DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

82 Pages « < 72 73 74 75 76 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renault lanseaza SANDERO, adica loganul hatchback

mariuscomx
post 16 Jun 2008, 13:57
Post #2191

Membru

Group: Members

QUOTE(CuTzU @ 16 Jun 2008, 14:56)
Un exemplu pentru care sa nu iei un Suzuki ii ca dealerii Suzuki is niste nesimtiti. Printr-o firma de leasing din Cluj si-au achizitionat niste persoane 4 masini, adica firma de leasing le-a platit si urma sa fie livrate deja de cateva luni si proprietarii si firma de leasing deja s-au saturat  a fi amanati intruna si au trecut la masurile legale ce intervin in acest caz. Ii destul de bun exemplu ? Oferte peste oferte dar ... cand sa dea masiile pauza. Asa ca, cauta alt exemplu de firma.
*

Si ce treaba are asta cu masina?
Dealeri exista.. mai multi .. in bucuresti sunt vreo 3 complet diferiti (nu au nici o treaba uni cu alti). Iar faza cu leasing-ul e penala.. daca iti luai logan .. nu tot acolo ajungeai ... ce are firma de leasing cu masina si cu reprezentata.

De ce s-a vandut in draci loganul .... e simplu .. concurenta nema .. pret/calitate/spatiu foarte bun.
Si inca o chestie de principiu tu vrei sa faci o masina de oras ca sa se adreseze tinerilor, femeilor etc. . si vi cu un motor de 1.4 75 cai cu un consum mai mare de 9.5% in oras.
Exista motorul de 1.4 100 cai de la renault .. de vreo 4-5 ani .. de ce oare nu il baga pe ala ? ar fi fost altceva ..

--------------------
Toyota Gt 86 2.0
Skoda supeb combi 4x4 170 tdi
Daihatu Terios
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 16 Jun 2008, 14:02
Post #2192

membru violet

From: Bucuresti

@CuTzU: eu ce ar fi trebuit sa zic despre Logan cand am constatat la revizie ca nu am toate stampilele pe hartii (responsabilitatea dealerului, adica)? Ca e buna sau ca e proasta?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
aphophis
post 16 Jun 2008, 14:12
Post #2193

Membru autentic

@mariuscomx

am mai zis-o. nu stiu daca ai vazut insa la consumul dat pe dacia.ro insa acolo scrie asa : "Consumuri si emisii conform Directivei Europene 80/1268 cu ultimul amendament". Daca te vei uita la logan "Consum conform normelor CEE nr. 99/100". Am inteles ca normele astea noi sunt mai drastice ca sa fie mai aproape de un consum normal. Daca alti producatori nu au facut inca consumurile dupa noile norme?Si in fapt sandero sa fie mai aproape de realitate?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
minny
post 16 Jun 2008, 15:00
Post #2194

Membru porcos

Asa e poate dar propulsorul 1.2 16V care e pe clio 3 facea cam acelasi lucru numai ca scotea minim 1.5 litri la suta mai bine in oras. Pentru clio 3 consumul citadin e dat la 7.6, nu stiu dupa ce norme insa ..

--------------------
------ ------ ------
+
BLK
post 16 Jun 2008, 16:15
Post #2195

Membru autentic

bai daca nu sunteti de coma. loganu ca n-avea abs si arata ca o caramida nu era bun, nici nu mai stiu cate nu s-au zis de logan. acum ca au facut sandero si au incercat si ei sa faca un bine ici colo, si design, si abs standard, si alte materiale, si alte scaune, si ce au mai reparat pe la aerul conditionat, nici acum nu e bine, ca acum e prea scump si e prea aproape de alte masini.

oameni buni, daca scotea de la inceput dacia o masina identica cu renault clio III, nici asa nu o cumparati? sau asa nu mai era dacia?

aveti o singura problema, e o masina cu dotari ok, la bani mai putini decat celelalte. pentru cine nu vrea mai mult, e perfecta, pentru cine vrea mai mult, poate sa mai pun si 30.000 sa-si faca un custom car. care e problema?

toata lumea vine si tipa aici ca nu merita, v-a bagat cineva pe gat masina asta? trebuie musai sa scrieti aici pe forum ceva? aveti norma de indeplinit?

daca era 15.000 de euro intelegeam ca e scumpa, dar credeti oare ca astia de la renault erau asa de prosti sa scoata o masina proasta si mai scumpa ca altele? au taiat din costuri pe unde nu prea se vede si au reusit sa aduca pretul mai jos decat altii. acum e normal ca nu o vanda la pretul de productie, ca doar nici voi n-ati vinde o masina facuta de voi cu profit 1% doar de dragu de a fi cei mai ieftini dintre cei mai ieftini, chiar mai ieftini decat indienii cu a lor masina de 3000 de dolari.

voi considerati ca mai bine platiti profit catre alte marci decat pentru dacia? sau unde e problema? ca sincer eu nu vad una. credeti ca vor vinde toate masinile cu usile puse aiurea si cu plasticele cazute pe bord? cine stie ce mester o fi tras de usile alea sau ce patise masina.

mai e o chestie, cum putem sti sigur ca masina aia chiar avea usile aiurea? avem poze? filmulet? ati pipait voi?

mare e gradina aia fratilor...

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
Dacia Alpine 54CP - OARE?
+
2dor
post 16 Jun 2008, 16:25
Post #2196

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Dar de fapt ce ii **** pe unii grija ca dam banii altor firme si nu catre Dacia. Masina arata superb mie imi place la nebunie, dar daca ar fi cazul sa imi iau as analiza bine piata si ce as gasi ca alternativa, daca exista. Va certati degeaba si aiurea in ploaie, o sa aiba succes, Dacia o sa creasca preturile si o sa fiti fericiti ca romanul baga bani in producatorul national si nu isi ia masini straine.

Si Stefan la cate lucruri de calitate fac romanii clar trebuie sa cumparam numai lucruri romanesti...

This post has been edited by 2dor: 16 Jun 2008, 16:34

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
BLK
post 16 Jun 2008, 16:36
Post #2197

Membru autentic

pai tocmai asta e problema, ca pe noi nu ne bip grija. ca noi aici suntem pe forumul sandero. nu am intrat pe forum la X firma sa zicem veniti si luati sandero ca e tare. noi aici discutam intre noi, sunt altii care vor sa ne convinga sa ne mutam pe alte forumuri. pe noi chiar nu ne supara ca vor ei sa cumpere alte marci, spor la cumparaturi si azot in pneuri. doamne fereste sa dea peste un aveo fara stele la cap ca o sa le para rau prea tarziu smile.gif

fiecare cantareste pentru el. una e sa iti expui o parere, si alta e sa vina unu, apoi altu, apoi o suta, sa incerce sa te convinga si pe tine ca e mai bine sa iti iei alta masina, ca e mai buna, ca face cafea si masaj. desi tu ca omul ii explici ca uite asta are dotarile astea si e la pretul asta, cealalta are tot cam aceleasi dotari si e mai scumpa. daca nu ai incredere in marca Dacia, sau ai alte neajunsuri, mai mananci doi ani paine cu iaurt cum se tot spune pe aici pe forum, si iti iei masina aproape ca a lu' Jiji.

o comparatie buna, dupa cum a zis si cineva mai sus era aveo, logan. dar pentru 99% din cei care stiu de problema de siguranta a aveo, nu era nici asta o comparatie buna. asta tot incercam noi sa ne spargem plamanii pe aici. daca existau doua masini cam in aceeasi gama de pret se puteau compara. ce mama lu stefan cel mare, ca mereu trebuie sa faci un compromis. alegi X sau Y pentru ca e cel mai bun lucru pentru tine, acum vrei viteza si sa dai burnuri, iti iei o rabla rupta-n 4. peste 2 ani faci 2 copii si nu-ti mai permiti sa-ti risti viata, iti trebuie alta masina.

voi ce ziceti, decat sandero mai bine vechea dacia 1300, nu? asa ma gandeam si eu.

ati luat-o razna si cu calitatea. lucreaza mai bine ungurii si turcii si alti asemenea decat romanii? aia sunt mai occidentali? mai nemti? sau care e faza ca nu prea pricep!? oare de ce la suzuki swift cand te duci sa o comanzi nu iti poate spune clar daca ai scaune incalzite si clima? ia cautati sa vedeti... aia pe acolo probabil ca pun pe masina ce piese le pica la mana, daca au clima pun, daca n-au nu pun. si vine la acelasi pret, sa nu credeti ca e vreo reducere, promotie.

hai ca iar imi vine sa ma tavalesc pe jos de ras. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by BLK: 16 Jun 2008, 16:38

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
nh1980ro
post 16 Jun 2008, 16:43
Post #2198

Membru

From: Togo-Togo.

Dar de ce va suparati asa daca mai comparam pe Sandel asta cu alte modele?
E tot un fel de a privi produsul asta de la Dacia.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
BLK
post 16 Jun 2008, 16:49
Post #2199

Membru autentic

pentru ca una e sa compari un produs cu altul, si altfel se numeste ce vreti voi sa faceti si ce faceti. in aproape toate posturile in care se compara sandero cu alta masina se spune ceva de genu "sandero e mai prost, nu merita, astalalta e prea tare".

una e sa compari, cand pui avantaje, dezavantaje la ambele produse. ca multi comparau (acum s-au mai rarit) sandero full cu X chel, sau logan cu sandero, sau mere cu procesoare.

de obicei un studiu nu are la final o concluzie batuta in cuie cum au majoritatea celor ce compara sandelu cu altele. se specifica in ce cazuri e mai buna o anumita alegere, cam asa ar trebui sa fie facuta treaba. bineinteles ca in cazul in care sandero ar fi 15.000 euro, ar putea fi acceptata si o concluzie unisens, dar si atunci poate ar exista anumite cazuri in care cineva ar vrea sa cumpere sandero, poate din patriotism, poate pentru ca e cineva din uzina si chiar el a muncit la masina aia si e vorba de nostalgie si alte alea.

intelegeti mai fratilor ce mi se pare mie hilar la toata povestea asta?

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
ssilviu
post 16 Jun 2008, 17:44
Post #2200

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(2dor @ 16 Jun 2008, 17:25)
Dar de fapt ce ii **** pe unii grija ca dam banii altor firme si nu catre Dacia.

Vezi ca situatia e putin diferita. In sensul ca e: "De fapt ce ii **** pe una grija ca dam banii la Dacia si nu altor firme?" Pentru ca pana la urma eu vad oameni care au mers/vazut Sandero si sunt in pozitia efectiva de a cumpara unul, care ii aprecieaza calitatile si defectele si pe de alta parte trepadusii clasici, pentru care 10000 de euro sunt vax, sunt in situatia de ar vrea, daca ar cumpara, poate, sunt interesati in viitor, au u cunostinta care vrea etc, oricand as scoate din buzunar inca doar cateva zeci de milioane in plus pentru o masina mai slab dotata dar care nici nu se cumpara cu Sandero ( si culmea snobiei, de cele mai multe ori sa dai mii de euro in plus doar pentru ca are o alta sigla pe capota sau pentru ca are un plastic mai cu mot.). Si acum s-a mai spus, de fiecare data vin cu aceeasi placa (la banii aia gasesc clar o alternativa mult mai buna), dar niciodata nu-si argumenteaza afirmatiile. Sau daca o fac au grija sa minimalizeze la maxim avantajele Sandero si sa le maximizeze pe cele ale concurentei, eventual sa bage si un comportament pristandesc, asa cum facea Andy_ACS la numararea de doua ori a elementelor care il interesau pe el in sustinerea punctului sau de vedere.

A, si era sa uit, de fiecare data au grija prin extrapolarea de la exemplul personal sa ne anunte ca ce marketing prost au aia de la Dacia pentru ca daca el nu mai face parte din targetul marcii autohotone e clar, sa vezi ca or sa dea faliment. Inutil de spus ca nu am vazut nici unul pana acum sa recunoasca faptul ca fiecare om apreciaza in cantitati diferite punctele slabe si forte ale unei masini, astlfel incat ceea ce pare nepotrivit pentru el, poate sa fie bun pentru altcineva. Nici nu se concepe acest lucru. Daca lui nu ii place modelul e clar ca va fi un esec, nimanui nu-i va placea iar marketingul Dacia e de trei lie. icon_mrgreen.gif

Ce vor oare baietii sa spuna este ca in termeni relativi, Dacia s-a apropiat ca pret de concurenta sa, astfel incat saltul spre o masina concurenta cu dotari similare este mai usor de suportat acum. Foarte corect. Dar chiar si asa, Sandero pastreaza un avantaj, chiar daca este mai mic. Poate cu preturi mai mici ar fi avut un profit chiar mai mare, dar sa nu uitam ca poate Dacia isi conserva capacitatea de productie pentru vanzarile din Vest, care se asteapta a fi foarte mari. Si atunci au tot interesul sa mareasca pretul la modelul pe piata interna pana cand cererea va atinge fix capacitatea de productie maxima rezervata pentru tara noastra.

This post has been edited by ssilviu: 16 Jun 2008, 17:54

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
BLK
post 16 Jun 2008, 18:39
Post #2201

Membru autentic

exact cum am spus si eu. fiecare face cum crede. poate unii cumpara sandero doar pentru ca sunt ei nebuni, sau cum vreti voi sa ii catalogati. poate pur si simplu le place designul, ar fi primii care aleg o masina dupa design si nu dupa pret si dotari?

ce nu inteleg multi e ca desi alte masini au alte sigle pe capota, au in mare cam aceleasi probleme, cu greierii de prin masina, cu injectoare infundate (ca doar tot aceeasi motorina bagi si in aia si in aia), si altele.

exista rezolvare si la asta, luati sandero si mergeti duminica din targ si luati sigla de reno, sa vedeti ce bine o sa mearga masina dupa aia, nici un greiere nu o sa mai auziti. GO GO!

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
paul_s
post 16 Jun 2008, 19:07
Post #2202

.

From: .

se vede ca n ule ai , trebe sigla de vw skoda sau m,ercedes, si atunci dispar automat greieri si alte probleme

--------------------
. . . - .
+
nh1980ro
post 16 Jun 2008, 19:09
Post #2203

Membru

QUOTE(ssilviu @ 16 Jun 2008, 18:44)
Si atunci au tot interesul sa mareasca pretul la modelul pe piata interna pana cand cererea va atinge fix capacitatea de productie maxima rezervata pentru tara noastra.

1.Ce nu inteleg unii e ca Sandel se face in Romania, dar si in Brazilia, Rusia si pe unde s-or mai gandi francezii de la Renault. Deci faza cu masina autohtona e vax. E ca si cum ai spune ca esti patriot pentru ca-ti cumperi 'blugi' Levi's.(si astia se faceau intr-o vreme in Romania).

2.Poate unii s-au saturat sa fie tepuiti cu preturile la piese si revizii de prin service-uri si de atitudinea celor de la Dacia referitor la acordarea garantiei si a altor privilegii. Initial ti se spune ceva si apoi cand tragi linie, vezi ca iesi cu un pret mai mare decat te asteptai. Si asta in conditiil in care ai facut rabat la putin comfort, la ceva dotari, la ceva calitate, la ceva siguranta, ca sa-ti iei o masina autohtona si mai ieftina decat concurenta.
Pai si cu ce ma ajuta pe mine daca imi iau Dacia si apoi ma cheama in service sa-mi mai puna niste ceara si alte chestii, ca atunci cand o sa vand masina toti or sa zica: "A, a ta face parte din alea cu probleme, deci mai scadem pretul"

3. E vorba de imaginea firmei in fond si cei de la Renault nu prea se streseaza asa de tare cu imaginea Dacia.

4.S-au facut si comparatii intre modele de masini de preturi ceva mai mari (maxim 10%) si dotari superioare Sandero si au fost ignorate pe aici. Sau mai rau au venit unii si au zis de respectivele modele ca-s varza fara prea multe argumente.

Hai, astept punctele negative.. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
CGB
post 16 Jun 2008, 19:10
Post #2204

CGB

From: behind

vazui si io sandero pe viu. ma urcai in el. e ok. chiar mai frumos ca in poze. fata e chiar draguta. farurile mari, nu mioape ca la logan, is super. spatele e mai nasparliu. la interior nu-i mare lucru, da' merge. per ansamblu' arata bine.
da' e scump. parerea mea.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
cata70
post 16 Jun 2008, 19:38
Post #2205

Membru autentic

Asa cum am am mai spus,imi place masinuta,ar fi o solutie ca a doua masina( strict de oras sau pentru sotie) Nu pot sa nu remarc,comparand preturile de la lansarea loganului,in 2004 (cel de 1,4 mpi ,cu A.C ,e adevarat ,fara ABS-7000 euro,parca, iar cel de 1,6 ,full era 8000)cu cele ale modelului sandero,ca exista o diferenta cam mare.Nu stiu daca sunt sau nu justificate,inca nu l-am condus si nu cunosc prea multe despre model. Nu inteleg insa, de ce nu este disponibila si motorizarea de 1,2 16v ,foarte potrivita pentru deplasarile in oras,masina fiind chiar mai usoara decat clio 3,daca nu ma insel...

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
ssilviu
post 16 Jun 2008, 19:54
Post #2206

F1 Man

16v inseamna piese mai multe, complexitate ridicata, preturi pe masura.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
hash
post 16 Jun 2008, 20:09
Post #2207

calculatorist

Daca tot vorbiti de preturi: venitul meu a crescut substantial fata de 2004, si-al vostru la fel. Cat a fost inflatia intre timp? Cred ca peste 30% (daca avansez cifra de 50% va suparati?) E corect sa comparam preturi din 2004 cu cele din 2008 ? Ba din contra, ar trebui sa vi se para o masina de 9000 de euro in 2008 mai ieftina decat una de 8000 de euro in 2004.

--------------------
- - -
+
nh1980ro
post 16 Jun 2008, 20:12
Post #2208

Membru

"Scaderile s-au accentuat si in top 10 marci din import, la Renault vanzarile au cazut cu 22% intre ianuarie si mai, la Peugeot s-au diminuat cu 10%, iar la Chevrolet cu 13%. Kia nu sta rau, vanzarile au urcat de peste cinci ori, dar nici Ford nu are de ce sa se planga, cu un avans de 42%."

sursa:
http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-3280...-cinci-luni.htm

--------------------
+
chris_t
post 16 Jun 2008, 20:18
Post #2209

trepadus clasic

From: Baia Mare

Ok, dintr-un simplu membru al acestui forum se pare ca am devenit "trepadus". Luati postarile mele pe acest thread si aratati-mi cand si unde mi-am permis sa-mi dau cu parerea despre o persoana pe care nu o cunosc. Multumesc frumos, ma onoreaza acest titlu. Mai ales ca sunt si clasic. Frumos, hai sa ne balacarim, ca suntem toti frati aici.

Si da, nu vreau sa-mi cumpar masina maine. Wow. Toata lumea de pe reno.ro vrea asta? Ce chestie...Poate vreau poimaine. Iar daca voi fi multumit de ce imi va oferi Dacia, voi lua de la ei. Daca nu, voi lua de la altii. Mai mult ca sigur Reno sau Fiat. Mi se rupe de target-grupul Dacia, atat timp cat eu nu sunt acolo. Imi cer scuze ca nu stiu sa aplaud cu toate mainile si picioarele...hip hip Dacia, spre al cinspelea congres. Ii las pe altii. Romani sau nu, cand fac un lucru bun sunt de laudat (imi place MCV si imi place Prestige), cand nu imi place cred ca pot sa-i critic. Mai ales ca am facut-o destul de civilizat si cu destule argumente.

Asta este, bafta multa fiecaruia in alegerea masinii care ii place mai mult si in care se simte cel mai bine. In fond si la urma urmei asta e ce conteaza, confortul psihic al fiecaruia, ca a facut alegerea potrivita pentru el.

Eu nu am facut alegerea potrivita cand am postat aici, am crezut ca poate unii vor sa stie ca am dat peste una bucata Sandero facuta cu dalta, se pare ca se accepta doar uralele si plecaciunile la adresa Dacia, daca se poate "asezonate" cu niste uraturi la adresa concurentei. Dar daca e alb, nu pot zice ca e negru. Nu pot zice ca Fiat GP (Unico) e o masina mai proasta decat Sandero, doar ca asa am visat eu. Deocamdata m-am urcat in amandoua, nu pot minti, chiar daca sunt trepadus. Daca mai conteaza, astept COTY pe luneta Sandero si imi retrag cuvintele.

Bafta!

--------------------
Renault Megane Estate 2017 ZEN
+
xcss
post 16 Jun 2008, 20:27
Post #2210

Born to Be Epic

QUOTE(chris_t @ 16 Jun 2008, 21:18)
Asta este, bafta multa fiecaruia in alegerea masinii care ii place mai mult si in care se simte cel mai bine. In fond si la urma urmei asta e ce conteaza, confortul psihic al fiecaruia, ca a facut alegerea potrivita pentru el.
*

Cuvintele astea ar trebui puse ca motto al acestui topic... De fapt al intregului forum...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
sonycu
post 16 Jun 2008, 21:46
Post #2211

Alpinist de weekend !!

mai mai.. ce discutii aprinse.. n-am mai intrat de ceva timp pe daciaclub, iar acum cand intru in sfarsit, pe toate topicurile numai discutii in contradictoriu.. caldura e de vina..

vazusi si eu astazi pentru prima oara un sandero live.. dar fiind seara era inchis showroom-ul.. maine insa cand ies de la servici o sa ma duc sa ma uit mai bine.. ce am reusit sa vad a placut ochiului, cu mici exceptii.. manerele vopsite argintii nu prea dau bine pe masina, parerea mea.. ea fiind rosie.. nu stiu echiparea, o voi afla maine..

bafta

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
AdrianMC
post 16 Jun 2008, 22:02
Post #2212

Membru

@chris_t nu inteleg de ce te zbati atat. Tu vrei sa spui ca Sandero nu e masina momentului pe un forum Dacia?? Ai tupeu amice…
Pentru zealotii Dacia-Renault: Sandero e “za best” .. este masina perfecta, raportul calitate/pret este +infinit si prin urmare nu este necesar sa cititi in continuare..

Acum va spun ce scrie in semnatura mea: Dacia Logan 2005 si Opel Corsa 2001. Deci un Logan si un sh. Prin urmare departe de mine gandirea eronata de genul: “tot ce e romanesc e prost”. Departe! In special cand Logan/Sanero e mai mult Renault decat Dacie dar asta e iar o parere si nu o opinie si va rog sa nu divagati in acest sens.

Nu inteleg de ce sar cativa sa apere onoarea Daciei de fiecare data cand comenteaza cineva ca e un pic cam scumpa. Cum zici ceva de Sandero cum iti sar toti in cap sa te rupa cu dotari, comparatii si procente de parca sunteti vanzatori Dacia si nu altceva. Ba mai nou ajungeti si la epitete de genul “trepadus”. Las’ ca egalez eu situatia cu zealoti.
Dragi colegi de forum … nu ne-am luat de familia voastra!! Nu am folosit cuvinte licentioase vis-à-vis de sotia, mama sau fiica dumneavoastra. Nu! Noi doar ne-am exprimat parerea despre pretul lui Sandero in contextul asteptarilor noastre.
Eu traiam cu impresia ca cel mai scump Sandero nu va depasi 9500. Ma si vedeam ducandu-ma la munca si in gura mare laudandu-ma (la toti fraierii cu focusuri, ceeduri, c4, etc) ca mi-am tras masina noua cu motor dci de 85 Cp la doar 9500. Laser frate. Cu ABS, AFU, AC, geamuri si oglinzi electrice si pneuri d’alea scumpe si … diesel de 85 CP!!
Dar nu e chiar asa…

Si acum sa mai zic ceva de masinuta ca nu am apucat prea mult in celalalt topic.
Cand vinzi acest produs cu aceleasi bube (pe care nu le-ai rezolvat in 4 ani) si mai ai si tupeul sa-l situezi ca pret pe langa alte masini mai dotate, cu motoare de generatie mai noua si fara astfel de probleme ... atunci nu e fraier cine cere ci e fraier cine da.
Ati uitat atat de repede topicul cu rechemare pentru rugina? Ati uitat grija Dacia-renault pt voi si faptul ca a rezolvat problema dand cu ceara peste rugina? Credeti ca la Sandero va avea o mai mare grija? Cu rugina sub chedere cum mai sta treaba? E rezolvata la Sandero? Poate apare in alte locuri acum ca sa fie distractia mai frumoasa. Eu zic sa incepeti topicul cu “rugina Sandero” si “vopseaua se cojeste” de pe acum ca sa va familiarizati.
De AC zgomotos nu mai amintesc ca sigur imi iau ban.
Si am amintit de aceste probleme pentru ca sunt oarecum generalizate, nu apar doar la cateva persoane.
Sa nu uit de: scurgeri de ulei, scaun sofer, termostat, usa torpedou, capete de bara, geamuri cu scart.

Vorbea cineva pe aici de solutiile tehnice si de dotari. Pai motorul de 1.6 cu 90cp si 128Nm scos de la naftalina de “Reno” va satisface ? Se apropie el ca performante de motorele noi de la concurenta ? Alea de 1.4 si 100+ CP? O sa ziceti ca stai ca vine mult-laudatul 1.6 de 110. Daca acum un Sandero “full” e in jur de 10.000E … pai cu motorul de 1.6 asta mai modern cat va ajunge?
Iar despre dci ce mai ziceti de “pilitura”? Asa ca “solutie tehnica avansata” by Renault?

Eu accept toate aceste probleme daca pretul este rezonabil. Dar cand el sare de 10k si vine cu aceasta mostenire si cine naiba stie cu cate alte noi probleme atunci ma intreb… sunt masochist ca sa continui cu Dacia-Renault?

--------------------
- - -- - -
+
aphophis
post 16 Jun 2008, 22:14
Post #2213

Membru autentic

scuze ca iti zic dar erai nerealist daca te asteptai ca un sandero dci de 85 cp si toate dotarile la 9500 de euro. Nu de alta, dar vezi tu vreun logan dci 85 cp full care sa coste 9500 de euro? Fara suparare dar nu e vina nimanui ca unii au avut asteptari nerealiste. Ca se putea mai ieftin cu vreo 200-400 de euro... poate. Insa chiar si asa la 9500 de euro masina e o oferta buna. In banii astia laund un sandero laureate 1,4+airbaguri laterale+garantie extinsa cu 2 ani de zile + radiocd cu mp3.Insa fiecare decide pt el daca i se pare sau nu scumpa.

Anyway ar fi de apreciat daca am discuta mai moderat, fara atatea impunsaturi. ph34r.gif

This post has been edited by aphophis: 16 Jun 2008, 22:15

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Amedeus
post 16 Jun 2008, 22:17
Post #2214

Membru cu Logan

From: TM

Sti ce e culmea ? Dacia n-a vandut inca nici un Sandero, dar deja se stie ce probleme va avea si pe unde va ruginii.

@ AdrianMC: ai avut tu problemele descrise mai sus la Loganul tau ? Sau vorbesti din auzite ? Am un Logan de 2 ani si ceva luni si inca mai are vopseaua, n-a ruginit pe nicaieri, n-am fost cu el in service decat pentru revizii, deci sunt super multumit de el.

This post has been edited by Amedeus: 16 Jun 2008, 22:24

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
AdrianMC
post 16 Jun 2008, 22:41
Post #2215

Membru

Nu Amedeus nu vorbesc din auzite.
Mai nasoale: scurgeri de ulei (astept revizia de 60k sa rezolv), vopsea care s-a cojit, AC zgomotos.
Rugina DA! Dar nu iti spun unde a fost ca vreau sa vand masina prin toamna.
Banalitati: scaun sofer cu scart, cablu acceleratie gripat, usa torpedou, geamuri cu scart, sonda marsarier, centura cu scart, cuiele de la usi care-mi macina creierul, samd…
Eu nu pot sa ma bazez pe noroc la alegerea unei masini. Poate doar daca e o Mazda...

--------------------
- - -- - -
+
ssilviu
post 16 Jun 2008, 22:43
Post #2216

F1 Man

E chiar asa de greu sa nu mai generalizati de la experientele proprii? Si sa priviti problemele unei masini raportate la numarul de exemplare comercializate?

This post has been edited by ssilviu: 16 Jun 2008, 22:44

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Alfred
post 16 Jun 2008, 22:47
Post #2217

Membru autentic

@nh1980ro
”Ce nu inteleg unii e ca Sandel se face in Romania, dar si in Brazilia, Rusia si pe unde s-or mai gandi francezii de la Renault. Deci faza cu masina autohtona e vax. E ca si cum ai spune ca esti patriot pentru ca-ti cumperi 'blugi' Levi's.(si astia se faceau intr-o vreme in Romania).”

Sigur ca e vax faptul ca Renault fabrica in Romania o masina sub marca romaneasca, ca in Romania se gaseste centrul logistic care alimenteaza mai toate fabricile alea la care s-au gandit francezii aia de la Renault, ca Renault a deschis RTR-ul aici la fel cum a facut VW in Cehia (daca o exista asa ceva, dati-mi si mie de stire), ca sub presiunea Renault furnizorii pot acum sa produca la standard si pentru alte marci. Totul e vax.
Eu zic ca era mai bine daca Renault cumpara fabrica de la Pitesti si isi punea rombul pe acoperis. Facea Symbol si Clio (de ce nu chiar VelSatis?!) si nu isi mai batea capul cu preturile, ca sa nu ii determine pe ceilalti importatori sa scada si ei preturile.
Nu ca toate astea ar trebui sa ne faca pe toti sa cumparam Dacia, dar poate ca o perspectiva mai generoasa (poate chiar inteligenta) ne-ar ajuta sa vedem lucrurile cu mai mult bun-simt.
Cat priveste faptul ca ”cei de la Renault nu prea se streseaza asa de tare cu imaginea Dacia”, aceasta este o afirmatie mult prea gratuita ca sa merite un comentariu mai dezvoltat decat: ”Esti ignorant, amice!”

This post has been edited by Alfred: 16 Jun 2008, 22:48

--------------------
Dacia Logan 1.5 70 CP 2007 Laureate
There is no spoon.
+
AdrianMC
post 16 Jun 2008, 23:04
Post #2218

Membru

Si ce sa fac @ssilviu sa perseverez? Adica am cumparat Logan, am avut parte de probleme la el si acum sa insist cu Sandero? Eu nu generalizez ci vorbesc din punctul meu de vedere ca doar suntem pe forum. Nu am zis ca Logan e o masina proasta sau ca Sandero e proasta ci doar ca aceasta din urma prin pret si-a depasit un pic statutul.
Am preferat sa iau Logan si sa-mi ramana bani pt ceva calatorii prin Europa (2006 Franta si Cehia, 2007 Austria si Ungaria, 2008 Olanda si Austria). Daca nu aveam incredere in masina atunci nu ma incumetam la astfel de drumuri.

--------------------
- - -- - -
+
Stefan
post 16 Jun 2008, 23:29
Post #2219

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

Ok, am inteles. Nu vrei Sandero. Eu nu vreau BMW seria 7. Ma vezi pe mine ca intru pe forumul BMW si le zic pe threadul dedicat ca nu vreau masina? "E prea scumpa, domne. A si am un vecin caruia i-a picat navigatia. Proasta masina."

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
BLK
post 16 Jun 2008, 23:30
Post #2220

Membru autentic

adica tu nici n-ai urmarit lista cu imbunatatiri a sandero si vii si spui ca nu mai vrei inca un logan? iar ma faci sa rad! ca multi altii inaintea ta.

sa iti spun eu ca problema cu rugina la aripi a fost la primele modele si ca dupa ce si-au dat seama ca tre sa bage ceara si pe colo si pe colo (si au bagat la masinile mai noi) v-au chemat si pe voi sa va rezolve? ai citit oare ca zgomotul aerului cconditionat a fost in mare parte rezolvat, si instalatia imbunatatita. ai citit oare ca scaunele au fost imbunatatite? nu? e atunci pune mana si citeste si lasa-ne pe noi in pace?

chiar sunteti penibili.

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
82 Pages « < 72 73 74 75 76 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 22:41
Forum Renault