneaza, dar nu mai tin minte daca se refera doar la faza scurta/faza lunga (lumini de intalnire/lumini de drum).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
nh1980ro |
![]()
|
O sa dau un exemplu putin exagerat: Cand te uiti la cineva inspre directia soarelui, pui mana la ochi nu? Cam asa e si cu diferenta dintre proiectoare si faza scurta. Lumina de la faza scurta nu se propaga si inspre ochii celor ce vin din sens opus, pe cand o parte din lumina proiectorului da.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Bai pe mine ma orbeste si faza scurta, stingeti naibi proiectoarele pana imi iau ochelari.
|
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
nh1980ro |
![]()
|
Tre sa-ti iei ochelari heliomati sau antireflex..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
bre Sony, ce tot hartuiesti omul?
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Sony |
![]()
|
Maine-poimaine ma acuza de hartuire sexuala.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Ahaaa de aia da lumea flash-uri... eu am crezut ca mai sunt oameni civilizati care atentioneaza de radar, control etc dar pe ei ii doare de "farele mele"...
Si chestia cu farurile aprinse non stop... ce sa zic... de aia erau mai putine accidente inainte... ca nu avea lumea farurile aprinse. Daca ai nevoie de faruri aprinse ca sa vezi masina care vine din sens opus( in limita in care poti sa faci o depasire in siguranta) AI NEVOIE DE OCHELARI. Unele consultatii sunt gratuite. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Sony |
![]()
|
QUOTE(sorin1983 @ 29 May 2009, 00:27) Daca ai nevoie de faruri aprinse ca sa vezi masina care vine din sens opus( in limita in care poti sa faci o depasire in siguranta) AI NEVOIE DE OCHELARI. Unele consultatii sunt gratuite. Inainte sa descoperi apa calda, io as zice ca farurile aprinse te ajuta sa afli mai repede daca masina aia vine spre tine sau se deplaseaza in sens opus! |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
TheFastOne |
![]()
|
|
--------------------
VolksWagen
2004 1.9 TDI 131 CP
|
|
Sony |
![]()
|
In niciun caz nu poate fi perfect cocalaru'! Nici n-am pretins asta!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 09:33 |