RCA la firme serioase, sau la firme ne-serioase
![]() ![]() ![]() |
RCA la firme serioase, sau la firme ne-serioase
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu te inteleg,de ce sa platesti mai putin(mai ieftin),crezi ca cel pe care-l accidentezi o sa fie fericit ca nu-si primeste banii pentru pagube? O sa fii dat in judecata si tot tu pierzi,pentru ca asa este legea la noi.
Brokerul avea perfecta dreptate in legatura cu firmele pe cale de disparitie... Problema nu se pune ca firma da faliment,toate firmele sunt reasigurate,deci au bani pana la urma,sau in cel mai fericit caz sunt cumparate de alte firme puternice. Tu,legal,esti acoperit cu o polita RCA,indiferent ca este ieftina sau scumpa.Dar daca firma de asig nu poate plati,pagubitul te da pe tine in judecata ca sa-si acopere reparatia. Cred ca sunt multe companii,firme,brokeri de asigurari la care poti face RCA acceptabil si sa stai linistit dupa aia! Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Toate daunele (certificate) neplatite, din orice motiv, de catre asigurator, pot fi reclamate vinovatului de catre pagubit (inclusiv sumele care depasesc valoarea maxima stabilita de asigurator pentru respectivul bun despagubit) !
... sigur, asiguratul parat de pagubitul nevinovat poate face demersuri impotriva abuzurilor asiguratorului ! This post has been edited by adi_ar: 24 Oct 2007, 15:52 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
OK, deci sa inteleg ca firmele care ofera un RCA mai ieftin au valori de despagubire mai mici decat cele care ofera un RCA mai scump?
In ce fel se poate verifica asta? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Din cate stiu limitele maxime de despagubire sunt stabilite prin lege (sau de o autoritate, ceva, a asiguratorilor, nu stiu exact cine le stabileste). Deci din punctul asta de vedere nu cred ca sunt diferente.
Probleme pot aparea daca respectivul asigurator inventeaza tot felul de motive pt. a nu-i plati respectivului, daca subevalueaza dauna sau masina in cazul daunei totale... Si o alta situatie pe care o poti pati indiferent de asigurator: pocnesti pe unul cu un hârb, care, dupa "calapoadele" soc. de asigurari face, sa zicem, 500 euro. Ala nu poate primi despagubire mai mare de acesti 500 eur (care ar fi dauna totala deja). Daca pe respectivul il costa mai mult reparatia te poate da in judecata pt. diferenta de bani... Mie mi se pare absurd (dar cica asa e, cu toate ca nu e casco, unde cunosti valoarea asigurata tot timpul...). Tudor, gresesc? Glumind, mai bine pocnesti pe unul cu o masina cat de cat decat pe unul cu un cazan... This post has been edited by GoGu: 24 Oct 2007, 20:31 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Brokerul respectiv avea dreptate, insa mi se pare ciudat ca lucreaza cu firme "fantoma".
Recomandare: daca iti faci singur mergi la o firma mare. Daca faci prin broker, asculta de recomandarile lui. In principiu nu merita sa te duci la vreo firma fantoma, ca nici tie nu ti-ar conveni ca ala care te loveste sa fie asigurat la una d-asta si sa nu-ti repare masina, nu? |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
GoGu: gresesti oarecum...
Va rog cititi topicul lipicios despre RCA inainte de a mai combate pe aceasta tema, am dat acolo o clarificare argumentata, nu stau sa o repet. Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Danezu @ 24 Oct 2007, 15:43) Problema nu se pune ca firma da faliment,toate firmele sunt reasigurate,deci au bani pana la urma,sau in cel mai fericit caz sunt cumparate de alte firme puternice. nu e chiar asa. depinde de fiecare asigurator in parte daca cedeaza sau nu o parte din riscuri in reasigurare. se poate pune si problema de faliment foarte bine. This post has been edited by daniel_p: 25 Oct 2007, 11:48 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-am referit la firme serioase(conoscute) ca sunt reasigurate,cele fantoma sau care vor sa dea tunuri normal ca nu mai platesc si la reasiguratori
![]() |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@Tudor: scuze, nu citisem
![]() Deci, daca respectivul te da in judecata din cauza subevaluarii (fie a daunei, fie a masinii) tot cu asiguratorul se judeca, in fapt... (acum e bine? ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
BCR asigurari are tarife foarte bune si nu prea ii vad sa dea faliment. Nu fac reclama, insa e un contraexemplu bun la ce se spune mai sus.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vijelie |
![]()
|
Va multumesc pentru opinii.
Pana acum am inteles ca activitatea societatilor este reglementata unitar si identic de acele legi si norme CSA. Plafoanele de despagubiri sunt diferite de la o companie la alta? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ca tot veni vorba mai sus de o firma mare de asigurari si ieftina. Puteti citi pe aici pe forum ce probleme sunt cu RCA-urile de la acel asigurator.
E ieftin pentru posesorul RCA, dar scump (ca nervi si bani) pentru cel care are ghinionul sa-l pocniti. Eu am RCA la astia mai ieftini, dar incerc sa casc ochii si sa nu pocnesc pe nimeni din vina mea ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
mda .... pai cati care casca ochjii ca sa pocneasca din vina lor pe careva cunosti?
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai sunt unii care nu casca ochii si merg de parca ar fi ultima lor zi. Se gandesc am CASCO, eu mi-o repar, si ala sa faca ce vrea cu RCA-ul meu.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Datorita specificului RCA: obligatorie prin lege si despagubeste daunele la terti, normal ar fi ca standard-ul de calitate minim necesar: mod evaluare, viteza despagubire, sa fie reglementat si urmarit strict de catre CSA, care sa ii si elimine pe cei care nu indeplinesc conditiile. Dar traim in Romania, iar CSA-ul inchide ochiii, pentru ca mai toti au rude si prieteni angajati pe la asiguratori. Ca in multe alte domenii din Romania, lupii sunt paznici la oi...
Multa vreme asiguratorii se plangeau ca le sunt impuse preturile de vanzare RCA, ca vand prea ieftin si din acest motiv trebuie sa "chinuie" despagubirile... dar de vreo 2 ani au liber la tarife, preturile RCA au explodat, dar normele si modul de despagubire au ramas aceleasi... nu va este clar unde e vina ??? Oare de ce in instanta, un asigurator RCA va plati oricat hotareste judecatorul, ramanand valabila doar limita maxima din lege, nu si "evaluarea masinii" din norma CSA. Normal ar fi ca CSA sa se autosesizeze de aceasta situatie si sa corecte norma de evaluare, dar ... Cat timp CSA-ul va permite aceasta situatie, vor exista pe piata asiguratori RCA neseriosi, ba chiar nesimtiti atunci cand vine vorba sa plateasca despagubiri. Incercati sa fiti cumparatori corecti! Daca ati "patit-o" (dvs. sau un apropiat/ cunoscut al dvs.) cu un asigurator RCA, nu mai cumparati nici o asigurare de la acela, indiferent de cat de ieftin o vinde. De fiecare data cand veti inchide ochii si veti cumpara ieftin, nu veti face decat sa perpetuati aceasta situatie. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai perfecta dreptate, dar sa nu cadem din lac in put. Ca daca sunt topicuri unde sunt injurati anumiti asiguratori (Ardaf sare primul in minte), nu stiu daca sunt prea multe unde sa fie vreunii laudati (domle ce repede si corect am rezolvat treaba).
Tot ce pot sa fac eu, ca si cumparator, e sa ma duc la o firma mare, cu clienti (si bani multi) si nu la una care nu are bani nici de reclama in ziarul local. Mai mult.... nu stiu cum as putea alege mai bine. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vijelie |
![]()
|
Mda... cam asta banuiam si eu...
Din punctul meu de vedere se poate inchide. Va multumesc! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 13:12 |