Placute frina inlocuite dupa 15 mii km?, ..nedumerire
![]() ![]() ![]() |
Placute frina inlocuite dupa 15 mii km?, ..nedumerire
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Doar pe spusele tale si a unor colegi este greu sa faci o astfel de afirmatie si sa mai fie si credibila...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
As putea sa-ti arat facturile de la service, dar oricum e un forum. Aici fiecare isi spune parerea.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Cele originale (venite cu masina) au tinut 30k cu rezerva de 2-3mm. Le-am inlocuit cu "de origine" care au tinut tot 30k cu rezerva. Acum am unele aftermarket am 10k cu ele. O sa va zic cat o sa tina. Oricum au costat 60lei fata de 200 deci si daca le schimb la 10k tot ies mai ieftin. Partea mai nasoala e ca urmeaza discurile la urmatorul schimb de placute cel putin asa mi-a zis mecanicul.
Masina este MCV (+200kg fata de berlina) iar 1/2 din km sunt facuti in Bucuresti. This post has been edited by fnp: 11 Oct 2009, 07:56 |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
emanu900 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 08 From: Iasi ![]() |
Uite, iti dau un pont ca sa iesi si bine cu banii si sa ai si frane bune.
Eu la 110.000 mi-am schimbat discurile originale cu unele noi Bosch de 259 mm neventilate (250 RON ambele) si cu placute TRW (65 RON setul) care sunt si moi si fac priza foarte buna pe materialul de la Bosch. Deci total lor plus manopera mecanicului ies la aprox. 360 RON. Daca te duci la reprezentanta s-ar putea ca numai un singur disc sa te coste cat toata operatiunea de mai sus. Deci... This post has been edited by emanu900: 11 Oct 2009, 20:37 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Mersi!
Oricum nu aveam de gand sa mai pun "de origine". O sa mai caut firme si preturi cand o sa le vina sorocul sa le schimb. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.579 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
emanu, e maxim 200 de lei un disc de origine.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cosma83 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 October 09 ![]() |
sal au ceva cele de 40 lei afecteza discurile in timp?
|
--------------------
dacia
logan
2008 preferance
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nr.de km facuti cu un set de placute nu e tocmai relevant. Si placutele, ca si anvelopele, au diferite niveluri de duritate. Cele mai moi au priza mai buna dar se termina mai repede. asa ca...
In plus, depinde pe ce drumuri mergi. Daca treci tranfagarasanul de 20 de ori, termini un set si nu aduni mai mult de 2000 de km ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai depinde cum treci Transfagarasanul, ca ai si frana de motor..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Am, dar cu a doua nu cobor nici daca ma omori ! Oricum, ai pus in discutie inca un element: stilul de condus !
This post has been edited by corbex: 22 Oct 2009, 14:40 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pun si eu o intrebare aici.
Se poate vedea grosimea placutelor, fara a da roata jos? Daca da, cum? Am incercat cu rotile bracate la maxim, dar n-am vazut mare lucru. Multumesc. |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poti folosi controlul ultrasonic de pilda.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Buna gluma, dar eu ma incapatanez sa-l folosesc pe cel ochiometric.
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai sunt 2 semne pe etrier si te orientezi dupa alea. Cauta in manual.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti totusi sa-ti faci o idee si daca nu scoti roata, dar nu exacta; nu poti sa stii/zici ca au ramas X mm de "carne" pana nu dai jos ce e de dat.
|
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
brad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 April 07 ![]() |
Am 52.000 km cu placutele originale si franeaza foarte bine.Reviziile la Iatsa Campina nu au constat in jecmanirea clientului.Au verificat placutele la fiecare 10.000 si m-au asigurat ca nu este nevoie sa le schimb.
|
--------------------
Renault
Megane III 1.5 dci
2012
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
Si eu am 40 000 km cu placutele originale si m-au asigurat ca nu e nevoie sa le schimb.
Conduc semi-sportiv, cu accelerari rapide si franari bruste utilizand frana de motor, totodata. |
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
corbex |
![]()
|
Poti folosi controlul sonic. Adica placute care au pe el un arc prapadit care, atunci cind placutele ajung la un anume grad de uzura, ating de disc si scot un tiuit.
In limbaj de specialitate arcul asta se numeste "sensor". Sau placute cu un fel de nit batut intr-o gaura, linga ferodou, care are acelasi rol ca si arcul, si care te avertizeaza tot sonor. Numa' sa nu ai muzica data prea tare... |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
Si eu cu cele originale 41.000 aprox. Si inca mai au carne destula. Nu le schimb acuma cand ma duc la revizie. Nu e nevoie inca.
|
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Eu am 60 000 km cu plăcuțele originale. Acum două luni am fost la repr. Dacia pt o problemă de tinichigerie și au verificat și plăcuțele și au zis că mai țin încă. Majoritatea km i-am făcut în oraș.
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
In Constanta ? ca vad ca asa scrie in semnatura.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
SorinXp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 30 June 05 ![]() |
Cateva poze cu placutele mele, merg de luni pana vineri 9-12 km prin Bucuresti (mall Plazza - Pipera (Str Dimitrie Pompei) ) + ~ 2 weekend-uri pe luna plecate din Bucuresti. Dar folosesc frana de motor daca se poate... Placutele sunt originale.
Daca setul de la Dacia sunt la fel de bune calitativ, dau 2 mil cu tot cu montaj, dar mai mult nu cred ca se merita... deja e hotie daca cer mai mult (ferodo premier sunt 1-1,5 mil maxim) This post has been edited by SorinXp: 7 Apr 2010, 21:07 Attached thumbnail(s) Picture1.jpg ( Size: 698.6k ) Number of downloads: 614 Picture2.jpg ( Size: 579.16k ) Number of downloads: 667 Picture3.jpg ( Size: 755.83k ) Number of downloads: 624 |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Eu am trecut revizia de 40.000 cu placutele originale.
Placutele se pot uza totusi rapid daca raman blocate si freaca non-stop pe discuri. totusi, acest fenoment are si alte manifestari si ar trebui descoperit relativ usor si rapid (roti incinse, miros, pierderi de demaraj, consum crescut ...) |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
vali09 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 August 10 ![]() |
eu unul ca sa fiu sincer mi-am cam batut joc de masina mea
la 100.000 cand am luato de la tata am schimbat placutele cu unele cele mai ieftine. cam 25 de lei (tot atunci pt o dacie papuc mau costat 28 de lei =)) ) si acum am 140 000 km si inca franez bine. poate si pt ca discurile sunt bune si merg mai mult in afara plus ca eu unul conduc normal! insa ar fi cazul sai mai iau un set de 25 lei nu? ![]() ca idee... am avut cat de cat grija si masina nu mia cerut bani sunt foarte multumit de ea |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
Fanny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 August 06 From: SUCEAVA ![]() |
Mie mi-au schimbat placutele de frana la revizia a 2-a (18.000Km),mi le-au pus in cutia celor schimbate.Nu m-am uitat pe loc atunci la ele, dar acasa am masurat grosimea ferodoului pana la placuta de metal si era de aprox. 7mm, doar la o singura placuta era de 5mm. De ce le-au schimbat ????, ca mie mi-au spus ca sunt uzate...
This post has been edited by Fanny: 19 Aug 2010, 12:49 |
--------------------
Dacia Logan
LAUREATE PLUS 1.4MPI
2006
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.579 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai sunt sub 6 mm. Sau aia cu 5 mm e dar nu o pot inlocui singura.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Johnny91 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 563 Joined: 26 June 10 ![]() |
@emanu900: Am facut exact aceeasi operatiune cu Bosch neventilate si TRW , doar ca am mai schimbat si capetele de bara, si m-a costat ceva mai mult. Sper ca am facut alegerea buna. Frane bune poti sa ai ideea e sa nu te lase. Cand mi-au vazut discurile cei de la service si-au facut cruce. Erau ca o foita de tabla. Or zis ca am avut noroc ca nu mi s-a intamplat sa dau intr-o groapa cu piciorul in frana ca se rupeau. Cu toate astea cand puneam frana tare ma lipeam de parbriz.
App eu am 120.000 |
--------------------
-
dizl
-
|
|
electrod |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 8 September 10 ![]() |
Eu am schimbat placutele originale la 60.000 cu unele neoriginale,nici nu stiu cum se numesc,cei din service le-au pus si le-am schimbat pe la 96.000 dar mai mergeau cam 5000 de km,insa daca tot am schimbat capetele de bara si bieletele stabilizatoare am zis sa le schimb,fiindca revizia urmatoare e la 105.000.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006,Ambiance,1.5 dci,65 cp.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 14:16 |