DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Trafic fara semafoare in Germania, Fiecare se descurca cum poate

ovidiusoft
post 13 Sep 2007, 11:16
Post #1

Membru de sub patura

Group: Members
From: Bucuresti

Autoritatile din orasul german Bohmte adopta o strategie originala pentru a-i determina pe participantii la trafic, atat automobilisti cat si pietoni, sa faca tot posibilul sa evite accidentele.

Semafoarele sunt desfiintate incepand de joi iar toti cei aflati in trafic trebuie sa fie cu ochii in patru pentru ca nu vor mai fi ghidati de culoarea rosie sau verde a semaforului si nici de indicatoarele „Stop”.

Astfel, cele 13 500 de autoturisme care tranziteaza zilnic orasul vor sta fata in fata cu pietonii, intr-un „spatiu comun”, dupa cum spun initiatorii actiunii.

Scopul acestui experiment este, paradoxal, reducerea semnificativa a numarului accidentelor rutiere.

Ideea apartine unui inginer olandez, Hans Monderman, si este agreata de Uniunea Europeana care aloca 1,2 milioane de euro pentru desfiintarea traditionalelor semafoare de dirijare a traficului, scrie Corriere della Sera, in editia electronica.

La baza ideii sta conceptul de spatiu comun, in care pietonii, ciclistii si automobilistii sunt pusi pe acelasi plan si trebuie sa devina cetateni responsabili. In lipsa semafoarelor toti sunt obligati sa conduca mult mai atent si sa observe comportamentul celorlalti participanti in trafic.

Acest test a fost aplicat cu succes si in orasul olandez Drachten

sursa: http://www.hotnews.ro/articol_83891-Trafic...a-cum-poate.htm

13 Sep 2007, 11:17:
Io ii provoc sa faca asta si la noi smile.gif

This post has been edited by ovidiusoft: 13 Sep 2007, 11:17

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andrul
post 13 Sep 2007, 11:42
Post #2

Membru'

Ti-a luat-o unu inainte cu 3 minute biggrin.gif
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=86341&hl=

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
j.d
post 13 Sep 2007, 11:58
Post #3

...internationally known

Tinand cont ca au foarte multe sensuri giratorii, nu cred ca le va fi foarte greu...rolleyes.gif

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
+
ady85btz
post 13 Sep 2007, 13:36
Post #4

Membru onorific

la noi s-o aplice incepand cu stefan cel mare

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
eugeniuz2004
post 13 Sep 2007, 20:53
Post #5

Membru autentic

From: Iasi

si sa va vad pe toti cum veti astepta ca fiecare pieton sa treaca cum il taie capul pe zebra (unde nu mai e spatiu comun ci e spatiul pietonului!) si se va sta mai mult decat se va merge (atunci nu va mai fi problema ca nu se misca cum trebuie masinile)

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
Mutzunache
post 14 Sep 2007, 06:29
Post #6

Milk my sheep, bitch!

Spatiul pietonului nu exista, ci doar spatiu comun, adica fiecare trebuie sa fie atent sau responsabil pentru actiunile lui...

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
axabrt
post 14 Sep 2007, 06:52
Post #7

Membru autentic

From: Ploiesti

o idee excelenta de altfel... daca mergi doar pe drumurile cu prioritate radmasa.gif Timpul se reduce la jumatate... In schimb daca vrei sa intri dupa un drum secundar tre sa ai nervii tari....
Astfel incat toti vor incerca sa circule pe drumuri cu prioritate...problema cum ajungi pe ele...dar nu e o idee asa proasta.

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
ssilviu
post 14 Sep 2007, 09:30
Post #8

F1 Man

From: Nicaieri

Eu nu stiu de ce, dar in Bucuresti in mai toate intersectiile in care se mai intampla sa nu mearga semafoarele ... se circula mai fluent decat atunci cand culorile functioneaza. ... Cel putin impresia asta o am ...

This post has been edited by ssilviu: 14 Sep 2007, 09:31

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sebybv
post 14 Sep 2007, 09:43
Post #9

Membru autentic

From: Brasov

Nu stiu in Bucuresti, dar in Brasov acum doua zile s-a luat curentul pe vreo 4 cvartale, si au picat toate semafoarele din zona (pe langa Cinema Patria). A fost un infern sa ies de acolo. Eu nu inteleg cum pot intra oamenii in intersectie daca vad ca nu au unde sa inainteze. Sindromul de turma e atotprezent. Deci cam rarut cu fluidizarea cand fiecare nu vede decat c*rul masinii din fata si nu e atent la altceva... ce sa mai zic de bun simt si amabilitate...astea sunt la alt nivel...inca n-am ajuns acolo

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
driverx
post 14 Sep 2007, 09:52
Post #10

--- Membru cu ralanti ---

SI in cluj se pun cu titlu experimental tot felul de sensuri giratorii. Unele merg bine altele, desi is la fel, genereaza tamponari multe. Dar pun pariu ca daca bordura ar delimita bine cercul de la sensul giratoriu si nu ar permite sa tai drept sensul trecand pe alta banda, implicit pe un participant la trafic, treaba ar merge bine.

Pentru cunoscatori: sensul giratoriu de la capatul variantei Zorilor-Manastur, din punctul meu de vedere este o mana cereasca. Mai ales daca elimina ca lumea craterul ala cum mergi catre deal. In schimb noul sens giratoriu din Zorilor de langa Soclu, ala e dezastru. Era sa ma ia oameni din plin pe acolo. Altdata am scapat la mustata, dar omul din spatele meu NU (de 2 ori deja am patit asa, bine .... era cascat si ala din spate, treaba lui).

Eu salut o asemenea reforma. Semafoarele sunt una din cele mai perimate sisteme din circulatia rutiera. Sunt generatoare de ambuteiaje, pentru unii da impresia ca ar avea valoare si se bazeaza pe culoarea verde cu o doza maxima de naivitate, pe cand, in acelasi timp pentru altii culoarea rosie are aceasi valoare ca si rahatul de pasare proaspat picat pe mijlocul parbrizului. Si uite asa, nimeni nu e responsabil, si ciocnim masinile mai ceva ca ouale de pasti. Si se mai si moare din asta....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
ovidiusoft
post 14 Sep 2007, 12:22
Post #11

Membru de sub patura

Un trick misto ar fi sa nu mai existe posibilitatea sa mergi inainte sau sa faci stanga in intersectii, asa cum am vazut in Egipt. La intersectiile in forma de + de strazi "egale" era un giratoriu, daca era intersectie in forma de T, nu puteai sa mergi inainte decat pe partea superioara a T-ului, venind din dreapta. Restul faceau dreapta si apoi U-turn. La intersectiile in forma de + cu un drum fara prioritate, pe drumul principal puteai sa mergi inainte, ala secundar avea obligatoriu la dreapta si U-turn. Cam astea sunt cazurile intalnite pe strazi. ZERO facut la stanga si intersectat cu altii.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
b64chr
post 16 Sep 2007, 16:40
Post #12

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Pe sustinatorii giratoriilor ii rog sa se plimbe un pic prin Timisoara, pe la Piata Marasti si Punctele Cardinale.
Eu nu zic ca nu-s bune, dar pentru trafic moderat. Pentru trafic aglomerat, semafoarele sunt mai bune.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
os
post 16 Sep 2007, 16:46
Post #13

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Stirea nu mai e chiar noua. Pentru discutii rog folositi topicul similar de la cafenea.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 02:27
Forum Renault