Se poate schimba axul de la pompa de apa?, a trebuit sa-l sudez de suportul fuliei
![]() ![]() ![]() |
Se poate schimba axul de la pompa de apa?, a trebuit sa-l sudez de suportul fuliei
costin11 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 21 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pompa este formata din doua piese. Corpul pompei, prins in suruburi de bloc si capac pompa, care are si axul.prins de corp in 9 suruburi. cumperi capacul si ai terminat povestea in 1-2 ore.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
victor23ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 May 05 From: Timisoara ![]() |
ca sa nu mai sudezi mai bine dai o gaura transversala prin suportul fuliei si ax si pui un bolt.... data viitoare schimbi rulmentii , fulia sau axul fara batai de cap......
|
--------------------
daewoo
tico
- TM Sa traiti, ... bine ?
|
|
costin11 |
![]()
|
Eu m-am uitat printr-o oferta de piese si era trecut si capac si pompa de apa, si nu stiam care e diferenta intre ele.
Fulia si axul aveau o gaura prin care cred ca era bagat un bolt; cert este ca atunci cand m-am uitat, nu era nici un bolt, si fulia nu mai statea fixa pe ax, se facuse un jos destul de mare, cred ca din cauza ca a scapat boltul si a inceput sa joace pe ax si s-au frecat intre ele. Deci rezolvarea este cumpararea unu capac de pompa. Stiti cumva e vreo smecherie la montat capacul? |
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Scoti apa, scoti radiator, desfaci ventilatorul de pe ax (4 soroafe), scoti cele 9 suruburi care tin pompa (cu grija, ca lucri in aluminiu, si pot fi soroafe blocate). Cureti bine suprafetele de conact intre corp si capac (vezi sa nu bagi mizerii in cirucuit...baga o carpa in gaura din bloc) iei capacul, ungi cu strat subtire de vaselina garnitura noua pe ambele parti (pe care o cumperi off course), pui capacul pe masina, pui suruburile, NU strangi tare nici ununu pana nu le-ai pus pe toate atat cat se pot insuruba cu mana, si incepi sa strangi cate putin, pas cu pas fiecare. Daca faci 2-3 ture cred ca e ok. Eu asa am facut. Montezi ventialatorul, radiatorul, bagi apa, dai cheie si te bucuri de masina.....pana pica altceva.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
+la ce zice driverx, ii faci o binemeritata AERISIRE
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
costin11 |
![]()
|
Multumesc.
O sa va dau de stire dupa ce schimb capacul ( cam in 2 sapt). |
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|
costin11 |
![]()
|
Am schimbat capacul pompei de apa, am pus unul nou, de Scornicesti, si totul merge bine.
Mai am un capac de pompa mai vechi, care huruie, si cred ca e rulmentul, si as vrea sa schimb rulmentul. Stie cineva un service sau un meserias care stie sa depreseze axul, ca sa pot scoate rulentul, si sa puna unul nou acolo? De preferat in Bucuresti, zona Berceni. Multumesc. |
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Nu cred ca se merita sa faci asta. Motivul ar fi urmatorul: la extragerea axului cu rulmetul pentru inlocuirea acestuia trebuie sa scoti si presetupa. La montare, fara o presare buna etansarea va fi deficitara chiar daca treaba asta o faci in atelier. Nu este asa de scump un capac de pompa incat sa se merite osteneala.
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
He, he si-a rezolvat omu' treaba pina sa postezi tu.....
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
costin11 |
![]()
|
A inteles bine, eu am schimbat capacul cu unul nou, dar mai am unul mai vechi, si huruie si vreu sa-i schimb rulmentul, sa am un capac bun de rezerva.
|
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
incerca sa dai o gaura in dreptul rulmentului cu bormasina,faci un filet si pui acolo un gresor.
recomand asta la orice pompa chiar si noua.lungeste mult viata rulmentului |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
logic |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 32 Joined: 11 April 05 From: Medias.Sibiu ![]() |
acu vreo 3 luni am schimbat pompa de apa (cu una d'aia buna de uzina) iar astazi am observat ca huruie rulmentul destul de tare.
![]() ideea e, ca am urgent de facut cateva sute de km si dupa aceea o sa remediez problema. ce se poate intampla in cel mai rau caz? |
--------------------
Skoda Superb
BMW X5
2010 The fact that nobody understands you doesn’t make you an artist.
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(logic @ 23 Aug 2005, 21:17) acu vreo 3 luni am schimbat pompa de apa (cu una d'aia buna de uzina) iar astazi am observat ca huruie rulmentul destul de tare. ![]() ideea e, ca am urgent de facut cateva sute de km si dupa aceea o sa remediez problema. ce se poate intampla in cel mai rau caz? Ca pusca rulmentul -> face joc -> distruge simeringul -> zboara apa in veselie. Eu zic sa faci treaba inainte de drum. O poti face singur in 2-3 ore |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
costin11 |
![]()
|
Eu am pus capac de pompa de Scornicesti, 52 RON am dat pe el; mi-a zis vanzatoarea ca in cutia albastra tot de Scornicesti este, numai ca este > 100 RON, ca uzina nu face capac de pompa de apa.
Ca sugestie ( pe care mi-a zis-o tot vanzatoarea) cand cumperi capac, sa se invarta cat mai usor. Mi-a spus cineva ca capacul se poate da jos fara sa dai jos radiatorul, trebuie doar sa scoti apa din instalatie. Operatia nu dureaza mult, merita sa o faci inainte de drum. Succes. |
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(costin11 @ 24 Aug 2005, 09:53) Mi-a spus cineva ca capacul se poate da jos fara sa dai jos radiatorul, trebuie doar sa scoti apa din instalatie. Vreau sa il vad pe maniacul ala cu scule speciale care sa ii incapa intre ventilator si radiator. Mai lasati basmele de la toti odihnitii....in 5-6 minute radiatorul zboara afara, aveti loc mult, puteti vedea bine ce faceti...ca daca la montare puneti gresit garnitura, sau nu ati strans uniform cele 9-10 suruburi.....o sa stati sa visati cum era daca dadeati radiatorul jos. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
costin11 |
![]()
|
driverx, stiu ca ai dreptate, ca eu am facut asa cum mi-ai zis tu, am dat radiatorul jos; intradevar e mult mai bine de lucrat fara radiator; eu am dat si masca din mijloc jos, ca sa vad bine ce fac acolo.
|
--------------------
Dacia Break
1310 TL
- PH-10-CDD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 16:07 |